Professionellt Ark Med En Bild (24 Foton): Färgad Wellpapp Med Fototryck Av Gräs Och Björkdunge, Andra Alternativ För Ett Staket, Installation

Innehållsförteckning:

Video: Professionellt Ark Med En Bild (24 Foton): Färgad Wellpapp Med Fototryck Av Gräs Och Björkdunge, Andra Alternativ För Ett Staket, Installation

Video: Professionellt Ark Med En Bild (24 Foton): Färgad Wellpapp Med Fototryck Av Gräs Och Björkdunge, Andra Alternativ För Ett Staket, Installation
Video: Corrugated steel exposed post fence with sleeper. Automatic sliding gate. 2024, Maj
Professionellt Ark Med En Bild (24 Foton): Färgad Wellpapp Med Fototryck Av Gräs Och Björkdunge, Andra Alternativ För Ett Staket, Installation
Professionellt Ark Med En Bild (24 Foton): Färgad Wellpapp Med Fototryck Av Gräs Och Björkdunge, Andra Alternativ För Ett Staket, Installation
Anonim

På grund av den gynnsamma kombinationen av pris och kvalitet har det profilerade arket blivit utbrett. Det väljs ofta för konstruktion av staket och mantel av byggnader. Tillverkare erbjuder till och med mönstrat material tillverkat i olika färger och stilar. En sådan metallbeläggning är lämplig både för förbättring av angränsande territorier och för byggarbetsplatser, liksom industriella komplex.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Profilerat ark (det andra namnet som används av tillverkare är profilerad plåt) med ett mönster är en speciell typ av material med en bild applicerad på den (trä, sten, tegel, etc.). Den är speciellt gjord för konstruktion av staket av vilken höjd, ram som helst och andra byggnader, samt för efterbehandling av bostäder och bruksbyggnader.

Till skillnad från ett standardprofilerat ark kopierar denna typ av produkt utseendet på ett annat byggmaterial. Tack vare detta ökar dess estetiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de produktfunktioner som har spelat en viktig roll i distributionen är dess överkomliga pris . Kostnaden är cirka 5-6 gånger lägre jämfört med priset på efterbehandling med traditionella byggmaterial. Det är fördelaktigt att använda ett professionellt ark när man bygger ett staket. Besparingarna ligger inte bara i kostnaden för byggmaterialet, utan också i skapandet av stiftelsen. För metallplåt behöver bara pelare och stockar installeras.

Och även användningen av wellpapp sparar tid. Det är enkelt och bekvämt att arbeta med på grund av sin låga vikt . Den monteras mycket snabbare än andra vanliga material som trä.

Bild
Bild

Produktens vikt kan variera beroende på produkttyp. Det dekorativa profilerade arket av märket C8 har blivit utbrett . Med en tjocklek på bara 0,5 millimeter blir dess vikt per kvadratmeter area mindre än 5 kilo.

På grund av denna egenskap laddar det praktiskt taget inte grunden, på grund av vilket materialet säkert kan väljas för att möta förfallna strukturer utan att nödvändigtvis stärka basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan funktion är relaterad till produktens motståndskraft mot negativ miljöpåverkan. Han är inte rädd för fukt, stark vind och plötsliga temperaturförändringar . Tillverkare bearbetar ark med en speciell beläggning som skyddar dem mot mekaniska skador och kemiska angrepp.

När du arbetar med wellpapp behöver du inte ha särskilda yrkeskunskaper . För att slutföra installationen är det tillräckligt att följa instruktionerna exakt. Du kan spara pengar som kunde ha spenderats på tjänster från ett byggbesättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Till salu kan du hitta både färgad wellpapp och med fototryck som imiterar sådana efterbehandlingsmaterial som tegel, sten eller trä.

Under träet

Detta alternativ anses vara det vanligaste. Moderna märken erbjuder ett brett utbud av finish som imiterar olika träslag . Profilerade ark skiljer sig åt i färg, mättnad, mönster och andra egenskaper. Mer än 20 varianter har utvecklats.

På ett avstånd av flera meter är sådant material praktiskt taget oskiljbart från naturliga råvaror.

Bild
Bild

Produkter som kopierar sten

Denna typ av produkt har funnit sin tillämpning i utformningen av byggnadens källare. Till skillnad från det första alternativet finns det bara 4 typer av färger, olika i mönster och mättnad. Profilerad ark är mycket populär, visuellt kopierar en vild sten (denna produkt kan märkas med Fine Stone -märkningen) . Med dess hjälp kan du lägga till den mest realistiska visuella effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelalternativ

Det senare alternativet används mindre ofta i jämförelse med alternativen ovan, men det hittade också sin köpare. Arken är bra för både yttre dekoration av lokaler och för byggande av staket.

Kunderna erbjuds tre färger att välja mellan:

  • den klassiska versionen är röd tegel;
  • rustik;
  • ljusröd.
Bild
Bild

Ansökningar

Till skillnad från vanliga metallprofiler väljs inte dekorativa plåtar för takläggning. Den har hittat sin tillämpning inom följande områden:

  • installation av permanenta eller tillfälliga staket;
  • väggbeklädnad av bostäder och andra byggnader;
  • port dekoration;
  • konstruktion av lager och andra liknande strukturer;
  • arkivering och förstärkning av överhänget.

Obs! Utöver alternativen ovan kan du hitta ark med originaltrycket till salu. Till exempel kan högt gräs eller en björkdunge avbildas på ytan av wellpappet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäktning

Profilerad plåt med mönster är ett praktiskt alternativ för att bygga staket i olika höjder. Vid uppförande av ett fast staket rekommenderar experter att välja ark för tegel eller sten . När det gäller sektionsstaket som vilar på pelare rekommenderas det att välja träliknande material. I vissa fall kan de två typerna av material kombineras. Till exempel ser ark för trä och tegel bra ut tillsammans.

Bild
Bild

Fasader och socklar

Vid beklädnad av väggar väljs oftast ett material som imiterar trä. Det ser presentabelt ut och har samtidigt de nödvändiga tekniska egenskaperna. Med tanke på det stora utbudet av färger är det inte svårt att välja det perfekta alternativet för en specifik stil.

Sådana profilerade ark ser ut som ett naturligt massivt trä eller timmerhus, medan de helt saknar nackdelarna med naturligt trä.

En metallprofil är inte rädd för brand, fukt, temperaturfluktuationer, mögel och mögel.

Bild
Bild

Överhängande arkivering

Professionals rekommenderar att du väljer ark målade i en mörk träskugga för detta ändamål. Detta alternativ ser bra ut med andra populära material som används för tak eller väggdekoration.

Bild
Bild

Uthus

För att dekorera alla ramstrukturer är profilerade ark ganska lämpliga. Det rekommenderas att göra ett val till förmån för ark för natursten eller trä, eftersom imitation av tegel ser för catchy ut.

För att göra rambyggnaden varmare utförs beklädnaden i två lager, mellan vilka en särskild isolering placeras.

Bild
Bild

Gate eller wicket dekoration

Byggmaterial av denna typ ser estetiskt tilltalande ut och har samtidigt tillräcklig styrka för tillverkning av grindar. Produkten är lätt att hantera, installera och lätt . När du använder metallplåtar är det inte nödvändigt att lägga en solid grund.

Jämfört med grindar, vid tillverkning av vilka platta stålplåtar användes, rör sig svängportarnas vingar mycket sällan under sin egen vikt . Och också på grund av den låga vikten, rullarna, som ofta är utrustade med grindar och wickets, behåller sin form länge och glider lätt.

De flesta köpare väljer träplåt . Ett sådant mönster anses vara universellt och är perfekt för utsidan av lokalområdet. För att ge porten ett mer uttrycksfullt utseende kombineras wellpappet med en metallram. Mönstret på byggnadsmaterialets yta förblir länge även under påverkan av direkt solljus och olika vädret.

Bild
Bild

Installation

De dekorativa profilerade plåtarna är cirka 3 meter höga. För att öka ljudisoleringen används dubbla dukar med ett isolerande lager installerat i förväg. Sådant material kan användas för att minska ljudnivån.

När man bygger ett staket installeras wellpappet på ett pelarunderlag. Det enklaste sättet att bygga ett staket är att installera en solid struktur.

Arbetet utförs enligt följande schema:

  • först måste du markera tomten;
  • det andra steget är att lägga den pelarformade grunden;
  • efter installationen av metallstöd har utförts;
  • nu måste du ordna stockar, för detta behöver du profilrör;
  • profilerade ark kan monteras på den färdiga ramen.
Bild
Bild

Ett material som imiterar en stenyta ser bra ut med trä, tegel eller kakel . Svetsning kan användas för att säkert fästa arken på stolparna. För att fästa wellpappet på stockarna väljs självgängande skruvar utrustade med gummibrickor. Ett sådant staket skyddar området på ett tillförlitligt sätt mot snö och fukt.

För att göra strukturen jämn och snygg rekommenderas det att använda en nivå under installationen.

Rekommenderad: