Icke-standarddörrar (45 Bilder): Entré- Och Innerdörrar Av Icke-standardstorlekar, Höjden På Plastkonstruktioner För En Lägenhet, Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Icke-standarddörrar (45 Bilder): Entré- Och Innerdörrar Av Icke-standardstorlekar, Höjden På Plastkonstruktioner För En Lägenhet, Ett Privat Hus

Video: Icke-standarddörrar (45 Bilder): Entré- Och Innerdörrar Av Icke-standardstorlekar, Höjden På Plastkonstruktioner För En Lägenhet, Ett Privat Hus
Video: Ljuddämpande innerdörrar från Swedoor 2024, April
Icke-standarddörrar (45 Bilder): Entré- Och Innerdörrar Av Icke-standardstorlekar, Höjden På Plastkonstruktioner För En Lägenhet, Ett Privat Hus
Icke-standarddörrar (45 Bilder): Entré- Och Innerdörrar Av Icke-standardstorlekar, Höjden På Plastkonstruktioner För En Lägenhet, Ett Privat Hus
Anonim

Dörrar med standardstorlekar kan inte installeras i alla rum och inte alltid. För att inte lämna öppningen öppen, tillgänglig för alla, måste du installera ett icke-standardiserat ingångsblock som är optimalt för ett visst fall, lämpligt i storlek och material. Inköp och installation av en sådan produkt skiljer sig åt i vissa funktioner jämfört med konventionella dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Icke-standardiserade dörrar görs nästan alltid på beställning; det tar längre tid att vänta på mottagandet än de vanliga som beskrivs i katalogerna över tillverkare och leverantörer. Installationen blir också oundvikligen komplicerad.

På vilken fabrik som helst anses de typiska dörrarna vara dörrar 60, 70, 80 och 90 cm breda, 200 cm höga. Vissa företag sätter också på strömmen produkter av andra storlekar - 40 och 55 cm i bredd, 190 cm i höjd.

Allt som inte passar dessa dimensioner kan inte längre betraktas som standard. När du gör en sådan beställning, var beredd att möta begränsningar. Vissa företag tillverkar atypiska dörrar i steg om millimeter, andra - inte mindre än 5-10 centimeter. Och det finns fabriker där sådana uppgifter inte utförs alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att överväga att de ingenstans producerar innerdörrar under 180 och över 230 centimeter. Tillägget till kostnaden för den närmaste standardanalogen är minst 30-50%.

Skillnaden mellan en icke-standarddörr och en vanlig dörr kan inte bara uttryckas i att den är bredare eller högre: lösningar med ovanliga former finns ofta. I många utföranden installeras atypiska beslag, skärmarnas öppning och själva antalet är olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I form kan en icke-standarddörr vara välvd och radiell (krökt, med andra ord).

Men också båge är inte alltid densamma: i en version är både öppningen och duken rundade, i den andra - bara toppen av duken.

Radiella dörrar främst glidande i sitt format, eller så fungerar de som en inre partition. Radialdörrar är ibland utrustade med runda skärmar - konkava, konvexa, båda samtidigt, men oavsett form är de nästan alltid gjorda av härdat glas.

Den radiella dörren är universell; den kan användas på ett hotell, affärscenter eller försäljningsområde eller i en liten lägenhet. Både sidoväggar och akterspegel placeras i öppningen samtidigt med huvudduken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga innerdörrar för en stor öppning oftast glidande utrustad med flera dukar samtidigt. Men det är mycket svårt att ge rekommendationer i en sådan fråga, utan att veta detaljerna i ditt fall.

Observera att ju fler dukar, desto mer bör det finnas guider, fixade underifrån eller uppifrån.

Tavlorna rör sig både i en riktning och i olika riktningar, beroende på designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande entrédörrar det är lämpligt att ansöka där många passerar. Detta är en design med två, tre eller fyra blad som snurrar som en karusell. Den kan sättas i gång antingen av förbipasserande själva eller genom automatisering (rörelsesensorer, block som ställer in en viss rotationshastighet).

Bromssystem för att förhindra överacceleration och nödöppningssystem används nästan alltid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dörrtillverkare har länge gått utöver deras användning. naturligt trä … De använder ett brett utbud av material, och konsumenten tvingas förstå allt det fina med dem.

Metallisk designen är ganska original, och om erfarna designers arbetar med dem kommer de att kunna locka allas uppmärksamhet. Det finns utbredda alternativ där den yttre delen är täckt med MDF, den inre är helt metall (eller de är utbytta). Att dekorera med smidda bitar är väldigt attraktivt, men kom ihåg att det gör biten tyngre.

Bild
Bild

Trädörrar icke-standardmått används i:

  1. köpcentrum;
  2. kontorsbyggnader;
  3. institutioner för fritid och underhållning.

Plast icke-standarddörrar kan användas på en mängd olika platser, de är praktiska och med enkel bearbetning av detta material kan du skapa unikt vackra mönster på grundval av det. Dessutom är tillgängligheten och låga kostnaderna för PVC mycket viktiga för privatkunder. Kommersiella organisationer lockas av möjligheten att enkelt demontera sådana dörrar och snabbt flytta dem till en ny plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att köpa en anpassad trädörr till ett ganska lågt pris, om du föredrar en ram täckt med spånskiva, hårdplatta eller lameller. I de flesta fall, för att göra designen mer attraktiv, är även budgetprodukter klädda med faner. Du kan inte räkna med styrkan i panelramen, så det här är mer ett sätt att dela rum än att skydda ingången till huset.

Det obestridda ledarskapet när det gäller hållbarhet och livslängd upptas av paneldörrar av högkvalitativt trä. Ett stycke är mycket estetiskt och kan till och med passa in i ett utrymme som är inrett i enlighet med alla designregler. Men för att skydda ytan mot fukt, värme och kyla används en MDF -beläggning.

Bild
Bild

Limmat trä är inte mycket sämre i estetiska egenskaper och hållfasthet, är relativt billigt, men behåller värmen värre och kan deformeras under termisk kompression och expansion.

Färgen på en metall- eller plastdörr kan vara vilken som helst, men oftast är de gjorda i svart, vitt eller brunt.

Naturligt trä låter dig "leka" med nyanser och uppnå ett mycket originellt utseende. Så askmassan är röd, brun eller rosa, bokens färg varierar från rosa till gulrött. Den alltmer populära wenge -rasen är alltid gulaktig, körsbärsträet är något rosa först, men sedan mörknar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika stilar

Dörren är inte bara ett funktionellt element, dess roll i utformningen av utrymmet är mycket stor. Men det är därför dörrenhetens egen stil är så viktig.

Begrepp klassisk ganska suddigt - detta ord kan beteckna både ett antikt motiv (i de grekiska eller romerska versionerna) och medeltida gotiska och barock (inklusive dess mest sofistikerade form, rokoko).

Viktigt: vilken av dessa stilar du än väljer, dörrar som är designade i enlighet med den är inte på något sätt lämpliga för ett litet utrymme.

Bild
Bild

Land och Provence ganska nära varandra, men ändå finns det en signifikant skillnad mellan dem, som inte får glömmas bort. I staden är countrymusiken för grov, men den provensalska stilen låter dig helt och hållet komma bort från alla betänkligheter och pretentiösheter.

Observera: om du väljer en dörr i Provence -stil måste du antingen göra om hela interiören i rummet på samma sätt eller klara av inkonsekvensen i designen.

Typiska färger: grädde, vit, terrakotta, beige, ljusgrön och blå; för en dörr är en vit färg på en avsiktligt åldrad yta bäst lämpad. Om du väljer land kan du välja både pastellfärger och mycket ljusa tonaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Årgång alternativ fokuserar inte längre på enkelhet och lätt nåd, utan på uttalad gammaldags. Deras fördel är möjligheten att harmoniskt använda i alla miljöer, inklusive studiolägenheter. Men för det senare är det mycket mer lämpligt att använda loftdörrar, som hjälper till att dela upp utrymmet i isolerade aktier.

Dörrar är inte mindre effektiva för att dela den. i japansk stil - men de är endast gjorda av ek och bok, och är inte tillgängliga för alla av materiella skäl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism har nu vunnit handflatan bland dörrstilar på grund av dess obestridliga fördelar:

  • smygande;
  • betonar engagemang för högteknologi;
  • faciliteter;
  • omtanke och frånvaro av de minsta överdrifterna;
  • kompatibilitet med alla designmetoder.

Naturligtvis är du inte begränsad till dessa alternativ - du kan också stanna kvar vid funktionaliteten modern , om stilens ergonomi högteknologisk , om de etniska motivens storslagna särart. Huvudsaken är att resultatet passar dig i alla avseenden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Icke -standardiserade dörrar för ett privat hus - om öppningen bara överskrider de typiska indikatorerna något - det här är "dragspel" som glider eller svänger. När den erforderliga höjden är större än 250 cm och bredden är större än 150 cm föredras en välvd form.

Med en tillräcklig (från 120 centimeter) bredd på den välvda öppningen är det möjligt att installera både en dubbelbladig och en enda dörr av lätt material i den. Du behöver inte begränsa ditt val till alternativet med strikt identiska skärmar - vanligtvis används bara ett, och det smala öppnas endast vid behov.

Observera att den gångjärniga versionen av dörrplastblocket endast är lämpligt för öppningar som inte är större än 180 centimeter. Om de är större måste du välja mellan "dragspel" och "bok".

Bild
Bild
Bild
Bild

I en lägenhet i ett obetydligt område, för att vinna minst lite ledigt utrymme, måste du ofrivilligt begränsa öppningarna eller placera dem i en vinkel. Genom att använda vikdörrar kan du enkelt förvandla ett rum, optimera det för arbete eller fritid.

För lanthus, båda byggda för flera decennier sedan och gjorda enligt helt nya projekt, är avvikelser från standardmått ofta karakteristiska. Du måste närma dig köp och installation av dörrar så noggrant som möjligt, konstruktörens samråd är uppenbarligen inte överflödigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

När du väljer en icke-standarddörr måste du inte bara ta hänsyn till dess tillförlitlighet och material, inte bara livslängd och styrka, utan också förhållandet till din interiör. Mycket höga höjder kan användas på två sätt: som ett sätt att visuellt höja taket och som ett sätt att skapa ett ovanligt utseende. Det vill säga, dörrarna kanske inte alls ser ut som dörrar, de är gjorda avsiktligt kontrasterande, mittemot väggarna i stil och färg.

Höga spegeldörrar utökar inte bara utrymmet, de verkar suddas ut mellan dess delar.

Dörrblocket placeras ibland på de mest framträdande platserna, och sedan står designern inför ett dilemma - välj ett mycket vackert och elegant alternativ, eller föredra ett som är visuellt "förlorat" och inte kommer att uppmärksamma sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra sättet är lämpligt om:

  • väggen är dekorerad med ett mönster av lister;
  • fresker används i inredningen;
  • fotoväggspapper klistras in;
  • en vägg med en helt enhetlig struktur krävs av design.

I det här fallet måste du ta hand om "osynligheten" inte bara för själva dörrbladet. Ju mindre handtaget och andra beslag är i storlek, ju mindre de sticker ut, desto bättre.

En skjutdörr med clips kan betona loftets stämning i ett rum, och även om du inte behöver det, använd färg eller texturmarkering för att skapa ett originellt inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrarnas stora öppning, som inte absorberas av fönsterluckorna, hjälper till att skapa en känsla av enhet mellan två intilliggande rum. Den spetsiga bågen är lämplig om du inreder ditt hem i gotisk stil. Var alltid uppmärksam på att lådan, beslagen helt motsvarar duken

Rekommenderad: