Kleimers För PVC -paneler (33 Bilder): Beslag Och Hörn För Paneler, Tillbehör För Plastkonstruktioner, Inre Hörn

Innehållsförteckning:

Video: Kleimers För PVC -paneler (33 Bilder): Beslag Och Hörn För Paneler, Tillbehör För Plastkonstruktioner, Inre Hörn

Video: Kleimers För PVC -paneler (33 Bilder): Beslag Och Hörn För Paneler, Tillbehör För Plastkonstruktioner, Inre Hörn
Video: PVC Panels - Types,Corner Mouldings,Uses,Rate 2024, April
Kleimers För PVC -paneler (33 Bilder): Beslag Och Hörn För Paneler, Tillbehör För Plastkonstruktioner, Inre Hörn
Kleimers För PVC -paneler (33 Bilder): Beslag Och Hörn För Paneler, Tillbehör För Plastkonstruktioner, Inre Hörn
Anonim

Plastpaneler har ett antal viktiga prestandaegenskaper, dessutom anses de vara ett miljövänligt, ofarligt material, därför används de ofta för invändig beklädnad av lokaler. För att installera materialet behöver du komponenter - beslag, lämpliga fästelement, valda utifrån olika beläggningsparametrar.

Bild
Bild

Syfte med beslag för plastpaneler

Vägg- och takpaneler av PVC är en funktionell och hållbar beläggning, den presenteras i en stor färgpalett, har en annan struktur och är idealisk för dekorativ efterbehandling av bostadslokaler. Ark är tillverkade av en polymerblandning med specialutrustning - en mjukgörande maskin eller en extruder. De skurna lamellerna är målade med organiska färgämnen och toppen på dukarna är täckta med ett antistatiskt medel och ett skyddande lack - det är därför materialet ser bra ut och har hög prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock inte tillräckligt att välja en perfekt plastbeläggning för installation - du måste köpa beslag och fästelement, som för närvarande inte bara är en uppsättning separata delar, utan också en multifunktionell och teknisk mekanism som utför olika uppgifter.

Komponenternas syfte för montering av PVC:

  • montering av paneler på tak, väggar och golv;
  • anslutning av trimsegment med olika tjocklekar;
  • konstruktion och anslutning av skarvar i olika vinklar;
  • bildande av strukturer av valfri skala och form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmaterialet för tillverkning av beslag är stål av hög kvalitet, även om vissa delar kan tillverkas av legeringar baserade på magnesium, titan, aluminium, bearbetade genom tryck. Polymerelement används mer för dekorativ inramning än för att skapa en hållbar mantel.

En karakteristisk egenskap hos de profiler som används är användarvänlighet - de kan enkelt justeras till önskade dimensioner genom att klippa av med en vanlig konstruktionskniv. I vissa fall är det bättre att fixera den yttre formningen med lim, tack vare vilka panelerna inte utsätts för skador och deformation.

Bild
Bild

Typer av komponenter för efterbehandling av PVC -dukar

Hjälpdelar för montering av plastfragment tillverkas i enlighet med GOST 19111-2001-standarder, som talar om deras kvalitet och säkerhet.

För montering används olika typer av gjutning

  • U -formad profil, start eller initial - remsan från vilken läggningen av takpaneler börjar, den täcker panelernas tvärkant. Om produkten används för väggar, är fönsterlutningar och dörröppningar dekorerade med den.
  • Slutprofilen i tvärsnitt liknar bokstaven F, och dess mittstång skjuts framåt jämfört med toppen. Delen är avsedd för dekorativ inramning av plastfogar, hörnfogar, dörr- och fönsteröppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den H-formade anslutningsremsan är utformad för att ansluta panelernas kortsidor och förlänga deras längd när det inte finns tillräckligt med det.
  • Externt och internt hörn - detaljer som är nödvändiga för att ansluta och designa externa och interna rätvinklar.
  • Universellt hörn - på grund av förmågan att böja i vilken vinkel som helst, används det för att stänga alla hörn och utför samtidigt uppgiften att dekorera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den allmänna konstruktionsvinkeln (dekorativ) krävs för tätning av yttre plastfogar i en vinkel på 90 grader.
  • Takplint (filé) tjänar till att jämna övergången från väggarna till takytan, täcker panelernas leder.
  • För taklisten är yttre och inre hörn också nödvändiga, liksom anslutande delar med sin otillräckliga längd i rum med ett stort område.
  • Styrskenor av plast och galvaniserat stål är konstruerade för konstruktion av läkten, de underlättar och påskyndar monteringen av PVC -paneler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter väljs med hänsyn till tjockleken på polyvinylkloriden, en viss färg på ytdukarna. Och du bör också vara uppmärksam på styrkan hos plastfästdon, som strukturens tillförlitlighet beror på.

Fästelement för plast

Metoden för att installera PVC -paneler, det vill säga fästa dem på väggar och tak, beror på rummets egenskaper - luftfuktigheten, krökningen på arbetsytorna, tillgängligheten till kommunikation och temperaturbroar. I varje fall används vissa fästelement som kommer att diskuteras.

Det finns tre sätt att fixa

Det billigaste och enklaste sättet att fästa plast är silikonlim eller "flytande naglar". Du måste välja en speciell värmebeständig typ av produkt. Silikon torkar snabbt, har hög hållfasthet, gör att panelerna kan monteras på kort tid, men det kan användas med en perfekt plan väggyta, dessutom kan reparationsmetoden inte byta ut skadade PVC -lameller

Bild
Bild
Bild
Bild

När man bygger en ram för beklädnad med plast krävs oftast fästelement som pluggar eller spikar - här beror allt på väggarnas och takets material. PVC -paneler har speciella tungor på ytan, placerade under spåren, och fixering görs i dem. Baserat på det faktum att svarven vanligtvis är gjorda av träblock, fixeras de med pluggar med polymerhylsor. I det här fallet kan du dessutom använda "flytande naglar". Denna metod har sina nackdelar - konstruktionen av en ram av trä är förknippad med att såga en stång och täcka den med antiseptiska medel, och det tar mycket tid

Bild
Bild

Kleimers intar en speciell plats i installationen. De är olika i storlek, men som regel inte mer än 50 mm. Dessa är speciella monteringsplattor i form av lockiga fästen av galvaniserat järn, har en fästplatta och hål för spikar och pluggar. Vanligtvis ingår dessa delar i läktarsatsen. Monteringsklämman snäpper in i remsans spår i en rörelse, så att när du använder den kan du till och med klara dig utan självgängande skruvar och spikar, eftersom en sådan fastsättning är absolut pålitlig

Bild
Bild
Bild
Bild

Cleamers är mångsidiga delar, till skillnad från spikar, skadar de inte lederna och panellåsen, de fäster tätt på ytan och ger högkvalitativ montering. Trots hållfastheten i fästen med fästen kvarstår minimala snedvridningar, vilket gör det möjligt för väggarna att kollapsa med panelernas integritet.

Naturligtvis, mot bakgrund av andra fästen, är monteringsklämmor mer att föredra, det viktigaste är att när du väljer uppmärksamma närvaron av en högkvalitativ anslutning av spikar och spår på delarna.

Användning av komponenter under installationen

För att installera PVC-lameller behöver du en sticksåg, en platt skruvmejsel, en nivå, en metallsåg, ett måttband, en skruvmejsel, klämmor, självgängande skruvar ("buggar").

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsalgoritm:

  • först görs en låda - den kan vara gjord av metallprofiler eller en stång med en sektion på 2x2 cm;
  • styrremsorna är fästa på basen av väggarna eller taket med hjälp av spikar av galvaniserat stål eller självgängande skruvar, ett inslag från kanten måste lämnas;
  • om det finns oegentligheter bör strukturen jämnas med träfoder;
  • startprofilen är fixerad i det vänstra hörnet, från vilket monteringen börjar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en panel startas på den från nedre hörnet och fixeras med självgängande skruvar för att inte skada plasten, fästelementen kan inte dra åt för mycket;
  • nästa ark är tätt infogat nästa, det är önskvärt att det inte finns några mellanrum mellan dem.

För att plattorna ska passa organiskt till varandra är det nödvändigt att korrekt ansluta dem - panelen sätts in i hörnet med en tagg, så att spåret förblir öppet för nästa ark. Om det finns ett gap nära taggen, trimmas det noggrant.

Bild
Bild

Då ska du fixa lamellen på lådan och nu behöver du en kleimer - dess krokar sätts in i spåret, sedan pressas elementet tätt. Fästdonen fixeras med specialskruvar. För plast används häftklamrar upp till 2 mm höga. Fyra av dessa delar räcker till 2 meters längd, men med en stor omkrets kan deras antal ökas. När man arbetar med en skruvmejsel händer det att "buggen" vrider fästklämman, men den kan tryckas och hållas med en skruvmejsel.

Bild
Bild

När du installerar PVC är det viktigt att fokusera på några punkter

  • Eftersom monteringen börjar med installationen av lådan är det nödvändigt att korrekt montera skenorna. Speciellt noggrant, med hjälp av en nivå, kontrolleras positionen för panelen som installerades först.
  • Under arbetets gång måste du övervaka noggrannheten i passformen för enskilda materialark. Det ska inte vara stora luckor mellan dem. Det är därför plattorna måste komprimeras så mycket som möjligt.

Tak- och F -golvlister ska alltid installeras sist. Medan listerna är avsedda för dekoration, förstärker de dessutom kanterna på den befintliga strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För plastpaneler bör du välja högteknologiska beslag, och naturligtvis inte utgå från dess utseende eller billighet. Med en sådan uppgift som att bygga en pålitlig låda är besparingar olämpliga. Dessutom måste du alltid fokusera på produkternas överensstämmelse med kvalitetsstandarder och GOST.

Videoinstruktioner för installation av PVC -paneler presenteras nedan.

Rekommenderad: