Mineralull För Gips: Densitet Och Typer Av Mineralull I Sammansättning, Fördelarna Med Mineralbasaltstenull För Isolering Av Fasadens Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Mineralull För Gips: Densitet Och Typer Av Mineralull I Sammansättning, Fördelarna Med Mineralbasaltstenull För Isolering Av Fasadens Väggar

Video: Mineralull För Gips: Densitet Och Typer Av Mineralull I Sammansättning, Fördelarna Med Mineralbasaltstenull För Isolering Av Fasadens Väggar
Video: iCell Lösull 2024, Maj
Mineralull För Gips: Densitet Och Typer Av Mineralull I Sammansättning, Fördelarna Med Mineralbasaltstenull För Isolering Av Fasadens Väggar
Mineralull För Gips: Densitet Och Typer Av Mineralull I Sammansättning, Fördelarna Med Mineralbasaltstenull För Isolering Av Fasadens Väggar
Anonim

Mineralull är ett mångsidigt isoleringsmaterial som gör att du effektivt kan isolera fasaden och minska kostnaden för uppvärmning av rummet. Det går bra med gips och kan användas för alla typer av byggnader.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Minvata är en fiberplatta med måtten 60x120 och 50x100 cm. Tjockleken på produkterna är 5, 10 och 15 cm. Tio centimeter plattor är de mest efterfrågade. Denna tjocklek är tillräcklig för att använda materialet under hårda klimatförhållanden, under påverkan av frysningstemperaturer och en stor mängd nederbörd.

Tätheten hos fasadplattornas fibrer är något högre än materialet avsett för inredning och motsvarar 130 kg / m3. Hög densitet och elasticitet hos mineralull är nödvändiga förutsättningar för dess installation under gips. Skivorna måste kunna motstå vikten av murbruk som ska appliceras och behålla sina ursprungliga egenskaper när det torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av att det mesta av landet ligger i en kall klimatzon är mineralull efterfrågad på den inhemska byggmaterialmarknaden.

Materialets popularitet beror på ett antal obestridliga fördelar:

  • Utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper hos bomullsull garanterar värmehållande vid temperaturer under 30 grader och skyddar hemmet på ett tillförlitligt sätt från gatubuller;
  • Hög brandmotstånd och brännbarhet av materialet garanterar fullständig brandsäkerhet för plattorna, som börjar smälta endast vid en temperatur på 1000 grader;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gnagare, insekter och andra skadedjur visar inte intresse för mineralull, så deras utseende i det är uteslutet;
  • Utmärkt ånggenomsläpplighet bidrar till fuktavlägsnande och snabb eliminering av kondensat;
  • Motstånd mot måttlig mekanisk påfrestning ökar fasadens livslängd avsevärt och gör användningen av bomull mer att föredra än användningen av skum;
Bild
Bild
  • Frånvaron av behovet av ytterligare värmeisolering av mellanpanelsömmar löser problemet med värmeförlust i stora panelbyggnader;
  • Den låga kostnaden och tillgängligheten av materialet gör det möjligt att avsluta stora ytor med minimala kostnader.
Bild
Bild

Nackdelarna med mineralull inkluderar närvaron av formaldehyder i dess sammansättning, som har en negativ effekt på andras hälsa och välbefinnande. När du köper måste du se till att det finns ett intyg om överensstämmelse och märkning av tillsynsmyndigheten. Detta hjälper till att undvika inköp av undermåliga produkter och garanterar säkerheten för råvaror.

Arbetet med installation av mineralull måste utföras med personlig skyddsutrustning. Nackdelarna inkluderar behovet av att behandla plattorna med en hydrofob komposition. Om detta inte görs kommer bomullen att absorbera fukt och förlora sina värmeisolerande egenskaper.

Bild
Bild

Vyer

Mineralull produceras i tre modifikationer, som skiljer sig åt i sammansättning, syfte och prestanda.

Glasull . Den är gjord av sand, läsk, borax, dolomit och kalksten. Fibrernas densitet motsvarar 130 kg per kubikmeter. Materialet tål tunga belastningar, har en värmebeständighetsgräns på 450 grader och en värmeledningsförmåga på upp till 0,05 W / m3.

Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar flyktigheten hos finkomponenter, vilket kräver användning av andningsskydd och handskar under installationen. Bomullen kan förses med folie eller glasfiber, vilket minskar fiberdispersionen något och ökar vindskyddet.

Bild
Bild
  • Stenull (basalt) . Den är gjord av vulkaniska lavastenar och har en porös struktur. Värmebesparande och ljudisolerande egenskaper hos stenull överträffar liknande indikatorer av andra typer, tack vare vilket materialet är ledande inom konsumenternas efterfrågan i sitt segment. Fördelarna med typen inkluderar termisk stabilitet upp till 1000 grader, hög motståndskraft mot mekanisk påfrestning och närvaron av hydrofoba ämnen i kompositionen, vilket gör det möjligt att klara sig utan ytterligare behandling av plattorna med vattenavvisande föreningar. Nackdelarna inkluderar närvaron av formaldehyd och omöjligheten att använda bomull för inredning.
  • Slaggull . Metallurgiskt slaggavfall används vid tillverkning av tallrikar. Fibrernas struktur är lös, med god värmeisoleringsprestanda. Fördelarna inkluderar låg kostnad och ökade värmebesparande egenskaper.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den höga absorptionsförmågan hos fibrer, varför slaggull behöver obligatorisk fuktavvisande behandling och kan inte användas för att isolera träbyggnader. Låga indikatorer på vibrationsresistens och ökade syrarester noteras.

För installation av mineralull under gips rekommenderas att använda speciella fasadtyper: universalplattor Ursa Geo och Isover och stela plattor Isover - "Gipsfasad" och TS -032 Aquastatik. När du väljer bomull för utomhusbruk måste du också ta hänsyn till materialets märke. För "våta fasader" rekommenderas att köpa märkena P-125, PZh-175 och PZh-200. De två sista typerna har kraftfulla prestandaindikatorer och kan användas för beklädnad av alla typer av konstruktioner, inklusive ytor av metall och armerad betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

Innan du fortsätter med fasadbeklädnaden måste du förbereda väggytan. För att göra detta är det nödvändigt att rengöra det från oljeföroreningar och demontera metallelementen. Om det inte är möjligt att ta bort dem, bör du ge dem ett konstant luftflöde, vilket förhindrar deras för tidiga korrosion och förstörelse. I en sådan situation bör du avstå från att använda akrylgips på grund av dess dåliga ventilation. Gammal puts och kvarvarande färg måste också tas bort.

Bild
Bild

Nästa steg bör vara att hänga väggen . För att göra detta måste du köra in förstärkningsstiftet och dra nylonsnören mellan dem. Att använda sags hjälper dig att utvärdera ytans geometri och korrekt beräkna den erforderliga mängden material. Sedan kan du börja installera guideprofilen. Du måste börja med installationen av ett källarelement, som kommer att fungera som en stödguide för den första raden av plattor och låter dig styra avståndet mellan den nedre raden och väggytan.

Bild
Bild

Efter installation av guideprofilen bör du börja bekläda fasaden med mineralull. När du fixar brädorna kan du använda hammare eller speciallim. Sedan förstärks mineralullen med ett metallnät, vars nedre kant ska lindas under profilen. Nätet måste fixeras med limförstärkande gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sista etappen blir dekorativ puts av mineralullen. För efterbehandling kan du använda blandningar av silikat, mineral, akryl och silikon. Det rekommenderas att måla den putsade ytan.

Bild
Bild

Med mineralull kan du snabbt och effektivt lösa problemet med fasadfasader, minska värmeförlusten avsevärt och spara din budget avsevärt. Enkel installation och tillgänglighet ger materialet ökad popularitet och stor efterfrågan från konsumenterna.

Rekommenderad: