Hörn För Wellpapp: Utvändiga Och Inre Hörn För Wellpapp, Målade Metallhörn För Takläggning På Taket

Innehållsförteckning:

Video: Hörn För Wellpapp: Utvändiga Och Inre Hörn För Wellpapp, Målade Metallhörn För Takläggning På Taket

Video: Hörn För Wellpapp: Utvändiga Och Inre Hörn För Wellpapp, Målade Metallhörn För Takläggning På Taket
Video: Byggmax tipsar, så lägger du tak (Del 3 spika strö och bärläkt) 2024, April
Hörn För Wellpapp: Utvändiga Och Inre Hörn För Wellpapp, Målade Metallhörn För Takläggning På Taket
Hörn För Wellpapp: Utvändiga Och Inre Hörn För Wellpapp, Målade Metallhörn För Takläggning På Taket
Anonim

Vid användning av wellpapp som takmaterial är det nödvändigt att köpa ytterligare tillbehör. Denna kategori innehåller många delar, inklusive hörn för wellpapp. Hörn eller, som de också kallas, fraktionella element utför ett antal viktiga funktioner, utan vilka arbetet inte kommer att betraktas som färdigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett hörn för ett profilerat ark är en specifik enhet som utför viktiga funktioner, till exempel:

  • stängning av de yttre och inre ribbesektionerna;
  • kantning av materialets kantzoner;
  • skydd av vissa områden från damm och fukt.

Om du vägrar att använda hörnen kommer arbetet med materialet inte att anses vara klart. Sådana hörn görs i fabriker genom specifik böjning av det profilerade arket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Hörnen för det profilerade arket skiljer sig från varandra, inte bara i storlek utan också i färg.

Samtidigt produceras startdelar i en färg och målas sedan i olika nyanser.

Bild
Bild

Dessutom finns det flera typer av hörn

  1. Åsremsor . Bland denna kategori kan flera fler undergrupper urskiljas: rundade, enkla och U-formade. Deras syfte är att skydda åsstrukturen.
  2. Fraktionerade delar av dalen . Även här kan man skilja på två sorter: övre och nedre. Syftet är att skydda de konkava hörnen såväl som de nedre delarna av taket från fukt.
  3. Abutment -remsor - dessa hörn används om huvudtaket måste anslutas, till exempel till en skorsten. Och de används också ofta vid konstruktion av komplexa takkonstruktioner.
  4. Takremsor

  5. Inre och yttre hörn

  6. Droppers utformad för att avlägsna fukt.
  7. Snöhållare - det här är specialanordningar som är utformade för att hålla snön från att falla ner.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av ovanstående element används exakt i det sista skedet av takarbete. Men till exempel måste droppare installeras när du lägger det profilerade arket.

Hörnen, oavsett kategori, är metall (omålade) och målade

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av hörn för det profilerade arket måste hanteras ansvarsfullt. Vid första anblicken verkar det som att dessa element inte spelar en särskilt viktig roll . Men ofta är det på dem att hållfastheten för hela strukturen och kvaliteten på takarbetet (inga läckor) beror på.

Vid valet av hörn är det nödvändigt att inledningsvis bestämma vilken typ av beslag som kommer att krävas för att utföra arbetet . Vanligtvis köps en komplett uppsättning, eftersom hela taket måste bearbetas. Men när du utför reparationsarbete kan du behöva bara någon slags separat vy.

Vid val av beslag måste man vara noga med att matcha färgerna på finishen och det profilerade arket självt installerat på taket. Naturligtvis kan du välja en bra färg, men det kommer inte att se väldigt estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild

När du köper hörn bör du vara uppmärksam på kvaliteten på det material som delarna är tillverkade av . Det ska inte vara för tunt, för även under installationsprocessen kan delar deformeras. Armaturer av dålig kvalitet är ganska svåra att skruva fast på det profilerade arket och i allmänhet att använda för sitt avsedda ändamål. Det är bäst att köpa hörn på beprövade platser som arbetar direkt med tillverkningsföretag.

Bild
Bild

Montering

Installationsarbete för installation av denna typ av beslag är inte särskilt svårt. Detta kräver ett minimum av handverktyg som kan ersättas med en skruvmejsel.

Monteringen av hörnen utförs med rätt val av delar . Det vill säga, om det är nödvändigt att bearbeta gesimsen, är det nödvändigt att köpa och installera taklistremsorna. För att ansluta skorstenen till huvudtaket rekommenderas att du använder en annan typ - distansremsor. För installation av snöskydd måste också lämpliga delar användas.

Bild
Bild

För att säkert fixa beslagen är det nödvändigt att använda högkvalitativa självgängande skruvar . Installationen utförs med hjälp av dessa fästelement. Det är mycket viktigt att skruva beslag med hög kvalitet, eftersom täthet i denna fråga är nyckeln till framgång.

Rekommenderad: