Ladugårdar (40 Bilder): Upphängningsmekanism Med Rullar Inuti, Tillverkning Av Tillval Med Glas

Innehållsförteckning:

Video: Ladugårdar (40 Bilder): Upphängningsmekanism Med Rullar Inuti, Tillverkning Av Tillval Med Glas

Video: Ladugårdar (40 Bilder): Upphängningsmekanism Med Rullar Inuti, Tillverkning Av Tillval Med Glas
Video: Chiyaan Vikram Nayanthara Super Hit Action Movie | Nitya Menon | Cinema Ticket | 2024, Mars
Ladugårdar (40 Bilder): Upphängningsmekanism Med Rullar Inuti, Tillverkning Av Tillval Med Glas
Ladugårdar (40 Bilder): Upphängningsmekanism Med Rullar Inuti, Tillverkning Av Tillval Med Glas
Anonim

I alla fall måste dörrarna inte ha en komplex struktur. Ibland är det lämpligt att använda mycket enkla, men därför inte mindre funktionella och eleganta lösningar. Såsom ladugårdar.

Bild
Bild

Vad det är?

Ladugårdar används vanligtvis i hushålls- och bruksbyggnader:

  • bodar och hemverkstäder;
  • barnhem;
  • bad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras fördel är ganska uppenbar: även om allt sopas utifrån av djupa snödrivor är det inte svårt att öppna dörren. Men i en stadsbostad kan sådana strukturer mycket väl användas, främst av estetiska skäl. Ett entréblock av massivt trä, placerat på metallskenor, blir ofta till det semantiska centrum av inredningen.

Samtidigt sparar låddörrar utrymme, och även trots ockupationen av en tom vägg är de idealiska för små bostäder.

Det är inget konstigt i det - duken kör helt enkelt in i ett förberett pennfodral och stör inte människor. Experter rekommenderar att du installerar en laddörr i gången från köket till vardagsrummet, eftersom det ger hög trafik.

Viktigt: genom att installera den i sovrummet kan du enkelt placera sängen vid ingången. Om så önskas finns alternativ tillgängliga med glidmekanismer från flera dukar samtidigt, vikta till ena sidan av öppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur som helst är ladugårdsdörren utåt gripande och uttrycksfull. För tillverkning av hennes dukar används inte bara trämassa, utan även glas, plast, till och med metall.

Designalternativ

Kända trästrukturer passar perfekt in i rum inredda i följande stilar:

  • klassicism;
  • provence;
  • Land;
  • loft.

De är också tillämpliga i vintage, rustik, till och med industriell stil - men under förutsättning att designen närmar sig i god tro och är genomtänkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören är rustik måste dörren vara utrustad med tunga gjutjärnsvalsar.

Men i modernistiska rum kommer kromalternativ vara mycket mer lämpliga.

Country och Provence fungerar bäst med råmatningskonstruktioner. När det finns en önskan att göra stämningen ännu mer intressant och rikare använder de originaldörren, verkligen använd i ladugården, eller åtminstone stiliserad antik.

Imitationer av träbjälkar och falska eldstäder kan komplettera intrycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: ladugårdsdörren kan också göras i ett fackformat. Detta tillvägagångssätt uppträdde först i USA, men designers från andra länder uppskattade det också ganska snabbt. Utåt ser strukturen ut som en vanlig gammal dörr; det är stilistiskt tillåtet att placera den i vilken inredning som helst. Sådana lösningar används oftast i rum i loftstil eller i en "rustik" miljö.

Det enklaste alternativet - bara hamrade brädor - ser ut som det mest autentiska. Men det finns också mer spektakulära sorter, denna och en mycket bred bräda med en vacker struktur och exklusiva dörrar.

Laddörren i vardagsrummet, som blir en sammansatt kärna, kommer att bidra till att göra strukturen i moderna interiörer mer mångsidig. Med dess hjälp kan du visuellt "gömma" en bar, TV eller något annat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera: ladugårdsdörren installerad i vardagsrummet ska inte användas för sitt avsedda ändamål, dess roll är rent dekorativ i detta fall. Svarta och grå dukar ser bra ut i lägenheten; detta alternativ anses vara universellt.

Glaspaneler eller karmar är bra alternativ till en enkel trädörr. Genom att applicera rika färger - gul, grön, och om du vill, orange, kommer det att visa sig ytterligare öka koncentrationen av uppmärksamhet på dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss förtydliga att ljusa färger kommer att se bättre och mer lämpliga ut om de dupliceras någon annanstans som en accent eller dekorationsfärg.

Tillverkning

Det allra första steget är att rama in brädorna; avsmalnande brädor med en bredd på 25 cm föredras för ramkonstruktioner.

Enligt de flesta hantverkare måste du ansluta brädorna med "halvträd" -tekniken. Dess essens är enkel, ett snitt görs i ena änden, vilket gör att du kan ansluta elementet till det andra kortet.

Efter att ha gjort några snitt på halv tjocklek på rätt plats, med hjälp av en hammare och en bred mejsel, ta bort träet och trimma fogen. Efter att ha monterat det färdiga kit kan du omedelbart installera det, hänga låset och så vidare.

Bild
Bild

Tillverkning av en dörr innebär alltid val av material: hantverkare har rätt att använda både barrträd och lövträ.

Det slutliga valet beror på:

  • ekonomisk förmåga;
  • tillgängliga verktyg;
  • utvändig eller invändig placering av dörrar;
  • använder dem i ett rum med normal eller ökad luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ek är vackert och hållbart, men det är svårt att bearbeta det, och kostnaden är inte den mest sparsamma. Det är mer korrekt att använda det, liksom bokträet, vid ingången till huset. Det är bättre att täcka inre strukturer med en duk gjord av enklare träslag - tall, björk, gran.

Ladugården är nästan alltid monterad av parallella brädor som hålls av plankor som löper vinkelrätt eller diagonalt.

Ta urvalet av fästelement på största allvar. Varje spik måste fixa styrelsen, stången, men samtidigt inte gå igenom. Efter att strukturämnet har slagits ihop provas det på vid önskad öppning och överskottet skärs av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanism

Ladugårdsdörren kan vara med eller utan glas, dekorerad med olika dekorativa element, eller bara representera en enkel hängande duk. Inget av detta är meningsfullt om inte en genomtänkt och smidig arbetsmekanism tillhandahålls.

Det övre spåret utförs i olika geometriska former:

  • en cirkel;
  • sexhörning;
  • Latinska bokstaven J;
  • rektangel.

Dörren rör sig och lutar sig på rullar som är fästa antingen på den övre änden eller på den övre yttre delen (specialplattor används för detta).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det övre spåret är utrustat med sidostöd, som ibland fungerar som dämpare. De nedre styrfästena i form av bokstaven P, som är gjorda något bredare än själva duken, hjälper till att undvika att raka den upphängda dörren åt sidan. En annan version av dem är ett block i form av bokstaven T, som passar in i ett spår i själva duken.

Montering

Att göra dörrar av ladugård är bara en del av problemet, de måste fortfarande installeras genom att hänga dem från skenan. Vid öppning och stängning rör sig duken med hjälp av vagnar, rullar. Rälsfästet är älskat av designers eftersom det tål mer stress än gångjärn. Den här egenskapen är användbar vid fyllning av mycket breda öppningar eller vid zonindelning av ett utrymme med en skiljedörr.

Det finns inget lås i de flesta fall, även om du kan installera ett om du vill ha mer integritet.

Invändig användning

Enligt experter är det mest korrekt att använda ladugårdsdörren på gången till köket.

Ladugårdar är ofta multifunktionella: de stänger passagen och gömmer sig samtidigt, till exempel:

  • kontor i huset;
  • skafferi;
  • hemmabibliotek;
  • verkstad eller hushållsblock, och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper eller gör en ladugård måste du noggrant ta reda på om du behöver den. Skynda inte att ta bort den föregående dörren, se först vilken typ av sockel som används.

Ofta finns det en situation där även en parallell fördelning av massan på det övre horisontella stödet inte hjälper till att uppnå önskad stabilitet. I ett modernt hem finns det nästan ingen anledning att vara rädd, men i gamla byggnader, särskilt där välvda dörrar installerades, måste allt kontrolleras noggrant.

Det är särskilt viktigt: ladugårdens ingångskonstruktion ska inte fästas på gipsväggar, de klarar sig kanske inte och ibland faller hela väggen ihop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att sådana dörrar, även om de helt täcker öppningen, inte alltid fäster ordentligt vid den. Endast produkter som inte avviker från väggen ska placeras i badrummet. Observera att klyftan mellan den och duken ibland gör det svårt att montera golvlisten.

Ladugårdar ser bra ut i en mängd olika stilar och är ganska pålitliga. Men deras val (eller egenproduktion), installation och användning har många nyanser. Genom att uppmärksamma dessa punkter i tid kommer du att undvika många problem och blir helt nöjd.

Rekommenderad: