Vardagsrumsdesign 15 Kvm. M (42 Bilder): Interiören I Hallen I Lägenheten, Verkliga Exempel På Rumsinredning I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsdesign 15 Kvm. M (42 Bilder): Interiören I Hallen I Lägenheten, Verkliga Exempel På Rumsinredning I Modern Stil

Video: Vardagsrumsdesign 15 Kvm. M (42 Bilder): Interiören I Hallen I Lägenheten, Verkliga Exempel På Rumsinredning I Modern Stil
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Vardagsrumsdesign 15 Kvm. M (42 Bilder): Interiören I Hallen I Lägenheten, Verkliga Exempel På Rumsinredning I Modern Stil
Vardagsrumsdesign 15 Kvm. M (42 Bilder): Interiören I Hallen I Lägenheten, Verkliga Exempel På Rumsinredning I Modern Stil
Anonim

Att inreda en lägenhet med ett litet område kan verka som en skrämmande uppgift. Men att dekorera interiören är en intressant uppgift, du behöver bara noggrant studera de olika alternativen, rådfråga en kvalificerad specialist för att lyssna på hans rekommendationer. Det finns flera regler, efter vilka du kan göra den perfekta designen, och du och din familj kommer att bli glada, och gästerna kommer att uppskatta hemmet.

Om vi pratar om ett vardagsrum separat, vars område inte överstiger 15 kvadratmeter, använd följande tips, och du kommer inte ångra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Föredra ljusa nyanser när du dekorerar väggar och tak, glöm inte fältet. Om du väljer mörka färger, låt det vara bättre möbler eller dekorativa element. Det bästa alternativet skulle vara pastell, blå toner, som inte bara ser bra ut i interiören, men har en positiv effekt på stämningen hos de boende. Att skapa en lämplig atmosfär är också ett av målen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer tapeter ska du inte köpa för färgglada alternativ, men om du inte kan klara dig utan att dekorera bara en vägg med dem och låt resten vara lugnt. Det rekommenderas att hålla alla ytor i samma stil, då ser de harmoniska ut med varandra. När det gäller golv är ljusa träslag ett utmärkt val som passar nästan alla stilar.

För att visuellt öka utrymmet, installera undertak som är glansiga. De speglar något i rummet, vilket har en positiv effekt på den visuella uppfattningen av hallen.

Undvik undertak, för små rum är det tabu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ordnar möbler

Eftersom vi talar om en lägenhet, vars huvudrum inte överstiger 15 rutor, är det lämpligt här att fokusera på möbeldesign. Gäster och familj brukar samlas här för en gemensam tidsfördriv, titta på film och umgås.

Att säkerställa komfort är huvudmålet och det hjälper dig att göra rätt layout

  • Du kan inte använda tunga föremål i inredningen, eftersom de bara kommer att förvärra situationen, eftersom de inte passar in i rummets allmänna utseende.
  • Ge företräde åt möbler som är små men praktiska och snygga. Den ska placeras i hörnen och mot väggarna.
  • Tvinga inte mitten av hallen, eftersom den ska vara fri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd som sovrum

I den moderna interiören i små lägenheter finns en sådan kombination ofta, så det är inget fel med att kombinera två zoner i en. En hopfällbar soffa kommer att bli en integrerad del. Du kan också sätta ett soffbord i vardagsrummet, hänga tv: n på väggen och det får räcka.

För att placera böcker och anteckningsböcker kan du använda hängande hyllor som ser harmoniska ut i ett litet rum. Golvställ kommer inte att fungera i en sådan inredning. Välj kompakt och praktisk design.

Om du ofta har många gäster, förutom soffan, kan du köpa ottomaner och vid behov ordna dem runt bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat knep för att dekorera små vardagsrum är korrekt belysning. Om du placerar strålkastarna korrekt i önskade zoner och justerar dem kan du uppnå önskat resultat. Rummet kan också visuellt delas in i sektorer genom att justera lamporna i olika lägen. För att känna mer utrymme i rummet, välj produkter med blanka ytor. Detta gäller hyllor, bord och andra föremål.

En annan teknik som designers ofta tillgriper är stora målningar med landskap eller fototapeter. Välj bilder med oändliga utrymmen, och atmosfären i rummet andas med frihet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta med tak

Takets ton måste väljas ljusare än väggbeklädnadens skugga. För ett litet rum utesluter den riktiga stilen inte inredning, men du behöver inte överdriva det med det. Om du gillar att hänga strukturer för belysning måste du placera dem runt omkretsen. Som ett resultat kommer allt att se kompakt och organiskt ut.

Som nämnts ovan väljer du en glans, men här är det viktigt att se till att taket är jämnt och det inte finns några brister eller defekter i det, och kvalificerade specialister kommer att ta hand om detta.

Eventuella brister måste elimineras, för med en blank yta blir de omedelbart synliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfinish

När det gäller skuggan på golvet bör det vara i harmoni med väggarna, så välj material ett par nyanser mörkare. Det kan vara linoleum, parkett eller laminat. Allt beror på dina personliga preferenser och önskemål. Eftersom vi talar om ett smalt vardagsrum kan detta hanteras tack vare golvets diagonala mönster. Ofta har huvudrummet i en lägenhet ett stort fönster och en balkong, och om det är inglasat kan du utöka området, vilket är vad många tillgriper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Den blygsamma storleken på huvudrummet i huset kan vara frustrerande. Men allt måste bemötas kompetent och klokt, efter användbara rekommendationer från specialister, då kan den vanliga tätheten förvandlas till mys och verklig komfort. Naturligtvis kommer pompösa möbler att se löjliga ut i en hall med en yta på 15 kvadratmeter, så det är nödvändigt att föredra enklare alternativ.

Stilar som stöder idén om minimalism anses vara några av de bästa i situationer som denna. Ljusa nyanser med små detaljer är huvudregeln för att dekorera ett litet rum. Läs vidare för några intressanta designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Detta interiöralternativ är populärt i Finland, Polen, Tyskland och andra europeiska länder. Det kommer att kännetecknas av sin enkelhet och prisvärdhet, eftersom det inte är nödvändigt att använda dyra material. Denna stil är också mycket praktisk, vilket inte är mindre viktigt. Och om du inte har mycket pengar för att renovera ditt vardagsrum kan du skapa en härlig atmosfär genom att tillämpa denna moderna trend.

Soffan i hallen ska vara antingen linjär eller kantig. Stolar kan undvikas eftersom de tar mer plats. Grå, mörkblå klädselnyanser är att föredra. När det gäller valet av gardiner bör de vara icke-märkta, men monokromatiska och diskreta.

Mattor med en hög av valfri längd är mycket populära i en sådan inredning. Huvudsaken är att det är lätt för dig att ta hand om honom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil väljs av människor med ett kallt sinne, eftersom det kan uttrycka önskan om rationalitet. Dekorationerna i ett sådant vardagsrum är olämpliga. De ersätts av moderna material och teknik. En högteknologisk hall ska vara rymlig, så du behöver inte använda mycket möbler. De distinkta designfunktionerna inkluderar kalla men rika färger, kontrasterande övergångar mellan element, modern finish och byggmaterial.

  • Användning av glas, metall och plast uppmuntras i interiören. Föremål av snidat trä eller material dekorerat med konstnärliga reliefer bör kasseras.
  • Elektronisk teknik i ett rum med denna stil bör vara i linje med de senaste trenderna.
  • Glöm inte de ursprungliga målningarna och speglarna, för det här är ett särdrag hos högteknologi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Detta alternativ är inte lämpligt för alla, eftersom det har sina egna egenskaper. Skandinavisk design kombinerar enkelhet, lätthet och naturlighet. Det bör noteras att invånarna i de skandinaviska länderna inte strävar efter lyx, utan föredrar varma och mysiga interiörer. Det är viktigt att behålla korthet här. Dessutom är det nödvändigt att bara välja naturmaterial under renoveringen och dekorationen av hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför kan golvet vara av trä, och möblerna passar bra med glas och metall.

Den skandinaviska stilen syns omedelbart om rummet innehåller keramik, bomulls- eller pälskläder och andra liknande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det säkert att säga att ett litet vardagsrum kan se rymligt ut, eftersom det finns många hemligheter som hjälper till att uppnå önskad effekt. Så även i en hall på 15 kvm kan interiörnyheter gå i uppfyllelse om du ordnar möblerna korrekt och dekorerar rummet korrekt, så följ de enkla rekommendationerna, välj en enda stil där du vill presentera vardagsrummet och börja dekorera.

Rekommenderad: