Partitionsprofiler: Dimensioner Av Partitionsprofiler. Hur Gör Man En Trådram? PVC -profiler För Glidväggar Och Metall, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Partitionsprofiler: Dimensioner Av Partitionsprofiler. Hur Gör Man En Trådram? PVC -profiler För Glidväggar Och Metall, Andra Alternativ

Video: Partitionsprofiler: Dimensioner Av Partitionsprofiler. Hur Gör Man En Trådram? PVC -profiler För Glidväggar Och Metall, Andra Alternativ
Video: Необычная перегородка из стекла и металла Своими руками 2. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я # 25 2024, Maj
Partitionsprofiler: Dimensioner Av Partitionsprofiler. Hur Gör Man En Trådram? PVC -profiler För Glidväggar Och Metall, Andra Alternativ
Partitionsprofiler: Dimensioner Av Partitionsprofiler. Hur Gör Man En Trådram? PVC -profiler För Glidväggar Och Metall, Andra Alternativ
Anonim

Att känna till egenskaperna hos profilerna för skiljeväggar och huvudmåtten på skiljeprofilerna är nödvändigt för alla som bestämmer sig för att utrusta sina hem. De måste lära sig ett annat ämne - hur man gör en trådram. Det är också viktigt att uppmärksamma PVC -profiler för glidande skiljeväggar och metallprofiler, till deras andra möjliga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Partitionsprofiler är ramens huvudkomponenter … Det är de som är ansvariga för att hålla partitionen på plats, för att behålla dess grundläggande geometriska och styrkaegenskaper. Det är absolut omöjligt att bygga någon stor struktur utan profil. Bärförmågan hos sådana profilenheter och deras andra viktiga egenskaper måste beaktas. Moderna tillverkare kan erbjuda många alternativ för profilprodukter, inklusive de som skiljer sig åt i material och utförande.

Bild
Bild

Profilens specificitet gäller alltid omfattningen av dess användning:

  • i hela lägenheten;
  • för en duschkabin;
  • för en sanitetsstuga eller ett badrum;
  • för döva gipsskivor;
  • för kontorsbruk;
  • för olika material (en sak är samma gips, och en annan är en partition i helt glas).

Olika sorter

De särdrag hos profilerna för partitioner är deras stora sortiment. Låt oss överväga de viktigaste sorterna.

Guider

Skiljeväggsprofilen är vanligtvis installerad på golvet och i taket . I vissa fall är det också installerat på väggarna, men det är inte så vanligt. Sådana produkter är utformade för att ge en anslutning av mycket hög kvalitet. Du behöver bara köpa dem från pålitliga tillverkare som redan har visat sig mycket bra. Standardhöjden är 40 mm, men andra måttindikatorer kan variera mycket; i många fall tillhandahålls den ursprungliga utformningen av hålen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även mycket stora företag som t.ex. den välkända koncernen Knauf . I de flesta fall har guideprodukter en längd av 3 m. De kan dock tillverkas med andra dimensioner på en individuell beställning. Det är alltid nödvändigt att ta hänsyn till särdragen hos specifika rum och till och med specifika ytor, då minskar sannolikheten för fel.

Det är lämpligt att beställa profiler från samma företag som levererar gips eller andra efterbehandlingsmaterial för att säkerställa kompatibilitet.

Bärare

Dessa profiler kan också kallas rackmonterbara; huvudsyftet med sådana produkter är att skapa en knut i en struktur . Det antas att alla sådana delar placeras i styrningarna i en vinkel på 90 grader. Ramens totala styrka beror på dessa element. Om den inte är tillräckligt stor kommer en rulle sannolikt att dyka upp. Konkave kanter är inte heller en slump - denna lösning möjliggör den högsta hållkapaciteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolparnas längd kan vara upp till 6 m. Sidoväggen är vanligtvis 5 cm. I vissa fall är stöddelarna tillverkade av galvaniserat stål snarare än aluminium. Detta beslut är ganska motiverat om vi kommer ihåg om stållegeringarnas ökade bärande egenskaper. För att ytterligare förbättra bärighetskapaciteten används korrugerade hyllor.

Välvd

Vi talar om högspecialiserade profilprodukter av den mest komplexa formen. De har en konvex eller konkav konfiguration. På grundval av sådana produkter kan sofistikerade ramar skapas och visuell smidighet i utförandet säkerställas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan enkelt få en mycket original kurva och därmed öka kvaliteten på rymddesignen. Inledningsvis tänker designers över sin produkts maximala flexibilitet.

En profil för glidande interiörpartitioner skiljs ut i en separat kategori . Oftast pratar de om mobila partitioner - och så är det verkligen. Du kan enkelt flytta dessa skärmar runt din lägenhet eller kontor. Deras avlastning uppnås exakt genom att använda en genomtänkt aluminiumprofil. Det är absolut korrosionsbeständigt, utmärkt för pulvermålning; aluminium är tillräckligt starkt för att skapa skiljeväggar upp till 3 meter höga.

Bild
Bild

Material (redigera)

Av lätthet och bekvämlighet väljs ofta en plastpartitionsprofil. Det är ganska tillförlitligt och kemiskt inert. Sådana produkter har visat sig mycket väl i lägenheter, kontor och andra lokaler. PVC-baserade strukturer löser framgångsrikt både design och rent praktiska uppgifter (effektivt dela upp utrymme, fördela zoner). Polymer :

  • ser vackert ut;
  • lätt att använda;
  • dämpar ljudvibrationer;
  • relativt robust mekaniskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall används en metall-plastprofil. Det skiljer sig inte mycket från de som används vid fönstertillverkning. Och de tillverkar sådana produkter på samma produktionslinjer. Den angivna driftstiden är minst 40 år. Det är också värt att notera enkel installation och underhåll.

Om det krävs för att säkerställa högsta möjliga bärighet, används en metallprofil .… Tillsammans med rent aluminium används galvaniserade stålkvaliteter. De visar sig ganska pålitligt, de fungerar effektivt i många år. Det finns ingen anledning att vara rädd för någon särskild svårighetsgrad - moderna metallstrukturer är relativt lätta. Du behöver bara noggrant välja deras leverantör och ta hänsyn till andra finesser.

Bild
Bild

Dimensioner

Många experter påpekar det du måste försöka använda en profil med ett tvärsnitt på 50 mm . Detta är inte alls en slump. Samma 100x50 mm design ger en nästan perfekt passform. Men i vissa fall är det nödvändigt att använda strukturer med ett tvärsnitt på 60 x 27 mm och andra dimensioner. Den typiska längden på gips är 2,4 m, 2, 8 eller 3 m; ett antal tillverkare kan erbjuda modeller upp till 4 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är lite vettigt att leta efter långa profilelement. De har ingen effekt på tillförlitligheten, i motsats till vad många tror. Ramenhetens acceleration motiverar inte sig själv. Men tjockleken på strukturen bör inte försummas. Du måste ta en profil som inte böjer sig i dina händer - det är tillräckligt.

Valbara kriterier

Det ska sägas direkt att samma typ av profilstrukturer kan användas för både funktionella behov och för zonindelning av ett rum. Dessutom är den lika lämplig för strukturer:

  • från gips;
  • från OSB;
  • från spånskiva;
  • från laminerad spånskiva.

Det viktigaste är att strukturen har tillräcklig bärighet . Det beräknas enligt massan av de använda materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig : det är bäst att välja produkter som är lika i längd och höjd med rummet, eller proportionella mot dessa indikatorer. Om detta inte kan göras är det mer korrekt att använda de strukturerna för interiörarbete som minimerar antalet kasserade segment. Annars finns det inga speciella knep.

Installationstips

För att göra en ram för gipsskivor används vanligtvis styrprofiler med en sektion på 50x40 mm. Det borde finnas tillräckligt med dem för att framgångsrikt mantla hela den nödvändiga omkretsen. Den optimala storleken på rackprofilen är 50x50 mm . Experter rekommenderar välj pluggar och skruvar i två längder - 35 och 45 mm . De första är användbara när du fäster ark på ramen, och de andra - för att montera själva ramelementen; deras installation låter dig fästa hoppare.

Bild
Bild

Ett mycket viktigt skede är preliminär märkning . Fel i detta skede är oftast irreparabla. Den framtida partitionen bör markeras från golvet från botten till toppen. För enskiktsmantel krävs det att man drar inåt från huvudlinjen med tjockleken på det använda arket. Den nya raden visar exakt var du ska placera guideprofilerna. När det är klart kan du överföra märken till tak och väggar; det är bäst att verifiera dessa värden med en lasernivå.

Det är lättast att montera ramen från guiderna från golvet.

För att förbättra ljudisoleringen limmas en tätningstejp på golvet och taket vid installationspunkten. Du kan alltid köpa den i samma butiker som själva profilen.

De brukar försöka fästa styrningarna med spikspikar, och självgängande skruvar kan dras in i trägolvet. Först efter att ha markerat omkretsen med guider kan du börja klippa rackmonterade profiler i storlek.

Bild
Bild

Rackelement ska vara 1-1,5 cm under taket. Då är det inte svårt att avslöja strukturen. Avståndet mellan profilerna hålls exakt så att skarvens fog faller in i mitten av stödet. Ytterligare förstärkning av enheten görs av horisontella broar. För att göra det lättare att sätta dörrar och fönster använder de inbyggda stänger.

Rekommenderad: