Sandbetongmärke M150: Vad är Det Till För Och Vad är Det? Sammansättning Och Vikt Av Torr Blandning, Förbrukning Per 1 M2, Förpackning 25 Och 50 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetongmärke M150: Vad är Det Till För Och Vad är Det? Sammansättning Och Vikt Av Torr Blandning, Förbrukning Per 1 M2, Förpackning 25 Och 50 Kg

Video: Sandbetongmärke M150: Vad är Det Till För Och Vad är Det? Sammansättning Och Vikt Av Torr Blandning, Förbrukning Per 1 M2, Förpackning 25 Och 50 Kg
Video: How To Calculate The Volume Of 1 Bag (50 kg) Cement 2024, April
Sandbetongmärke M150: Vad är Det Till För Och Vad är Det? Sammansättning Och Vikt Av Torr Blandning, Förbrukning Per 1 M2, Förpackning 25 Och 50 Kg
Sandbetongmärke M150: Vad är Det Till För Och Vad är Det? Sammansättning Och Vikt Av Torr Blandning, Förbrukning Per 1 M2, Förpackning 25 Och 50 Kg
Anonim

Sandbetong M150 är en komposit universell torrblandning som blir mer och mer populär på marknaden. Produkten kan användas för en mängd olika konstruktionsuppgifter. Framgången beror på det låga priset och kvalitetsresultaten.

Bild
Bild

Denna sand-betongblandning kan användas både för grovt arbete och för efterbehandling av beläggningar. Artikeln kommer att prata om alla funktioner i detta ämne, liksom reglerna för att arbeta med det.

Bild
Bild

Vad det är?

I utseende skiljer sig sandbetong M150 inte mycket från vanlig betongblandning. Och saken är att detta är en av underarterna av betong med vissa skillnader. Sammansättningen av detta pulver innehåller mineraliska och organiska ämnen, på grund av vilka den torkade lösningen är mycket starkare än bara sand med cement, blandat för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om befälhavaren blandar en lösning av sand med cement varje gång, kommer proportionerna att vara olika för varje ny blandning. Sandbetong М150 saknar ett sådant fel, i varje påse observeras proportionerna perfekt, vilket underlättar arbetet mycket.

En sådan massa kommer inte att rinna av från ytan och spricka.

Bild
Bild

Tänk på sammansättningen av denna sandbetong:

  • det huvudsakliga bindande elementet är Portland cement M150;
  • flodsand fungerar som ett fyllmedel, som förrengörs och tvättas;
  • mjukgörare används som tillsatser för att förbättra konsistenskvaliteten.
Bild
Bild

Mjukgörare spelar en viktig roll för betongkvaliteten. Deras närvaro minskar avsevärt kostnaden för påsen och har också en positiv effekt på utgångsbeläggningens livslängd.

Bild
Bild

Specifikationer

På grund av den högkvalitativa sammansättningen av Portland cement M150 och mineraler i perfekt kalibrerade proportioner reduceras belastningen på armeringen avsevärt, på grund av vilken strukturen inte sjunker mycket och nästan inte deformeras.

Mjukgörande tillsatser ökar uppslamningens plasticitet och förhindrar också att cement omedelbart härdar, även om sandbetong anses vara ett snabbt härdande material, enligt GOST 25192-82

Bild
Bild

Fin sand går igenom flera steg i bearbetningen, därför kommer det inte ens att finnas små stenar, klumpar eller smuts i blandningen.

Observera att om betong används som en slipning, kommer även den dyraste och högkvalitativa blandningen fortfarande att ge en liten neddragning. I M150 är denna nedsänkning minimal, på grund av att efter torkning tar slutskiktet på golvet minst en tid från befälhavaren.

Bild
Bild

Sandbetong M150 är ett certifierat byggmaterial och tillverkaren har alla nödvändiga dokument som bekräftar produkternas kvalitet. Det är en mångsidig blandning som kan användas både för golvbeläggning och för behandling av fasad på en byggnad.

Bild
Bild

Låt oss överväga de viktigaste egenskaperna:

  • homogen massa utan klumpar;
  • ökad hållfasthet jämfört med standard sand-cementblandning;
  • korroderar inte;
  • plast och samtidigt tät komposition som enkelt appliceras på murverket;
  • blandningen stelnar snabbt, vilket är ett stort plus när ett tjockt lager gips krävs;
  • sandbetong M150 är inte rädd för kyla och fukt tack vare de mineraltillsatser som ingår i blandningen;
  • om tjockleken på sandbetongskiktet är mindre än 3 cm, krävs inte förstärkning av murverket;
  • ökad vidhäftning, produkten är i god kontakt med även de slätaste materialen;
  • blandningen är motståndskraftig mot nötning och livslängden är 30-40 år.
Bild
Bild

Ett stort antal torra sand-cementblandningar från olika tillverkare presenteras på den moderna byggmaterialmarknaden, och de skiljer sig alla från varandra i sin sammansättning och tekniska egenskaper. Det är mycket viktigt att inte blanda ihop produkterna. Till exempel, М300 är den närmaste konkurrenten av sandbetong М150, de skiljer sig bara i fyllmedel. M150 är flodsand, medan M300 har fint grus, därför är en sådan avrettning ännu starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läs alltid de tekniska specifikationerna som anges på betongförpackningen . Sanden ska vara exakt 48%. Om det finns mer av det, kommer du efter torkning att märka en kraftig sänkning och stora sprickor på ytan av golvet.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Sand-betongblandningens tillämpningsområde beror direkt på dess tekniska egenskaper. Varumärket M150 anses vara en mångsidig produkt som är perfekt för nästan alla ändamål på en byggarbetsplats.

Oftast används sandbetong M150 för konstruktion av byggnadsstrukturer som inte är planerade att belastas hårt . I vissa fall kan sandbetong användas i tegel eller som bas för en vägg av luftade block. Samma komposition kan användas för att gipsa de resulterande väggarna.

Bild
Bild

På grund av sin goda fuktbeständighet kan denna sandbetong användas för att putsa husens framsida och inte vara rädd för att regnet "tvättar bort" lösningen om ett år. Under värmen spricker en sådan beläggning inte, och under den kalla årstiden deformeras den inte, tål lätt temperaturer under noll.

En nybörjare kommer också att kunna arbeta med sandbetongblandning M150. Inga särskilda färdigheter krävs för detta. Allt du behöver är ett minimum av kunskap och verktyg för arbete. Befälhavaren behöver inte ens välja proportioner, allt har redan gjorts för honom.

Bild
Bild

Du behöver bara fylla i vattnet, rör om och du kan börja arbeta

  • Blandningen är lämplig för konstruktion av bärande väggar och invändiga skiljeväggar. Ofta läggs beläggningsplattor på den. I vissa fall används denna betong i vägbyggande för att ge vidhäftning till asfalt och förlänga dess livslängd.
  • Produkten kan anpassa även de mest böjda väggarna och taken under fyren.
  • Sandbetong M150 kan användas för att reparera armerade betongkonstruktioner, den stänger sprickor väl och limer sömmar.
  • Hantverkare väljer ofta denna blandning under lägenhetsrenovering för utjämning av golv. Det är särskilt relevant om reparationen inte utförs i en ny byggnad, utan i ett sekundärt hus.
  • Denna betong används för att förbereda grundkudden. Det är dock förbjudet att fylla själva grunden med denna blandning, för detta är det inte avsett.
  • På grund av sin plasticitet är denna produkt populär i installationsarbete, till exempel under reparation av stolpar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förpackning och förvaring

Tillverkaren förpackar den torra blandningen i flera lager kraftpåsar av tjockt papper. De mest populära varorna är 50 kg påsar, men dessutom erbjuder marknaden produkter som väger 25 och 40 kg. Kostnaden varierar runt 2500 rubel. / m. Valp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cementet måste skyddas mot fukt, annars blir det oanvändbart, därför bör påsar med sandbetong endast förvaras i ett torrt rum . Det ska inte finnas drag i det, men ventilation krävs, annars ackumuleras fukt i rummet vid kallt väder.

Bild
Bild

Många förvarar påsar i ett garage eller källare, och där är det nästan omöjligt att bli av med luftströmmar, kylan lägger sig alltid på betonggolvet, så sand-cementblandningen måste läggas på en liten kulle. För detta det är möjligt att bygga en 30 cm hög pall av trälister.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Sandbetong M150, som erbjuds på byggmarknaderna, är en färdigblandad torrblandning som inte kräver ytterligare åtgärder. Den nödvändiga mängden pulver hälls i en behållare, hälls med kallt vatten och blandas till önskad konsistens.

Det rekommenderas att använda en byggmixer för blandning, manuellt tar denna process tre gånger längre. Om det inte finns någon mixer kan du använda en borrhammare med munstycke. Ge upp borren, dess effekt kommer helt enkelt inte att räcka, och den brinner ut efter 5 minuters drift.

På grund av billigheten kan hela lägenheten putsas med sandbetong M150, och det kommer inte att slå hårt i fickan.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas måste du korrekt beräkna förhållandet mellan den torra blandningen och vattnet så att det resulterande gipset inte rinner av väggarna. En 50 kg påse med blandningen kommer att kräva 6 liter kallt vatten. I vissa fall kan proportionerna variera, så erfarna hantverkare rekommenderar dig att alltid läsa instruktionerna på förpackningen.

Späd så mycket lösning du kan träna åt gången . Det rekommenderas inte att tillsätta vatten till den färdiga blandningen under byggnadsarbetet.

Bild
Bild

Om du blandar betong i små portioner behöver du 1,7 liter vatten för 10 kg . Om du behöver en tjockare blandning kan mängden vatten reduceras till 1,3 liter, men kom ihåg att en sådan lösning härdar snabbt och du måste arbeta mycket mer aktivt.

Bild
Bild

Den största skillnaden mellan M150 sandbetong från konkurrenter är att det är ett lätt material, och därför har blandningen nästan ingen nedsänkning och betongen behöver inte hällas med marginal. Produktens förbrukning per 1 m2 yta kommer att vara 18-20 kg med en skikttjocklek på 1 cm, men förutsatt att ytan är helt plan. Annars kan förbrukningen vara 1-2 kg mer eller mindre.

Bild
Bild

Nyanser av lösningsberedning

Sammanfattningsvis kommer vi att överväga några punkter som måste beaktas vid förberedelse av lösningen för applikation

  1. Om du putsar framsidan av en byggnad eller fyller det framtida trottoaren, tar det lång tid att arbeta med en byggmixer. I detta fall är det lämpligt att använda en betongblandare. Detta sparar mycket tid och får en homogen massa av bättre kvalitet.
  2. Börja inte arbeta direkt efter den första omrörningen av blandningen. Hon måste få nöja sig i 10 minuter, sedan blanda igen och först sedan börja avsluta arbetet.
  3. Ta hänsyn till att betongens konsistens bara fungerar i 2 timmar, varefter den börjar härda snabbt, så den måste blandas regelbundet utan tillsats av vatten.

Rekommenderad: