Dubbelsidig Wellpapp: Målad På Båda Sidor Wellpapp För Staket, Bruna, Ljusa Och Träliknande Dubbelsidiga Grundade Wellpappar

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsidig Wellpapp: Målad På Båda Sidor Wellpapp För Staket, Bruna, Ljusa Och Träliknande Dubbelsidiga Grundade Wellpappar

Video: Dubbelsidig Wellpapp: Målad På Båda Sidor Wellpapp För Staket, Bruna, Ljusa Och Träliknande Dubbelsidiga Grundade Wellpappar
Video: Reflekterande Bullerplank "plank/ bullerskydd" 2024, Maj
Dubbelsidig Wellpapp: Målad På Båda Sidor Wellpapp För Staket, Bruna, Ljusa Och Träliknande Dubbelsidiga Grundade Wellpappar
Dubbelsidig Wellpapp: Målad På Båda Sidor Wellpapp För Staket, Bruna, Ljusa Och Träliknande Dubbelsidiga Grundade Wellpappar
Anonim

När man bygger ett staket av wellpapp litar ägarna på dess hållbarhet och praktiska egenskaper. För detta ändamål är dubbelsidig målad wellpapp med en speciell polymer ytbehandling utmärkt. Materialet är attraktivt på båda sidor, särskilt om det imiterar strukturen av trä eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bearbetningen av ett metallprofilerat ark på båda sidor består av följande steg:

  • galvaniserad;
  • rostskydd;
  • applicera en lösning som fixar de tidigare skikten;
  • bearbetning med polymerer - kompositionen baserad på polyester har en tät struktur och vattenbeständighet;
  • slutbehandling med plastisol, pural - ett färgämne med ett mönster, PVDF - baserat på akryl.

Som ett resultat av dessa förfaranden får materialet motståndskraft mot yttre faktorer, inklusive känslighet för korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett staket av dubbelsidig wellpapp kräver inte särskild omsorg, förutom regelbunden tvätt från en slang under lågsäsong . Bladen fästs med standardteknik. Men för större visuell dekorativitet kan materialet fästas med målade takskruvar (när stockarna är gjorda av träbjälkar), färgade eller färglösa metallnitar (för professionella rör och takhörn).

Bild
Bild

Imitationen av ett trästaket visar sig vara så tillförlitlig att skillnaden mellan en naturlig träplatta och en profilerad plåt bara kan ses på nära håll. Speciellt när profilarket som imiterar trä har en matt yta.

Bild
Bild

Färger

Dubbelsidig wellpapp finns i olika färger enligt RAL-skalan. Var och en av dem indikeras med en specifik markering, men det finns särskilt populära färger i paletten:

  • 3005 - körsbär (vin);
  • 1014 - elfenben;
  • 6005 - mossfärg;
  • 11 - nålar;
  • 8017 - choklad (brun);
  • 5021 är färgen på den blå vågen.

Med sådana digitala uttryck betecknades färger i Tyskland och accepterades universellt som standarden. Indexet för var och en av nyanserna har fastställts för att göra det lättare att välja önskad färg i olika branscher.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna tillverkar också profilerade ark med en dekorativ beläggning som kopierar en mängd olika texturer, till exempel tegel, trä eller andra naturmaterial. En sådan professionell plåt är en vanlig trapetsformad metallprofil . Den är tillverkad av 35 mikron polymerbelagd stålplåt som replikerar en specifik struktur, exakt upprepar de angivna mångsidiga mönstren.

Arket, målat på båda sidor, är mycket mer motståndskraftigt mot slitage, det är starkare än profilen motsvarigheter med ensidig målning. Dessa staket ser bra ut och kommer garanterat att tjäna sitt avsedda syfte i 2 decennier.

Ark av träfärgade ämnen kan imitera strukturen:

  • ljust och mörkt trä;
  • Brasiliansk körsbär;
  • björk.

Dubbelsidig wellpapp, som kopierar träets struktur, kan ha en matt eller blank yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du beslutar om valet av dubbelsidig wellpapp rekommenderas det att överväga produkter från beprövade stora leverantörer. Att göra ett köp i tvivelaktiga företag som har funnits på marknaden under en kort tid, det finns en risk för att skaffa hantverksmaterial . Profilen kan målas med lågkvalitativ färg utan att följa lämplig teknik. Ett staket av sådana ark kan pågå en kort tid; under påverkan av atmosfäriska faktorer kommer beläggningen att börja skala av. Med en minskning av kostnaden för plåtproduktion kommer försämring av andra parametrar att följa: metall med en mindre tjocklek och en lägre korrugeringshöjd medför en försämring av hållfasthetsindikatorer.

Endast wellpapp av hög kvalitet med dubbelsidig bearbetning kommer att vara ett val du inte behöver ångra. Att använda material av hög kvalitet kommer att betala dina pengar och kommer att vara tillfredsställande i många år framöver.

Bild
Bild

Profilerad plåt är markerad efter graden av dess styvhet. Klassificeringen av skillnaderna motsvarar vissa bokstäver: "H" och "C ". Bokstaven "H" betecknar den mest hållbara wellpapp. Arken kännetecknas av ett stort korrugeringsdjup med liknande metalltjocklek. De är mest lämpliga för konstruktion av inneslutande strukturer. Bokstaven "C" kännetecknas av en liten tjocklek av metallplåtar och en liknande våghöjd. Dessa är väggprofilerade ark. Och det finns också en universell kategori "NS" med i genomsnitt parametrar.

För staket används oftast en väggprofil med markeringarna C8 och C20 . Siffran anger vågens djup som påverkar plåtens styvhet. Stålprofilerade plåt C8 betraktas som ett budgetmaterial med parametrar med medelhög styrka. De klarar framgångsrikt huvuduppgiften - att begränsa det privata territoriet från främmande ögon. C20 -klassen utmärks av sin höga hållfasthet och styvhet på grund av dess höga vågelement och materialtjocklek.

Rätt materialval garanterar staketets hållbarhet och tillförlitlighet . Ett professionellt ark för ett staket med dubbelsidig målning bör ha en tjocklek på 0,5-1,2 mm. Vid köp av högkvalitativa ark med stor tjocklek förväntar sig köpare att få ett material med ökad styrka. Men en tjockare duk kommer inte att påverka styrkan nämnvärt, men samtidigt ökar inköpspriset betydligt.

Metallprofilen bör väljas utifrån rimlig ekonomi. Ju mer uttalad profilavlastning desto dyrare blir det eftersom mängden förbrukat material ökar proportionellt.

När det gäller korrugeringens djup skiljer sig parametrarna i intervallet 8-75 mm, men 25 mm anses vara optimalt för staket.

Bild
Bild

Ansökningar

Den estetiska attraktionen hos de målade metallprofilskivorna på båda sidor gör det möjligt att implementera originaldesign och arkitektoniska idéer med deras hjälp. Material används aktivt i enheten:

  • hinder;
  • tak och golv;
  • ram- och paneltypstrukturer;
  • fasader och väggbeklädnader av föremål utanför bostaden (byt hus, olika typer av paviljonger, garage för fordon, etc.);
  • prefabricerade strukturer.

Ett staket av wellpapp med dubbelsidig bearbetning är en utmärkt lösning för att stänga in en sommarstugas eller en personlig tomt. Sådana strukturer blir en verklig dekoration av landskapet som helhet och kompletterar organiskt den valda designen. En rik färgpalett låter dig välja den som bäst passar taket eller lusthuset.

Rekommenderad: