Sandbetong Axton M300: Fullständig Beskrivning, Förpackning 30 Kg, Förbrukning Och Sammansättning, Bruksanvisning Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetong Axton M300: Fullständig Beskrivning, Förpackning 30 Kg, Förbrukning Och Sammansättning, Bruksanvisning Och Recensioner

Video: Sandbetong Axton M300: Fullständig Beskrivning, Förpackning 30 Kg, Förbrukning Och Sammansättning, Bruksanvisning Och Recensioner
Video: Applicering av lättfyllnadsmassa 2024, Maj
Sandbetong Axton M300: Fullständig Beskrivning, Förpackning 30 Kg, Förbrukning Och Sammansättning, Bruksanvisning Och Recensioner
Sandbetong Axton M300: Fullständig Beskrivning, Förpackning 30 Kg, Förbrukning Och Sammansättning, Bruksanvisning Och Recensioner
Anonim

Sandbetong är en populär byggnadsblandning, ett alternativ till cement-sand, som är lämplig för användning i en mängd olika arbeten: att göra fundament och betongblock, putsa väggar och täcka sprickor i betongytor, anordna stigar och andra. På grund av sin sammansättning jämför Axton sandbetong positivt med analoger i sin mångsidighet och höga plasticitet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sandbetong Axton M300 används huvudsakligen för fundament och golv inomhus, men i allmänhet är den lämplig för alla konstruktionsuppgifter. Dess fördelar inkluderar:

  • styrka;
  • frostbeständighet och fuktbeständighet;
  • hög stelningshastighet i jämförelse med andra ämnen;
  • brandmotstånd och vattenbeständighet;
  • användarvänlighet - du kan utföra byggnadsarbeten utan hjälp av specialister;
  • ekonomi är ett av de mest budgetvänliga alternativen på marknaden.

En viktig fördel med den färdiga blandningen, till skillnad från hemgjorda, är den exakta överensstämmelsen av proportionerna cement, sand och mjukgörare. Tack vare detta kan byggaren enkelt beräkna mängden blandning som han kommer att behöva för 1 m2 och härdningstiden (men det är naturligtvis nödvändigt att ta hänsyn inte bara till filmens rum utan även tjockleken av skiktet).

Bild
Bild

Som nackdelar anser vissa byggare behovet av tillsatser till blandningen . Till exempel, för vissa arbeten kan det vara nödvändigt att tillsätta mjukgörare och härdare, och frostskyddsmedel är nödvändiga om arbetet utförs i frost (ner till -15).

Full beskrivning

Sammansättningen av sandbetong M300 inkluderar flodsand (fraktioner 2-3 mm), granulering (fraktioner 1, 5-3 mm), Portlandcement och olika tillsatser (mjukgörare, modifieringsmedel), som är nödvändiga för att öka frostbeständigheten och påskynda stelningen tid för lösningen. Axton säljs i vattentäta 30 kg påsar, vilket är ganska bekvämt om en person är involverad i transport och blandning av blandningen.

Bild
Bild

Tillverkaren rapporterar att bruket är lämpligt för konstruktion, renovering och restaurering.

Dess huvudsakliga egenskaper:

  • lösningens minsta brukstid är 2 timmar;
  • den maximala tid för vilken kompositionen är inställd är 12 timmar;
  • den optimala temperaturen som rekommenderas för arbete är 5 grader;
  • det huvudsakliga tillämpningsområdet är arbete med att lägga block och tegel, gjuta avläggningsgolv och blindområde;
  • hållbarheten för ett oöppnat paket är 1 år, en öppnad en - 6 månader;
  • sandbetongförbrukning - 1 påse för 30 tegelstenar;
  • skikttjockleken bör inte vara mer än 50 mm;
  • produktfunktion - stötsäker;
  • tillverkare - ryska märket Axton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringsrekommendationer: Förvaringsområdet ska vara svalt med låg luftfuktighet . Förvaras helst i en sluten behållare. Om förpackningen redan är otätad är det inte tillåtet att förvara den nära vatten eller på platser som är tillgängliga för barn och djur. Om blandningen av misstag kommer in i ögonen ska du skölja dem med vatten och undersökas av en läkare.

Användningsinstruktioner

Arbetet med tillverkning av betongbeläggning kan villkorligt delas in i tre steg, som alla utförs på kort tid.

Förarbete

Att förbereda basen för fundamentet eller golvet är en avgörande del som bör göras steg för steg. Först och främst rengörs ytan noggrant från smuts och damm, sedan jämnas alla sprickor, oegentligheter och gropar med en sandbetonglösning . Därefter behandlas basen med en primer och väntar på att den torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om arbetet kommer att utföras på marken måste marken förkomprimeras. Sedan skapas en kudde av spillror och sand, vid behov utförs förstärkning också.

Skapande av en arbetande personal

För 1 kg torr blandning av sandbetong behövs 200 milliliter vatten. Kompositionen hälls i en stor behållare, lämplig för knådning. Efter hällning av vatten blandas kompositionen tills en homogen blandning uppträder. Blandning utförs med en konstruktionsblandare, det kan också göras manuellt, för detta behöver du en höghållfast träspatel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Om proportionerna vatten och torr blandning inte bibehålls kommer kompositionen att bli för flytande . Som ett resultat kommer det att härda mycket långsammare, och efter härdning, med en hög grad av sannolikhet, kommer det att täckas med sprickor.

Erfarna mästare råder efter den första knådningen att vänta 3 minuter, rör sedan om igen. Detta förbättrar vidhäftningen.

Tillämpning av den färdiga lösningen

Innan arbetet påbörjas måste du besluta om valet av verktyget som blandningen ska appliceras på. Till exempel, för tegelverk, används antingen en murslev eller en murslev. När du skapar en betongbeläggning kan den flytande blandningen appliceras med en spade, använda samma sparkel - allt beror på tjockleken på det applicerade lagret.

När blandningen redan har applicerats måste den jämnas med en regel. Denna procedur bör utföras så snabbt som möjligt innan blandningen stelnar.

När nivelleringen är klar inspekteras den färdiga ytan för hålrum, och vid behov korrigeras defekter

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att lösningen har applicerats och ytan är jämn måste ytan täckas med plastfolie. Sågspån fuktad i fukt appliceras ovanpå. Det är lämpligt att inte ventilera rummet under de kommande 3 dagarna. För att påskynda torkningen rekommenderas att hålla betongytan borta från solljus, och även att fukta den då och då.

Efter 72 timmar kan du börja avsluta betongytan

Bild
Bild

Granska översikt

Användare noterar den höga kvaliteten på Axton sandbetong - det är svårt att hitta sådana blandningar av hög kvalitet som är lämpliga för alla typer av arbeten. Materialets styrka och formbarhet, i kombination med ett lågt pris, gör blandningen till en av de mest populära på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetet är det bäst att inte distraheras av främmande saker - även 5 minuter för vilka blandningen lämnas har en negativ effekt på den . En annan viktig nyans är att följa reglerna, försök inte göra lagret större än det kan vara, enligt tillverkaren, eftersom sandbetongen kan spricka.

Rekommenderad: