Inredningen I Köket-vardagsrummet (89 Bilder): Idéer För Ett Kombinerat Utrymme I Studion, Projekt För En Matsal Med En Yta På 20 Kvm. M I Skandinavisk Stil, Ett Urval Av Ljuskrono

Innehållsförteckning:

Video: Inredningen I Köket-vardagsrummet (89 Bilder): Idéer För Ett Kombinerat Utrymme I Studion, Projekt För En Matsal Med En Yta På 20 Kvm. M I Skandinavisk Stil, Ett Urval Av Ljuskrono

Video: Inredningen I Köket-vardagsrummet (89 Bilder): Idéer För Ett Kombinerat Utrymme I Studion, Projekt För En Matsal Med En Yta På 20 Kvm. M I Skandinavisk Stil, Ett Urval Av Ljuskrono
Video: Dejtingproffset: Så skriver du det perfekta första meddelandet | Nyhetsmorgon | TV4 & TV4 Play 2024, April
Inredningen I Köket-vardagsrummet (89 Bilder): Idéer För Ett Kombinerat Utrymme I Studion, Projekt För En Matsal Med En Yta På 20 Kvm. M I Skandinavisk Stil, Ett Urval Av Ljuskrono
Inredningen I Köket-vardagsrummet (89 Bilder): Idéer För Ett Kombinerat Utrymme I Studion, Projekt För En Matsal Med En Yta På 20 Kvm. M I Skandinavisk Stil, Ett Urval Av Ljuskrono
Anonim

Brist på utrymme eller hemmets ursprungliga design (i "studio" -formatet) tvingar ofta människor att stå ut med kombinationen av kök och vardagsrum. Men det betyder inte att du bara behöver gå med på det utseende som byggarna gav, det finns mycket fler möjligheter till elegant design än det verkar. Du behöver bara känna till dem alla och kunna ansöka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Köks-vardagsrummets inre blir mer och mer populärt från år till år, eftersom kombinationen av dessa rum gör att du samtidigt kan utöka utrymmet och ge det maximal individualitet. I det kombinerade rummet kan både en klassisk återhållsam stil och en modern lösning användas när tyngdpunkten ligger på rymdets öppenhet.

Det är svårt att genomföra ett visst format i en del av rummet och i den andra, motsatsen. Endast proffs kan implementera en sådan idé korrekt och adekvat, utan att kränka designkanonerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om fördelarna med att smälta kök med vardagsrum, bör vi nämna uppkomsten av ett brett, helt öppet utrymme som lätt kan brytas ner i vissa funktionella delar. Skapandet av nära åtskilda mat- och arbetsytor kan avsevärt minska onödig rörelse runt huset, göra kulinariska manipulationer inte så tråkiga. Precis under arbetet med lunch, middag eller frukost blir det möjligt att prata med andra familjemedlemmar. Men kom ihåg att du måste köpa hushållsapparater som skapar lägsta möjliga ljudnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I studion finns anslutna rum redan, men i lägenheten "Chrusjtjov" måste mellanväggen rivas. Det är viktigt att veta att denna typ av manipulation kräver tillstånd, annars anses ombyggnaden vara obehörig och medför bestraffning - stora böter eller till och med vräkning. Om du vill utnyttja det stora utrymmet i din stuga istället för att få ut det mesta av ditt bostadsutrymme, överväg en kombinerad matsal. Med rätt genomförande av planen kommer det att vara möjligt att skapa ett attraktivt rum fullt av luft och friskhet, som tillfredsställer både ägarna och gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att slå ihop köket med hallen är ett allvarligt beslut , och med alla de fördelar som redan har diskuterats, bör man också komma ihåg om möjliga problem. Så i Europa och USA, där ett sådant drag används i stor utsträckning, värmer de hemma främst färdiga halvfabrikat och deltar inte i en hel cykel av kulinariskt arbete. Även en mycket kraftfull huva kommer inte att eliminera all lukt, de kommer fortfarande att nå de avlägsna hörnen av rummet. Dessutom blir det gemensamt monterade köket och korridoren smutsigt lika intensivt som ett fristående kök. Och på grund av territoriets stora storlek kommer det att bli svårare och längre att sätta ordning på saker än vi skulle vilja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En alternativ lösning är att delvis överlappa två rum när partitionen demonteras ungefär till mitten (i höjd eller längd). Det resulterande utrymmet låter dig organisera intressant zonindelning med hjälp av gipsskivor; i andra versioner, skärmar, en glidande struktur, en bardisk eller bara en elegant gardin hjälper till att separera funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Förutom allmänna överväganden, vid utformning av kök-vardagsrum, är det också nödvändigt att ta hänsyn till överväganden av en specifik stil.

Det skandinaviska formatet låter dig lösa flera problem samtidigt:

  • öka utrymmet i rummet;
  • skapa en större arbetsyta;
  • fördela en yta för ett solidt bord;
  • att organisera hela detta territorium så bekvämt och bekvämt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att använda rektangulära valv för att visuellt avgränsa köket och vardagsrummen; det är mycket viktigt att dessa rum inte smälter samman med varandra. Den skandinaviska stilen kännetecknas först och främst av maximal introduktion av ljusa färger i interiören, av intensiv användning av naturmaterial. Samtidigt kommer inte en enda designer att neka sig nöjet att använda ljusa dekorativa föremål. I motsats till vad många tror, gör överlägsenheten av vit färg köket relativt motståndskraftigt mot föroreningar, rummet slutar vara smutsigt.

En viktig fördel med denna färg är dess kompatibilitet med många andra färger, vilket gör att du kan experimentera utan att kränka den skandinaviska kanonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan inte vara mindre attraktiv nyklassicism … Frigörande av utrymme uppnås genom användning av inbyggd utrustning, användning av relativt smala överskåp. En av väggarna är oftast accent, täckt med tapeter eller annat överdrag med en inte alltför ljus prydnad. Du kan använda figurer, små vaser för att dekorera rymden. Det är lätt att lägga till minimalismens motiv till denna eller till någon annan stil, du måste bara välja möbler med lakonisk geometri och inte alltför prickiga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk inredning ett kök kombinerat med ett gästutrymme är lämpligt i nästan alla fall; om du inte vet vilket alternativ som är bäst att välja, sluta där. Extremt tydliga linjer, dyra trämöbler, uteslutning av onödiga detaljer och dekorationer kommer utan tvekan att glädja många människor. I situationer där du vill kombinera klassiker och moderna motiv, för att uppnå höga praktiska egenskaper, rekommenderas det att välja ett loft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formatera högteknologisk det utmärks av uttrycksfulla raka konturer, ett överflöd av glas- och metallkonstruktioner, en preferens för hushållsapparater gömda inuti möbelprodukter. All denna prakt hälls ut av ett visst antal strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgningen av kök-vardagsrum är extremt viktig, det är denna parameter som till stor del avgör deras uppfattning. Om du till exempel lägger ut golvet med grått porslin av stengods och kombinerar det med metallfasaderna på hushållsapparater, VVS -armaturer och lampor, får du en mycket attraktiv lösning.

I de flesta fall försöker de fortfarande skapa en visuellt monoton inredning, om flera färger används samtidigt bör de kombineras harmoniskt. Eftersom köket vanligtvis är mindre än vardagsrummet, måste det göras ljusare, till exempel mörkblått eller andra rika färger.

Men den del av rummet där du ska vila ska dekoreras i de mest lugna toner som inte framkallar negativa känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger hjälper till att lösa en så viktig uppgift som visuell expansion av rymden. Vit färg kan vara ganska varierad och variera dess nyanser, det visar sig skapa ett helt intressant och fräscht utseende. Det ursprungliga steget är att kombinera vitt med grädde, brun och sandfärger, ibland läggs lila till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorartiklar

Dekorativa element kan spela rollen som både en extern accent och en komponent som förenar hela rummet. I det senare fallet försöker de följa ramarna för den valda stilen så exakt som möjligt. Införandet av en rund ljuskrona precis ovanför den, och helst ovanför själva matbordet, hjälper till att fokusera på matsalens autonomi. Taklampor kan också fungera som visuella rymdavdelare, särskilt när golvbeläggningar har samma roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet kombinationer med en öppen spis är relativt litet : antingen delar han in territoriet i funktionsområden på samma sätt, eller fungerar som huvudorganisatör för det. Alternativet till en gammaldags härd är en stor tv eller annat attraktivt föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera idéer

Köket kan visuellt betonas av lådan i taket; belysning placeras ofta inuti denna låda. Om du placerar strukturen runt hela rummets omkrets blir det en visuell länk. Venetiansk gips kan användas för att täcka väggar och ibland tak i sammankopplade rum. Men fortfarande andra alternativ är mer bekanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köksdelen krävs att endast sådana material används som inte utsätts för skadliga effekter av vatten, kemiskt aktiva tvättmedel, fetter och kolavlagringar. Oftast måste du välja mellan keramiska plattor, keramisk granit, natursten och konststen. Gäststycket kök-vardagsrum är mycket mer gratis, där kan du styras av din egen smak och designhänsyn. Laminat, matta, linoleum är utbredd; rikare människor väljer ibland en parkettbräda. Kakel läggs på väggarna, alla typer av tapeter limmas, lack, färg och emalj används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att hålla den övergripande stilen i rummet identisk i alla huvudområden, på alla ytor i rummet. Moderiktiga och snygga toner 2017-2018 är inte begränsade till ljusa nyanser, ljusblå toner kommer också att se ganska attraktiva ut. Förutom färgkombinationer bör du också tänka på vilka texturer som kommer att användas i ett visst fall, för många dekorativa material är de väldigt olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

Ikeas kataloger och andra möbelbutiker ger många möjligheter att välja rätt produkter. Men det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till de grundläggande principerna och punkterna för att inte misstas. I matsalen rekommenderas att du inte sätter för stora bord och mjuka stolar för att därmed uppnå äkta komfort. En låghängande ljuskrona hjälper till att göra rummet mer elegant.

En soffa kan fungera som en begränsning av rekreationsdelen, hörnalternativ är särskilt bra i det här fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekplankfinishen på bänkskivor och bardiskar gör dem mycket mer attraktiva och lyxiga än enkla alternativ. Där det är nödvändigt att lägga ett hopfällbart bord i full storlek, rekommenderas det att använda möbler arrangerade i form av bokstaven G. Ofta föredrar designers att använda möbler som ser ut som en designer för att dekorera kök-vardagsrum; om utrymmet inte bara är vanligt, utan också så öppet som möjligt, tror experter att hörnsatser är den bästa lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på headsetet kan absolut inte göras på ett sådant sätt att det inte skulle kombineras med färgen på andra möbler. Fasadens tonalitet kan vara identisk med väggarnas färgschema (och då verkar möblerna vara "borta ur sikte"), eller så kan den stå i skarp kontrast till den. Om lägenhetens allmänna layout är studio, kommer glansiga fasader att vara de mest attraktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för olika hus och lägenheter

För ett lanthus och en lägenhet i liknande stil är det mycket bra att använda takbjälkar. En mer aristokratisk inredning kräver lämpliga designelement, bland vilka burspråk lockar uppmärksamhet. Det är opraktiskt att använda dem i stadslägenheter, eftersom det kommer att krävas för många tillstånd, ibland kanske de inte tillåter förändringar i lagerväggen alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten lägenhet är en attraktiv lösning att kombinera vardagsrummet och köket utan att riva skiljeväggar; för att undvika behovet av att samordna ett sådant steg, ta bara bort dörren och byt ut den mot en snygg båge. Men alltid en som öppnar upp ett brett perspektiv och en fri utsikt över köksutrymmet från vardagsrummet och gästutrymmet från köket. Observera att stil- och möbelnyheter inte alltid ser bra ut i en liten lägenhet, om du inte kan förstå om de är acceptabla, rådfråga erfarna designers.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaderna mellan det ryska förhållningssättet till ett kombinerat kök och vardagsrum från det europeiska (amerikanska) bör inte ignoreras. Bestäm omedelbart om du behöver radera gränserna mellan delarna av rummet till slutet, eller det är bättre att lämna klart definierade gränser som skiljer de funktionella områdena från varandra. Den villkorliga uppdelningen av rymden uppnås till exempel tack vare köks "öarna", särskilt om deras olika ansikten är dekorerade i enlighet med fragmentet i rummet som de vetter mot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: i ett hus utrustat med en gasspis är det helt förbjudet att riva väggen mellan köket och angränsande rum på grund av säkerhetsregler. Designers hittar ofta en väg ut genom att använda en del av strukturen under bardisken, och samtidigt lämna ett sken av en dörröppning.

Ett sådant drag kommer att bidra till att öka belysningen och tydligt observera den territoriella uppdelningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt för området

Låt oss karakterisera flera projekt för att dekorera ett kök anslutet till ett vardagsrum.

Om bostadens totala yta är 30 kvm. m och mer är det fortfarande önskvärt att kombinera inte bara köket och vardagsrummet, utan också loggian (balkongen); genom att skapa ett gemensamt utrymme av dem kan du göra livet mer bekvämt och utöka möjligheterna till experiment. Kök på 8-10 kvm m kommer att se bra ut med tydlig zonindelning.

När det gemensamma utrymmet är mycket stort (ytan är 20 kvm, 21, 25) är avgränsningen också viktig så att funktionaliteten för varje del betonas positivt. Tanken på skillnaden mellan de två kommer från användningen av olika golvbeläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sammanlagt 16-metersrum kan avslutas i skandinavisk stil:

  • om dess delar är framkomliga rekommenderas att koncentrera alla möbler på en av sidorna;
  • köksuppsättningen är oftast placerad i form av bokstaven G;
  • det är vettigt att välja ett inbyggt kylskåp och ett pennahus med hög höjd (gömmer all nödvändig utrustning);
  • de vägrar från de övre skåpen, annars blir ett inte för stort område överfullt, helt öppna hyllor fungerar som en ersättning för dem.

Med en yta på 15 och 17 kvm. m, kommer tillvägagångssättet att vara ungefär detsamma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi skapar en inställning för rummets form

Om du vill att huset ska ha ett fyrkantigt vardagsrum, men det inte riktigt uppfyller detta krav, kan du flytta ytterdörren, då kommer likheterna att öka. När torget skapas eller existerar från början kan du säkert installera även omfattande möbler.

Ett rektangulärt kök-vardagsrum ser inte särskilt attraktivt ut, men det finns ett antal sätt att dekorera det mer elegant för att jämna ut obalanser. Du bör börja arbeta med bildandet av den mest detaljerade skissen, där alla möbler och alla gångar visas, avstånden mellan dem är markerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: lämna inte passager mindre än 0,8 m, de är helt opraktiska och ser även utåt mycket dåliga ut, det verkar som om rummet är överbelastat. I rektangulära rum är det absolut nödvändigt att tydligt markera ett visst objekt som kommer att koncentrera all uppmärksamhet och fungera som en semantisk rymdorganisator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett ljust, välkomnande kök-vardagsrum är perfekt för alla hus på landet, med sällsynta undantag. Ljusgula väggar och tak med ett överflöd av vita ränder, snövit möbler, många ljuskällor kommer att betona denna idé. På en av väggarna kan attraktiva fotografier och små målningar placeras, samlade i en accentartgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här inspirerades designers tydligt av idén om det mest naturliga hemmet. Ett stort rum med en trappa är nästan alla dekorerade med ljust trä. De enda undantagen är golvmattor och några tillbehör. Fönster med strikt geometrisk konfiguration ser högtidliga och festliga ut. Flera flerfärgade kuddar är en utmärkt kombination med en vit soffa; trappan är positivt avstängd av dekorativa föremål som exponeras längs den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket-vardagsrummet i landet kan först orsaka förvirring med det överdrivna överflödet av rymden. Faktum är att den används ganska kompetent och tydligt. Utvecklarna hyllar naturligheten, använder rikligt med trä och sten, placerar en liten växt framför eldstaden och en större till vänster om den. Den nyckfulla konfigurationen av taket, där trevliga gulaktiga brädor syns bakom den vita inredningen, bär samma idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet kök -vardagsrum måste du motvilligt föra allt närmare varandra, och här - soffan är långt ifrån köksmöblerna och spisen lagom så att du kan gå fritt. Vita och svarta färger motverkas positivt av den gröna fördjupningen av köksdelen av rummet. Huvudlampan är i taket, rund i formen med en fin svart kant, vilket ger ett kallt vitt ljus. Mer attraktiva belysningsarmaturer hängs direkt ovanför arbetsområdet.

Rekommenderad: