Barns Loftsäng Med Garderob Och Bord: Allt-i-ett-set Med Ett Komplex

Innehållsförteckning:

Video: Barns Loftsäng Med Garderob Och Bord: Allt-i-ett-set Med Ett Komplex

Video: Barns Loftsäng Med Garderob Och Bord: Allt-i-ett-set Med Ett Komplex
Video: LFToys, Husvagnsrenovering DEL 17. Våningssäng och Soffdynor. 2024, April
Barns Loftsäng Med Garderob Och Bord: Allt-i-ett-set Med Ett Komplex
Barns Loftsäng Med Garderob Och Bord: Allt-i-ett-set Med Ett Komplex
Anonim

Det finns en allvarlig nackdel med flerbostadshus - rummen är små till ytan. De trånga förhållandena har inte tillräckligt med utrymme för att ordna möbler, så du måste tänka noga över möblerna för att kunna använda varje kvadratmeter med fördel. Möbelkomplex som består av en säng kompletterad med ett bord kan hjälpa till med arrangemanget. Ofta är de dessutom utrustade med garderober och hyllor, lådor och till och med en sporthörna. Innan du väljer ditt komplex bör du förstå dess funktioner.

Bild
Bild

Fördelar

Loftsängen har två nivåer. Sängen ligger på övervåningen. Det finns en trappa för att komma till den höga kajen. Konfigurationen kan vara annorlunda - från vertikala metallstegar till stabila steg med lådor i var och en av dem. Det finns alternativ för en säng med ett hopfällbart bord och en soffa på första våningen. Sängen i kombination med bordet är älskad av de flesta designers och är populär bland olika kategorier av köpare.

Hon vann en sådan popularitet på grund av följande fördelar:

  • att spara plats i en lägenhet kommer att vara till nytta i en plantskola och små familjer, eftersom dessa möbler låter dig placera flera användbara inredningsartiklar på ett ställe samtidigt;
  • vardagliga möbelmoduler kombinerade med varandra och en säng på en höjd från golvet ökar visuellt volymen av boyta;
  • ovanliga former och olika strukturer gör det möjligt att skapa en unik säng; en sådan design är inte svår att utforma, så det kommer inte att vara svårt att göra en analog enligt ritningarna;
  • en säng i kombination med ett bord löser många problem, till exempel fungerar den som en plats att sova och studera, och om du kombinerar den med sportutrustning och en garderob kommer den inte att vara lika i funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! En sådan möbel "hybrid" kommer att ta upp området precis så mycket som en vanlig säng skulle ta. Visst, förutom komplexets höjd.

Brister

Till föräldrar och barns glädje, alla nackdelar med denna design kan lösas utan problem, men det är värt att uppmärksamma dem.

  • Sängens höjd . Detta är den första och främsta nackdelen, eftersom det innebär risk för allvarlig skada. Lösningen är enkel - välj en modell med pålitliga höga stötfångare på sängen eller installera dem själv.
  • Designen är obekväm i en lägenhet med lågt i tak . Detta problem kan bara lösas genom att välja en låg möbeluppsättning. En säng på 1, 2 m höjd och lite till blir också en räddning för att spara kvadratmeter i ett hem. I avsaknad av lämpliga färdiga modeller kan det nödvändiga komplexet göras på beställning. Detta alternativ är det mest kostsamma, men i slutändan är det det mest framgångsrika av allt, eftersom det är mycket rimligt och lönsamt att tänka över varje detalj för ditt barns behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sängen på den övre nivån först (av vana) kommer att ge lite obehag , Jag menar nedstigning och stigning. Och det blir också lite stressigt först att byta sängkläder. Om örngott och påslakan är lättare att hantera i botten måste lakanet täckas på plats. Speciellt måste du vänja dig vid arket med ett elastiskt band runt omkretsen. Med lågt i tak blir detta ett problem, men bara den tid under vilken upplevelsen av att lägga sängen i en ovanlig position kommer att utvecklas hjälper till att lösa det.
  • Tung konstruktionsvikt . Det kommer inte att fungera att flytta det från plats till plats. För att ändra loftsängens placering måste du demontera möblerna till moduler. Det visar sig att det är lämpligt att i förväg tänka var det övergripande komplexet kommer att ligga, då behöver du inte sätta ihop det igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Närvaron av en dator eller ett skrivbord är en viktig del av alla moderna barns rum. Det finns ofta inte tillräckligt med utrymme för det. Och modellen med en sovplats på en höjd frigör tillräckligt med utrymme under för att installera ett fullvärdigt studiebord. På ett ställe löses alltså två frågor på en gång: vila och studera. Det återstår att ta reda på vilka funktioner som finns i varje variant av modellerna av sådana ovanliga sängar.

Följande typer av loftsängar delas för tonåringar och barn:

  • bordet ligger direkt under den sovande basen;
  • bordsskivan glider ut ur nischen under sängen efter behov;
  • ett litet bord är kompakt arrangerat i hörnet och intill garderoben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsområdet kan vara brett, för hela sängens längd, eller ett hörn, utformat för en dator och skolarbete. En sådan arbetsplats är ofta utrustad med lådor och hyllor för böcker. Fördelen med den skjutbara bordsskivan är dess låga höjd. Denna säng är lämplig för barn 6-7 år och äldre. Med en låg säng är risken för allvarliga skador minimal, och fördelarna med komplexet för sömn och träning är maximala. En teknisk idé i form av ett hörnbord är också fördelaktig för att spara bostadsyta. Det lediga utrymmet är lämpligt för att utrusta en garderob med kläder eller en liten byrå, samtidigt som det lämnar tillräckligt med plats för en stol. Det återstår att köpa det, och föräldrauppdraget att utrusta rummet kan anses vara avslutat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning av utrymmet i nischen under kajen

Bordet, som ligger i "skuggan" av sängen, måste vara ordentligt upplyst under lektionerna. Detta är mycket viktigt för att upprätthålla god syn hos ett barn från barndomen. Avkomman kommer att behöva ägna mycket tid åt att studera, så en lysrör på höger sida är en oumbärlig del av arrangemanget. Förekomsten av ytterligare "spot" -belysning är bara välkommen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på material

När du köper en loftsäng måste du överväga vilka råvaror som användes för att göra den. Hur länge möblerna kommer att hålla beror på vilket material de var gjorda av. Att veta detta kommer att bli lättare att ta hand om henne.

Det är värt att uppmärksamma de viktigaste typerna av material

  • En platta av komprimerad sågspån. En speciell beläggning appliceras ovanpå, imiterar ett träd eller någon struktur. Sängen är lätt att rengöra, ser bra ut och är lätt. Nackdelen är att med aggressivt inflytande utifrån kommer sängen att försämras och gradvis förlora sitt attraktiva utseende. Slarvig hantering leder till flis och sprickor, vilket innebär att du måste leta efter en ersättare.
  • Sängen är på metallställ. En sådan ram har en obegränsad livslängd. Starkt material tål aktiv mekanisk påfrestning. Om något kan skadas - bara emalj, om du är extremt slarvig med att använda strukturen, men sådana fall är sällsynta. Nackdelen med metall är bara i den höga kostnaden för strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Headsetstorlekar och funktioner

Loftsängen överstiger inte en vanlig enkelsäng, förutom höjden. Tanken med en sådan modell är att den upptar så lite yta som möjligt samtidigt som den har många fördelaktiga funktioner. Traditionellt når en uppsättning möbler en höjd av 2 meter. Detta är tillräckligt för att sitta längst ner på bordet och sitta bekvämt i sängen ovanifrån. Om du vill kan du designa en säng enligt dina egna ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelhantverkare förkroppsligar alla sorters kundidéer till verkliga exklusiva komplex . Genom att komplettera en sådan struktur med en horisontell stång eller en stege med förvaringsplatser i stegen kan du kombinera ännu fler fördelar på ett ställe. I detta fall kan komplexets höjd och bredd göras individuell. Du kan välja önskad färg för miljön, använda de mest pålitliga armaturerna och tänka på skyddssidorna och skrivbordets konfiguration. När barnens loftsäng har köpts och monterats återstår det bara att börja vänja sig vid att bädda sängen och använda alla de nya möblernas funktioner till fullo.

Rekommenderad: