Hörndekor (66 Bilder): Dekorativa Stenhörn För Väggar, Avslutningshörn I Lägenheten Med överlägg, Inre Hörn I Korridoren Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Hörndekor (66 Bilder): Dekorativa Stenhörn För Väggar, Avslutningshörn I Lägenheten Med överlägg, Inre Hörn I Korridoren Och Andra Rum

Video: Hörndekor (66 Bilder): Dekorativa Stenhörn För Väggar, Avslutningshörn I Lägenheten Med överlägg, Inre Hörn I Korridoren Och Andra Rum
Video: Gör det själv - Montera foder och lister 2024, Mars
Hörndekor (66 Bilder): Dekorativa Stenhörn För Väggar, Avslutningshörn I Lägenheten Med överlägg, Inre Hörn I Korridoren Och Andra Rum
Hörndekor (66 Bilder): Dekorativa Stenhörn För Väggar, Avslutningshörn I Lägenheten Med överlägg, Inre Hörn I Korridoren Och Andra Rum
Anonim

När man skapar en holistisk och snygg inredning använder designers olika metoder. Dekorativa hörn anses vara en av teknikerna. De uppfyller framgångsrikt både praktiska och dekorativa ändamål. Ytterligare foder är gjorda av naturliga och konstgjorda råvaror. Designers gör ett val, med hänsyn till interiörens egenskaper, kundens önskemål, ekonomiska förmågor och andra funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Hörnens inredning låter dig ge interiören ett färdigt utseende. Dekoration används också när det är nödvändigt att korrigera olika defekter i interiören, till exempel ojämna väggar och andra brister. På grund av att hörnen oftast berörs behöver de ytterligare skydd och förstärkning. Dekorerande leder utför följande funktioner och har ett antal funktioner.

  • Dekorationen ger dekorationen av rummet ett originellt och uttrycksfullt utseende.
  • Ytterligare dynor skyddar den sårbara platsen mot mekanisk påfrestning.
  • Olika material används som dekorativa ytor - konstgjorda och naturliga. Var och en av dem har individuella egenskaper. Överlägg varierar också i färg, struktur och storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers använder hörndekoration i följande fall:

  • om en defekt har bildats i fogområdet måste den täckas, inredningen hjälper till att dölja flis, böjningar, bubblor och utskjutande delar;
  • för att förhindra förstörelse av väggdekorationen;
  • för ett mer estetiskt utseende;
  • att ge designen ett färdigt utseende;

Om hörnen är nära ett område som passerar, stöter de ofta. Utan ytterligare täckning blir de snabbt oanvändbara. Reparationen kommer att behöva spendera en stor summa, liksom tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika dekorativa hörn

Med tanke på populariteten hos denna interiörlösning erbjuder tillverkarna kunderna ett brett urval av foder. Materialalternativen är lämpliga för en mängd olika utföranden . Dekorativa hörn anses vara universella efterbehandlingselement. För både internt och externt. De kan limmas på tapeter, kakel eller någon annan yta.

Nu används de för att dekorera kök, sovrum, vardagsrum, hallar, kontor och till och med badrum . När du väljer måste du inte bara ta hänsyn till utseendet, utan även hörnenas material. Vissa typer kan användas inte bara för vertikala ytor, utan också för möbler, spisar, eldstäder, valv, rör och annan kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välvd

Välvda foder monteras omedelbart på den förberedda ytan. Det är också tillåtet att använda dem under gips. Element är utformade för inredning . Deras användning gör att du kan få en jämn och snygg inredning. För halvcirkelformade skiljeväggar görs mer flexibla hörn. På grund av deras ökade elasticitet kan de pressas så tätt som möjligt mot ytan och fixeras.

Om du behöver välja en fyrkantig eller rektangulär platta kan du välja ett av plastalternativen. Dessa ekonomiska och mycket använda alternativ är bra för en mängd olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För keramiska plattor

Keramiska ytor är ofta det bästa valet för kök och badrum. Kakelfogar i hörnens område måste fyllas med tätningsmedel . En skyddande förening är nödvändig för att skydda väggen mot fukt, damm, fett och andra föroreningar. Moderna tätningsmedel innehåller speciella komponenter som förhindrar tillväxt av svampar och bakterier.

Överlagrade dekorativa hörn hjälper till att upprätthålla slutmaterialets integritet under lång tid, samt förenklar den obligatoriska rengöringen av kakel . Användningen av ytterligare element låter dig dölja ojämna kakelskärningar och andra brister. För att ge inredningen ett mer uttrycksfullt utseende, välj överlägg som står i kontrast med kakelens färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder följande invändiga hörnalternativ

  • Interna alternativ används för att dekorera lederna inuti rummet. De kan användas mellan horisontella och vertikala ytor. Som regel har de en konkav eller konvex form.
  • För att dekorera utskotten bör du välja externa överlägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastelement för plattorna används inte . Faktum är att det populära syntetmaterialet inte kan skryta med praktiska egenskaper och hållbarhet. När du väljer foder är det lämpligt att välja alternativ med samma slitage. Om hörnet snabbt förfaller måste du ständigt "störa" brickan, vilket kommer att påverka dess integritet och utseende negativt.

För keramiska efterbehandlingsmaterial används plattor eller metallöverlägg. " Band" hörn har blivit utbredd.

De använder flexibel plast, som säljs i ett rullformat. Ett enkelt och praktiskt alternativ för snabba reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För yttre och inre hörn

Interna och externa (externa) överlägg förtjänar en separat klassificering. Det första alternativet är bra för konkava hörn . Den andra blev utbredd när man dekorerade utskjutande leder. Ibland är hörnen rent dekorativa. Olika byggmaterial används för tillverkning.

Bild
Bild

Trä

Träfoder har ett originalt utseende. För deras tillverkning används ofta följande råvaror: bambu, kork, faner, MDF -plattor . Dessa hörn är lätta. MDF -produkter kännetecknas av ökad flexibilitet. För att den komprimerade sågspånen ska få en attraktiv ytterhöjd, appliceras ett speciellt dekorativt lager på dem. Ritningen kan imitera trä av olika arter eller annat material.

Fanerhörn är gjorda av små träsnitt. Sådana alternativ har ett mer attraktivt utseende och används oftast för dyra dekorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva träkuddar sticker ut något efter limning. Det naturliga mönstret av naturmaterial kommer inte att förbises.

Element av trä är oönskade för användning i kök eller badrum . Under påverkan av fukt och hög temperatur tappar de sin form och börjar skala av väggen. I vissa fall är det önskvärt att täcka hörnen med ett lager klart lack. Trots de höga estetiska egenskaperna kan hörnen inte skryta med hög tillförlitlighet och hållbarhet. På grund av en kraftig påverkan kan det uppstå en spricka, överlägget måste ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat

Nästa alternativ, som vi kommer att överväga, har ett originellt utseende. Texturerade element finns i en mängd olika mönster och färger. De flesta modellerna är gjorda av plast. Syntetiskt material kan ges vilket utseende som helst: imitation av sten, trä, tegel, marmor och andra alternativ.

Ett rikt utbud av färger och nyanser låter dig välja ett alternativ som är idealiskt för en specifik inredning

Vissa designers väljer kontrasterande överlägg, medan andra föredrar att använda harmoniska nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tak och golvlister

Golvlister samt alternativ för takanvändning kan vara oattraktiva. De kan störa interiörens övergripande estetik . För att överlappa dem och göra inredningen snyggare och tydligare används överliggande hörn. Tak- och golvlister kommer att skilja sig från väggprodukter. De ser ut som kompakta överlägg. Dessa alternativ är utformade för att överlappa små ytor.

Om du behöver välja ett hörn för en klassisk sockel med stuckatur, välj speciella alternativ med monogram . Hörnen ska följa kurvorna på raka ytor. Det bör noteras att sådana element för taket är valfria. Men med golven är det annorlunda. I denna del av rummet har golvlisterna ständigt kontakt med fötterna, varför de snabbt raderas. Hörnen hjälper till att hålla dem intakta så länge som möjligt.

För att designkompositionen ska se snygg ut måste dekorelementen för tak och golv överlappa varandra. Detta gäller även hörnen. När du väljer överlägg ska du tänka på deras form, färg och struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig och konstgjord sten

Tillbehör och inredning av naturliga råvaror har alltid uppskattats av både professionella designers och vanliga köpare. Naturstenprodukter används ofta för att dekorera byggnadsfasader . På grund av deras höga hållfasthet och slitstyrka klarar de perfekt skyddsfunktionen. Idag har sten eller tegelverk fått sin tillämpning inte bara på utsidan, utan också i det inre. När du använder sådana överlägg, kom ihåg att de definitivt kommer att sticka ut över väggytan.

Om du vill behålla ledigt utrymme så mycket som möjligt och inte vill stapla upp rummet, välj platta stenar

De har ett snyggt utseende och är lätta jämfört med andra skott.

Bild
Bild
Bild
Bild

För installation av stenhörn används cementbruk. Vissa designers kombinerar sten med träelement, präglat gips eller gips. Resultatet är ett stilrent utseende.

Konstgjord substitution för naturmaterial har också blivit populärt . Sådana överlägg är billigare, och en högkvalitativ produkt är praktiskt taget inte sämre i praktiken. Imitationen är gjord av plast. Syntetiska råvaror kopierar inte bara stenens färg utan också dess struktur. PVC -produkter har ökad flexibilitet. För att det dekorativa överlägget maximalt ska upprepa utseendet på en produkt av natursten, är de speciellt slarviga och går "över gränserna". Denna teknik låter dig skapa illusionen av naturlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallhörn

Starka metallalternativ används också. Oftast väljs de i utformningen av moderna interiörer, men de används också framgångsrikt i klassisk riktning . Sådana foder lockar uppmärksamhet med sin snygghet, minimalistiska utseende och utmärkta slitstyrka. De flesta tillverkare använder rostfritt stål. Aluminium används också för sin överkomlighet och lätthet.

Det är vanligt att montera ett invändigt metallhörn i vardagsrum (hall, sovrum, vardagsrum) . Sådana hörn är inte lämpliga för badrum och kök, eftersom metallen korroderar.

Undantag är produkter täckta med en speciell skyddande förening.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du dekorera?

I en lägenhet eller ett privat hus används vägghörn aktivt i alla rum eller platser. Oftast är hörnen skyddade med överlägg i korridoren, eftersom det här är området med högst trafik. Denna del av huset ger också helhetsintrycket av huset. Om hörnen har skalats av av en katt, bitats av en hund, eller om de är slitna på grund av ett stort antal gäster, kan dekorativa överlägg hjälpa till att få ett snyggt utseende till rummet.

Förutom att använda färdiga hörn från olika material kan du dekorera lederna på följande sätt

Små mosaiker kan användas som extra skydd . Det är bekvämt och enkelt att arbeta med det, även utan erfarenhet av att hantera ett sådant efterbehandlingsmaterial. Små kuber kan läggas ut i vilken form som helst för att skapa ett rytmiskt mönster eller mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är tjock tapet . Moderna märken erbjuder ett brett utbud av dukar. För att ge din inredning ett estetiskt utseende väljer du tapeter som imiterar naturliga texturer (sten, trä, marmor och andra alternativ).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat kitt är ett snyggt alternativ för att dekorera väggar . Erfarna hantverkare använder detta material för att skapa inredning med en uttrycksfull textur. Kittet är idealiskt för den klassiska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra ett hörn själv. Som bas kan du använda plåtar av plast, trä och andra alternativ. De kan vara snygga överlägg som inte kommer att vara iögonfallande eller oregelbundet formade volymetriska element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Ett snyggt metallhörn. Kromelement passar perfekt in i den moderna högteknologiska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En visuell demonstration av hörnen för bågen. Resultatet är en snygg, klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta foto visar trimmen av backarna med plasthörn. Färgen på överläggen väljs på ett sådant sätt att de dekorativa elementen står i kontrast med färgen på väggar, golv och tak.

Bild
Bild

Vita hörn är ett mångsidigt alternativ som passar klassisk eller modern inredning. Bilden visar utformningen av en bekväm och snygg balkong.

Bild
Bild

Trähörn som passar perfekt in i den övergripande inredningen. Skuggan på överläggen är i harmoni med dekorationen och möblerna.

Rekommenderad: