Gör-det-själv-mantel I Ett Hus Med Sidospår Med Isolering: Hur Man Mantlar, Isolering Av En Träkonstruktion Utanför Med Mineralull

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-mantel I Ett Hus Med Sidospår Med Isolering: Hur Man Mantlar, Isolering Av En Träkonstruktion Utanför Med Mineralull

Video: Gör-det-själv-mantel I Ett Hus Med Sidospår Med Isolering: Hur Man Mantlar, Isolering Av En Träkonstruktion Utanför Med Mineralull
Video: Hur gör snickaren - Isolering av yttervägg 2024, April
Gör-det-själv-mantel I Ett Hus Med Sidospår Med Isolering: Hur Man Mantlar, Isolering Av En Träkonstruktion Utanför Med Mineralull
Gör-det-själv-mantel I Ett Hus Med Sidospår Med Isolering: Hur Man Mantlar, Isolering Av En Träkonstruktion Utanför Med Mineralull
Anonim

Det vanligaste materialet för husbeklädnad är sidospår. Med sin hjälp är det mycket enkelt att isolera och skydda byggnadens väggar på egen hand. Om du gör allt rätt, kommer en sådan struktur att fungera under mycket lång tid och kommer också att glädjas i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Självbeklädnad av ett hus med isolerat sidospår är en svår och tidskrävande process. Först och främst måste du bestämma materialet. Det är nödvändigt att välja en lämplig isolering för sidospår (mineralull, polystyren, etc.), samt plocka upp själva beklädningsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att husets ägare har bestämt sig för detta, ska mängden material som kommer att behövas för arbete beräknas utifrån ytan och förbrukning för fel.

Det är mycket viktigt att förbereda nödvändiga verktyg för jobbet i förväg . Annars kommer arbetet inte att utföras på högsta nivå.

Om ett sådant förfarande utförs för första gången är det nödvändigt att rådgöra med en specialist i förväg för att undvika obehagliga konsekvenser.

Det viktigaste när självläggande isolering och beklädnad är att inte rusa och strikt följa instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av material

Sfären för tillverkning av byggmaterial har gjort stora framsteg för länge sedan. Idag finns det ett större utbud av materialslag från vilka sidopaneler är gjorda för att täcka ett hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Sedan urminnes tider har trä använts i konstruktion och fasadarbete. Även sidopaneler kan vara gjorda av tall, gran, ek, etc. Ursprungligen var de i form av en vanlig skiva, som behandlades med en speciell lösning för att förhindra mögel och sönderfall. Tillverkarna började sedan göra färdiga paneler som var lätta att fästa på väggen. Fördelen med detta material är att det är miljövänligt, har en låg kostnad, är lätt att använda och tål låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar lätt brandfarlighet och känslighet för fukt. Men dessa brister går att åtgärda. Nu finns det en mängd olika beläggningar som förhindrar att trä brinner, och som också förhindrar att vatten tränger in i träfibrerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att sådant beklädnadsmaterial kräver underhåll: tidig färgning, behandling av chips (om sådana finns), fyllning av de resulterande sprickorna med kitt (de visas vanligtvis när brädan torkar illa).

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Ett alternativt alternativ kan vara metallversionen av husbeklädnaden. En sådan sidopanel har en tjocklek på cirka 0,7 mm, i lager finns själva metallen (som regel är det aluminium), en primer och en polymerbeläggning (den kan imitera strukturen på ett träd).

Detta material är mycket praktiskt och hållbart att använda. Det lämpar sig inte för förbränning, har god hållfasthet och är korrosionsbeständigt vid korrekt bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sidospåren är gjorda av aluminium är det lätt att skrynkla, och bucklan är nästan omöjlig att fixa . I detta avseende är det bättre att föredra galvaniserat stål. Denna typ av beklädnad är hållbar, har god elasticitet (därför är det lättare att ta den till sin destination och inte böja), den tål temperaturförändringar bra, är inte rädd för fukt och direkt solljus. Men om det finns marker måste de elimineras snabbt, eftersom rost kan uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana beklädnadspaneler kräver ingen särskild omsorg. De är lätta att rengöra med vanligt vatten från en slang, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl

Vinylpaneler är rika på textur och färg. Enligt deras egenskaper är de inte sämre än sina rivaler: de utsätts inte för förbränning, har en hållbar kropp och är inte mottagliga för väderförhållanden (regn, sol, temperaturförändringar). Masters noterar också att vinylfasad är giftfri, har ett överkomligt pris, låg vikt och en livslängd på upp till 40 år. Med hjälp av sådan beklädnad är det enkelt att skapa ett vackert och estetiskt utseende på huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material har få nackdelar: vid höga temperaturer (+ 40o) kan det förlora sin form och smälta, håller inte värmen, därför kräver det isolering när det installeras hemma.

Som sådan behöver han inte vård . Vinylpaneler bör inte tvättas med slipande ämnen, och användningen av aktiva (aggressiva) rengöringskemikalier är också oacceptabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cement (fibercement)

Detta material har dykt upp relativt nyligen. Sådana mantelskivor erhålls genom att pressa cellulosafibrer med cement.

Tjockleken på en panel är cirka 9-11 mm, vilket ger tillräcklig hållfasthet och tillförlitlighet hos beläggningen, men samtidigt gör den mycket tung. Därför krävs en speciell ram för installationen, vilket komplicerar arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fibercement brinner inte, tolererar lätt temperaturfall på 50 grader och ruttnar inte heller eller rostar. Det som är särskilt trevligt är att det inte kräver ytterligare underhåll.

Nackdelarna med sådan beklädnad inkluderar ett ganska högt pris ., litet urval av färger. På grund av att panelen är så tjock kan den inte skäras utan specialverktyg. Du bör vara medveten om att under beskärning bildas damm som inte kan andas in. Därför rekommenderar mästare starkt att du använder skyddsmasker under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramosidering

Denna art är den yngsta. Specialister från Japan kom på idén att kombinera cement, cellulosa och lera. Resultatet är ett högkvalitativt, starkt och hållbart material. Sådan beklädnad är miljövänlig, brinner inte, absorberar buller och har ett estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur isolerar man?

Efter valet av sidopaneler är det nödvändigt att tänka på valet av isolering. Dess mångfald är också stor, och var och en har sina egna fördelar, nackdelar och funktioner.

Bild
Bild

Mineralull

Denna isolering kan ha flera former. Dessa kan vara vanliga rullar, plattor eller större mattliknande snitt. Dess produktion sker på flera sätt. Den första är att smälta avfallsglasbehållare, glasskärningar etc. som glasfiber eller glasull tillverkas av. Det andra alternativet är basaltbearbetning. Slutprodukten är den så kallade stenullen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje metoden är pressning av träfiber och pappersavfall . Det visar sig vara en miljövänlig isolering.

Minvata är lätt att använda, men den innehåller ämnen som är skadliga för andningsorganen. Därför rekommenderas att skydda luftvägarna med en mask. Det är också viktigt att förstå att detta material absorberar fukt väl och därför kräver ytterligare vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

På basis av mineralull tillverkas mineralullskakel (miniklater). Tillverkare lägger till en syntetisk komponent som gör isoleringen mer hållbar och funktionell. Det brinner inte, absorberar inte fukt och har också en lång livslängd - mer än 25 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit

Denna isolering är en av de billigaste. Den har en genomsnittlig värme- och ljudisolering. Av dessa skäl staplas den i flera lager. Polyfoam tål inte direkt solljus och varar cirka 10-13 år.

Han är mycket förtjust i att gnaga råttor och möss. För att skydda den appliceras ett skyddande nät ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Penoplex

Isolering uppträdde för cirka 50 år sedan och lyckades visa sig bra på marknaden. Det erhålls genom att blanda polystyrengranuler med ett skummedel. Resultatet är starka och täta membran.

Materialet håller perfekt värmen i huset, ruttnar inte och absorberar därför inte fukt . Det kan komprimera bra utan förlust av egenskaper, och tål också stora temperaturfall, spricker inte eller spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskum

Denna produkt är en skummad massa. Inledningsvis är det en vätska som sprutas på väggarna. Tack vare denna applikation är isoleringen jämnt fördelad över ytan utan sömmar och skarvar.

Polyuretanskum har ett högt pris och kräver specialutrustning för "styling", så för handgjord mantel och isolering är endast lämplig för erfarna hantverkare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt skyddet av luftvägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots ovanstående har denna isolering utmärkta egenskaper och har en lång livslängd. Det är en utmärkt värmeisolator, absorberar buller, är vattentät och lämpar sig inte för förbränning (men vid temperaturer från 600 grader kan det avge koldioxid och kolmonoxid).

Bild
Bild

Hur väljer man?

Parametrarna för varje hus är unika och kräver särskild uppmärksamhet. Installationsarbetet varierar beroende på vilken typ av byggnad det är: ett lanthus bland ett stort ventilerat utrymme eller en byggnad bland hus av samma typ, där det inte finns något fritt luftflöde.

Rätt val av nödvändiga material är en av de svåra frågorna med självtillverkat hölje och isolering. På många sätt beror valet på det byggmaterial som huset är tillverkat av. Till exempel är mineralull att föredra för en konstruktion från en massiv trästång och för ett tegel- eller askblock, nästan alla typer av isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett trähus rekommenderas det också att använda mineralull . Detta beror på att det är det mest brandsäkra materialet för träbyggnader.

När det gäller ytterväggarna av luftbetong rekommenderar experter att isolera dem med penoplex.

Bild
Bild

I sin tur har proffs inom konstruktion och installation identifierat ett antal kvaliteter som en värmare bör ha.

Med fokus på dessa normer blir det mycket lättare att göra ett val:

  • den viktigaste kvaliteten är låg värmeledningsförmåga;
  • isoleringen måste vara hydrofob eller absorbera fukt i små mängder;
  • den måste "behålla sin form" (inte att smula, inte glida, inte flöda, inte ändra form från temperatur);
  • Det bör särskilt betonas dess säkerhet för människor, materialet måste också vara brandbeständigt, inte avge skarp lukt vid uppvärmning;
  • det är oacceptabelt att innehålla ämnen som bidrar till tillväxt av bakterier, svampar och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Siding kräver också uppmärksamhet . Dess val måste hanteras klokt, eftersom det påverkas av naturfenomen (vind, regn, snö, temperaturfall, etc.). Varje typ av beklädnad har sina egna fördelar och nackdelar, men bland den stora variationen är vinylpaneler att föredra. På grund av dess egenskaper tål den "utomhusförhållanden" bra, bleknar inte i solen på länge och är också ett "andningsbart" och säkert material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag på marknaden kan du hitta källarsidor. Den är tillverkad av PVC med ytterligare bearbetning. Den är speciellt utformad för att klara alla vädermässiga motgångar, tack vare vilken den kommer att tjäna under mycket lång tid. Det är väldigt enkelt och snabbt att installera. Detta kan göras när som helst på året, vilket är dess stora fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer metallpaneler, bör du tänka på komplexiteten i deras fastsättning. En nybörjare i denna verksamhet kan inte klara sig själv. När det gäller deras egenskaper, glöm inte deras känslighet för korrosion. Dessutom, när det regnar i sidled, vattendroppar träffar väggarna och skapar en hög ljudnivå.

Om det ändå finns tvivel om valet, kommer riktiga konsumenter att bli den bästa ledtråden i denna fråga. Det är bäst att prata med husägarna. Från dem kan du ta reda på vilka fördelar och nackdelar de har identifierat under drift.

Bild
Bild

Installationsteknik

Inom reparation och konstruktion måste du följa steg-för-steg-instruktionerna för att få ett utmärkt resultat. Detta gäller även beklädnad med isolering av byggnadens fasad. Varje byggnad är unik på sitt sätt och har sina egna egenskaper. Utsidan är lika viktig som insidan.

Ett ordentligt isolerat hus med egna händer kommer alltid att glädja dig med sin komfort och atmosfär. Det är mycket viktigt att förstå att om beklädnad ska utföras bör man inte glömma framsidan (övre delen). Det måste också isoleras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetssekvensen för att avsluta den yttre fasaden beror direkt på materialet från vilket objektet är byggt. Om huset är tillverkat av ett massivt träblock är det initialt nödvändigt att stänga alla flisor och sprickor så att fukt inte kan komma dit. Och om huset är av en paneltyp är det naturligtvis mycket lättare och snabbare att dekorera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inledningsvis rekommenderar hantverkarna att installera ställningar. Detta kommer att göra det mycket lättare att rengöra hela husets yta från främmande element (utomhuslampa, fönsterbrädan, etc.).

Vidare tas alla hål, fläckar i väggarna bort . Därefter kan ytan jämnas ut och fortsätta med installationen av läktarna, på vilka sidopanelerna kommer att fästas. Men innan du installerar dem är det nödvändigt att lägga en värmare med obligatorisk vattentätning i de bildade bigårdarna.

Detta är bara en allmän gör-det-själv plätering installationsteknik. Varje punkt kräver mer detaljerad övervägande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereda väggarna

Det slutliga resultatet beror på hur noggrant väggarna är förberedda för installation. Denna fråga måste ägnas mycket uppmärksamhet och ansträngning.

Det är nödvändigt att bestämma vad väggarna är byggda av: tegel, trä, betongblock etc.

Om huset är tillverkat av massiva stockar kommer förberedelsen att ske enligt följande:

  • Som nämnts tidigare rengörs väggarna från allt som är överflödigt och främmande som kommer att störa arbetets gång.
  • Sprickor i träet broderas och rengörs från skräp och spån. Platser där trädet är i mögel eller det finns sönderfall behandlas särskilt noggrant.
Bild
Bild
  • Allt virke måste behandlas noggrant med en antiseptisk lösning, särskilt vid fördjupningar och sprickor.
  • Vidare är alla hål och oegentligheter belagda med ett speciellt kitt för trä.
  • När allt är torrt appliceras en vattentätande film. Detta måste göras i torrt och varmt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande åtgärder utförs när huset är av träpaneler.

I fallet när byggnaden är gjord av tegel sker förberedelserna lite snabbare.

Följande serie åtgärder bör utföras:

Det är nödvändigt att titta igenom allt murverk och identifiera brister (sprucken cementkomposition, lösa tegelstenar). Vidare avlägsnas alla brister med polyuretanskum eller samma cementbruk

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla leder och sömmar behandlas med en lösning från svamp och mögel. Detta är värt att göra även i förebyggande syfte, eftersom ett mörkt och fuktigt utrymme är en fördelaktig miljö för tillväxt och utveckling av mikroorganismer.
  • Sprickor som bildas till följd av huskrympning måste vara noggrant belagda med kitt.
  • Grunden för huset är täckt med vattentätning (film, murbruk).
  • Om isoleringen är limmad på väggen är den förfärdig.
Bild
Bild
Bild
Bild

En liknande procedur utförs för hus byggda av betongblock.

Efter det förberedande arbetet bör du visuellt se till att arbetet är gjort bra och sedan fortsätta med installationen av svarven.

Bild
Bild

Hur fixar jag lådan och isoleringen?

Svarven är nödvändig för att skapa grunden för att fästa sidospåret, liksom för att underlätta fördelningen av isoleringsmaterialet. Det hjälper också till att skapa ett litet luftgap mellan isoleringen och huden. Således kommer kondens inte att visas, och i framtiden, svamp och mögel.

Sådana ramar är av två typer: trä och metall. Det är att föredra att lägga en låda av metall på en tegelbas och från brädor på en träbotten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träläkten installeras enligt följande

  • Det är nödvändigt att göra markeringar över hela väggytan. Stängerna ska vara på ett visst avstånd av 45-55 cm från varandra. Deras placering bör vara strikt vinkelrät mot det framtida beklädnadsmaterialet.
  • Alla träskivor är behandlade med en speciell förening som skyddar mot brand, fukt och förfall.
Bild
Bild
  • Virket i sig bör ha en bredd och tjocklek på 50 till 50 mm.
  • Vid de markerade punkterna borras hål i förväg för fästning på väggen.
  • Rackbalkarna monteras ovanpå de vertikalt installerade. Först borras också hål i dem och plastdynor hamras för framtida fästning, och sedan skruvas de med vanliga självgängande skruvar. Resultatet är ett träramgaller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att den resulterande strukturen är styv och hållbar, annars kan den under sidosidan väga ihop eller falla helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera en metallkista måste du göra följande:

  • Som med en träkonstruktion görs markeringarna först.
  • Hål görs längs ytterfasaden, pluggar hamras in och U-formade upphängningar fästas.
  • Därefter fästs metallprofiler vinkelrätt på upphängningarna. För en "styv" anslutning av profilerna används en "krabba". Detta är en tallrik som hjälper till att fixa läktarna.
  • Upphängningar fästs dessutom på väggen. Isoleringen kommer att "strängas" på dem och fixas.
Bild
Bild

Oavsett typ av svarv är fönster- och dörröppningar kantade med det runt omkretsen. Efter installationen av denna struktur kan du gå vidare till nästa steg - lägga isoleringen.

Specifikationerna för installationsarbetet för att lägga isoleringsmaterialet beror på dess typ.

Bild
Bild

Polyuretanskum

Med hjälp av en spruta appliceras isoleringen jämnt längs hela omkretsen av väggarna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt luckor och skarvar mellan lamellerna. Belägg om det behövs.

När allt är torrt bör du skära av allt utskjutande överskott med en prästkniv. Det är mycket viktigt att alla lager torkar väl, annars skär isoleringen inte bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mineralull

Mineralullsskikt är perfekta för träsvarv. Den kan läggas i 1 eller 2 lager, allt beror på tjockleken på själva isoleringen och träbjälkens avstånd från väggen. Ark infogas helt enkelt. För att fixa dem på plats appliceras en skena uppifrån. När allt är lagt dras det vindtäta skiktet uppifrån med den grova sidan inåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Penoplex

Dess installation är också lätt. Den används där en metallram är installerad. Detta material läggs från ände till ände genom att "stränga" på tidigare beredda suspensioner. De böjer sig och pressar tätt isoleringen för sig själva.

Om det uppstår små luckor som en följd av installationen måste de avlägsnas med hjälp av polyuretanskum (överskottet måste skäras av). En skyddande vindtät film appliceras också över den lagda isoleringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit

Väggisolering med skumplåt är en av de billigaste metoderna idag. Den monteras ganska enkelt och snabbt. Den läggs i öppningarna mellan ramramarna. Tidigare är ytan på skumplåten belagd med konstruktionslim, och sedan, för tillförlitlighet, fixeras den med skruvar "paraplyer" (i slutet finns en cirkel med en diameter på upp till 5 cm, så skruven kommer inte glida genom duken, men tvärtom, håll den tätt i en given position).

Fogarna mellan dukarna är belagda med antingen polyuretanskum eller byggblandning. Samma skyddsfilm från vinden läggs ovanpå. Det är värt att notera det faktum att det är mycket brandfarligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När lådan är ordentligt installerad läggs isoleringen och alla fogar oljas och skummas, du kan gå vidare till det sista steget - installationen av sidopaneler.

Bild
Bild

Mantel

Arbetet med att installera beklädnadsmaterialet utförs alltid nedifrån och upp. Som nämnts tidigare är panelerna fästa vid trådramnätet. Från botten av husets ena kant på lådan är det nödvändigt att avsätta minst 5 -7 cm och sätta ett märke där. Som regel hamrar hantverkare i en spik där eller skruvar i en självgängande skruv. Sedan görs ett liknande arbete i andra änden av väggen.

Därefter dras en tråd över märkena, vilket kommer att fungera som en visuell nivå. Du kan inte gå under det. Det är mycket viktigt att nivån är så jämn som möjligt. Annars kommer alla paneler att ligga snett ovanpå varandra.

Bild
Bild

Därefter spikas startfältet . Professionella råder att inte spika det för hårt, eftersom material tenderar att expandera något från höga temperaturer (sprickor och sprickor kan uppstå). Efterföljande sektioner av denna remsa fästs med ett mellanrum på 4-7 mm mellan dem. Vidare är ett yttre och inre hörn installerat på alla väggars fogar. Varje gång med en komplett installation av en rad är det nödvändigt att kontrollera nivån på de monterade remsorna och panelerna med en nivå. Detta görs så att det inte finns någon krökning i framtiden.

Bild
Bild

Sedan monteras plankor runt alla fönster och dörröppningen. I detta skede är det förberedande arbetet klart. Du bör fortsätta med direktinstallation av huden.

Det första sidospåret förs in i startplankan och säkras. För att göra detta, använd alla samma spikar eller skruvar. Ytterligare installation utförs från platser med "ökad trafik": dörrar, fönster. Alla paneler är överlagrade från botten till toppen i en cirkel. Det betyder att du inte först kan installera alla ark på ena sidan av väggen och sedan ta på den andra. Den cirkulära inställningen gör att du kan hålla en klar nivå utan krökning. Mästare råder att utföra arbetet från vänster till höger.

Bild
Bild

Särskild precision bör utövas när du installerar sidospår under en fönsteröppning. Eftersom det inte alltid matchar fogens storlek i fogen måste det skäras så att det passar fönstret. På mantelarket markerar du med en penna platserna för spåret. Du bör veta att du måste klippa 5-8 mm bredare så att den resulterande panelen kan passera fritt.

Överskott av material skärs längs den markerade linjen (vertikala snitt görs först och sedan horisontellt). Efter det sätts det in som vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista raden på gesimsen monteras först efter att monteringsremsan har installerats. Den fästs med spikar spolade mot gesimsen. Därefter måste du ansluta den sista sidopanelen till den föregående och klicka på den tills den klickar. Den sista delen av panelen ansluts till slutskenan och snäpper på plats.

Under installationen är det nödvändigt att varje gång kontrollera om panelerna är jämnt fästa. Detta är ett mycket noggrant arbete, men resultatet kommer att tala för sig självt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

När en person gör något arbete för första gången kommer han alltid att göra misstag. I byggbranschen är det oönskat att tillåta dem, eftersom all tillsyn kan kosta ägaren dyrt - det kommer att bli nödvändigt att köpa nytt material, göra om arbetet, spendera mer tid.

Bild
Bild

I detta avseende ger experter ett litet antal rekommendationer som hjälper till att undvika grova misstag:

  • Mästare avråder från att”kväva” isolerings- och sidopanelerna. De ska passa tätt mot väggen, men samtidigt ha en liten lucka i fästelementen.
  • Alla spikar, skruvar och självgängande skruvar måste skruvas in och hamras in, så att de inte når 1 mm. Detta är nödvändigt för att materialet ska kunna expandera under varma sommardagar.
  • Kör inte spikar i en vinkel på 45 grader, annars lossnar de snabbt och sidospåren "kryper". Detta gäller även självgängande skruvar.
  • Om en trälåda är installerad utanför bör endast galvaniserade fästen och andra metalldelar komma i kontakt med den. Annars kan rost ge upphov till förfall.
Bild
Bild
  • Installationsarbetet görs bäst på sommaren, när vädret är torrt och klart. Under resten av året finns det risk för att alla applicerade lösningar och kitt för sprickor inte torkar helt. Därför finns det risk för mögel och mögel. För att eliminera dem måste du demontera alla strukturer och rengöra alla väggar igen.
  • Alla byggnader har inte helt plana väggar. Därför måste du använda en lodlinje och montera allt under en nivå när du installerar en trä- eller metallkista. Om detta inte görs kommer sidosidan inte att ligga smidigt och vackert, utan kommer bara att betona husets yttre brister. Tack vare en korrekt installerad ram behöver du inte jämna ut väggarnas yta, de kommer att jämnas ut med ett lager isolering och beklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att läsa hur man gör jobbet korrekt och göra det med egna händer är inte samma sak. Men rätt teoretisk utbildning är nyckeln till framgång för alla företag.

Rekommenderad: