Sängar Med En Byrå För Nyfödda ([N [foto): Modeller Av Barnmöbler, Hur Man Väljer En Garderobssäng

Innehållsförteckning:

Video: Sängar Med En Byrå För Nyfödda ([N [foto): Modeller Av Barnmöbler, Hur Man Väljer En Garderobssäng

Video: Sängar Med En Byrå För Nyfödda ([N [foto): Modeller Av Barnmöbler, Hur Man Väljer En Garderobssäng
Video: Top 100 Modern bed designs ideas 2021 catalogue 2024, April
Sängar Med En Byrå För Nyfödda ([N [foto): Modeller Av Barnmöbler, Hur Man Väljer En Garderobssäng
Sängar Med En Byrå För Nyfödda ([N [foto): Modeller Av Barnmöbler, Hur Man Väljer En Garderobssäng
Anonim

Att vänta på en bebis är en spännande och spännande händelse. Det är viktigt att allt är klart i förväg för hans utseende i huset. Först och främst är det nödvändigt att bestämma var spjälsängen kommer att ligga, eftersom barnet kommer att spendera de första månaderna i en dröm ungefär tjugo timmar om dagen. Tillsammans med detta uppstår frågan - var ska barnets hemgift placeras? De första leksakerna, kläderna, blöjorna, blöjorna och vårdprodukterna är otaliga. Det är bra om familjen har ett stort hus där barnet kommer att ha ett separat stort rum. I det här fallet kan du enkelt placera en spjälsäng, ett skötbord och en garderob i barnkammaren. Men under förhållandena för en liten stadslägenhet är frågan om utformningen av ett barnrum ganska akut.

Det finns en lösning: moderna tillverkare av barnmöbler erbjuder ett brett utbud av modeller av spjälsängar för nyfödda med en inbyggd byrå, spjälsängkonstruktörer, som moderniseras när barnet växer i enlighet med hans behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säng med byrå: fördelar och nackdelar

En säng med en inbyggd byrå kommer till nytta och kommer att tjäna som en bra hjälp för unga föräldrar när det gäller att ta hand om sin baby. Denna modell har flera fördelar:

  • användbarhet och mångsidighet är kanske huvuddragen i modulära spjälsängar för nyfödda;
  • Inbyggda lådor gör att du kan kompakt ordna saker och barnvårdsprodukter, allt du behöver kommer alltid att finnas till hands;
  • i vissa modeller är byråns ovansida utrustad med ytterligare sidor, vilket gör det möjligt att använda den som ett skötbord;
  • om alla nödvändiga saker samlas på ett ställe, kommer barnet inte att lämnas utan uppsikt; detta är särskilt viktigt när barnet blir mer rörligt, börjar välta och sitta;
  • för transformatormodeller är det möjligt att ändra längden på spjälsängen genom att koppla bort byrån, så att sovplatsen växer med barnet, vilket är ganska ekonomiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att nämna nackdelarna:

  • stora dimensioner och vikt på strukturen gör det svårt att omorganisera, se oorganiskt ut i ett begränsat utrymme;
  • spjälsängsmodeller med en byrå är som regel statiska, i motsats till vanliga spjälsängar utrustade med en åksjuka -mekanism;
  • den inbyggda byrån är mycket smalare än vanligt, därför kommer färre saker att passa i den;
  • transformatormodeller låter dig bara öka sängens längd, men inte dess bredd, vilket innebär att barnet, efter att ha mognat, kommer att uppleva obehag under sömnen;
  • en garderobsäng är en storleksordning högre än en vanlig barnsäng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Om framtida föräldrar valde en spjälsäng med byrå, måste de också bestämma ett lämpligt alternativ för denna modulära design. Att spara utrymme i barnrummet är långt ifrån det enda pluset med sådana modeller. En modul med en byrå kan placeras både till vänster och till höger, praktiskt för mamma.

Modeller, som inkluderar ett skötbord, kan lätt förvandlas till ett barns skrivbord eller skåp i framtiden . Sidobordet med den inbyggda byrån har en solid bas, vilket skapar ytterligare säkerhet. Att ta hand om barnet blir enklare och bekvämare, och viktigast av allt, det kommer att vara mycket mer bekvämt för en ung mamma att swaddla och byta barn när hon står upprätt än att böja sig över en vanlig säng. Som regel tillhandahålls i sådana designerbäddar regleringen av sängens höjd. Skötbordet kan enkelt fällas tillbaka, det är gångjärnigt på baksidan av byrån. När barnet växer upp kan du ta bort sidoskenorna och sänka sängens botten och därmed få en vanlig babysäng. En sådan modell kan vara upp till 10 år, men barnet kan snabbt bli uttråkad av det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det inte lätt att lägga en baby i sängen. Designerna av spjälsängar har lyckats förutse denna fråga. Dyrare modeller är utrustade med en speciell pendelmekanism som gör att barnet kan gunga, vilket är mycket bekvämt för nyblivna föräldrar. Pendeln kan också fungera självständigt och svara på bebisens rastlösa rörelser. När barnet växer upp kan pendeln tas bort och botten på spjälsängen kan sänkas och förvandlas till en lekhage. Om du väljer en modell med ett pendelsystem bör du vara uppmärksam på konstruktionen av mekanismen - lagertyp eller på grundval av trälister. En lagerhållare kommer att hålla längre, medan träkonstruktioner är mer mottagliga för slitage.

Alla modeller är utrustade med ett rörligt, justerbart sidokort. Detta gör att du kan höja den så högt som möjligt, vilket ger den rastlösa barnet ytterligare säkerhet eller sänka den till den nivå där det kommer att vara bekvämt för föräldern att ta barnet i famnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialsäkerhet

Oavsett sängens form och modell med byrå bör stor uppmärksamhet ägnas åt de material som strukturen är gjord av:

  1. Det får inte finnas några vassa hörn eller utskjutande metalldelar.
  2. Experter rekommenderar att man föredrar modeller av naturliga träslag (björk eller barrträd).
  3. Barnet smakar allt, så beläggningen på sidorna och skiljeväggarna ska vara miljövänlig och giftfri. Detta är vanligtvis en vattenbaserad lack eller färg.
  4. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt avståndets bredd mellan sidopartiernas staplar: de får inte vara för breda (i detta fall finns det risk för att barnets huvud fastnar) och för smalt (begränsar sikten av bebis). Under de första månaderna av en bebis liv erbjuder tillverkarna babysängset med mjuka stötfångare i spjälsängen, som enkelt kan fästas på sidostängerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell av en spjälsäng med en byrå, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt byggkvaliteten på själva strukturen och i synnerhet lådor. När barnet växer upp och börjar aktivt utforska omvärlden kan skåp och lådor utgöra en viss fara för honom. Idag erbjuder marknaden för barnvaror föräldrar att köpa speciella mekanismer som blockerar öppning av lådor. Det kan vara barnslott i form av ljusa sagofigurer. Det är bäst om handtagen på byrån är tillverkade av hållbar plast och säkert fastsatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så, spjälsängar för nyfödda med byrå är ett utmärkt och ergonomiskt val för en liten plantskola. Sådana modeller kommer att ge barnet en säker och hälsosam sömn och föräldrar - komfort och enkel omsorg om sitt barn.

Rekommenderad: