Verktygsbälte: Välj En Konstruktionsbältesväska För Installatören, Elektriker Och Snickare. Hur Man Gör Ett Gör-det-själv-lossningsbälte?

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsbälte: Välj En Konstruktionsbältesväska För Installatören, Elektriker Och Snickare. Hur Man Gör Ett Gör-det-själv-lossningsbälte?

Video: Verktygsbälte: Välj En Konstruktionsbältesväska För Installatören, Elektriker Och Snickare. Hur Man Gör Ett Gör-det-själv-lossningsbälte?
Video: Gör ditt eget verktygsbälte: snickare - SE | Fristads 2024, Maj
Verktygsbälte: Välj En Konstruktionsbältesväska För Installatören, Elektriker Och Snickare. Hur Man Gör Ett Gör-det-själv-lossningsbälte?
Verktygsbälte: Välj En Konstruktionsbältesväska För Installatören, Elektriker Och Snickare. Hur Man Gör Ett Gör-det-själv-lossningsbälte?
Anonim

Vetenskap och teknik utvecklas med stormsteg varje dag inom alla områden. Detsamma gäller för genomförande av reparationer och konstruktion. Modern teknik gör livet mycket lättare för arbetsledaren, vilket gör arbetet enklare, bekvämare och snabbare. För att göra arbetet hos en elektriker, snickare, elektriker, byggare på en höjd eller på svåråtkomliga platser mer produktiva uppfanns ett verktygsbälte.

Många professionella hantverkare har använt denna fördel ganska länge och kan inte längre tänka sig att arbeta utan den. Men några nybörjare har inte hört talas om detta ännu. Eller kanske har de hört, men de föreställer sig inte alla fördelar och bekvämligheter som han bär på sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ett verktygsbälte är ett tyg-, nylon-, läder-, dukbälte med olika tillbehör och fickor för att bära liten utrustning, till exempel en skruvmejsel, organisator med små delar och handverktyg. Det kommer inte vara överflödigt att sätta ett måttband och en linjal, en penna i den.

Som regel, när man arbetar på höjden tar det mycket lång tid att gå ner, välja ett verktyg och stiga igen. Detsamma kan sägas om arbetets produktivitet. Därför är det ibland omöjligt att klara sig utan ett improviserat verktyg.

Oftast har ett sådant bälte flera karabiner för att fästa större handverktyg och remmar för att fästa påsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är ett sådant bälte extremt nödvändigt för elektriker, låssmeder, byggare, elektriker, hushållsapparater, snickare.

Det behövs också av dem som arbetar på höjder och inte kan gå ner för verktyget varje gång, såväl som de som arbetar under trånga förhållanden eller i ett svåråtkomligt rum, med åtkomst eller att komma in i vilket är svårt. Bältet kommer också att behövas för mästare som samtidigt utför en uppsättning verk. Detta är en sådan avlastning "assistent" för varje arbetare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja rätt modell bör du förstå vilka verktyg, armaturer eller delar du behöver ha till hands. Det är mycket viktigt att ha en grov uppfattning om hur många fickor, karabiner och fack du behöver för ditt verktyg. Bälten för en snickare och montör, till exempel, kommer att vara annorlunda, och det är vettigt. Tänk på några ytterligare tips för dem som bestämde sig för att välja ett liknande bälte.

  • Det är viktigt att använda hängslen när du bär ett bälte för att fördela lasten jämnt över hela kroppen.
  • När du arbetar på höjd är det bättre att välja ett bälte med sidfickor och fästen för verktyg, för en enhetlig belastning och lättare arbete.
  • Många bälten låter dig ladda en mängd olika verktyg och enheter, inklusive konstruktionsbälten. Du måste dock tänka på om allt detta kommer att behövas, för när du arbetar med extra vikt kommer trötthet snabbare.
  • För dem som arbetar på höjden i mörkret finns bälten med reflekterande ränder.
  • Bältesväska - det så kallade bältet för verktyg har som regel justerbara skär som gör att du kan ändra bandets bredd för arbetare i olika storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och tillverkare

Idag finns det en hel del olika modeller av bältesväskor. Alla skiljer sig åt i egenskaper, tillverkningsmaterial och pris. Vi kommer bara att överväga de mest populära modellerna som förtjänar uppmärksamhet.

TOPEX 79R405

Den är sydd i mocka och textil, har ett justerbart elastiskt band på baksidan för justering av bandets bredd. Det finns ett stängbart fack för små föremål, fickorna är inte särskilt djupa, vilket kan hänföras till nackdelar. Det finns praktiska redskap för verktyg för att förhindra att de faller ut under arbetet, liksom metallnitar som inte bara ger bältet ett snyggt utseende, utan också stärker fickorna. Alla fickor och fack sitter på framsidan. Varje millimeter av bältet är noggrant genomtänkt för enkel användning och platsbesparing.

Lämplig för en liten mängd arbete. I onlinebutiker kostar den här modellen cirka 1 000 rubel och är först i rankingen av bältesväskor.

Användare talar om bältet som en mycket högkvalitativ och genomtänkt produkt av en välkänd tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

DeWALT DWST1-75652

Denna modell är tvåa i rankingen. Den är mångsidig, passar mycket bra till kroppen. Ser ut som en öppen väska, fäst på framsidan. Har flera blixtlåsfickor och flera öppna fickor. Det finns också en karbinhake för att fästa ett större verktyg. En bred axelrem finns tillgänglig för att bära utanför arbetet. Bältet är sytt av vattenavvisande material, det är väldigt kompakt och samtidigt ganska rymligt. Dess enda nackdel är priset - i webbutiker börjar det från 2 000 rubel.

Bild
Bild

Grundläggande Stanley verktygspåse 1-96-181

Denna bältesväska har utformats för professionella installatörer och elektriker. Dess vikt är bara 300 gram, tillverkad av polyester. Det finns hammarhållare och olika klämmor, samt fickor för förvaring av små fästelement, muttrar, skruvar.

Användare i sina recensioner noterar dess omtänksamhet till minsta detalj.

Kostnaden i onlinebutiker är cirka 950 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

MATRIX 90240

Denna modell väger 600 gram, har 20 fickor och en hammarhållare. Tillverkad av mycket slitstarkt syntetmaterial, lämpligt för både små installationsarbeten och för hemmabruk. När du köper online kostar det cirka 1070 rubel.

Bild
Bild

ZUBR 38640

Det finns en rysk tillverkad modell bland ledarna. Tillverkad av slitstarkt syntetmaterial, vilket gör det mycket hållbart. Tillverkaren ger hela 60 månaders garanti för denna produkt, och produkten väger cirka 700 gram. Har en klippformad hammarehållare och 19 fickor. Säljs för i genomsnitt 1250 rubel.

Av recensionerna att döma är den inte sämre än framstående europeiska företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

HAMMER 235-001

I betyget finns också en annan rysk modell - HAMMER 235-001. Här väger väskan bara 300 gram, har ett brett bälte, starkt och pålitligt lås. Ganska djupa fack låter dig förvara fler verktyg, och på platser med speciell stress finns det metallnitar. Tyget av vilket bältesväskan är tillverkad är syntetiskt, impregnerat med PVC och polyuretanskomposition, vilket gör påsen mer hållbar och motståndskraftig mot olika kemikalier och föreningar, den är lätt att rengöra. Priset på denna modell är också mycket trevligt, bara 850 rubel.

Lämplig för både installatörer, elektriker och hemreparationer.

Bild
Bild

Tillverkningstips

Om du vill göra bältet själv och ha syfärdigheter bör det inte finnas några svårigheter. Bälten är gjorda av presenning, gamla armébälten, gamla jeans, ryggsäckar. Varje robust bälte kommer att vara grunden för vår bältesväska.

Om du använder ett brett armébälte kan fickor och fack av tjockt tyg sys fast på det på båda sidor. Dessa fickor ska liksom låsa hela bältet och sys i detta läge. Först gör du den ficka du vill ha.

I detta fall bör fickans baksida vara lång för att linda bältet. Sedan måste du sy den här långa delen tillsammans med fickan och bältet längst ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns nitar på jeansen, stärker de bara fickornas styrka. Du kan också sy på öglor av läder, slitstarkt tyg, påsremmar eller en ryggsäck, som det är mycket möjligt att fästa en karbinhake på senare för att rymma ett större verktyg. När du gör ett bälte ska du omedelbart se till att allt är bekvämt . Till exempel kommer det att finnas en hammare på ena sidan, en mejsel på den andra eller spikar på ena sidan och en hammare på den andra. Bestäm också: väskan kommer bara att vara framför eller på sidorna. Om du valde det andra alternativet, gör sedan fickor och fästelement för en jämn belastning.

Om du använder dina gamla jeans eller bälte passar det redan din storlek. Annars måste du antingen förkorta bältet till din storlek, eller, om du gör det av tyg, sy kardborreband / bred resår i tyget för att säkert fästa bältet på kroppen. Du kan få inspiration på sidorna i onlinebutiker som erbjuder liknande bälten, där du också kan förstå vilka fästelement och fickor som kommer att behövas och vilka som inte kommer att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det snabbaste sybältet tar cirka 30 minuter. Mer tid läggs alltid på förberedelser, eftersom du måste tänka på vilka fickor och hur många som krävs, samt vilken form modellen ska ha. Dessutom måste du montera karabiner, förbereda ett bälte, jeans eller en gammal väska eller ryggsäck och sätta ihop en ungefärlig bild av den önskade väskan i ditt huvud.

Du kan alltid göra en verktygsbältesväska bara för dina behov, utan att spendera mycket pengar. Och det faktum att ett hemlagat bälte kommer att bli en trogen följeslagare i många år är obestridligt.

Rekommenderad: