Dörrar I Stil Med "Provence" (38 Bilder): Interiörglidande Coupémodeller I Vitt, Målning I Empire -stilens Anda, Vackra Exempel I Interiören, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar I Stil Med "Provence" (38 Bilder): Interiörglidande Coupémodeller I Vitt, Målning I Empire -stilens Anda, Vackra Exempel I Interiören, Recensioner

Video: Dörrar I Stil Med "Provence" (38 Bilder): Interiörglidande Coupémodeller I Vitt, Målning I Empire -stilens Anda, Vackra Exempel I Interiören, Recensioner
Video: Madcap Cottage Regent's Park 100% Cotton 3piece Quilt Set 2024, Mars
Dörrar I Stil Med "Provence" (38 Bilder): Interiörglidande Coupémodeller I Vitt, Målning I Empire -stilens Anda, Vackra Exempel I Interiören, Recensioner
Dörrar I Stil Med "Provence" (38 Bilder): Interiörglidande Coupémodeller I Vitt, Målning I Empire -stilens Anda, Vackra Exempel I Interiören, Recensioner
Anonim

Dörrar i stil med "Provence" kommer att vara ett idealiskt alternativ både för en lägenhet och för inredningen i ett privat hus. Dörrbladets ljusa färger kommer att ge lugn, lugn, lätthet in i hemmet och låta dig fly från liv och rörelse i den moderna metropolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den huvudsakliga egenskapen som är lämplig att tillämpa på dörrdesigner i stil med franskt land eller Provence är blygsamhet. Designers är säkra på att Provence -dörrar kommer att vara den bästa lösningen för att skapa mys i ett vardagsrum: dimma, som bleka nyanser, en åldrande effekt, en enkel prydnad. Allt detta skapar illusionen att en dynasti bor här och ärver huset från generation till generation.

En annan egenskap hos dörrar i Provence -stil är att naturligt trä används vid tillverkningen, utan tillsats av metall och plast.

Nyligen ersätts allt oftare naturligt trä i dörrkonstruktioner med miljöfaner eller MDF. Det finns inga signifikanta skillnader mellan dessa material. Eco-faner är miljövänligt för människor och husdjur.

Bild
Bild

Modeller

Provence -dörrar kännetecknas av ljusa pastellfärger (grädde, ljusgrön, lila, beige, blå, vit, gul, grå, terrakotta), tack vare vilka de alltid ser bra ut i interiören. Det händer att för att förkroppsligar en designidé i det inre av ett rum är det nödvändigt att lägga till flera ljuspunkter, i detta fall kan färgen på dörrstrukturen vara ganska mättad, med blommig målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -modeller kan kännas igen av flera funktioner:

  1. Ofta är duken dekorerad med dekorativa sniderier.
  2. Det kan finnas 2-3 nischer i dörren.
  3. Dörrblocket är behandlat med patina för att skapa en åldrande och blekande effekt.
  4. Dörrar kan vara med genomskinliga eller frostade glasinsatser (med fönster upptill), dekorerade med folkkonstprydnader.
  5. Dörrhandtagen är gjorda av brons, förgylld eller mörk metall, dekorerade med snygga element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns in- och ytterdörrar:

Interroom

Den dominerande färgen för invändiga dörrpaneler är vit. Det harmoniserar bra med vilken inredning som helst. Dörrar i en vit nyans gör att du kan ta in ljuset i stilen i rummet, skapa tvärfärgskombinationer med fönster och accentuera interiören i mörka toner.

Tillsammans med detta, enkelheten i linjerna, de ovanligt dekorerade handtagen gjorde innerdörrarna i provencalsk stil till en av de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla dörrar kan ses vid entrén till hallar eller stora vardagsrum. Den enkla designen, snidade mönster på dörrarna i beige nyanser ser catchy ut och lockar beundrande blickar från andra.

Skjutbara dubbeldörrar är lämpliga för skafferier där stora föremål planeras förvaras. För att rymma en stor last måste du samtidigt trycka på båda dörrarna.

Sådana dörrkonstruktioner fungerar som en grind, deras finish är medvetet grovt brett brädor, inte grundligt målade över.

Bild
Bild

Inmatning

Det finns många varianter av ytterdörrar i Provence -stil. Deras installation i yttre sammanhang är genomtänkt så mycket som möjligt: noggrant kalibrerade rektangulära öppningar, vackra stenbågar, intressanta växter, dörrblad med en illusion av åldrande, med eller utan glasfönster, med smidda element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antika dörrar är små i storlek, de är konstruerade av brädor av olika bredd. Färgen verkade ha avtagit då och då, på vissa ställen föll knutar ur träet, botten på duken var lumpen. Handtaget är ofta format som en ring. Om du förfinar det lokala området med frodig grönska och rinnande vinstockar, kommer denna plats att förvärva en atmosfär av mystik.

En dörr i Provence -stil kan dekoreras mycket ljust, vilket skapar illusionen att det är en falsk dörr eller bara en vacker ritning. För att skapa en känsla av enhet med naturen är det bättre att välja nyanser nära det naturliga: vinrött, grönt, blått. De kommer att påminna dig om blommor, gräs och havet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamelldörrar är idealiska för varma områden. Tack vare de horisontellt installerade skenorna kan fri luftcirkulation ske.

Färger och stilkombinationer

Alla färger som representeras av Provence -stilen har initialt en symbolisk betydelse och förmedlar det speciella med ett visst område. Så gul symboliserar olivolja, blått - vatten, rött - vin, lila - lavendel, apelsin - hus, blå - himmel och grönt - oliver.

Provence -stilen har historiska korsningar med Empire -stilen. Dessa två riktningar kommer att komplettera och dekorera varandra perfekt. Den pompösa empirestilen med sina bågar, högtidliga pelare och stora målningar kommer att "lugna ner" de blekta nyanserna i dörrarna i Provence -stil lite, och deras gyllene patina kommer att tjäna som en hyllning till den lyxiga Empire -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

När du väljer en dörrdesign måste du ta hänsyn till rummet där den kommer att ligga.

För vardagsrum och sovrum

För ett rum där du planerar att koppla av och ta emot gäster, är det bättre att välja enkel- eller dubbeldörrsmodeller, gunga, skjutbara eller hopfällbara alternativ. Glas och smidda element kommer att vara en stor fördel.

När du väljer en dörrdesign för ett sovrum bör du först och främst vara uppmärksam på dess färg. Dörren, liksom alla andra element i det inre av detta rum, ska förkroppsligar lugn och lugn. Därför är det värt att välja en duk i pastellfärgade lila färger, vit, blekgul. För ett barns sovrum är gråblå nyanser lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för köket

Traditionellt används vita dörrpaneler för köket. Det är att föredra att träets struktur syns genom färgen. Du kan dekorera dörrarna med torkade buketter av vildblommor, användbara örter, grönska, gran julkransar och blommiga prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man "åldrar" en dörr med egna händer?

Innan processen påbörjas är det nödvändigt att rengöra dörrbladet från den befintliga beläggningen.

Välj sedan det som passar dig bäst ett sätt att bearbeta en dörr för att ge önskat utseende :

  1. Kemisk (ammoniak används).
  2. Mekanisk (en metallborste används för att ge ytan på träduken ett grovare och mer texturerat utseende).
  3. Termisk (ett lödkolv används).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha uppnått önskad textur är det nödvändigt att återskapa defekter på dörren: spindelnät, maskhål, repor. För att göra detta kan du använda en syl, borr, spik. Frekvensen och typen av defekter beror enbart på ägarens smak och fantasi.

När du har applicerat defekter måste du gå över dukens yta med en metallborste, täcka den med en fläck, låt den torka och tvätta bort den med en fuktig svamp. Applicera fläcken igen (baslack). Låt absorberas inom 24 timmar.

Applicera färgad eller färglös shellackprimer och vax (med en hård skrubber).

Det sista steget: polering av dörrbladets yta med en mjuk trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Det är inte svårt att ordna ett dörrblad, det viktigaste är att noggrant följa alla nödvändiga steg:

  1. Innan du målar, grunda dörrbladet med vit färg.
  2. Använd den valda tonen. Låt torka.
  3. Gnugga med vax och måla igen med vit färg. Låt torka.
  4. Polera dörren med en mjuk trasa. Du kan använda sandpapper för att skapa en grov effekt.
  5. Applicera en vattenbaserad lack på dörrbladet.
Bild
Bild

På liknande sätt kan du måla inte bara innerdörrar utan även skjutbara garderober. När färgen är klar kan du utföra decoupage med servetter, spetsar, textilier, tapeter, vilket gör att även oerfarna konstnärer kan lägga till exklusiva dekorelement i det inre av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta ägare till dörrar i Provence -stil tror att dörrblad som är dekorerade på detta sätt gör en stadslägenhet väldigt mysig, särskilt vardagsrum och sovrum. Det finns dock också en sådan kategori medborgare som tror att en sådan stilriktning är mer lämplig för hus på landet.

Enligt recensioner av en annan grupp respondenter är Provence -stilen lämplig för regioner med ett varmt klimat, men inte för centrala Ryssland.

Rekommenderad: