Dörrar I "loft" -stil (38 Bilder): Skjutbara Modeller För Ladugårdar Inuti, Vita Och Svarta Gör-det-själv-fackdörrar, Exempel På Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar I "loft" -stil (38 Bilder): Skjutbara Modeller För Ladugårdar Inuti, Vita Och Svarta Gör-det-själv-fackdörrar, Exempel På Inredningen

Video: Dörrar I
Video: DIY Rustic Style Loft Bed / Gaming Area 2024, April
Dörrar I "loft" -stil (38 Bilder): Skjutbara Modeller För Ladugårdar Inuti, Vita Och Svarta Gör-det-själv-fackdörrar, Exempel På Inredningen
Dörrar I "loft" -stil (38 Bilder): Skjutbara Modeller För Ladugårdar Inuti, Vita Och Svarta Gör-det-själv-fackdörrar, Exempel På Inredningen
Anonim

"Loft" -stilen har, precis som alla andra, karaktäristiska egenskaper som visas i alla detaljer i inredningen. Inklusive vid dörren. Om du väljer moderna dörrar i denna stil är det värt att utgå från funktionerna i "loft" -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Loftstilen, som nu blir populär i Ryssland och Europa, har ursprungligen sitt ursprung i Amerika, nämligen i New York. Icke-arbetande företag och fabriker överlämnades till bostäder, som kännetecknades av ett stort område, grova tegelväggar och förekomsten av skiljeväggar och balkar.

Bild
Bild

Med tiden har stilen förbättrats och "flyttat" även till små lägenheter. Partitioner och dörrar av olika slag började dyka upp i denna stil.

I detta fall måste strukturerna ha sådana funktioner som:

  • Massivt utseende. Detta gäller särskilt entrédukar. Utåt kan de likna en dörr från ett bankfack, en skeppshytt eller en trä ladugård.
  • Naturmaterial (trä, metall, glas), men användning av MDF- eller PVC -paneler är inte uteslutet.
  • Kombinationen av antiken och moderna detaljer i produktens design.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Företräde ges till vita, svarta, bruna och gråa färger i utformningen av den yttre strukturen.
  • Lätt design eller utseende. Trots vissa "brutala" undertexter i stilen värderas frihet och komfort i den. Det var därför det från början inte fanns några dörrar i lägenheterna. I det moderna "loftet" ges preferenser till strukturer som enkelt kan öppnas manuellt eller mekaniskt.
  • Original och icke-standardiserat utseende (smidda delar, glas, metall eller träinsatser).
  • Särskild åldrande av materialet. Förkromning av metallkonstruktioner är också uteslutet. I allmänhet ska dörrar se lite slarviga och slarviga ut. Men bakom denna uppfattning ligger ett komplext och flernivåarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa funktioner låter dig harmoniskt passa in dörren i det inre av lägenheten. Det rätta valet beror till stor del på konstruktionstypen.

Visningar

Alla dörrar, inklusive de i loftstil, är indelade i två huvudgrupper:

  • inmatning;
  • interroom.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfunktionen för entrédörrar är att skydda mot objudna gäster och nyfikna ögon. Och entrédörrarna "loft" visuellt bevisar detta, eftersom grunden är massivt trä eller metall. Samtidigt ser de oförskämda ut och med spår av det förflutna. Dörren kan ha konstnärliga bucklor, repor. Trädet kan artificiellt åldras med hjälp av speciell färg och designteknik.

Om dörröppningens bredd tillåter, kan du sätta dörrar i trä, som består av två breda brädor. Som regel är sådana dörrar dekorerade med järninsatser. Du kan också använda ytmålning med airbrushing. Det är lämpligt att välja färgen metalliserad, under brons eller guld. Färgpaletten kan vara antingen ljus eller mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Insidan av en sådan struktur kan målas i ljusare nyanser om en sådan färg redan finns inuti. Ett långt smidd handtag är möjligt, eller ett handtag i form av en massiv ring, som kommer att komplettera stilens övergripande bild. För innerdörrar används en mindre aggressiv och massiv design och utseende, eftersom den ursprungliga bilden av lokalerna inte innebar deras närvaro. Huvudfunktionen för dörrkonstruktioner inuti lägenheten är zonindelning. Skiljeväggar hjälper till att villkorligt skilja arbetsområdet från resten eller matlagningsområdet.

Materialet för sådana strukturer kan vara mycket varierande: metall, trä, glas, plywood, MDF . Den vanligaste kombinationen av flera material. Så, metallinsatser, fästelement, bultar passar bra med trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig förutsättning för sådana dörrar är frånvaron av en metallisk glans. Metallen ska se ut som om den har varit år gammal och inte blivit omhändertagen av någon. På vissa ställen kan det finnas korrosion, oxidation. För att spara pengar kan trä ersättas med plywood eller MDF.

Även i "loft" -rummet kan det vara helt glasdörrar eller insatser från dem. Glasmålningar av olika glas är särskilt uppskattade. Dörrar kan kombinera både frostat och klart glas samtidigt. Denna yta är dekorerad med snidade skär och figurer. Glasdörrar har bra ljud- och luktisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar, skärmdörrar, fackdörrar, rotodörrar är särskilt populära i en lägenhet av denna stil:

Glidande modeller har som regel en eller två dörrar, som kan vara antingen trä eller glas. De tillåter kompakt användning av utrymme, tar inte mycket plats vid öppning, som är fallet med svängdörrar, och har en rik färgpalett. Nackdelarna inkluderar höga kostnader och dålig ljudisolering. Flikarnas yta ska vara den enklaste och lättaste - inga glansiga element, många detaljer och trådar. Oftast är det en slät, slät yta.

Skjutdörrar har två huvudtyper av öppning: dragspel och bok. Dessa mekanismer gör att skärmen kan fälla kompakt och inte ta plats. Sådana dörrar har styrningar längs vilka bladets stängning och öppning kan justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmdörrar värderade i interiören för sin kompakthet och rörlighet. Den lösa ramen gör att de kan flyttas till alla hörn av rummet. Dörrarna är också lätta att fälla, vilket sparar utrymme. Om så önskas kan sådana dörrar göras för hand. Dörrar kan vara gjorda av klart glas, trälister eller tyger.

Det finns inga begränsningar för val och skapande av skärmar. Det viktigaste är att de sammanfaller i struktur och färg med lägenhetens övergripande sammansättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar de är bekanta för många tack vare garderoberna, men de inre skiljer sig på många sätt. Fack för ett rum har i princip ett mer hållbart material och en större tjocklek på duken. Detta möjliggör god ljudisolering. De har också ett handtag för enkel och snabb öppning och ibland lås eller lås. Dessa strukturer kan också ha en eller två skärmar, medan ritning på deras yta är tillåten. Innehållet i prydnaden ska kombineras med inredningsstilen.

Trä, metall, plast och glas är huvudmaterialen för kupén.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roto dörrar sticker ut för sin ovanliga design. Öppningsmekanismen är utformad på ett sådant sätt att skärmen, när den öppnas, står mot väggen. Den kan också rotera och öppna både vänster och höger. Denna design tar inte heller mycket plats och har bra isolering från buller och lukt, eftersom det finns en tätning runt lådans omkrets. För att ge stilen mer brutalitet är sådana mönster gjorda av massivt trä eller glas med metallinsatser. Kanvas design på båda sidor är tillåten, eftersom de är synliga när de öppnas.

Smidda produkter (handtag, hörn, insats), målat glas och träinsatser är lämpliga som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha identifierat huvudtyperna bör du fråga dig själv hur du väljer dem korrekt.

Hur väljer man?

Det finns inga obetydliga detaljer för att skapa interiören, därför är det värt att närma sig valet av dörrar, noggrant förberett.

För ett kompetent val bör du känna till några regler:

  • Det är nödvändigt att bestämma storleken på duken . För att göra detta måste du känna till dörröppningens grundparametrar. Idag erbjuder produktmarknaden ett stort urval av de nödvändiga parametrarna, vilket avsevärt sparar tid och pengar. För icke-standardiserade öppningar kan duken beställas individuellt.
  • Färgschemat ska kombineras med den övergripande interiörpaletten . De viktigaste är svarta och vita, bruna, vinröda, choklad, grå färger. Delikata och pastellfärger i konstruktionen av strukturen kommer att vara olämpliga. I det här fallet är det i större utsträckning nödvändigt att matcha dörrens färg till golvets färg. Denna kombination skapar en komplett bild av interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Valet av textur beror till stor del på önskad funktion och inredningsdetaljer . Så det är olämpligt att använda glas till ytterdörren, eftersom strukturen har en speciell skyddsfunktion. Och omvänt skulle en sådan duk vara lämplig för zonindelning i ett rum.
  • Det är nödvändigt att besluta om mekanismen för att öppna dörrarna och placeringen av handtaget . I en liten lägenhet är det bättre att använda öppningen till utsidan. Denna design tar inte mycket plats och är så säker som möjligt. Som regel är handtagen för entrédörrar imponerande i storlek. För interiörpartitioner används handtag i små storlekar och med en ovanlig form och design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna dörrar i loftstil måste väljas korrekt så att de blir en harmonisk del av din inredning.

Hur man gör restaureringen av en dörr för en interiör i "loft" -stil med egna händer, se videon.

Rekommenderad: