Väggdekor I Rummet (55 Foton): I Lägenheten Och Hemma, Ritningar För Att Dekorera Väggar Med Egna Händer, Foton Och Väggdekor

Innehållsförteckning:

Video: Väggdekor I Rummet (55 Foton): I Lägenheten Och Hemma, Ritningar För Att Dekorera Väggar Med Egna Händer, Foton Och Väggdekor

Video: Väggdekor I Rummet (55 Foton): I Lägenheten Och Hemma, Ritningar För Att Dekorera Väggar Med Egna Händer, Foton Och Väggdekor
Video: 100 FUN DIY IDEAS FOR YOUR HOUSE LIVE 2024, April
Väggdekor I Rummet (55 Foton): I Lägenheten Och Hemma, Ritningar För Att Dekorera Väggar Med Egna Händer, Foton Och Väggdekor
Väggdekor I Rummet (55 Foton): I Lägenheten Och Hemma, Ritningar För Att Dekorera Väggar Med Egna Händer, Foton Och Väggdekor
Anonim

Du behöver inte vara konstnärlig eller köpa dyr konst för att skapa värme, komfort och en touch av stil i ditt hem. Det viktigaste är att ha tålamod, visa mod och fantasi. I vår recension tar vi en titt på hur du kan dekorera dina väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av dekoration för dekoration av rummet

Det enklaste sättet att dekorera väggar är att använda fototapeter. Modern teknik gör det möjligt att producera högkvalitativa 3D-bilder, vilket ger dem volym . Den största fördelen med denna dekorationsmetod är möjligheten att skapa mönster från din egen skiss. Låt oss titta närmare på andra metoder.

Airbrushing är en mycket elegant och kreativ teknik för konstnärlig målning av vertikala ytor, som låter dig skapa riktiga mästerverk . Kärnan i arbetet är att spruta färgkompositionen på ytan av väggarna med en speciell airbrush. Väggar kan färdigställas i valfri ton, eller så kan du utföra gradientfärgövergångar.

Med Airbrushing kan du skapa snygga effekter som utan tvekan kommer att bli en kreativ dekoration för vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips är ett pålitligt, välbeprövat beläggningsmaterial . Det imiterar vanligtvis strukturen av natursten eller trä, låter dig skapa lättnad. Denna metod ser mycket fördelaktig ut, men den kombineras inte med alla inredningsstilar. En sådan målning kommer att vara lämplig i klassiska interiörer, barock och rokoko. Den önskade effekten kan uppnås genom att använda tekniken i etniska dekorer. I moderna riktningar (högteknologisk, minimalism eller modern) är sådana lösningar olämpliga.

Akrylfärger kan användas för att dekorera väggarna i lägenheter och på landet . De är inte rädda för fukt och ultravioletta strålar, de torkar mycket snabbt, avger inte flyktiga giftiga ångor och luktar inte. Du kan skapa den mest realistiska och snyggaste bilden genom att använda fluorescerande eller pärlemorsk färg. Gatumålning av graffiti migrerade med säkerhet från staketet till väggarna i lägenheter och hus. Det ser särskilt harmoniskt ut i interiörer i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel lösning kan vara att använda klistermärken, deras fördelar är uppenbara:

  • enkel applicering på ytan, så allt arbete tar inte mer än en halvtimme;
  • en mängd olika teman för interiörklistermärken;
  • lång driftstid, beläggningarna försämras inte på grund av fukt- och temperaturförändringar;
  • demokratisk kostnad.

Du kan själv limma sådana klistermärken enligt instruktionerna. I framtiden kan de alltid tas bort från ytan och rummets design kan ändras. Oftast innehåller vinylklistermärken bilder av träd och växter, fotografier och små målningar kan placeras på deras grenar.

För ett barnrum är sagor lämpliga, och för ett sovrum kan du köpa en klistermärke med ett lyriskt tema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädekor kom på mode för flera decennier sedan och förlorar fortfarande inte sin relevans. Det finns många olika alternativ för en sådan väggdekoration, vissa kostar ägarna till lokalerna en snygg summa, andra kostar bokstavligen ett öre. Flera alternativ är vanligast.

Bräda eller virke . Det viktigaste här är att välja rätt material. Till exempel, i minimalistiska mönster är det bäst att använda slätt trä, grova brädor är harmoniska i skandinaviska och rustika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orienterad strängbräda - ett prisvärt material som är mycket lätt att arbeta med; även en kvinna eller en tonåring kan klippa det. Idén att använda sådana paneler för inredning uppträdde relativt nyligen, den är optimal för ungdomsdesigntrender.

Bild
Bild

Om du efter avslutat trädgårdsarbete fortfarande har stammar av gamla träd kan du göra sågsnitt av dem … De skapar präglade bilder som är relevanta i land och miljö. Du kan komplettera interiören med ett badkar med en levande eller konstgjord krukväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fanerade paneler anses vara ett ganska dyrt alternativ, som används för amerikansk interiör och art deco -rum. Vanligtvis används de för att dekorera kontor och hallar. Sådana paneler är tillverkade individuellt av material som valts av kunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor kommer att passa i alla rum . De är relevanta på vanliga väggar. Vanligtvis är bara en vägg dekorerad med blommor, annars kommer utrymmet att bli klumpigt. Du kan göra blommor själv, vilket kommer att betydligt spara reparationskostnader. De är gjorda av wellpapp eller vanligt papper. Det är lämpligt att dekorera väggen med en sammansättning av flera knoppar. Sådana dekorer används ofta för fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomma väggdekorationer

Grundregeln för snygg rumsdesign är att det inte ska finnas nakna väggar i ett bostadshus. Detta är inte förvånande, för bara en målad vägg ser tråkig och deprimerande ut, så det är så viktigt att ge lite värme och komfort till ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Förutom tapeter, färg och andra traditionella väggmaterial kan en av väggarna i sovrummet dekoreras på ett ovanligt sätt. Vita nischer är mycket populära . Vanligtvis placeras de nära sängens huvud, vilket skapar en mystisk och romantisk miljö.

För att göra dem mer dekorativa är de dekorerade vinylklistermärken, speglar och lampor . En mjuk vägg är lämplig i sovrummet, särskilt om en säng utan rygg är installerad. För detta är ett fragment av den vertikala ytan tillverkat med eko-läder eller tyg, fyllmedel (skumgummi eller syntetisk vinterisator) används nödvändigtvis. Detta kommer inte bara att ge komfort, utan också skydda rummet mot onödigt buller.

Ett bra val skulle vara att använda speglar, deras reflekterande ytor förstorar rummet visuellt . Spegelmosaik ser väldigt snygg ut när små element är anslutna till varandra med hjälp av ramar och tvärstänger. Spegelväggen ser riktigt rik och lyxig ut.

Det bör dock komma ihåg att detta material kräver särskild omsorg och daglig torkning, annars kommer du att förneka hela den dekorativa effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Den maximala tiden ges vanligtvis för att inreda vardagsrummet, eftersom det är utformat för att ta emot gäster. Varje alternativ för väggdekoration har sina egna meriter.

Tapet . De kan matchas med vilken inredning som helst. Om du behöver skapa någon form av accent i vardagsrummet, använd fototapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster . Detta material låter dig utjämna eventuella oegentligheter, höjdskillnader och andra defekter. Den kan användas i både tegel- och trähus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Används i en mängd olika former. Det kan vara helbeklädnad och brädbeklädnad, dekorativa paneler eller laminat. Den största fördelen med materialet är att dess användning gör att du kan skapa en mysig och varm atmosfär i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ tegel . Oumbärlig för att dekorera den klassiska skandinaviska stilen. Som regel kompletteras den med en öppen spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärlig målning förtjänar särskild uppmärksamhet … Det ser lyxigt ut och har varit på topp i popularitet i många århundraden. Målning görs vanligtvis i området ovanför soffan.

Bild
Bild

På köket

I köket används kitt väldigt ofta, med hjälp av vilket en reliefyta med vågor och geometriska former, en kornig yta eller "extruderade" mönster skapas. En kreativ lösning skulle vara att använda tallrikar eller skärbrädor i inredningen . De ser väldigt ovanliga ut på väggarna, särskilt målade.

Om du vill uppdatera ditt köks utseende varje dag, prova att göra en av väggarna skiffer eller krita. Förresten, en sådan design kan till och med användas för praktiska ändamål - att lämna meddelanden på väggen för ditt hushåll, göra menyer, planera inköp och skriva ner intressanta recept.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

Hallen anses vara en av de mest besökta platserna i någon lägenhet. Vanligtvis, Detta är det minsta och smalaste rummet, så du bör inte överbelasta det med inredning . Det är lämpligt att klistra över väggarna i korridoren med tapeter, det är optimalt att de är monokromatiska eller har ett litet diskret mönster. 3D-bilder och affischer i stort format i ett kompakt utrymme kommer att se för klumpiga ut.

En bra lösning för att visuellt förstora utrymmet är en spegelvägg. Du kan fixa en duk från golv till tak eller vika en mosaik från flera miniatyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

Detta rum är vanligtvis inrett med marint tema. Oftast används klistermärken och dekorerar spegeln med skal, figurer med marin tema och pärlor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på vacker design

Väggdekoration kan vara en riktig välsignelse för inredningen, och du kan använda den för att skapa dekoration alla tillgängliga medel … Till exempel kan alla papper (tidningspapper, wellpapp, för kopiator) skapa mycket kreativa element. Du kan klippa ut fåglar, olika blommönster och schabloner med egna händer. Du kan göra en volymetrisk applikation av papper - fjärilar och blommor ser väldigt imponerande ut om bara den centrala delen av arbetsstycket limmas. Denna enkla teknik låter dig skapa effekten av flygande fjärilar eller en flock fåglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra snygga inredningsartiklar från kakel kvar när du har avslutat andra rum . Om du noggrant skär den i små bitar och fäster den på separata delar av väggen kan du få en snygg inredning. En sådan mosaik kommer att dekorera gränsen till en dörröppning eller öppen spis.

Bild
Bild

Ett win-win-alternativ skulle vara att placera foton som skapar atmosfären i en riktig familjeherd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig lösning "för en amatör" kan vara användning av tomma ramar, oftast färgade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träinredning kommer att bli en klassiker i genren . Under de senaste åren har den upplevt en ny våg av relevans. Den används i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande bilder och affischer skulle vara en säker satsning . I det här fallet kan du inte bara ta verk av framstående konstnärer, utan också teckningar av dina barn på pappersark. För integriteten i uppfattningen av konstverk kan du ordna en matta med samma färg och storlek.

Även en intressant applikation gjord av tygrester kan spela rollen som en bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar livar upp alla interiörer . Spegelillusionen ser väldigt snygg ut när två speglar från golv till tak är fixerade mittemot varandra. Denna teknik låter dig skapa en känsla av oändlighet, det kommer att vara den perfekta lösningen för en smal lång korridor.

Rekommenderad: