Bensingeneratorer För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Strömgasgenerator För Ett Privat Hus? Anslutningsdiagram över Gasgeneratorn Till Nätverket

Innehållsförteckning:

Video: Bensingeneratorer För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Strömgasgenerator För Ett Privat Hus? Anslutningsdiagram över Gasgeneratorn Till Nätverket

Video: Bensingeneratorer För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Strömgasgenerator För Ett Privat Hus? Anslutningsdiagram över Gasgeneratorn Till Nätverket
Video: Choosing a Backup Generator Plus 3 LEGAL House Connection Options - Transfer Switch and More 2024, Maj
Bensingeneratorer För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Strömgasgenerator För Ett Privat Hus? Anslutningsdiagram över Gasgeneratorn Till Nätverket
Bensingeneratorer För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Strömgasgenerator För Ett Privat Hus? Anslutningsdiagram över Gasgeneratorn Till Nätverket
Anonim

I lanthus stängs strömmen väldigt ofta av, så det är lämpligt att varje person skaffar en bensingenerator. För att enheten ska kunna utföra sina funktioner fullt ut måste du vara mycket uppmärksam på dess val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En bensinströmsgenerator är en fristående enhet vars uppgift är att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi. Sådana enheter används i hus på landet för att säkerställa en stabil drift av elektriska apparater. Den enorma populariteten och efterfrågan på bensinstationer beror på deras fördelar, bland vilka följande kan särskiljas.

  • Kraft och funktioner i arbetet . Gasgeneratorn är en liten och lätt produkt som spelar rollen som reservkälla. Dessutom kan sådana enheter skryta med bra kraft.
  • Låg bränsleförbrukning och lång livslängd . Ett särdrag hos sådana stationer är deras förstärkta design, som garanterar hållbarhet och förmåga att behålla sina egenskaper även vid aktiv användning. Det bör dock komma ihåg att varje modell har sina egna resurser.
  • Minsta nivå av genererat buller , som fördelaktigt skiljer sådana enheter mot bakgrund av dieselalternativ.

Dessutom beror ljudnivån som genereras på den exakta belastningen på generatorn.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många typer av bensingeneratorer på den moderna marknaden, som skiljer sig åt i metoden för att generera el och funktionalitet. Beroende på deras typ kan de vara så.

  • Synkron - garantera en stabil utspänning och klarar också perfekt överbelastning. Den största nackdelen med denna typ är att strukturen praktiskt taget inte är skyddad från smuts. Dessutom slits vissa komponenter extremt snabbt.
  • Asynkron . De har ett helt slutet fodral, samt en hög skyddsnivå mot fukt och damm. Samtidigt tål sådana modeller inte överbelastning ganska bra och har också allvarliga begränsningar för att ge enheter ström.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på antalet fästingar kan generatorerna för hemmet vara följande

  • Två slag - de kännetecknas av en enkel design som snabbt kan repareras vid ett haveri, men den har höga krav på bränslet som används.
  • Fyrtakt - kan skryta med mer ekonomisk bränsleförbrukning, men själva designen är ganska komplicerad och dyr.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Utbudet av bensingeneratorer för hemmet är ganska stort, så det är inte lätt för alla att välja det bästa alternativet för sig själva. Bland de mest populära och högkvalitativa enheterna är följande.

Fubag BS 6600 - en unik modell med en attraktiv design och utmärkta tekniska egenskaper. En sådan enhet kommer att räcka för att driva alla hushållsapparater. Den största nackdelen är den stora massan, på grund av vilken det kommer att vara nödvändigt att använda transport under transport.

Det luftkylda systemet säkerställer stabil drift även efter långvarig användning av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai HHY 3020FE -en ganska lättanvänd gasgenerator som kommer att bli en utmärkt kraftkälla. Arbetet säkerställs av en professionell dieselmotor och inbyggd automatisk regulator. Den största fördelen är minsta bränsleförbrukning, liksom närvaron av en inbyggd stoppfunktion vid en kritisk oljenivå.

Bild
Bild

Huter DY8000LX-3 - en modell som aktivt används för autonom strömförsörjning av ett lanthus. Enhetens kraft räcker för alla typer av hushållsapparater och belysningsarmaturer. En tank kommer att räcka för kontinuerlig drift i 8 timmar. Den största nackdelen är den höga ljudnivån, som kan nå 81 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Vepr ABP 2-230 " - enfasstation, som kännetecknas av manuell start och kan användas för att ge ström till även små byggarbetsplatser. En särskiljande egenskap är kraftenheten, som kännetecknas av närvaron av en inbyggd oljenivåsensor. Modellen har också en 25-liters bränsletank, som tillåter oavbruten drift i upp till 13 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

PATRIOT Max Power SRGE 6500 Är en av de mest prisvärda generatorerna på marknaden, perfekt för att driva små apparater. Den största fördelen är stabil drift även vid minimal effekt. Ventilerna är placerade högst upp på enheten, vilket ökar hållbarheten kraftigt och minimerar utsläpp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda EU20i - en av de mest pålitliga stationerna, vilket är känt för sin högkvalitativa prestanda, liksom närvaron av en invertermotor. Om du vill bli ägare till en tyst och kraftfull enhet, bör du vara uppmärksam på den här modellen. Den största nackdelen med Honda EU20i är dess höga kostnad, men enheten kan skryta med imponerande hållbarhet. Luftkylsystemet säkerställer att enheten kan fungera länge och inte förlora sin resurs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

För ett framgångsrikt urval av en bensingenerator måste du vara uppmärksam på ett antal frågor, bland vilka det är värt att lyfta fram följande.

  • Enhetens erforderliga ström. Se till att stationen kommer att klara strömförsörjningen till alla enheter. Varje person kommer att kunna göra beräkningar, för det är tillräckligt för att sammanfatta kraften för alla enheter som samtidigt kommer att anslutas till nätverket. Det bör noteras att vissa människor av misstag tror att det är mer lönsamt att ta den mest kraftfulla enheten och sedan bara använda den till hälften, vilket gör att de betalar för mycket.
  • Spänning, som bestäms beroende på vilken typ av enheter eller verktyg som ska användas.
  • Användningsfrekvensen för enheten. Baserat på denna parameter måste du vara uppmärksam på stationsresursen. Man bör komma ihåg att generatorer som har en liten arbetsresurs kan skryta med minimal vikt och rörlighet. Men de kan inte arbeta mer än ett par timmar.

Startmetoden, som kan vara manuell eller automatisk, är också viktig. Det första alternativet är bekvämt i de fall där generatorn sällan slås på; för att starta räcker det bara med att dra i sladden. Den största fördelen med sådana modeller är deras överkomliga kostnad. Elektriska startgasgeneratorer är däremot dyrare, men de kommer att bli det föredragna alternativet för permanent användning.

Vissa av dessa modeller är dessutom utrustade med en handkabel om elektroniken slutar fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bor i ett område där strömavbrott är ett konstant fenomen, är det bättre att titta på modeller med automatisk start. De påbörjar sitt arbete så snart strömmen försvinner i nätverket. När du väljer en bensingenerator bör du också vara uppmärksam på kylsystemet. De flesta enheterna på marknaden är luftkylda. Dessa enheter är billigare när det gäller deras kostnad, och systemet räcker för att säkerställa en stabil drift av generatorn. När du köper är det också värt att överväga förekomsten av följande ytterligare funktioner:

  • bullerskydd, tack vare vilket enheten fungerar tyst;
  • tankens volym, av vilken stationens drifttid direkt beror;
  • en räknare som låter dig styra arbetet;
  • överbelastningsskydd, vilket förlänger motorns livslängd avsevärt.
Bild
Bild

Förbindelse

Det enklaste sättet att installera är att ansluta enheterna till en elektrisk generator direkt genom uttaget. Schemat för att ansluta generatorn till hemnätverket är ganska enkelt, så installationen kommer att vara inom valfri person.

Bild
Bild

Instruktioner

Anslutningsprocessen är följande

  • Jordning av den elektriska installationen.
  • Ger separat ingång. Det är bäst att göra det med en kopparkabel, som har ett högt tvärsnitt.
  • Installation av effektbrytare nära instrumentbrädan.
Bild
Bild

Möjliga misstag

I processen med att installera en bensingenerator kan husägaren göra följande misstag

  • Installera enheten i en källare utan ventilation. Problemet är att avgaser samlas i ett sådant rum, annars kan enheten helt enkelt överhettas.
  • Lämna generatorn direkt utanför där den kommer att utsättas för snö eller regn.
  • Glöm jordning.
  • Välj en kabel med fel tvärsnitt.
  • Växla omkopplaren när enheten är belastad.

Således är bensingeneratorer för ett privat hus av hög kvalitet, tillförlitlighet och stabil drift även under extrema förhållanden.

Med rätt val kan ett sådant kraftverk hålla i många år och ge ström till de nödvändiga enheterna.

Rekommenderad: