Hur Man Målar En Tegelvägg På En Balkong? 23 Foton Regler För Att Måla Tegel Inuti En Loggia Med En Ovanlig Design

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Målar En Tegelvägg På En Balkong? 23 Foton Regler För Att Måla Tegel Inuti En Loggia Med En Ovanlig Design

Video: Hur Man Målar En Tegelvägg På En Balkong? 23 Foton Regler För Att Måla Tegel Inuti En Loggia Med En Ovanlig Design
Video: Måla fasad - steg för steg 2024, April
Hur Man Målar En Tegelvägg På En Balkong? 23 Foton Regler För Att Måla Tegel Inuti En Loggia Med En Ovanlig Design
Hur Man Målar En Tegelvägg På En Balkong? 23 Foton Regler För Att Måla Tegel Inuti En Loggia Med En Ovanlig Design
Anonim

Väggarnas yttre skönhet är mycket viktig, och i många fall säkerställs det genom applicering av färg. Men tegelytan är ganska svår att måla. Och att måla det på balkonger och loggior är ännu svårare än vanligt.

Funktioner och förberedelser

Tegelmålning görs för att skydda väggarna och öka konstruktionernas hållbarhet. Skyddsfunktionen är extremt viktig om temperatur- och fuktighetsförhållandena förändras snabbt och oförutsägbart. Utan sådant skydd mättas teglet snabbt med vatten, och det förstör det mycket lätt. Väggarna kommer att kollapsa för snabbt. Det är lika viktigt att förbättra de estetiska parametrarna - om de är i första hand måste du använda färg med ökade dekorativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skickliga användningen av färger och lacker hjälper till att säkert sätta in en tegelvägg i utseendet på ett rum, även om det i grunden motsäger kanonerna i den valda stilen. Det finns många alternativ för självutsmyckande väggar på balkonger, men det är viktigt att komma ihåg standardreglerna när du utför detta arbete. Endast murverk som har stått i minst 1 år kan målas. Detta krav beror på att urlakningen måste vara klar först. Och även inom 12 månader är luftfuktigheten balanserad, och tegelstrukturen slutför sin krympning.

Bild
Bild

Både tegelstenarna och cementen som förbinder dem är rikligt mättade med alkali. Innan det neutraliseras till följd av speciella reaktioner kan materialet inte färgas. Snarare kan du plocka upp en pensel, rulle eller aerosolburk. Men snart kommer allt applicerat färg- och lackmaterial på golvet. Tegelverk måste rengöras från även små manifestationer av mögel och andra svampar.

För att förhindra att sådana manifestationer händer igen, är det noggrant impregnerat med antiseptiska preparat . Innan du målar en tegelvägg på balkongen rengörs den mekaniskt och tvättas med tvålskum eller en lösning av tvättpulver. Dessa procedurer måste slutföras 24-48 timmar innan arbetet påbörjas. Du bör komma igång först när allt är helt torrt. Alla lager av salter avlägsnas från murverket och ytan behandlas med akrylblandningar som minskar materialets hygroskopicitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färg och lackmaterial

Låt oss upprepa till att börja med: om den föregående beredningen inte är gjord eller görs felaktigt är någon färgkomposition, även den bästa, helt värdelös. Det billigaste botemedlet är slaked lime. På loggian kan den användas orädd, eftersom tegelväggen är skyddad från vädret där. Kalk späds ut och väggen smetas med en borste med bred borst. Det är nödvändigt att applicera 2 eller 3 lager kalk, då täcker det helt den minsta grovheten.

Fördelarna med en sådan beläggning är:

  • utmärkt ångpermeabilitet;
  • måttlig antiseptisk aktivitet;
  • behöver inte applicera en primer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi måste komma ihåg att vitkalkning lätt fläckar kläder och händer. Om du måste använda balkongen aktivt kommer detta att orsaka mycket problem. I detta fall bör olika typer av vattenbaserade färger användas. Det är viktigt att förstå att deras kvalitet varierar dramatiskt. Så även om du korrekt använder färger baserade på silikatlim, kommer de att vara högst 3-4 år. Detta beror på det låga motståndet mot extrema temperaturer och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motsatsen till silikat är blandningar av akryl-silikon. De behåller sina ursprungliga egenskaper i genomsnitt 12 år. Nackdelen med sådana blandningar är deras höga kostnad. Kombinationen av akryl och silikon tillåter ångor att passera, överlever stark mekanisk spänning väl. Med tillräckliga medel kan just en sådan färg väljas utan rädsla.

De tre bästa för att måla en balkong tegelvägg inkluderar fasadakrylblandningar. De är resistenta mot kemtvätt. Dessutom garanterar dessa material ett bra skydd mot regn, slask eller hagel. Akrylfärg låter dig spara pengar och ändå få ett anständigt resultat. Det som är viktigt när man målar insidan är att tillvägagångssättet är fundamentalt annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar en balkongvägg inuti

Vid val av lämpliga färger kan naturligtvis alla krav på väderbeständighet ignoreras. Permeabilitet för vattenånga och motståndskraft mot vatten är av minimal vikt. Men estetiska egenskaper är mycket viktigare. Det optimala valet innebär alltid att ta hänsyn till typen av tegel. Så det är bäst att applicera akrylbaserade färger på en vit silikatmatris med egna händer.

Deras fördelar är:

  • överkomligt pris;
  • säkerhet för människors och djurs hälsa;
  • hög mekanisk hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggen är gjord av keramiska tegelstenar kan du säkert använda nästan vilken färgämne som helst. Det enda undantaget är kanske oljefärger. Som sådan uppfyller de inte de senaste kraven. Experter anser att akrylatfärgämnen är den bästa lösningen. De är utmärkta i hållbarhet, lätta att rengöra och ser elegant ut.

En alternativ lösning är klar lack . Denna typ av material passar bra med alla typer av tegel. En sådan beläggning är särskilt bra när man bildar en original ytdesign. Lacken ser bra ut på utsatt tegel. Men när du väljer en lämplig lösning är det nödvändigt att ta hänsyn till de tekniska egenskaperna hos varje beläggning, liksom konsumenternas feedback om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man åldrar en tegelsten

Denna teknik är ganska kompatibel med användningen av ljusa, graciösa färger. Arbetet börjar med bildandet av slumpmässigt fördelade marker i olika vinklar. Murens yta bör behandlas med grov slipande sten. Enstaka områden måste brännas ut med en brännare för att uppnå kontrast. Därefter appliceras ljusgrå färg, vars skarpa drag är 1 till 2 cm långa. Dessutom görs små fläckar (de återger effekten av en mycket gammal tegelsten), och slutligen 2 eller 3 lager akryllack med en matt glans appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos enskilda färger och lacker

När du väljer det bästa beläggningsalternativet kan du inte ta den första färgen som kommer över. Endast de behövs som är speciellt utformade för bearbetning av stenfundament. Alkyd -färg kännetecknas av imponerande hållbarhet; det finns många toner i sortimentet av ledande tillverkare. Efter applicering vidhäftar filmen tätt. När det torkar kommer det inga dåliga luktar.

Men vi måste komma ihåg att det i själva målningen är väldigt obehagligt att vara inne i huset. Hög kostnad i kombination med betydande kostnader är ytterligare två punkter som gör det svårt att applicera akrylfärg.

Du kan spara pengar genom att använda lösningsmedel. De minskar inte tonernas ljusstyrka och styrkan hos den applicerade filmen. Dessutom förenklar och påskyndar appliceringen av färg samma vita sprit.

Bild
Bild

Akrylfärger kan väljas för de mest originella designprojekten - de har trots allt en mängd olika toner, konsumeras i små mängder. Det befintliga sortimentet låter dig välja akrylfärger för renovering med valfri budget. Den första frånvaron av dålig lukt gör att du kan arbeta med dessa produkter utan minsta risk och olägenhet. En viktig begränsning är att akrylbeläggningen inte är tillräckligt stark. De mest prisvärda sorterna av det tillåter dig inte att stänga små defekter (i detta avseende är de värre än alkydanaloger).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

Först och främst är det värt att överväga särdragen i tillvägagångssättet för den kommande reparationen. Det är lättast att välja en färg för ett monotont överdrag av hela väggen med en färg. Om en beläggning väljs för att måla tegel i en ton och fogar i en annan kan man utgå från både korrespondensprincipen och kontrastprincipen. Observera: de som inte är tillräckligt insatta i dessa principer och deras tillämpning bör kontakta professionella designers. Och det är också nödvändigt från början att svara på frågan: är det nödvändigt att ha en slät eller texturerad yta.

Om valet är på gammaldags oljefärg, ska endast vit färg användas för att täcka yttre (utomhus) ytor. Varje annan tonalitet, på grund av den snabba utbränningen av materialet, kommer mycket snart att förlora sitt attraktiva utseende. När du dekorerar en innervägg kan denna omständighet ignoreras.

Om du tänker måla en ojämn tegelyta, använd en pensel med en maximal bredd på 15 cm. Men fogarna mellan block, murade sömmar och präglade element bearbetas med en pensel som inte är bredare än 5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla färger och lacker som innehåller lösningsmedel ska appliceras med syntetiska borstar. Naturfibrer fungerar bäst med oljefärg. Rullen tas när schablonen ska användas. Det används också för färgning som inte påverkar sömmarna. I avsaknad av erfarenhet av att måla tegel är det bättre att kontakta professionella hantverkare.

Rekommenderad: