Verktygslåda På Hjul: Funktioner I Stanley, Zubr Och Magnusson Verktygslådor. Att Välja En Stor Professionell Låda På Hjul

Innehållsförteckning:

Video: Verktygslåda På Hjul: Funktioner I Stanley, Zubr Och Magnusson Verktygslådor. Att Välja En Stor Professionell Låda På Hjul

Video: Verktygslåda På Hjul: Funktioner I Stanley, Zubr Och Magnusson Verktygslådor. Att Välja En Stor Professionell Låda På Hjul
Video: STANLEY Essential verktygslåda på hjul EN 2024, Maj
Verktygslåda På Hjul: Funktioner I Stanley, Zubr Och Magnusson Verktygslådor. Att Välja En Stor Professionell Låda På Hjul
Verktygslåda På Hjul: Funktioner I Stanley, Zubr Och Magnusson Verktygslådor. Att Välja En Stor Professionell Låda På Hjul
Anonim

Ett rörigt verktyg tar mycket plats och skapar problem under drift. Lådor hjälper till att kompakt gömma och organisera utrustning. Särskilt bekvämt är stora strukturer med många sektioner och lådor, samt modulära alternativ där lådorna kan staplas ovanpå varandra, samtidigt som de tar minst ett utrymme i verkstaden.

Bild
Bild

Vyer

Hjul används främst på stora modeller, men även denna kategori av verktygslådor är ganska olika. Deras designegenskaper skiljer sig åt i fyllning, öppningsmetod, lås, rullar, ändamål och material som de är tillverkade av.

Bild
Bild

Vertikal

Denna typ inkluderar fasta monolitiska och prefabricerade (modulära) produkter. De kan utrustas med två robusta hjul och ett handtag eller en modulvagn på vilken en grupp lådor placeras, vilket skapar en vertikal struktur. Sådana modeller har lådor, och åtkomst till innehållet öppnas i upprätt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell

Dessa modeller kan röra sig vertikalt och horisontellt, men åtkomst till innehållet i lådorna kan endast vara horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Verktygslådor av samma märke kan ha olika storlekar, ändamål och innehåll, men de är utrustade med speciella fästelement som de hålls ihop med. För förflyttning installeras de på en modulvagn.

Varje företag som specialiserar sig på tillverkning av sådan utrustning producerar ett stort antal lådor - konsumenterna kan forma sin vagn, produkter som passar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnlådor

Det finns olika typer av vagnar. Professionella med stora dimensioner är avsedda för fabriksverkstäder, minivagnar är lämpliga för verkstäder i lanthus. Fotografierna visar modeller av olika kategorier.

  • Beta stor verkstadskorg.
  • Medelstora vagnar kan användas både i vardagen och i produktionen.
  • De monterade minivagnarna tar väldigt lite plats och passar även för hushållsutrustning och professionell utrustning. Utvecklande, sådana strukturer har fri tillgång till alla verktyg.
  • Vackra snygga produkter kan användas även i lägenheten.
  • Lådor i form av bord på hjul är utrustade med en fullbordad bordsskiva, på vilken det är bekvämt att lägga ut verktyg under reparationsarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor för professionell utrustning

När det gäller volymer och antal sektioner överstiger sådana alternativ hushållens, därför är de dyrare. Ofta säljs denna typ av utrustning med utrustningen redan klar. Designen är universell för en mängd olika verktyg, men i de flesta fall är behållare och kit av specialiserad karaktär. Till exempel kan du hitta låssmed, snickeri eller byggalternativ. Bilderna visar exempel på professionella lådor:

  • flyttbar låssmedssats;
  • snickeri trälådor på fyra hjul;
  • modulär grupp av lådor för anläggningsmaskiner.
Bild
Bild

Dessutom kan lagringsenheter skilja sig åt i åtkomst till innehållet, eller snarare på hur de öppnas: från det enklaste avlägsnandet av locket till mer komplicerade åtgärder

  • Det enklaste sättet att lyfta locket är att hålla alla verktyg i sikte.
  • Med en speciell mekanism kan lådorna läggas ut på olika sätt.
  • Det finns modeller där de två delarna av locket rör sig isär och ger tillgång till verktygen.
  • På vissa modeller behöver du bara ta bort locket och lägga det åt sidan för att komma åt innehållet.
  • Ta enkelt bort utrustningen från lådorna.

Denna metod är den mest utbredda och populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest populära materialet för produkter på hjul är metall, liksom olika typer av plast. För inte så länge sedan började industrin att producera produkter av galvaniserad metallplast - en lyckad kombination av lätthet och tillförlitlighet. Trämodeller har också tagit sin plats bland de många verktygslådorna på hjul.

Bild
Bild

Metall

Verktygslådor i metall finns i aluminium och stål. För stora produkter som är monterade på hjul föredras stål. Produktens tunga vikt, även när den är fullastad, utgör inget problem med ett väl installerat rullsystem. Produkterna är galvaniserade eller målade för att undvika korrosion.

  • Innan du köper kan du bekanta dig med metallprodukter från fotografierna.
  • Lätt att använda och flytta Milwaukee hjulkorgar med ett stort antal lådor.
  • Ibland installeras rullarna på kompakta små behållare.
  • För förvaring och transport av stora verktyg används metallvagnar. Några av dem är utrustade med sektioner för finare detaljer.
  • Box-bord på hjul är praktiska vid transport, förvaring av utrustning såväl som i processen. På bänkskivan och hyllorna kan du utöka allt du behöver under renoveringen. Varje verktyg har sin egen plats i lådorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta är det mest konkurrenskraftiga materialet. Moderna plastprodukter är starka, lätta och hållbara. Problem kan bara uppstå under en längre vistelse i kylan - materialet blir sprött och kan drabbas av mekanisk påfrestning.

Om du måste arbeta i regioner med lågtemperaturindikatorer bör du välja frostbeständiga polypropenprodukter.

Handtag på plastmodeller är teleskopiska och konventionella. För grepp är de gjorda med en ribbad yta för att inte orsaka glidning. Ibland är handtagen installerade på båda sidor - sådana lådor kan inte bara transporteras utan också bäras med hjälp av en partner.

Bild
Bild

Nedan finns beskrivningarna av de plastprodukter som finns på bilderna

  • Magnusson -uppsättning med tre rymliga lådor, utrustade med en modulvagn.
  • Tayg erbjuder professionella verktygslådor för mångsidig utrustning.
  • Zubr -lådan är utformad för olika typer av verktyg. En extra arrangör för hårdvara är monterad i locket.
  • En stor horisontell lastbox från Stanley rymmer överdimensionerad utrustning.
  • En liten men välsorterad Fluke-låda med lådor är praktisk för reparationsarbete.
  • Detta är en ännu mer kompakt plastbehållare med flera fack. Har hjul och bärhandtag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall-plast

Branschen har hittat det perfekta sättet att producera lätta och hållbara verktygslådor. För tillverkningen användes galvaniserad metallplast. Den rymliga designen, även när den är fullastad, är ganska pålitlig och kan bära mycket vikt. Som ett exempel visar fotot en spektakulär Stanley -låda gjord av modernt, vackert material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Våra förfäder använde trälådor för verktyg. Och nu föredrar många människor just detta material, eftersom det är ofarligt, samtidigt som det är behagligt att röra vid. Stora strukturer är tunga. För enkel rörelse är de installerade på hjul eller små rullar.

För att förhindra spridning av svamp i de fuktiga förhållandena i garage och verkstäder behandlas trä med antiseptiska medel. Hantverkare tillverkar trälådor med egna händer, eftersom branschen erbjuder få sådana alternativ. Fotografierna visar olika typer av dessa produkter.

  • Höga självgjorda strukturer på två stora hjul har en mängd olika fack för stora och små verktyg. Navigera enkelt i verkstaden.
  • Fabrikslådor på hjul med lådor.
  • Öppen låda på fyra hjul.
  • Multifunktionella verktygslådor i trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer vilken låda du vill bör du utvärdera antalet och syftet med ditt lager. Om det inte finns så mycket, räcker det att köpa en liten men rymlig låda. Det är bättre att föredra produkter som innehåller alla typer av fack för verktyg i olika storlekar.

För besparingar som överstiger storleken på en låda kan du använda en modulvagn och ett urval lådor för dina specifika verktyg. Vagnen och lådorna måste vara av samma märke. Varje modul kan fyllas med utrustning i olika riktningar: låssmed, snickeri, konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lagermängden är mycket mer än en stor låda, är det dags att installera skåp, hyllor och andra möbler. Men en liten låda på hjul kommer fortfarande att behövas för att leverera verktyget till reparationsstället.

Kom ihåg att verktygslådor är dyra . Om priset spelar någon roll kan du försöka göra lådor själv av plywood eller kantade brädor. Exempel på hemlagade träprodukter visas ovan på bilderna.

För dem som bestämmer sig för att köpa produkter från tillverkaren är det bättre att bekanta sig med de märken som tillverkar verktygslådor, samt konsumentrecensioner och jämföra priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en specifik modell bör du vara uppmärksam på punkterna som beskrivs nedan

  • Botten måste kontrolleras - den måste vara tjock, förstärkt och fri från sömmar, eftersom den måste tåla mycket vikt när den är fullastad.
  • Produktens väggar kontrolleras för strukturell styvhet så att deformation inte uppstår när utrustningen belastas.
  • Det är viktigt att se till att hjulen, låsen och handtagen är säkra.
  • Lådor öppnas på olika sätt. Du måste hitta ett acceptabelt alternativ för dig själv. Det viktigaste är att i den öppna formen har alla verktyg enkel åtkomst och är i sikte.
  • Det är nödvändigt att uppmärksamma det material som lådan är tillverkad av. För tunga verktyg väljs metallprodukter. Det finns olika typer av plast.

Du kan plocka upp ett frostbeständigt och hållbart material.

Rekommenderad: