Kvarts-vinylplattor I Köket (39 Bilder): Kvarts-vinylgolv Och Väggplattor På Förklädet Istället För Tapeter I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Kvarts-vinylplattor I Köket (39 Bilder): Kvarts-vinylgolv Och Väggplattor På Förklädet Istället För Tapeter I Interiören

Video: Kvarts-vinylplattor I Köket (39 Bilder): Kvarts-vinylgolv Och Väggplattor På Förklädet Istället För Tapeter I Interiören
Video: Vem visste att det kunde göras med en borra | Silikongevär 2024, Maj
Kvarts-vinylplattor I Köket (39 Bilder): Kvarts-vinylgolv Och Väggplattor På Förklädet Istället För Tapeter I Interiören
Kvarts-vinylplattor I Köket (39 Bilder): Kvarts-vinylgolv Och Väggplattor På Förklädet Istället För Tapeter I Interiören
Anonim

När du renoverar ett rum är golvet en av de första som har en fråga. Moderna butiker erbjuder ett brett utbud av material, och många föredrar att välja kvartsvinyl. I artikeln kommer vi att karakterisera denna beläggning, prata om dess fördelar och nackdelar, och även erbjuda flera alternativ för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Kvartsvinyl är ett golvmaterial och finns i fyrkantiga eller rektangulära plattor. Vanligtvis, kvarts-vinylplattor används för att dekorera ett kök eller ett badrum i en lägenhet, mindre ofta i offentliga lokaler . Efterbehandlingsmaterialet är ganska tunt, men samtidigt har det ökat motståndskraft mot slitage, fukt och deformation. Det kommer att bli ett extra ljudisolerande lager. Sådana höga egenskaper hos efterbehandlingsplattor beror på deras högkvalitativa sammansättning och flerskiktskonstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvarts vinylplatta består av 3 lager . Den första är polyvinylklorid, i mitten är kvartssand, som anses vara ett miljövänligt material, och ovanpå en polyuretanfilm. Materialets installationsfunktioner är ganska enkla. Först och främst bör du ta bort det gamla golvet, ersätta det gamla golvet med ett nytt. Om det befintliga underlaget är i tillfredsställande skick måste ytan jämnas. För detta tas alla stötar bort och sprickorna eller sprickorna förseglas med akrylspackel.

Bild
Bild

När allt är torrt damm måste avlägsnas och ytan behandlas med en vattenavvisande primer för att förhindra mögel . I det sista förberedelsesteget fylls golvet med en självutjämnande blandning. För att installera kvartsvinyl behöver du ett akryldispersionslim eller ett gummibaserat vinyllim.

Efter applicering av limmet måste du vänta cirka 30 minuter tills det torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste lägga efterbehandlingsmaterialet från dörren eller från mitten av rummet . Om det behövs kan brickorna trimmas med en kniv. Efter installationen bör du gå på ytan med en rulle för att ta bort luft från den. Allt lim som kommer ut kan tas bort med alkohol. Efter 5 dagar, när golvet äntligen tampats, måste det torkas noggrant och möblerna kan installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ta hand om en kvarts -vinylbeläggning är ganska enkelt - det viktigaste är att göra det regelbundet och undvika kraftig kontaminering. Med rätt och konstant vård kommer finishmaterialet att behålla sin glansiga glans under lång tid och hålla i många år. Beroende på graden av trängsel på golvet bör följande åtgärder utföras:

  • daglig våtrengöring med tvättmedel upplösta i vatten;
  • daglig dammuppsamling;
  • mastiksbehandling - om beläggningen har bleknat och tappat sitt fräscha utseende, återger mastiken sin glans och förnyar beläggningen;
  • djuprengöring med ånga och professionella rengöringsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kvartsvinyl har många fördelar, men det finns också några nackdelar.

Först och främst bör det noteras den ökade styrkan hos efterbehandlingsmaterialet, vilket praktiskt taget inte förändrar utseendet hemma . Det enda är att plattornas yta kan bli något skadad om den inte underhålls ordentligt. Beläggningen är resistent mot hög luftfuktighet och utseende av mögel, varför det rekommenderas att använda det i badrummet och i köket, där det finns våta områden. Noll brandfarlighet och brandrisk är viktiga faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsvinyl är lätt att montera, även en nybörjare inom renoveringsbranschen klarar det . Den demokratiska kostnaden gör produkterna ännu mer efterfrågade, eftersom hög kvalitet till ett överkomligt pris alltid är önskvärt. Tack vare de universella färgerna passar plattorna perfekt in i vilken inredning som helst. Det kommer att vara lämpligt i alla rum, även i sovrummet, eftersom det imiterar parkett. Fuktbeständig beläggning underlättar mycket underhållet. Om så önskas kan du också rengöra locket med en ångmopp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaklet har också några nackdelar som du behöver veta om innan du köper . Först och främst är detta ett begränsat val av design. Som regel är efterbehandlingsmaterialet tillverkat av trä eller sten. För dem som älskar icke-standardinredningslösningar, vill använda produkter till ett köksförkläde, kan detta vara ett problem. En annan nackdel är möjligheten att små bucklor uppstår om tunga möbler står ovanpå under en längre tid. Om ditt golv har en cementbas, kommer inte kvartsvinylplattor att fungera för dig, eftersom de helt enkelt inte fastnar.

Innan beläggningen läggs är det nödvändigt att jämna golvet, även den minsta stöt kan förstöra det övergripande utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

I heminredningen är de mest populära plattorna 30x30, 60x90 och 60x60 cm. Dessa är standardmått som ser bra ut i alla rum och inte överbelastar designen. Kvartsvinyl med marmorstenmönster väljs ofta för köket . Ett efterbehandlingsmaterial som imiterar parkett installeras vanligtvis i korridoren och vardagsrummet. Överväg flera alternativ för kvarts-vinylplattor i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna designen, främst i mörka färger, ger rummet ett elegant och originellt utseende . Svarta köksuppsättningar och matmöbler kompletteras vackert av rektangulära gråfärgade kvarts-vinylplattor, som har blivit en ljus accent i det inre av köket-matsalen.

Bild
Bild

Grå marmorerade plattor ser harmoniskt ut med vita väggar och ett wengefärgat köksset . En snygg huva och översta hyllor med glasdörrar förstorar utrymmet visuellt. Den svarta bänkskivan har blivit höjdpunkten i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsvinyl är också populärt som golvbeläggning på offentliga platser. Ganska populärt är fiskbenslayouten, som visuellt gör rummet större . I detta fall är restaurangen uppdelad i två zoner: en bar och en matsal. Hela interiören är färdig i svart, grått och vitt. Detsamma återspeglas på golvet: kvarts-vinylplattor läggs ut i alternerande nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta efterbehandlingsmaterial ser bra ut som en backsplash i köket . I detta fall används en kombination av brunt och vitt. Bordsskivan, golvet och stolarna är gjorda i ljusa färger. Köksset, bord och väggdekoration - i kontrast. Allt ser harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

På grund av sin ökade hållbarhet och motståndskraft mot fukt kan kvarts-vinylbeläggning användas inte bara i torra rum, utan också som ett material för efterbehandling av golv och väggar i badrummet. Som golvbeläggning kommer produkterna att vara det bästa alternativet för att dekorera korridoren . Kakelns mångsidighet gör att du kan använda den även i stället för tapeter - detta ger rummet ett autentiskt och originellt utseende.

Materialet kan läggas i köket, vardagsrummet eller sovrummet - det viktigaste är att välja rätt färg och design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många byggare rekommenderar att du använder kvartsvinylplattor som bakplatta . Detta efterbehandlingsmaterial är hållbart och kommer att hålla i många år, och dess spektakulära utseende kommer att ge rummet originalitet. Produkter är inte rädda för eld, så de kan installeras även i spisens område, och det är nästan omöjligt att skada kvartsvinyl med en kniv.

Rekommenderad: