Stretchväggar (38 Foton): Bakgrundsbelysta Målningar Och Tryckta Tapeter I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Stretchväggar (38 Foton): Bakgrundsbelysta Målningar Och Tryckta Tapeter I Inredningen

Video: Stretchväggar (38 Foton): Bakgrundsbelysta Målningar Och Tryckta Tapeter I Inredningen
Video: FixarTV | Måla & Tapetsera | Tapetsera med Non Woven-tapet 2024, April
Stretchväggar (38 Foton): Bakgrundsbelysta Målningar Och Tryckta Tapeter I Inredningen
Stretchväggar (38 Foton): Bakgrundsbelysta Målningar Och Tryckta Tapeter I Inredningen
Anonim

Sträcktak har funnits länge. De har vunnit välförtjänt popularitet, ett rykte om modernitet och elegans. Stretchväggar - en innovation inom inredning. I princip är det samma material (polyestertyg och polyvinylklorid), installationsmetoder, egenskaper och kvaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Denna innovation inom inredning och rumsinredning är inte lika populär idag som ett sträcktak. Men sådana väggar var kända i antiken. Det var sant att det var en lyx och var endast tillgänglig för ett fåtal utvalda, eftersom väggarna var dekorerade med dyra tyger, som behövdes ganska mycket. Idag finns stretchväggar tillgängliga för alla som har beslutat om förändringar i sitt hem.

Prioriteringen bland designalternativ ges till stretchväggar dekorerade med fotoutskrift . Denna metod för väggdekoration är ledande i popularitet, meriter och konstnärliga modifieringar. Originalbilder med landskap och olika färgscheman ger ett elegant utseende till interiören. Lampor som ligger bakom ramen kommer att förvandla rummet. Till exempel kommer en stjärnhimmel, en månbelyst väg, en nattstad att se bra ut. Ljudeffekten hjälper till att återuppliva fotoutskriften på sträckväggen. Så fågeltrillan kommer att vara ett bra komplement till ditt morgonkaffe, och ljudet av ett vattenfall i badrummet kommer att ge känslor i kontakt med vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att montera fotografiska strukturer skiljer sig inte från att skapa vanliga väggar. Alternativ med fotografiska bilder görs med en skrivare, ultraviolett eller miljöutskrift . Tydligheten hos de linjer som erhålls på detta sätt är slående: på ljusa monokromatiska paneler lägger de till mättnad och volym till ritningarna. Tack vare de använda metoderna bleknar bilden inte med tiden och tvättas inte med vatten.

Sortimentet av bilder är olika, så de kan väljas för rum med olika stilar och ändamål.

Tekniken för genomskinliga stretchväggar är en innovation inom inredningsområdet. Det är omöjligt att skapa hela området på den lysande sträckväggen med andra material. I rum där det finns lite naturligt ljus kommer en sådan belysningslösning verkligen att vara en gåva: det diffusa enhetliga ljuset över hela duken liknar dagsljus. Det enda besväret är att extra utrymme krävs för att installera den glödande väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa designalternativ för stretchväggar är övergången av ett liknande tak till själva väggen. En smidig övergång från ett plan till ett annat kommer att göra din lägenhet annorlunda än andra.

Visningar

Stretchväggar är av flera typer beroende på deras struktur.

  • Glansig , med viss spegeleffekt. De hjälper till att visuellt utöka rummet, fylla det med ljus och rymlighet. En sådan vägg kommer att se mer intressant ut i rummets nisch. De speglar inredningens inslag, särskilt om du applicerar mörka nyanser, detta ger rummet lite mysterium. Fotografiet är otroligt hämtat på glansig film - klarhet, kontrast, ljusstyrka kommer också att spela en roll i utformningen av rummet.
  • Matt konsistens kommer inte att ge så mycket glans och ljus. Men deras pastellfärger eller vita kommer att skapa en snygg iriserande effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vävnad en stretchvägg används oftast i kombination med fotoutskrift.
  • Innovation inom finishområdet är konstdukar med teckning. Denna film, som designen appliceras på från fabriken, är omedelbar klar för användning. Utbudet av sådana filmer är ganska brett: de kan appliceras på ett klassiskt mönster, textur av olika material, moderna bilder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Antalet fördelar med stretchväggar är tillräckligt för att bli en av de mest efterfrågade designelementen i lokalerna inom en snar framtid:

  • monteringsprocessen är enkel;
  • förmågan att dölja nästan alla defekter på väggen;
  • installationen tar inte mycket tid;
  • rimlig kostnad (den är tillgänglig för många som vill utrusta en vägg i ett rum med denna metod);
  • hållbar;
  • skydda mot yttre buller;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • håll rummet varmt;
  • låt inte fukt passera igenom;
  • ganska motståndskraftig mot extrema temperaturer (materialen från vilka dukarna är gjorda är frostbeständiga);
  • installation av väggar gör att du kan skapa en mängd olika belysning, vanligtvis LED -belysning;
  • fantastiskt sortiment i nyanser och mönster;
  • hög hållfasthet (vid eventuella skador kan de enkelt och snabbt tas bort, om det behövs kan de också demonteras fritt);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tappa inte sin färg under solens strålar;
  • underhåll av stretchväggen är inte svårt - det är lätt att rengöra;
  • stretchväggar med fototryck är estetiska och unika;
  • har multifunktionalitet;
  • höga egenskaper hos material och komponenter (säkerhet, hållbarhet, tillförlitlighet);
  • väggarna samlar inte damm, eftersom de har antistatiska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är den otvivelaktiga fördelen med stretchväggar framför allt känt fotoväggspapper lätt att byta duk … Samtidigt ändras inte själva ramen och kommer att hålla i mer än ett dussin år.

Alla dygder talar för sig själva. Det är dock värt att nämna nackdelen (han är ensam!): Det är omöjligt att hänga upp en bild, spegel eller annat tillbehör på en stretchvägg. Men det finns en väg ut: du kan lägga till tapeter i designen, där det finns ett tryck med natur eller en 3D -effekt. Sådana kombinationer har mestadels positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finesser i installationsprocessen

Den svåraste och ganska jobbiga processen under konstruktion eller reparation är förberedelsestadiet: rengöring av väggarna från den gamla beläggningen och installation av ramen.

För att montera basen för stretchväggen på rätt sätt krävs service av specialister . Vi pratar om strikt överensstämmelse med reglerna för att bestämma önskad nivå för fixering av lådan.

Nästa punkt är installationen av själva strukturen: du behöver noggrannhet och omsorg, annars minskar den minsta avfasningen eller den svaga krökningen allt arbete till noll. Du kan bara börja arbeta med spänningsmaterial när alla processer på detta plan är slutförda.

Den tekniska installationen är enkel, förutsatt att åtgärdssekvensen följs . Först och främst är omkretsen av den valda väggen utrustad med en speciell metallprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsmetoder kan variera något från varandra:

  • anslutningen kan vara vanlig med en plastinsats längs konturen av högst en och en halv centimeter i storlek;
  • fästning utan luckor, bildar en jämn fog med angränsande väggar, golv, tak.

Därefter utförs den obligatoriska ledningen för all kommunikation: nödvändiga enheter och ledningar installeras. Efter dessa arbeten sträcks själva duken, som valdes av kunden efter textur, färg, design. Slutligen förstärks omkopplare, uttag och andra enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designriktlinjer

Inredning med spänningsdukar ger mer än ett tillfälle att översätta designidéer till verklighet:

  • dold belysning, som skapar en bild av en lysande yta, kommer att göra den till både ett dekorativt element och ytterligare belysning;
  • motståndskraft mot fukt kan du skapa sådana väggar där tidigare endast kakel skulle vara;
  • intressant färgstark och mjuk yta kan dyka upp i badrummet, i poolen.

Det finns inga begränsningar för olika former vid plandesign. Denna finish bidrar till att skapa en perfekt plan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mer populära enfärgade stretchväggen, som ger utrymme för fantasi att dekorera hela rummet. Lugna pastellfärger blandas underbart med en mängd olika stilar. Du bör vara uppmärksam på väggarnas färgschema:

  • varma färger (orange och gul) muntra upp, fyll rummet med komfort och mys, framkalla aptit;
  • gröna dukar koppla av, harmonisera en persons inre tillstånd, så att du kan koppla av och varva ner;
  • lila färg kommer att omge dig med ömhet och lugn, det är otroligt kombinerat med ljusa trämöbler;
  • Vit färg ger utrymme för förkroppsligandet av moderna och gamla idéer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer i inredningen

Det finns många användningsområden för spänningsstrukturer.

I sovrummet är en sådan vägg oftast placerad bakom sängen . Så det kommer praktiskt taget inte att skadas, och den ursprungliga ritningen kommer att lägga elegans till sänggaveln. I dessa fall används romantiska och ljusa tomter: vattenytor, blommor och träd, moderna nattstäder. Valet av bilden bör närmar sig noggrant: om färgpunkten är ljus och mättad, dekorera resten av rummet i återhållsamma och lugna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spänningsstrukturer i vardagsrummet också äga rum. Makrofotografering råder här: snöflingor, vattenstänk eller en droppe, stenar är original. En närbild av elementen ser sofistikerad ut med motljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pooler och bad dekorerad med marina motiv: havsytan, sandstränder, blå himmel. Ett fotografi med undervattensvärlden ser också original ut i dessa rum.
  • Stretchväggar finns i korridorer . Det finns många lösningar för designernas idéer, och alla kommer att ge glädje och originalitet till hemmet. En kreativ lösning skulle vara en ritning från en våt trottoar eller ett fotografi av en lyktstolpe med en bänk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Stretchdukar hjälper till att skapa en ljus accent i rummet, utöka det, uppmärksamma det markerade området.

När du väljer spänningsstrukturer, kom ihåg: duken måste matcha interiören i stil och färg.

Bild
Bild

De så kallade falska fönstren kan dynamisera en tom vägg, och gamla fresker kommer att göra en smal korridor bredare.

Det viktigaste att tänka på: små rum avvisar stora, massiva ritningar och rymliga, tvärtom kommer att se extremt dåliga ut med en liten ritning.

Bild
Bild

Det är bättre att dekorera en nisch med en spegelspänningsyta och inte dekorera hela väggen med den.

Av ovanstående är det klart att framtiden tillhör en liknande design. Och detta beror på dess stora utbud av fördelar. Och om det idag är få som uppmärksammar denna dekorationsmetod, så kommer antalet som önskar i morgon att öka flera gånger.

Rekommenderad: