Rackpartitioner: Zonindelningsrum Med Trälister, Dekorativa Glidväggar Och Andra Typer I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Rackpartitioner: Zonindelningsrum Med Trälister, Dekorativa Glidväggar Och Andra Typer I Inredningen

Video: Rackpartitioner: Zonindelningsrum Med Trälister, Dekorativa Glidväggar Och Andra Typer I Inredningen
Video: Build A Wood Room Partition/Divider Step By Step Time Lapse 2024, Maj
Rackpartitioner: Zonindelningsrum Med Trälister, Dekorativa Glidväggar Och Andra Typer I Inredningen
Rackpartitioner: Zonindelningsrum Med Trälister, Dekorativa Glidväggar Och Andra Typer I Inredningen
Anonim

Rackpartitioner är ett unikt sätt för inomhuszonering . Från materialet i denna artikel kommer du att ta reda på vad de är, vilka funktioner de har. Dessutom kommer vi att titta på hur man väljer och installerar dem korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Rackpartitioner för zonindelningsrum är utföringsformen av designtekniken att dela utrymme i separata funktionszoner … Utåt är det en skiljevägg gjord av skenor fixerade på toppen och botten.

Bild
Bild

Beroende på design kan de skilja sig åt i tillverkningstyp och funktionalitet.

Bild
Bild

Skiljeväggar av lameller är enkla att installera och kan demonteras vid behov. De innebär byte av enskilda element.

Bild
Bild

De också:

  • skiljer sig åt i ett stort antal storlekar;
  • passar bra in i rum av olika storlekar;
  • omvandla och skugga utrymmet visuellt;
  • skapa effekten av rymlighet, variera i konfiguration;
  • ge fri luftcirkulation;
  • maskera bristerna i layouten;
  • miljövänlig, har inte giftiga föreningar;
  • lätt att bearbeta, ge ytdekoration;
  • lämplig för enkel självzon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Rackpartitioner är olika (med oberoende infästning, skär, tvärbalk, hyllor, konventionell och lutande installationstyp).

Bild
Bild

De kan ha olika sektioner, mönster och mönster, liksom tätheten hos elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modifieringar har en ram, vars inre del är fylld med vanligt, frostat eller målat glas och snidningselement

Efter typen av behandling är de indelade i målade, laminerade och perforerade … Produkter av den första typen är belagda med färg, vilket ökar deras motståndskraft mot fukt. Laminerade staket är täckta med en speciell termisk film. Perforerade motsvarigheter innebär anslutning av element genom mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av plats är ändringar stationär och mobil (mobil) . Stationära sorter tillåter inte förändring av position. Mobila motsvarigheter kännetecknas av närvaron av en rambas eller ram. Dessa modeller är utformade för små utrymmen. Stationära skiljeväggar kan avgränsa trappor och platser nära dem, vilket introducerar en diskret organisation i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid öppen planlösning är de en bra lösning för att separera sovdelen. De separerar korridorerna, anger köksytorna.

Interiörpartitioner är ett originellt sätt att designa lägenheter utan dörrar .

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är skiljeväggar gjorda av lameller ramlös, installerad i många år .

Bild
Bild

Efter typ av transformation är modifieringar glidande, vikande, transformerbara . Med glidande skiljeväggar kan du ändra uppfattningen om rymden och tillfälligt zonera rummet på begäran av hushållet. Beroende på sorten är de enkla och dubbla. Fällbara vertikala alternativ är relevanta för användning i små lägenheter. Konvertibla modeller kombinerar funktionerna för skjutbara och hopfällbara modeller. De flyttas och förlängs efter behov. De kan isolera utrymmet i matplatser, matgrupper, rekreationsområden, gästhörn, burspråk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dekorativa lamellpartitioner är gjorda av olika material (trä, MDF, laminerad spånskiva, metall). Materialtypen bestämmer produkternas estetiska och prestandaegenskaper. Efter typ av element är produkten uppdelad i 3 grupper.

Bild
Bild

Faner … Faner- och taklameller är tillverkade av MDF eller GVL baserat på en panel. De är estetiskt tilltalande, har en hög akustisk förmåga (materialet absorberar ljudeko). Vid tillverkningen används 2 typer av MDF: under filmen och faneras. Den första är lämplig för zonindelning av budgetinteriörer.

Fanerad motpart är bra genom att den behåller trädets yttre egenskaper, men väger mindre och motstår deformation bättre. Sådana lameller leder inte under långvarig drift, de är ihåliga inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä … Trä är gjorda av olika träslag (tall, aska, ek, lärk), liksom limmade balkar. De är naturliga och estetiskt tilltalande. Trä tenderar dock att spricka under användning. De behöver regelbunden vård.

De kan målas genom att matcha färgerna på färgämnena för att matcha det övergripande designkonceptet.

Bild
Bild

Limmad lameller består av många bitar av samma längd och bredd. De har en multipel förstärkt struktur, vilket ger styvhet och geometri stabilitet.

Bild
Bild

Metallisk … Metallvarianter är tillverkade av galvaniserat stål eller aluminium.

De anses vara säkra och praktiska.

Bild
Bild

Men de passar inte alltid in i interiören, eftersom de inte i alla fall kan skapa en bekväm och mysig atmosfär. Deras val måste behandlas särskilt noggrant.

Urvalsrekommendationer

När du väljer lamellpartitioner måste du ta hänsyn till ett antal nyanser

  1. Det är nödvändigt att korrekt beräkna dimensionerna på elementen och den allmänna strukturen som helhet … Produkten bör inte störa det fria området. Det är viktigt att välja dimensionerna på ett sådant sätt att effekten av rymdets luftighet skapas.
  2. Dessutom behöver du välj rätt tjocklek, hållbarhet, funktionalitet och lastkapacitet beror på det … Till exempel bör alternativ med hyllor vara mer hållbara och tjockare. När du beställer måste du vara uppmärksam på standardstorlekar, form och nyans.
  3. Du kan välja ditt alternativ inte bara enligt sortimentet som finns i säljarens katalog … Många företag erbjuder att beställa skräddarsydda produkter från dem. Du behöver bara beställa skiljeväggar efter det slutliga valet av konstruktionstyp. Valet av sort beror på kundens preferenser.
  4. Stationära modeller har bra hållbarhet, skjut- och viksystem tas av dem som inte gillar monotoni i inredning . Typen av omvandling kan vara annorlunda. Köparen kan välja alternativ för skiljeväggar som öppnas i form av en kaskad, fack, bok, dragspel. Det finns också sådana alternativ som öppnas enligt principen om svängdörrar. Radialmodeller kännetecknas av en kurvlinjeformad kontur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Trots enkel installation kräver installationen av dekorativa lamellpartitioner lämplig kunskap

Inledningsvis görs markeringar på golv och tak, vilket anger platserna för fästelement . För dessa ändamål används en tråd eller en lasernivå som markerar fixeringspunkterna för det första och sista elementet. Du kan använda krita eller penna.

Bild
Bild

För att partitionen ska stå så rak som möjligt, använd en nivå och en lodlinje i markeringen … Efter märkning borras hål i vilka ankare drivs. Därefter tillverkas och fixeras en ram av trä eller aluminium med guider. Efter det är de engagerade i att fixa varje skena. Utför nödvändig efterbehandling när installationen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av stationära partitioner innebär installation av stöd (golv, tak, ibland vägg). Vid installation av skjut- och fällbara racksystem används rullmekanismer och styrningar. I det här fallet beaktas typen av tak och funktionerna i fästen av elementen.

Bild
Bild

Alla strukturer är inte lämpliga för installation i ett sträcktak, eftersom detta kommer att förstöra filmbeläggningen.

Installationen är ofta helt enkelt omöjlig att göra där du vill, på grund av särdragen i utformningen av de flesta inhemska lägenheter.

Bild
Bild

Inredningsalternativ

Vi erbjuder 10 exempel på framgångsrik inredning med lamellpartitioner

Mottagning av öppen planeringszon med separering av sovrum och kökszoner. Användningen av strukturer av en horisontell typ med en kontrasterande nyans

Bild
Bild

En lakonisk lösning för den visuella beteckningen på köket. Val av ljusfärgade lameller som passar headsetets bordsskivor

Bild
Bild

Delvis separation av rekreationsområdena / sovrummen och korridoren genom att skapa en inre partition

Bild
Bild

Accentuera sovrumsutrymmet på catwalken. Bakgrundsbelyst skiljeväggsdesign som ger tillgång till sängen från två sidor

Bild
Bild

Ett exempel på installation av vertikala och horisontella lameller, som en enda struktur i beteckningen av köksområdet

Bild
Bild

Öppna zonindelningsalternativ genom att skapa stora spaltpartitioner. Matsalavdelning

Bild
Bild

Visuell uppdelning av utrymme i områden i köket och vardagsrummet. Valet av färger på lamellerna för att matcha fasaderna på de golvstående skåpen

Bild
Bild

Det ursprungliga projektet med zonering i ett stort område. Installation av flera skiljeväggar med horisontella lameller och trästommar

Bild
Bild

Ett exempel på att använda vita lameller för zonering av kontorslokaler. Skapande av lufteffekten

Rekommenderad: