Våningssäng Med Stötfångare För Barn (34 Bilder): Låga Barnmodeller För Småbarn Med Höga Sidor I Botten

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med Stötfångare För Barn (34 Bilder): Låga Barnmodeller För Småbarn Med Höga Sidor I Botten

Video: Våningssäng Med Stötfångare För Barn (34 Bilder): Låga Barnmodeller För Småbarn Med Höga Sidor I Botten
Video: Barnpsykologen om växelvis boende: "Små barn kortare tid stora barn längre tid" - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Våningssäng Med Stötfångare För Barn (34 Bilder): Låga Barnmodeller För Småbarn Med Höga Sidor I Botten
Våningssäng Med Stötfångare För Barn (34 Bilder): Låga Barnmodeller För Småbarn Med Höga Sidor I Botten
Anonim

Våningssängar är funktionella och praktiska möbler. Idag är sortimentet av sådana produkter väldigt brett, så alla kan välja det perfekta alternativet. För barn rekommenderas att köpa säkra strukturer med stötfångare med olika modifikationer.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Barnmöbler måste väljas med stor omsorg. Den måste vara gjord av kvalitetsmaterial och ha en solid struktur. Det är också mycket viktigt att ta hand om barnets säkerhet. För detta produceras moderna bekväma sängar med sidoplattor.

Sådana möbler finns i många hem . Det är valt för sin lilla storlek, attraktiva design och robusta konstruktion. Naturligtvis beror mycket på kvaliteten på en viss modell. Lyckligtvis, i vår tid, produceras dessa produkter av många välkända märken, till exempel Ikea. En våningssäng av hög kvalitet kommer att vara ett utmärkt val när du ordnar ett barnrum.

Bild
Bild

Sängar med två nivåer har sina egna fördelar och nackdelar. Om ett beslut fattades att köpa sådana möbler måste du bekanta dig med alla dess egenskaper och "fallgropar".

Tänk först på fördelarna med våningssängar med stötfångare

  • Kompakta mått. Tack vare sådana möbler kommer två barn att kunna bo bekvämt i rummet, och det fria utrymmet kommer att döljas dåligt samtidigt.
  • Möjlighet till placering i någon del av rummet. Denna babysäng kan placeras var som helst ägarna väljer.
  • Massor av modifieringar. Sådana möbler kan inte bara användas som sovplatser, utan också för att utrusta arbete, lek eller till och med idrottsplatser med deras hjälp - allt beror på den specifika konfigurationen av den valda modellen, och det finns många av dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Närvaron av sidor. Närvaron av stötfångare i sådana strukturer kommer att säkerställa en säker sömn för barnet, vilket skyddar det från oavsiktliga fall under sömnen eller under spel.
  • Intressant design. Till försäljning finns både standard och ovanliga modeller tillverkade i form av slott, fartyg eller bilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skapande av mys i inredningen. En ordentligt utvald säng i två plan skapar en mysig atmosfär i barnrummet, som är avsett för gott humör.
  • Hög funktionalitet. I sådana mönster finns det ofta tillägg i form av lådor, garderober eller byråer, där du inte bara kan lagra tillbehör till sängsängar, utan också leksaker, liksom andra barns små saker.
Bild
Bild

Tyvärr har dessa typer av mönster också nackdelar

  • Högt pris. Som regel är våningssängar dyrare än vanliga sängar, särskilt om de är konvertibla och kompletteras med olika komponenter som ett bord eller en soffa.
  • Risk för att falla från den andra nivån. När du använder möbler med två nivåer finns det risk för att falla från ett högt "golv", och detta kan hända även om designen inkluderar sidor. Hyperaktiva och rörliga barn kan möta ett liknande problem, så det är viktigt att vara vaksam i alla fall.
  • Möjligheten att träffa sidan. Ofta träffar barn av misstag sidorna, vilket kan leda till ganska allvarliga skador, så experter rekommenderar att välja modeller där sidorna är mjuka.
  • Rädsla för höjder. Om ett barn är rädd för höjder, kommer det att vara mycket obekvämt för honom att använda en sådan säng, och han måste vända sig till ett annat alternativ.
  • Inte särskilt bekväma förhållanden. Om rummet har ett lågt tak kommer barnet inte att vara särskilt bekvämt på den andra nivån, för under sådana förhållanden kommer det att vara täppt där och det kommer inte att finnas någon högkvalitativ luftventilation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I möbelutställningslokaler kan du hitta många olika alternativ för barns möbler i två nivåer, kompletterade med sidoplattor.

  • Med två sektioner . Denna design har en avtagbar andra nivå, så den kan enkelt omvandlas till en standard koja.
  • Två nivåer för ett barn . Annars kallas dessa modeller för en loftsäng. I dem kan "golvet" längst ner sättas åt sidan för att placera ett bord, soffa eller fåtöljer och det övre - för en bekväm säng för att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med speltillägg . I sådana strukturer kan den första nivån vara en kompakt lekplats, och den andra nivån, som i den tidigare versionen, är avsatt för att rymma en kaj. Mycket ofta tillverkas dessa produkter i form av slott, fästningar, tält, trädhus eller bilar.
  • Transformerbar . Modeller som är mycket populära idag, där den övre sängen för att sova har förmågan att fällas ut i en viss vinkel eller skjuta alls, om det behövs.
  • Modul . Dessa typer av våningssängar kompletteras ofta med rymliga garderober, hyllor och lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med "löstagbara" golv ". Det finns ingen separation i dessa system eftersom de är en konstruktion i ett stycke.
  • En och en halv nivå . I dessa barnmöbler kan den första nivån skjutas under den andra, vilket frigör utrymme. Sådana sängar är inte lämpliga för hyperaktiva barn, eftersom sådana möbler vanligtvis inte innehåller de starkaste och mest hållbara strukturerna som helt enkelt inte tål vanliga hopp.
Bild
Bild

Typer av sidoväggar

Våningssängar för barn bör vara utrustade med högkvalitativa stötfångare. Tack vare dessa komponenter blir möblerna säkrare att använda. Sängstötfångare av hög kvalitet är alltid mycket robusta och pålitliga. I strukturer i ett stycke kan förekomsten av standardsidor leda till dålig luftventilation, så lättare delar av trä eller metall används här vanligtvis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidorna i en barnsäng med två nivåer kan vara antingen hårda eller mjuka. För förskolebarn är alternativ med en mjuk beläggning, men på en hård bas, mer lämpliga. Massiva sidor är i de flesta fall gjorda av metall, plast eller trä. Trots den höga tillförlitligheten kanske stela element utan mjuk efterbehandling kanske inte fungerar för spädbarn, särskilt om de är för aktiva och energiska, eftersom de av misstag kan skada sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är sidorna i sådana möbler ansvariga för att fixa madrassen och sängkläderna. Dessa komponenter är ansvariga för att skapa det säkraste och mest skyddade utrymmet där barn kommer att trivas mycket.

Det är viktigt att ta hänsyn till att sidorna i barnmöbler måste ha en höjd av minst 30 cm. För låga detaljer kommer inte att kunna skydda barnet från att falla.

Bild
Bild

Våningssängar för barn kan utrustas med stötfångare i olika former och utföranden. Till exempel kan dessa delar vara fasta strukturer, formade eller bestå av flera separata lameller. I vissa modeller av dessa möbler kan du självständigt justera sidornas höjd, vilket gör dem något högre eller lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bekväma och säkra barnsängar med två nivåer är gjorda av olika material. Trästrukturer erkänns med rätta som högsta kvalitet, pålitliga och vackra.

De är utvalda för sina många positiva egenskaper

  • Miljösäkerhet. Naturligt trä skadar inte människors hälsa, eftersom det inte innehåller kemiska föreningar i dess sammansättning.
  • Lång livslängd. Högkvalitativa trämöbler kan hålla i många år, så det går ofta över från generation till generation.
  • Vacker design. Träbäddar finns i olika nyanser (beroende på träslag) och är ofta dekorerade med snidade dekorationer.
  • Trevlig doft. En unik naturlig lukt kommer från naturligt trä, som har en lugnande effekt på hushållen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler har dock sina nackdelar

  • Högt pris. Alla konsumenter har inte råd med sådana sängar, särskilt om de är gjorda av värdefulla arter, till exempel ek.
  • Behovet av vård. Trämöbler måste vårdas ordentligt - behandlas med skyddande föreningar, utan vilka träet börjar torka ut och blekna.
  • Imponerande vikt. Vissa träbäddsmodeller är mycket tunga och därför svåra att transportera eller flytta från en plats till en annan.
Bild
Bild

Mer prisvärda produkter av MDF och spånskiva finns ofta i butiker. Så MDF -strukturer kan presenteras i olika designlösningar, eftersom sådant material är lätt att bearbeta.

En MDF -säng kan se imponerande ut, men det är osannolikt att den håller lika länge som en solid modell.

Bild
Bild

Spånskivor har ofta en malldesign och kan inte skryta med hög miljövänlighet: de innehåller farliga formaldehyder. Trots den låga kostnaden är det bättre att inte ta sådana möbler. Naturligtvis finns det ett alternativ till giftiga strukturer - möbler av laminerad spånskiva i klass E1, men det är inte så vanligt (du kan stöta på bedrägeri).

Bild
Bild

De bäddar sängar för barn och metall, men de väljs sällan. Detta beror på det faktum att sådana modeller är tunga, varför de skadar golvet, skiljer sig i sin oansenliga design och förblir alltid kalla, så att sova på dem är inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig babysäng med två nivåer och sidor är det värt att förlita sig på ett antal viktiga kriterier.

  • Material . För en bebis är det bättre att ta en modell gjord av naturliga och giftfria råvaror, till exempel naturligt trä och spånskiva med formaldehydhartser bör överges.
  • Sidornas höjd . Sidorna måste vara minst 30 cm höga.
  • Bygg kvalité . Två nivåer möbler bör monteras samvetsgrant, alla fästelement och anslutningar bör göras med hög kvalitet, och det bör inte finnas några knarriga och lösa element.
  • Servicemöjligheter för mekanismer . Om möblerna är en transformator, innan du köper måste du kontrollera att de befintliga mekanismerna fungerar korrekt.
  • Design . Våningssängen ska passa in i inredningen i barnrummet både i stil och färg.
  • Tillverkare . Det är lämpligt att köpa sängar av hög kvalitet från kända märken, trots deras höga pris.

Rekommenderad: