Systainer: En översikt över Lagringssystem Från Magnusson Och Tanos. Hur Man Gör En DIY Plywood Systainer? Storlekar Och Kompatibilitet För SYSTAINERS Från Olika Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Systainer: En översikt över Lagringssystem Från Magnusson Och Tanos. Hur Man Gör En DIY Plywood Systainer? Storlekar Och Kompatibilitet För SYSTAINERS Från Olika Tillverkare

Video: Systainer: En översikt över Lagringssystem Från Magnusson Och Tanos. Hur Man Gör En DIY Plywood Systainer? Storlekar Och Kompatibilitet För SYSTAINERS Från Olika Tillverkare
Video: hammer in festool systainer 2024, April
Systainer: En översikt över Lagringssystem Från Magnusson Och Tanos. Hur Man Gör En DIY Plywood Systainer? Storlekar Och Kompatibilitet För SYSTAINERS Från Olika Tillverkare
Systainer: En översikt över Lagringssystem Från Magnusson Och Tanos. Hur Man Gör En DIY Plywood Systainer? Storlekar Och Kompatibilitet För SYSTAINERS Från Olika Tillverkare
Anonim

Systainers är modulära universalboxar avsedda för systematiskt ordnad förvaring av föremål som används för att utföra olika jobb.

Dessa förvaringslådor används av organisationer med en rad uppgifter som kräver att ett stort antal föremål och verktyg flyttas på ett ordnat sätt. Specialfordon är utrustade med Systainers: ambulanser, brandbilar och andra.

Lådor varierar i storlek, material och utseende. De ledande Systainer -företagen är Tanos, Makita, Magnusson.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sådana produkter är uppdelad i 4 typer:

  • så stor som möjligt;
  • medium;
  • minilådor;
  • mikrosystainers (reklam- och presentändringar).

Varje typ av Systainer är anpassad för att användas tillsammans med andra liknande lådor. Deras dimensionella parametrar har värden som låter dig organiskt kombinera block i önskad kombination.

Varje låda är utrustad med en uppsättning specialklämmor . De fungerar som lås för själva lådan och fästelement som gör att du kan ansluta den till andra. Inom ramen för gemensam användning kan en enhet installeras ovanpå andra eller i ett sidostöd. Kompatibilitet för enheter av olika storlekar och märken i ett paket är tillåtet om platsen och egenskaperna hos fixeringspunkterna tillåter det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De senaste modellerna är utrustade med speciella vridlås som ersätter klämanslutningar. Denna tekniska lösning gör blockanslutningsförfarandet enklare och ökar fästelementens livslängd. Den nya typen av lås ger tillgång till elementen i Systainersystemet, placerade i mitten eller nedre positionen. Åtkomst uppnås genom att vrida låset till en specifik position, som fäster locket på den nedre lådan till botten av den högre lådan. I det här fallet lossas locket på den önskade lådan från sitt eget block. Denna teknik gör det möjligt att samtidigt använda alla Systainers i en ansluten position.

För effektiv separat transport är enheterna utrustade med ett handtag som sitter högst upp på huset . Handtaget är ett konstruktionselement förstärkt med förstyvningsribbor och installerat på ett sådant sätt att lådan vid rörelsestidpunkten är i högsta läge. Vissa modeller har urtag i sidan, som är spår för att hålla lådan med två händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta förflyttningen av flera sammankopplade Systainers finns block med hjul. De är installerade i den nedre delen av strukturen. Rörelsen utförs genom att hålla det prefabricerade lagringssystemet i handtaget på det övre elementet. Den slutliga formen är en tvåhjulig vagn som innehåller flera lådor.

Blocken är huvudsakligen gjorda av hållbar plast, förstärkta med revben i olika konfigurationer . Beroende på tillverkaren och den specifika modelllinjen kan lådorna tillverkas i en eller annan färg.

Bild
Bild

Egenproduktion

Som ett alternativ till Systainer -märket kan du konstruera en analog av din egen produktion. Detta kräver följande material och delar:

  • plywoodskivor i rätt mängd (beroende på produktens storlek);
  • fästelement (hörn, band, plattor);
  • träklossar med olika dimensioner;
  • spårblock - system som låter dig lagra objekt i en fast form;
  • självgängande skruvar / skruvar och andra gängade fästelement.

Lista över verktyg:

  • elektrisk eller manuell sticksåg;
  • borr och skruvmejsel (skruvmejsel);
  • Bulgariska (pumphjul);
  • borrar, munstycksbitar och andra tillbehör;
  • mätverktyg (måttband eller linjal);
  • arbetsbänk eller annan arbetsplats som har en plan yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsprocess

Innan monteringen av produkten påbörjas bör detaljerade ritningar utarbetas med instruktioner för måtten på vissa delar av konstruktionen.

Algoritmen för åtgärder är följande

  1. Inköp av delar . Skär ut element från plywood som kommer att användas som väggar och skiljeväggar (om sådana finns). Alla sidoväggar måste matcha i par när det gäller dimensionella egenskaper. Varje avvikelse i detta område kan leda till en kränkning av produktens geometriska form och förlust av dess styrka.
  2. Klipp ut detaljerna från lamellerna , som kommer att motsvara längden på hörnen på den framtida lådan. De kommer att placeras inuti varje inre hörn av blocket. Detta möjliggör en mer tillförlitlig bindning mellan väggarna.
  3. Anslut med varandra förberedda delar som visas på foto 2. Arbetsstycken från lister skruvas längs omkretsen av de inre hörnen. För att undvika sprickbildning av träelement på grund av skruvning av självgängande skruvar är det lämpligt att borra monteringshål med en mindre diameter. Så att skruvhuvudena inte sticker ut över kroppens yta borras en hemlig urtagning med en diameter lika med skruvhuvudets diameter.
  4. Det resulterande blocket fästs med metallhörn , golv eller plattor. Närvaron av dessa fästelement och deras placering på kroppen kommer att bestämmas av de specifika designfunktionerna hos den hemlagade Systainer.
  5. Förbered och fäst botten av plywood . Stärka styrkan för denna del av produkten bör ges lite tid. Vid laddning av behållaren med förvaringsartiklar ökar belastningsfaktorn på kontaktpunkterna mellan produktens botten och väggar.
  6. Utrusta locket . Denna del liknar botten, men har vissa strukturella skillnader. Locket är utrustat med gångjärn, vars närvaro kan ge särskilda sittplatser som påverkar elementets utseende och geometriska form. I lockets centrala del finns ett handtag för att öppna lådan och bära den. Dess fästpunkter, liksom gångjärnsfästpunkterna, måste ha en hög styrka, eftersom de tar på sig en större andel av viktbelastningen.
  7. Låsanordning . Det är nödvändigt att utrusta lådan med en låsanordning som håller locket i stängt läge under transport och tål de tillåtna belastningarna. En spärr och liknande enheter kan användas som lås.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådan kan utrustas med stödben, ventilationshål, sidohandtag och andra nödvändiga tillägg.

Fördelar och nackdelar

Hemlagad Systainer har en låg kostnad jämfört med butiksekvivalenten. Det kan utformas på ett sådant sätt att det bäst passar kraven hos en viss användare. Lådans form och struktur kan anpassas för användning under vissa förhållanden. Detta är fördelarna med en hemlagad produkt.

Nackdelen med en sådan låda är dess låga ergonomi jämfört med fabriksmodeller.

Det är mycket svårt att göra fästelement med egna händer som gör att du kan ansluta lådorna med varandra och andra delar av strukturen som kräver användning av ett högprecisionsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett produktionsmetod är Systainers det bästa sättet att lagra verktyg och andra föremål som måste organiseras. De låter dig sortera föremål efter storlek, funktionellt syfte, för att säkerställa deras kompakta placering i det tilldelade utrymmet, samt bästa bevarande.

Rekommenderad: