Trälister (18 Foton): För Foder Och Ram, Deras Storlekar. Hur Fixar Man Det? Hörn- Och Lockiga Ladugårdar, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Trälister (18 Foton): För Foder Och Ram, Deras Storlekar. Hur Fixar Man Det? Hörn- Och Lockiga Ladugårdar, Andra Alternativ

Video: Trälister (18 Foton): För Foder Och Ram, Deras Storlekar. Hur Fixar Man Det? Hörn- Och Lockiga Ladugårdar, Andra Alternativ
Video: Matting and Framing Tutorial 2024, April
Trälister (18 Foton): För Foder Och Ram, Deras Storlekar. Hur Fixar Man Det? Hörn- Och Lockiga Ladugårdar, Andra Alternativ
Trälister (18 Foton): För Foder Och Ram, Deras Storlekar. Hur Fixar Man Det? Hörn- Och Lockiga Ladugårdar, Andra Alternativ
Anonim

Täckremsor eller låtsasremsor är lameller, stänger som stänger luckorna mellan fönsterkarmarna och väggen. De utför flera funktioner samtidigt: anslutning av strukturer, skydd mot fukt, vind och ljusinträngning, estetisk dekoration i interiören. Träklädnader kommer inte bara att bli en speciell inredning, utan kommer också att fylla rummet med en naturlig lukt, som ibland saknas så mycket i bullriga och dammiga städer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Eftersom de falska remsorna uppfyller både skyddande och dekorativa funktioner betyder det att de kan användas både inomhus och utomhus. Vissa modeller är avsedda för utomhusbruk.

För att täta luckorna mellan fönsteröppningar och väggar används polyuretanskum, vilket har ett antal fördelar, till exempel isolering från vind och fukt, men dess nackdel är att det är rädd för direkt solljus.

Under påverkan av ultraviolett ljus börjar materialet sönderfalla. Sedan kommer mantlar till undsättning. De blockerar polyuretanskummet och skapar också ytterligare ett isolerande lager.

Plankorna kan också användas inomhus . Ett brett sortiment gör att du kan välja färg, material och textur som passar din inredningsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Under de senaste åren har användningen av fönsterbeklädnader blivit mycket vanligare. Även om detta element inte är obligatoriskt i denna design, ger dess användning rummet ett snyggare och mer bekvämt utseende.

Täckremsor används också för att dölja monteringsluckor vid montering av foder eller ram. Vid sommarstugan används hörn och lockiga täcklister till ladan.

De falska remsorna är mycket enkla och enkla att installera . Detta kan hanteras utan speciella färdigheter och verktyg. Och sorten i valet kommer inte att komplicera processen att välja lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Täckremsor kan tillverkas av olika material:

  • plast;
  • metall;
  • trä.

Plastremsor kan vara av två typer: i form av täta remsor eller flexibel tejp med självhäftande baksida. Sådana modeller är bland de mest budgetmässiga, de presenteras också i många olika färger och mönster, vilket kommer att underlätta processen att välja fönsterkanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallremsor är gjorda av galvaniserat stål eller aluminium och kan också ha en flexibel kant . De utsätts inte för så mycket förändringar i temperatur, luftfuktighet och solljus. Sådana låtsningsremsor fästs på självgängande skruvar med en pressbricka. Det rekommenderas att använda metallband i tegel- eller panelhus. För att ge remsorna ett snyggt utseende är de täckta med polymerfärger, men du kan hitta redan målade modeller i butiker. Ofta används sådana remsor för beklädnad av fönsterfasader i lokaler - garage, lador.

Bild
Bild

Och remsorna är också gjorda av naturliga träslag, som anses vara det mest miljövänliga materialet. I form kan de vara konvexa, platta eller kantiga, som liknar en vanlig skena . Tall anses vara den viktigaste råvaran på grund av dess tillgänglighet och låga pris, men lind, asp, lärk, bok, björk används också för tillverkning av lägenheter, det finns också dyrare mahognyalternativ. Fönsterfasader, som också är gjorda av trä, är trimmade med trälister så att resultatet ser harmoniskt ut.

Eftersom de falska träplankorna utsätts för extrema temperaturer, hög luftfuktighet och solljus, rekommenderas de att installeras inomhus, särskilt för dekoration

För det för att förlänga livslängden på trälister är de belagda med lack, polymerföreningar eller färg för en bättre kombination med det inre av rummet . Vissa modeller kan vara lockiga: mönster kommer redan att klippas på själva baren. Den klassiska versionen är skärade parallella ränder av olika bredd. Sådana modeller måste användas noggrant, eftersom de definitivt kommer att locka uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett timmerhus måste du noggrant välja remsorna för att täta sprickorna så tätt som möjligt. För dessa ändamål är modeller av trä och plast lämpliga.

De främsta fördelarna med trälister kan övervägas:

  • estetiskt utseende, eftersom träprodukter alltid ger inredningen ett ädelt utseende och enkelhet samtidigt;
  • miljövänliga och naturliga material;
  • styrkan hos färdiga produkter;
  • de är lätta att fästa med flytande spik eller träskruvar;
  • trä ger en hög tätning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller har emellertid också nackdelar:

  • trälister kan spricka på grund av för höga temperaturförändringar, de är också rädda för fukt;

  • hög kostnad i förhållande till plast- och metallmodeller.

När det gäller storlekarna kan de vara väldigt olika beroende på var de ska installeras . Täcklister finns att köpa i längder från 2 till 3 meter. Bredden på de falska remsorna kan vara från 30 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att bevara fönsterets presentabla utseende och sömmarnas täthet så länge som möjligt måste du ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för valet av blinkande. För att göra detta behöver du bara följa några enkla rekommendationer.

  1. Det är nödvändigt att välja rätt färgschema så att nyanser av fönsterramen och de falska lamellerna kombineras . De kanske inte är desamma, men resultatet ska se harmoniskt ut.
  2. Beräkna i förväg hur mycket material du behöver . För att göra detta, mät omkretsen av fönsterramen och lägg till några centimeter i reserv.
  3. Tänk på kombinationen av inte bara färger, utan också material . Till exempel kommer trälistar inte att se bra ut mot vita plastfönster, och vice versa. Och uppmärksamma själva rummet - det är osannolikt att ljusa eller dyra material på en ladugård, som endast används för hushållsändamål, kommer att se harmoniska ut.
  4. Gå inte efter de billigaste modellerna . Du måste betala för materialets goda kvalitet. Täcklistar av kvalitetsmaterial håller längre, de deformeras inte och har bättre egenskaper. Innan du väljer plankor, kontrollera priserna i olika butiker, välj varor från betrodda tillverkare. Priset för fodret kan inte vara detsamma som för plastmodellen.

Rekommenderad: