Ventilationsgrill För Dörren: överflödsmodeller Av Ventilationsgaller Av Inre Sängkläder För Ventilation Och Luftrörelse

Innehållsförteckning:

Video: Ventilationsgrill För Dörren: överflödsmodeller Av Ventilationsgaller Av Inre Sängkläder För Ventilation Och Luftrörelse

Video: Ventilationsgrill För Dörren: överflödsmodeller Av Ventilationsgaller Av Inre Sängkläder För Ventilation Och Luftrörelse
Video: Supply air grills and Return air Grills 2024, April
Ventilationsgrill För Dörren: överflödsmodeller Av Ventilationsgaller Av Inre Sängkläder För Ventilation Och Luftrörelse
Ventilationsgrill För Dörren: överflödsmodeller Av Ventilationsgaller Av Inre Sängkläder För Ventilation Och Luftrörelse
Anonim

När det inte finns tillräckligt med frisk luft i huset kan det påverka hälsan hos alla hushåll negativt. Alla rum måste ständigt ventileras, för annars ackumuleras en stor mängd koldioxid i rummen, medan syre behövs för ett normalt liv. Förutom koldioxid kan toxiner från hushållskemikalier och efterbehandlingsmaterial släppas ut i inomhusluften, vilket också kan påverka hälsan negativt.

Bild
Bild

Varför behövs ventilationsgaller?

Ventilation av luften är också mycket viktig i badrummet, där, med otillräcklig tillgång till frisk luft, svamp och mögel ofta uppträder, underlättas deras utveckling också av den fuktiga miljön i rummet. Fukt kan ansamlas i väggar, dörrar och möbler, vilket får dem att försämras. För att undvika alla dessa problem är det tillräckligt att installera en speciell ventilationsgrill på dörren. Hittills finns det ett stort antal dörrar till salu där en grill eller ventilation i form av ringar redan är installerad. Men i de fall där en dörr utan ventilation redan har köpts kan du köpa och installera ett galler själv för att säkerställa luftcirkulationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av ventilationsgaller

Ventilationsgaller finns på marknaden i en mängd olika modeller. De skiljer sig åt i form, syfte, utseende, storlek och kostnad. Ventilationsgallren skiljer sig också i metod och plats för installation, beroende på detta är gallren indelade i följande modeller:

  • Överföring;
  • Inre;
  • Utomhus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överföringsgaller används för dörrar. De kan vara tillverkade av aluminium, plast, trä, stål och några andra material.

Ventilationsgaller av plast mycket motståndskraftig mot korrosion. En annan fördel är den mest prisvärda kostnaden. Detta material har dock också en nackdel: när det utsätts för direkt solljus börjar det tappa sin ursprungliga presentation, och efter ett tag kan det till och med bli oanvändbart. Men om du planerar att installera plastgaller på innerdörrarna inuti lokalerna kommer sådana problem inte att uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföringsnät av trä är lämpliga för inomhusbruk. Deras främsta fördelar är miljövänlighet och säkerhet för hälsan, de har ett snyggt och attraktivt utseende, passar perfekt in i rummet. Bland nackdelarna med trämodeller kan man särskilja den höga kostnaden, liksom behovet av särskild vård av träprodukter.

Bild
Bild

En av fördelarna med aluminiumgaller är att de är mycket lätta, inte lider av sol exponering, men deras kostnad är något högre än plastprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För installation på entrédörrar finns modeller med skyddande myggnät som förhindrar att mygg och andra insekter kommer in i huset. Ventilationsgallren tillåter praktiskt taget inte ljus att passera och gör det omöjligt att genom dem se en person som är på andra sidan dörren.

Design

Ventilationsgrillens konstruktion består vanligtvis av två delar - externt och internt. Den inre ramen är monterad på ena sidan av dörren i ventilationshålet, det finns lampor på den. Överflödesmodeller av galler har ofta V-formade lampor (hörnformade). Denna form ger ett mjukt luftflöde, men begränsar samtidigt utsikten. Den yttre ramen fungerar bara som en dekorativ funktion. Den är monterad på baksidan av dörren och döljer ventilationshålet.

Bild
Bild

Form

Formen på gallren kan vara rund, fyrkantig eller rektangulär. Produkter med rektangulär form är mest efterfrågade bland köpare.

Rektangulära ventilationsgaller för dörrar

Rektangulära ventilationsgaller kan användas för köksluckor, liksom för badrums- eller toalettdörrar. Användningen av sådana galler säkerställer korrekt cirkulation av luftflöden i rummen. Det andra alternativet för att använda rektangulära galler är installation i fönsterbrädor. Detta gör att luften som värms upp från batteriet kan fördelas jämnt i rummet.

Bild
Bild

Oftast är rektangulära modeller gjorda av höghållfast plast. Det finns alternativ som kompletteras med myggnät, samt ett speciellt spjäll som gör att du kan kontrollera luftens rörelse. Ett utmärkt alternativ skulle vara att installera en grill utrustad med en inbyggd fläkt. Denna modell ger den bästa luftventilationen. Designen och färgerna på de produkter som finns på marknaden är helt enkelt oändliga. Du kan enkelt hitta ett lämpligt alternativ för din dörr i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda ventilationsgaller för dörrar

Runda galler är utformade på samma sätt som rektangulära. Oftast är de monterade på dörren till badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deras andra syfte är installation i skåpdörrar, detta är nödvändigt i de fall fukt och mögel ackumuleras inuti möblerna. Vissa modeller av runda ventilationsgaller kan också kompletteras med myggnät, rörliga klaffar och inbyggd fläkt.

Bild
Bild

Använda mått

Storleken på ventilationsgrillen väljs utifrån dörrens storlek. Oftast har innerdörren en bredd på 70-80 cm, och dörren till badrummet är 60-70 cm. Baserat på dessa mått görs dörrventilationsgallren inte mer än 60 cm breda. De kan installeras i dörr löv, vars tjocklek är 25-50 mm … Du kan hitta rätt produkt i butiken i följande storleksintervall. Det är svårt att hitta större galler till salu, troligen kommer de att behöva beställas vid behov.

  • Bredd - från 10 till 60 cm;
  • Höjd - från 10 till 25 cm.

Medeldiametern för ett runt galler är 15-20 cm. Modeller med en diameter på mindre än 10 cm installeras vanligtvis i rad längs dörrens nedre kant i ett antal bitar.

Bild
Bild

Installation

Installation av ventilationsgallret i dörrbladet kommer inte att vara svårt och du kan enkelt göra det själv.

Gör följande för att installera gallret:

  • Bestäm lämplig produktstorlek för en specifik dörr;
  • Gör ett hål i dörrbladet av önskad storlek och installera gallret.

Mycket få verktyg krävs för att få jobbet gjort. Förbered en linjal och penna, sticksåg, skruvmejsel eller lim i förväg.

Bild
Bild

Arbetet görs bäst i följande ordning:

  • Mät med en linjal de exakta parametrarna för det köpta gallret;
  • Markera på dörren där grillen ska installeras. Observera att längden och bredden på hålet för grillen bör vara 1-2 mm större än gallermåtten;
  • I hörnen på markeringarna på dörrbladet gör du 4 hål med en rund borr;
  • Med hjälp av en sticksåg (för trädörrar) eller specialverktyg (för dörrar av andra material) är det nödvändigt att skära ett hål enligt markeringarna på dörren;
  • Fäst gallret på hålets två sidor. Säkra dem med lim eller självgängande skruvar. Monteringsalternativet anges i produktens instruktioner.
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi med säkerhet säga att tack vare installationen av ventiler kommer du inte bara att återställa den nödvändiga luftcirkulationen i lägenhetens lokaler, utan också få ett snyggt och originellt dekorativt element som ger interiören ett mer modernt utseende.

Rekommenderad: