Utomhusskjutdörrar: Ingångsmodeller Av Glas För Ett Privat Hus, Externa Glaskompositdörrar, Plast- Och Aluminiumprofiler För Gatan

Innehållsförteckning:

Video: Utomhusskjutdörrar: Ingångsmodeller Av Glas För Ett Privat Hus, Externa Glaskompositdörrar, Plast- Och Aluminiumprofiler För Gatan

Video: Utomhusskjutdörrar: Ingångsmodeller Av Glas För Ett Privat Hus, Externa Glaskompositdörrar, Plast- Och Aluminiumprofiler För Gatan
Video: Så får du skjutdörren med 70 mm bottenkarm att fungera optimalt VELFAC 200 & VELFAC Edge 2024, April
Utomhusskjutdörrar: Ingångsmodeller Av Glas För Ett Privat Hus, Externa Glaskompositdörrar, Plast- Och Aluminiumprofiler För Gatan
Utomhusskjutdörrar: Ingångsmodeller Av Glas För Ett Privat Hus, Externa Glaskompositdörrar, Plast- Och Aluminiumprofiler För Gatan
Anonim

Utomhusskjutdörrar, som föremål för installation i privata fastigheter, blir mer och mer populära idag. Ett visst krav beror på att sådana strukturer utmärks inte bara av sitt vackra utseende, utan också av optimalt motstånd mot olika typer av deformationer, som ofta manifesterar sig under påverkan av temperaturfall eller förändringar i fuktighetsnivåer.

Fördelar och nackdelar

Entréglidningssystem för tillfället är en riktig trend, en gnissling av mode. De kan ses i butiker, banker, sjukhus, vid ingången till köpcentrum och privata hus, stugor.

I motsats till skeptikerns uppfattning att glidstrukturer inte kan fylla sin huvudsakliga funktion - att skydda lokaler från oönskade intrång av obehöriga är moderna glidande entréprodukter otroligt hållbara och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Externa infällbara dukar har ett antal fördelar:

  • modern vacker design;
  • styrka;
  • effektiv användning av utrymme;
  • funktionalitet;
  • möjligheten att stänga öppningar av valfri storlek;
  • bekväm ingång för människor;
  • brandsäkerhet;
  • varaktighet;
  • enkel användning;
  • utmärkt ljud- och värmeisoleringsförmåga;
  • enkel vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på huvudmaterialet som används för tillverkning av entrédörrar har utomhusskjutdörrar vissa nackdelar.

Plastmaterial ger otillräcklig isolering, men detta ögonblick kan snabbt elimineras genom att använda gummitätningar.

Den andra nackdelen är materialets onaturliga ursprung. Även om denna nyans inte spelar någon roll för dörrar till gatan, eftersom plast ofta används för att lagra mat och för tillverkning av leksaker för barn.

Metaldörrar är känsliga för de negativa effekterna av korrosionsprocesser, och plexiglasdörrar ger inte en känsla av säkerhet, eftersom de har 100% sikt.

Varje typ av dörr har sina egna nackdelar som måste beaktas innan du köper en produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Infällbara entrépaneler är en typ av design där dörrarna öppnas / stängs parallellt med väggen. De är indelade i typer:

Vält . Den största fördelen är ett attraktivt utseende och enkel installation (du kan lägga det på egen hand utan hjälp av utomstående). Mekanismen sitter fast på väggen, vilket kan orsaka problem med ljud- och värmeisolering, eftersom ett gap uppstår mellan väggen och dörrbladet, tack vare vilken dörren går längs styrningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kassett . När det gäller arbetssättet skiljer de sig praktiskt taget inte från den tidigare versionen. Skillnaden ligger i att alla rörliga delar och själva systembanan är gömda i kassetten. Denna design är tätt fastsatt på väggen eller längs den. Tack vare kassettmekanismen stängs dörrarna tätt, vilket undviker de obehagliga stunder som finns i rullsystemet. Installationen av kassettstrukturen utförs endast av specialister - en oerfaren person kommer inte att kunna installera en sådan dörr på egen hand.

Den enda nackdelen med denna typ av produkt är den höga kostnaden, även om denna aspekt motiverar sig med ett stort antal fördelar.

Bild
Bild
  • " Bok "- produkten representeras av två identiska dörrar som viks som en bok.
  • " Harmonisk " - flera dukar, fällbara i drift med dragspel.

De två sista alternativen är lämpliga när dörröppningen är stor och väggarna nära den är smala, det vill säga att det inte finns något "extra" utrymme att flytta fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den kompletta uppsättningen gliddukar är en trasa, en öppnings- och fästmekanism, beslag.

Visningar

Huvuddelen av glidsystem representeras av glasmodeller. Samtidigt finns det metallalternativ på byggvarumarknaden. När de öppnas dras de in i en speciellt avsedd öppning, vilket gör upphängda aluminiumprodukter multifunktionella och så kompakta som möjligt. Sådana strukturer väljs oftast för installation i privata gods (lanthus, stugor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar i glas med plast kan tillverkas av en kall eller varm profil. Det första alternativet är idealiskt för sommarstugor där deras ägare uteslutande vilar under årets varma månader. En varm profil används bäst i bostadshus, när det är viktigt att hålla så mycket värme som möjligt i rummet. Sådana dörrar kommer inte att dyka upp även på vintern, de stängs tätt och håller sig varma perfekt. Dessutom har den varma profilen utmärkta ljudisoleringsegenskaper.

Många köpare är säkra på att endast transparent glas används för skjutsystem, men moderna tillverkare har sett till att deras kunder har ett val. Glas för entrésystem kan vara matt, tonat och med olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande typer av glas används vid tillverkning av skjutdörrar:

  • Varm . En mycket praktisk typ av glas, eftersom det tål de största temperaturförändringarna.
  • Laminerad . Säkert och pålitligt glas, används ofta i byggnadsarbeten.
  • Förstärkt . Inuti finns ett metallnät, vilket gör materialet mycket mer motståndskraftigt mot yttre mekanisk belastning än de två föregående alternativen.
  • Akryl . Det lättaste glaset, men ändå väldigt praktiskt. Den största fördelen är ett brett sortiment. Denna typ av glas kan beställas i valfri färg och nyans.
  • Glaskomposit . Materialet är jämförbart med stål. Glasfiberdörrar passar även de mest krävande kunderna som behöver installera en stor struktur. Materialet innehåller glasfiber- och polyesterharts, tack vare vilka dörrar som är tillverkade av detta råmaterial är hållbara, lätta och av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Skjutdörrar för modern produktion kännetecknas av utsökt design, särskilt gatumodeller. Det härdade materialet är mycket hållbart, pålitligt och säkert på alla sätt. Utformningen av glasprodukter är väldigt annorlunda. Glas kan vara färgat eller transparent, frostat, dekorerat eller färgat. Glasmålningar ser särskilt imponerande ut på trånga platser (gallerier, utställningar, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna köparen erbjuds ett brett utbud av designalternativ för skjutsystem för alla smaker och önskemål. Men för utomhusinstallation köper de oftast produkter med genomskinligt eller frostat glas. Utomhus skjutbara glasdörrar monteras på skenor och rör sig med vagn på hjul.

Sådana dörrar sparar utrymme, låter solens strålar passera bra och skapar en ljus och mysig atmosfär i rummet.

Bild
Bild

Pris

Priset för skjutdörrar är olika i varje fall och beräknas med hänsyn till många komponenter.

De viktigaste kriterierna som påverkar prissättningen är:

  • konstruktionens dimensioner;
  • vilken typ av glas som används;
  • metod för registrering;
  • tillverkare av tillbehör;
  • system av mekanismer (automatiserade eller inte);
  • tillgång på tillbehör.

Rekommenderad: