Stenpaneler (27 Foton): Användning Av Dekorativa Väggpaneler Med Imitation Av Sten För Inredning Av Väggdekoration Och Husbeklädnad

Innehållsförteckning:

Video: Stenpaneler (27 Foton): Användning Av Dekorativa Väggpaneler Med Imitation Av Sten För Inredning Av Väggdekoration Och Husbeklädnad

Video: Stenpaneler (27 Foton): Användning Av Dekorativa Väggpaneler Med Imitation Av Sten För Inredning Av Väggdekoration Och Husbeklädnad
Video: Klimex att sätta dekorativ sten 2024, April
Stenpaneler (27 Foton): Användning Av Dekorativa Väggpaneler Med Imitation Av Sten För Inredning Av Väggdekoration Och Husbeklädnad
Stenpaneler (27 Foton): Användning Av Dekorativa Väggpaneler Med Imitation Av Sten För Inredning Av Väggdekoration Och Husbeklädnad
Anonim

På byggmarknaden dyker allt fler nya material upp från år till år, vilket gör att du kan skapa en originaldesign för alla rum. Det här är till exempel paneler med imiterad sten, som är lätta att installera. Dessutom är de relativt billiga.

Bild
Bild

Särdrag

Väggpaneler i sten är dekorativa efterbehandlingsmaterial. De lockar många, för tack vare dem får rummet ett mycket originellt utseende och en stil. Detta material har flera fördelar. Till att börja med är det värt att nämna det denna typ av efterbehandlingsmaterial är helt miljövänligt . Detta gör att du kan installera sådana paneler i alla rum i huset, även i barnkammaren.

Alla typer av dessa paneler är gjorda av lätt material, vilket inte gör den övergripande väggstrukturen tyngre. Trots sin lätthet är de gjorda av starka och hållbara material. Med tiden kommer en sådan panel inte att ändra färg, deformeras eller blekna i solen.

Bild
Bild

Dessutom är de inte alls rädda för hög luftfuktighet, varför de ofta används för att dekorera designen av ett badrum eller kök.

Dekorativa paneler är ett utmärkt tillfälle att skapa din dröminredning. Samtidigt behöver du inte köpa dyra efterbehandlingsmaterial. Dessutom är det enkelt och oberoende att montera och demontera detta material.

Denna typ av dekorativt efterbehandlingsmaterial kombineras perfekt med andra typer av efterbehandling. Till exempel kan sådana paneler säkert kombineras med dekorativt gips, träträ eller tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Efterbehandlingsmaterial av denna typ har ett antal betydande fördelar. Panelerna kan enkelt imitera natursten. Till exempel är detta viktigt när du inreder en öppen spis. Det är värt att notera att detta efterbehandlingsmaterial också utmärks av det faktum att det inte är brandfarligt. Även om en gnista från brasan från eldstaden träffar i mål kommer ingenting att hända.

Dessutom reagerar de flesta material ganska lugnt på temperaturförändringar, så att de kan dekorera absolut vilken vägg i rummet som helst. Du kan enkelt välja den textur du gillar. Det kan vara en imitation av en slät och jämn sten eller en reliefyta som imiterar vilken natursten som helst. Ett annat viktigt plus med detta material är att det säkert kan användas för både internt och externt fixeringsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är absolut inte rädd för fukt, frost och värme. Med panelerna kan du dölja några oegentligheter och brister i väggen. De döljer perfekt brister och gör det möjligt att ge interiören ett uppdaterat utseende. Du kan enkelt gömma ledningar från utrustning bakom sådana paneler, och de kommer inte längre att förstöra den övergripande utsikten över ditt favoritrum.

Som du kan se har dessa paneler tillräckligt med fördelar. Om vi pratar om materialets nackdelar, så är de inte det. Det enda som experter inte rekommenderar att köpa för billigt efterbehandlingsmaterial.

På grund av det faktum att vissa otestade och skrupelfria tillverkare, som försöker sänka kostnaden för sina varor, tillverkar paneler av material av låg kvalitet, kanske förväntningar på en perfekt reparation inte är motiverade. För billiga paneler av tvivelaktig kvalitet kan inte bara förstöra reparationens kvalitet utan också skada din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den största skillnaden mellan olika paneler för sten är att förutom högkvalitativ plast kan olika tillsatser läggas till i deras sammansättning. För att skapa nästan alla typer används stenpulver och specialharts. Som regel är de flesta panelerna gjorda av gjutning, vilket gör att du kan få vilken form och struktur som helst. Det kan vara vilken konststen som helst, vild, stenig eller naturlig. Det kan mycket väl vara en tegelimitation.

Förresten, ofta är ett sådant efterbehandlingsmaterial inte bara av plast, det finns modeller av trä och till och med aluminium. Det senare tillåter dig att applicera element med en 3D -effekt på ytan. Ovanifrån är de säkert täckta med en speciell film som garanterar hållbarhet. Dekorativa plastpaneler eller, som de också kallas, PVC är mest efterfrågade på grund av deras lätthet och överkomliga pris. Dessutom gör sådana fasadmaterial det enkelt att skapa en falsk vägg och det är mycket lätt att underhålla en sådan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär typ är stenfaner -modeller. Detta material är en tunn platta av en eller annan natursten. Typiskt är tjockleken på ett sådant efterbehandlingsmaterial inte mer än 2 mm. Materialets färg och struktur kan vara vad du vill. Vinylmodeller används oftast för utomhusarbete. Sådana paneler är särskilt hållbara och slitstarka. De är inte alltid lämpliga för inredning på grund av deras överdrivna tjocklek.

MDF -paneler är en annan typ av dekorativt efterbehandlingsmaterial av pressat spån. Det finns modeller som är helt gjorda av trä. Som regel används särskilt starka och hållbara trädslag för sådana paneler. Det kan till exempel vara tall eller ek. Varje textur och mönster appliceras på en träyta med en speciell metod.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjorda av glasfiber, eller, som de säger, av glasfiber, är ett utmärkt tillfälle att beställa enskilda paneler, eftersom denna typ av material är tillverkad genom stämpling. Vanligtvis tillverkar tillverkarna en modell av vilken natursten som helst, och efter det gör de en mängd olika modeller. Den största fördelen med detta material är att du kan välja vilken färg som helst. Utbudet av färger och texturer är helt enkelt fantastiskt. Ofta används alla typer av akrylmaterial för olika jobb.

Det är värt att nämna att ett sådant material har ett särskilt skydd mot UV -strålar, vilket gör att det behåller sitt ursprungliga utseende i många år. Dessutom är akrylmodeller mycket bärande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Vitt eller någon annan färg på väggarna kan bara bli tråkiga med tiden. I det här fallet kommer dekorativa paneler till undsättning, vilket gör att du kan känna en slags enhet med naturen. Det är lätt att göra ett elegant rum av ett vanligt rum, om du vill. Väggpanelerna är mycket lätta, vilket gör det möjligt att inte belasta de allmänna väggkonstruktionerna och väggarna i allmänhet. Förutom att panelerna är gjorda av olika material har de också andra särdrag.

Paneler kan vara ark. Vanligtvis är detta ett stort ark med en minsta storlek på 1x2 meter. Ibland finns det också större modeller. Detta är ett bra alternativ om du vill dekorera hela väggen. Kaklade modeller är ett efterbehandlingsmaterial som är tillverkat i form av en kvadrat av en viss storlek. Oftast används detta alternativ för att dekorera rum.

Det finns en annan typ - det här är tandställning. Tjockleken och längden på sådana dekorativa remsor kan vara olika. Sådant material möjliggör mer detaljerat och subtilt arbete. Ofta används denna typ av panel i kombination med kakelmodeller, vilket gör att du kan skapa en mer komplex design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en viss modell rekommenderas att du bestämmer vilken typ av arbete detta material behövs för. Alla ovanstående modeller är lämpliga för invändig väggdekoration. Beklädnaden av husets fasad bör uteslutande utföras med material med hög motståndskraft, som perfekt tål temperaturskillnader. Till exempel är dessa modeller gjorda av vinyl, akryl, aluminium eller någon annan metall.

Paneler av material som MDF eller trä är lämpliga för vardagsrum, sovrum, barnrum eller korridor. För rum med hög luftfuktighet används inte detta alternativ, eftersom panelerna sväller med tiden, formen och det allmänna utseendet försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjorda av glasfiber är lämpliga för alla vardagsrum, liksom för dekoration av väggar på kontor och kontor. Detta material är bra för köket eftersom det är hållbart och lättskött. Det kan användas för att dekorera en korridor eller badrum, eftersom det är fuktbeständigt. Materialet är lätt, tack vare vilket du kan skapa vilken design som helst med dina egna händer.

När du väljer nyanser och färger på paneler bör du vara uppmärksam på flera rekommendationer. För att dekorera korridoren är det bäst att välja ljusare nyanser. Låt dessa vara modeller med imitation av små stenar. För att dekorera ett vardagsrum skulle en kombination av flera olika texturer och nyanser vara ett utmärkt alternativ. Tack vare detta kan du inte bara skapa en original design, utan också en unik atmosfär av komfort. Om rummet är mycket mörkt, bör du välja ljusa nyanser som grädde och sandfärger.

Bild
Bild

Bästa alternativen

För att göra det lättare att göra ditt val bör du vara uppmärksam på en liten betyg av dessa tillverkare, vars recensioner är de bästa.

  • Känt varumärke Total producerar en mängd olika modeller. Som regel tillverkar detta företag sina produkter av glasfiber. I den presenterade raden kan du hitta lösningar för icke-standarddesigner. Till exempel specialpaneler för att dekorera valv.
  • Canfor känd för sina högkvalitativa produkter tillverkade av trä och pressat spån. För att bilda paneler använder tillverkaren endast högkvalitativa hartser som är absolut säkra för människors hälsa. Alla produkter av detta märke är miljövänliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Aluland aluminiumpaneler med en speciell laminerad beläggning får mycket positiv feedback från konsumenterna. Mångfalden av färger och texturer överraskar positivt och glädjer sig också över modellernas höga kvalitet och hållbarhet.
  • SnowBird företag producerar en mängd olika modeller både av plast och av andra kvalitetsmaterial. Den största fördelen med detta märke är att du enkelt kan hitta efterbehandlingsmaterial för både externt och internt arbete. Alla modeller är av hög kvalitet, tål extrema temperaturer och kommer att fungera i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett eller annat företag, vilken typ av paneler du gillar, bör du definitivt läsa recensionerna på de officiella webbplatserna för märkena. Det rekommenderas att uppmärksamma det faktum att betrodda tillverkare alltid talar uppriktigt om tekniken för att göra modeller, om det material som används och ger en stor garanti för sina produkter.

Rekommenderad: