Druvblad Blir Gula: Vad Ska Jag Göra Om De Torkar Och Blir Gula I Augusti? Orsaker. Kanterna Och De Gula Fläckarna På Bladen Blir Gula

Innehållsförteckning:

Video: Druvblad Blir Gula: Vad Ska Jag Göra Om De Torkar Och Blir Gula I Augusti? Orsaker. Kanterna Och De Gula Fläckarna På Bladen Blir Gula

Video: Druvblad Blir Gula: Vad Ska Jag Göra Om De Torkar Och Blir Gula I Augusti? Orsaker. Kanterna Och De Gula Fläckarna På Bladen Blir Gula
Video: SEXYROBOT from "Wild Animals" - The Pinker Tones (Official Music Video) 2024, April
Druvblad Blir Gula: Vad Ska Jag Göra Om De Torkar Och Blir Gula I Augusti? Orsaker. Kanterna Och De Gula Fläckarna På Bladen Blir Gula
Druvblad Blir Gula: Vad Ska Jag Göra Om De Torkar Och Blir Gula I Augusti? Orsaker. Kanterna Och De Gula Fläckarna På Bladen Blir Gula
Anonim

En av de vanligaste fruktplantorna är druvor. På Rysslands territorium finns det i regioner med både varmt och kallt klimat. Dess frukter används inte bara för att göra vin.

Det är en smakrik ingrediens för populära rätter och delikatesser . Bär är rika på eteriska oljor, fibrer, aminosyror och fördelaktiga spårämnen. Trädgårdsmästare står ofta inför problemet med gulning av druvblad. Som ett resultat försämras inte bara tillståndet för den gröna massan, utan också avkastningen minskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig vård

Om bladen på druvorna blir gula och torra kan det finnas flera problem. Oerfarna sommarboende bryter ofta mot vårdproceduren . En minskning av en växt livskraft uppstår inte bara på grund av sjukdomar eller attacker från skadedjur. Växter kan skadas på grund av brist eller stora mängder näringsämnen. Om druvorna har brist på kväve börjar lövverket dö ut vid basen och fruktningen förvärras. Om bladen tappar sin attraktiva form och börjar böja sig utåt, har växten inte tillräckligt med kalium. Förekomsten av mörka ränder indikerar en fosforbrist.

Dessutom måste vingården regelbundet matas med följande komponenter:

  • svavel;
  • bor;
  • zink;
  • magnesium;
  • molybden.

Det är inte svårt att rätta till situationen - det räcker bara med att mata växten med nödvändigt gödselmedel. Både organiska och komplexa formuleringar används. Superfosfat, som introduceras med brist på fosfor, har blivit utbredd, och om du behöver hjälpa druvorna att växa grön massa, använd sedan ammoniumnitrat, fågelspillning eller mulleinlösning. Dessa ämnen är rika på kväve.

Bild
Bild

En obligatorisk del av vården är regelbunden vattning . Vatten har en rad funktioner. Det tar en viktig del i processen för fotosyntes, kyler växter i värme och levererar näringsämnen till växtceller. Vissa sommarinvånare tror felaktigt att frekvent vattning är nödvändig för fruktgrödor, men överdriven fukt kommer bara att orsaka rotröta. Vattna druvorna ungefär en gång i 1-2 veckor. Med början av den varma sommaren utförs bevattning oftare. Regelbundenheten beror också på egenskaperna hos varje klass och jordens struktur. I torra områden lossnar jorden regelbundet och täcks med ett lager av mulch för att bibehålla en bekväm fuktnivå.

För att få en rik och högkvalitativ skörd måste du välja rätt plats för odling . Det är lämpligt att plantera unga plantor i svart jord med ett rikt humusinnehåll. Om det bara finns ett val mellan sandig och stenig jord, införs ytterligare ämnen i jorden. En del humus skickas till planteringshålet. När de växer i utarmad jord kan bladen börja bli gula. Marken runt växterna måste ständigt lossas så att de inte lider av syrebrist och vattnet snabbt når rötterna. De gräver upp marken noggrant, det viktigaste är att inte skada rötterna, särskilt när de ligger nära ytan. Om arbetet utförs felaktigt saktar tillväxten av unga växter ner och bladen torkar ut och faller av. Rotsystemet kan också drabbas av gnagare eller en björn. Detta är en farlig och stor insekt som angriper den underjordiska delen av växten.

Om symptom på rotskador har märkts måste du behandla vingården med antiseptika eller hälla en manganlösning . Under läkningstiden, minska bevattning för att undvika sönderfall.

Du kan också gräva upp en buske, ta bort skadade rötter och behandla den friska delen med en antisvampkomposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pestkontroll

Fruktgrödor lider ofta av skadedjur. De tar inte bara saften från växten, utan orsakar också skador. Avfallsprodukter som finns kvar från sniglar på bladens yta stör biologiska processer . Spindelmider attackerar ofta druvor. Du kan identifiera skadedjuret genom närvaron av ett fint nät. Bladlöss finns på baksidan av lövverket. Larverna tränger in i bladen och deformerar dem. Ibland kan bladlöss hittas på rötterna, vilket får dem att ruttna och spricka. Marmorbaggen angriper växter gradvis. Först efter utseendet är det inte så farligt, men med tiden kan det förstöra unga plantor och skada rötterna.

Frukter, löv och knoppar skadas av en bladmask. För att hantera detta skadedjur behöver du insekticider som Akarin. Du kan också använda speciella skyddande läkemedel som är avsedda att bekämpa ett specifikt skadedjur. Om det inte är möjligt att ofta besöka vingården och övervaka insekternas aktivitet, bör växterna behandlas enligt följande schema vid utvecklingen av en fruktgröda:

  • grön kon bearbetning;
  • användning av droger efter bildandet av 5-7 fullfjädrade löv;
  • sista gången kompositionerna används cirka 10 dagar före och efter blomningen.

Obs: du kan inte använda kemi ungefär en månad innan du plockar bär. Om grödan till exempel skördas i mitten av augusti, runt mitten av juni, måste du sluta använda droger med aggressiva komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behandling av sjukdomar

Kloros

Denna sjukdom orsakar ofta gulning av druvlövverk. Sjukdomen kan vara av en annan art. Med järnbrist eller odling av grödor i hårdkarbonatjord med otillräcklig syrepermeabilitet börjar icke-infektiös kloros utvecklas. Lövverket tappar gradvis sin ljusstyrka (först blir kanterna gula och sedan hela bladet).

För att hålla växtmassan intakt måste du utföra följande manipulationer:

  • regelbunden sprutning av grenar med en lösning innehållande järnsulfat;
  • befruktning med järnsulfat;
  • bearbetning av sektioner med järnberedningar;
  • säkerställa korrekt ventilation av jorden.

Utseendet på gula ränder indikerar infektiös kloros, som uppstår som ett resultat av infektion på växter. Det är nästan omöjligt att bli av med sjukdomen, så sjuka buskar grävs upp och bränns för att bevara vingården. Om du inte märker problemet i tid kan du förlora hela plantagen. På grund av extrema väderförhållanden, liksom plötsliga temperaturförändringar, utvecklas edafisk kloros.

På grund av den stress som växten upplever försvagas immunsystemet. Sjukdomen kan identifieras tack vare bruna fläckar.

Bild
Bild

Svamp

Svampinfektioner kan också orsaka gula löv. Symtom på dunig mögel (aka mögel) är vita fläckar som så småningom ändrar färg till svart och gör bladet tunnare. Infektionen påverkar inte bara bladen, utan också blommor och frukter. För att bli av med svampen används folkmedicin:

  • buskar behandlas med en lösning med tillsats av jod, mangan och läsk;
  • efter regnet strös bladen med aska.

Medan bären ännu inte har bildats helt kan du använda färdiga kemiska kompositioner som kan köpas i alla trädgårdsbutiker . Wilt träffar rotsystemet. Som ett resultat får växten inte tillräckligt med näring och deformation börjar. Om denna sjukdom hittas är det nödvändigt att ta bort sjuka skott och bli av med dem. Om svampen inte märks i tid kommer växten att dö på 2 säsonger. Mjöldagg (pulveriserad mögel) påverkar växtens antenndel. Först visas en vit blomning på bladen, och sedan ändras lövfärgen från grönt till gult. Som ett resultat torkar lövverket. Sjuka buskar odlar säsongen. Denna procedur bör utföras i varmt väder, så att lufttemperaturen är minst 20 grader. Bearbetningen utförs på morgonen.

Du kan hantera Alternaria med hjälp av färdiga kemiska kompositioner ("Skor", Bordeaux-blandning, "Rapid Gold", "Quadris") eller folkrecept (mjölk, manganbaserad lösning, läsk och andra alternativ). Denna infektion kallas ofta varm klimatsjukdom . Bestäm svampen med bruna fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra orsaker till gulning

Avståndet mellan buskar och rader bör vara från 3 till 3,5 meter. Så växterna får tillräckligt med ljus, och rötterna kommer inte att störa varandra . Om planteringen är tätare ventilerar druvorna inte ordentligt och börjar känna sig obekväma. Tätt planterade buskar är ofta infekterade med cercosporosis, som bekämpas med fungicider. Svåra frost skadar också druvorna, varför många sorter odlas inomhus.

Värmeälskande växter måste ge särskilda villkor:

  • för vintern tas druvorna bort från grenarna och täcks med ett lager av löv eller agrofibre;
  • före frost vattnas och göds buskar;
  • bränder eller rökbomber sätts upp bredvid vingårdarna.

Innan du väljer en sort bör du också ta hänsyn till dess överensstämmelse med vissa klimatförhållanden. Till exempel kommer sorter för södra regioner inte att gå bra i norr eller andra regioner med kalla vintrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att förhindra försämring av växternas tillstånd måste du göra följande:

  • jordmassning;
  • regelbunden utfodring;
  • tillsats av torv och sand till jorden;
  • dränering;
  • grävning;
  • rengöring av territoriet från ogräs och skräp;
  • gräva jorden på hösten;
  • behandling med profylaktiska formuleringar;
  • regelbunden beskärning, i vilken de blir av med sjuka och deformerade skott.

Vissa druvsorter kräver höga odlingsförhållanden och kräver särskild omsorg. Det finns också fruktgrödor med starka eller svaga immunförsvar.

Rekommenderad: