Verktygsvagn: Välj En Vagn På Hjul För 3, 5 Eller 7 Verktygslådor, Specialfunktioner Hos Ferrum Och TopTul -vagnar

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsvagn: Välj En Vagn På Hjul För 3, 5 Eller 7 Verktygslådor, Specialfunktioner Hos Ferrum Och TopTul -vagnar

Video: Verktygsvagn: Välj En Vagn På Hjul För 3, 5 Eller 7 Verktygslådor, Specialfunktioner Hos Ferrum Och TopTul -vagnar
Video: SGS Mechanics 8 Drawer Tool Box Chest & Roller Cabinet 2024, Maj
Verktygsvagn: Välj En Vagn På Hjul För 3, 5 Eller 7 Verktygslådor, Specialfunktioner Hos Ferrum Och TopTul -vagnar
Verktygsvagn: Välj En Vagn På Hjul För 3, 5 Eller 7 Verktygslådor, Specialfunktioner Hos Ferrum Och TopTul -vagnar
Anonim

Verktygsvagnen är viktig som en oersättlig assistent i hushållet. Det hjälper dig att hålla ditt mest använda lager nära till hands och är ett bra lagringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Sådana rullbordsvagnar kan vara av två typer:

  • öppen;
  • stängd.

Stängda produkter är en vagn med lådor, som från sidan ser ut som en liten byrå, bara på hjul. Mått kan vara olika, så att användaren har möjlighet att välja den produkt som är idealisk för förvaring av både små och stora verktyg. Några av de större modellerna har 7 lådor, medan de billigare bara har 3 hyllor.

Lådor glider fritt, inuti finns det tillräckligt med plats för skruvmejslar, filer och allt som ofta behövs när du utför hushållsuppgifter . Öppna vagnar är mobila hyllor med öppna behållare. Hela verktyget är i synfältet, du behöver inte öppna varje låda för att komma ihåg vad som lagras inuti, den enda nackdelen med denna design är att damm kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material är de gjorda av?

Verktygsvagnar tillverkas från olika material:

  • metall;
  • plast;
  • trä.

Metallkonstruktioner anses vara de mest hållbara och pålitliga. En sådan mobil låssmedvagn kan vara lätt, tillverkad av aluminium, stål eller svetsad från någon annan legering. Billigare alternativ har ingen dekorativ finish, och de som är dyrare är målade med emalj. Plast är billigare, men det har en kortare livslängd och kan försämras med frekventa förändringar i omgivningstemperaturen. Sådana vagnar har små dimensioner och vikt. Du kan välja en modell med 2 hyllor, eller så kan du ha 6 lådor.

Trästrukturer är mindre vanliga, även om de ser attraktiva ut, är de ganska dyra om de är gjorda av kvalitetsträ. De tolererar inte hög luftfuktighet, och om de är gjorda av virke kan den dekorativa beläggningen lossna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vid verktygsvagnen många fördelar:

  • hjälper till att organisera arbetsytan korrekt;
  • du kan spara ledigt utrymme i rummet;
  • hela verktyget kan överföras samtidigt;
  • enkel tillgång till nödvändiga verktyg;
  • de flesta modeller har ett lås;
  • verktyget är pålitligt skyddat från negativa faktorer.

Brister:

  • om modellen är stor är det inte alltid lätt att flytta den när alla lådor är fulla;
  • när en av de fyllda lådorna öppnas kan strukturen vända.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

På marknaden kan du hitta många alternativ från olika tillverkare, men produkterna från följande märken har visat sig bäst på detta område.

Ferrum

Modeller från denna tillverkare skiljer sig åt i den kompletta uppsättningen extrautrustning. Du kan enkelt lägga till en annan hylla genom att göra vagnen till en arbetsbänk. De flesta mönster låter dig lagra inte bara snickeriverktyg, utan också måla, slipa. Vagnar är tillverkade av stål av hög kvalitet, vars tjocklek kan vara från 0,9 till 1,5 mm. Ytan skyddas mot negativa miljöpåverkan med en speciell beläggning. Lådorna installeras på teleskopiska styrningar.

Den genomsnittliga livslängden för ett sådant verktyg är 10 år.

Bild
Bild

TopTul

Dessa vagnar är inte bara gjorda av högkvalitativt stål, utan har också ett speciellt handtag i designen, vilket hjälper till att skjuta vagnen framåt. Hjulen fungerar ordentligt, de kan rotera runt sin axel, vilket förenklar förflyttningsprocessen på ojämna underlag. Tillverkaren har också tagit hand om ett attraktivt utseende, så vagnarna utmärks av en genomtänkt design. Dyrare modeller har inte bara hyllor, utan också skåp.

Bild
Bild

StankoImport

De är gjorda i olika färger, de kan vara röda, gråa, blåa. Antalet lådor kan variera beroende på modell. De flesta produkterna är monterade i Kina, så tillverkaren lyckades sänka kostnaden för sina egna produkter. Färgen på ytan är pulver, så den sitter kvar länge och avskalar inte. Lager är installerade på lådledarna.

Det finns ett lås som kan låsas med en nyckel.

Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

När du väljer en mobil verktygsvagn för 5 lådor eller mer, med eller utan uppsättning, experter rekommenderar att uppmärksamma följande punkter.

  • Med ett stort antal verktyg måste användaren ta hänsyn till produktens lastkapacitet och kapacitet. Ju större säkerhetsmarginal, desto bättre, eftersom livslängden för en sådan modell är längre. En hoprullad hög vagn är ett av de bästa alternativen.
  • Typen av guider är inte mindre viktig parameter än materialet som vagnen är tillverkad av. Det billigaste alternativet är valsar, de syltar regelbundet, slår ut dem ur en ruta. Dyrare, men samtidigt pålitligt - teleskopisk med lager, eftersom de tål en vikt på upp till 70 kilo.
  • Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till beläggningens material, särskilt om det är metallprodukter. Pulverlackering är det bästa skyddet mot korrosion.
  • När det gäller de material från vilka vagnen kan tillverkas är metall de mest populära och efterfrågade på marknaden. Det är bäst om vagnen är gjord av stål snarare än aluminium, eftersom detta material är för mjukt och bucklor kommer att lämnas kvar på det under alla fall.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hjulen, ju bredare de är desto bättre, eftersom de klarar ojämna ytor. Kullager måste finnas i sin design; ett polyuretandäck är installerat ovanpå.
  • Om användaren ofta måste använda en arbetsbänk för arbete, är det lämpligt att välja en vagnmodell för transport av verktyg med en bordsskiva.

Rekommenderad: