Förbrukning Av Gips Per 1 M2 Vägg: Beräkning - Hur Mycket Torr Blandning Behövs Per 1 M2 Med Ett Lager Av 2 Cm Tjocka, "Prospectors" -produkter

Innehållsförteckning:

Video: Förbrukning Av Gips Per 1 M2 Vägg: Beräkning - Hur Mycket Torr Blandning Behövs Per 1 M2 Med Ett Lager Av 2 Cm Tjocka, "Prospectors" -produkter

Video: Förbrukning Av Gips Per 1 M2 Vägg: Beräkning - Hur Mycket Torr Blandning Behövs Per 1 M2 Med Ett Lager Av 2 Cm Tjocka,
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, April
Förbrukning Av Gips Per 1 M2 Vägg: Beräkning - Hur Mycket Torr Blandning Behövs Per 1 M2 Med Ett Lager Av 2 Cm Tjocka, "Prospectors" -produkter
Förbrukning Av Gips Per 1 M2 Vägg: Beräkning - Hur Mycket Torr Blandning Behövs Per 1 M2 Med Ett Lager Av 2 Cm Tjocka, "Prospectors" -produkter
Anonim

Kvaliteten på väggytor är en av de viktigaste faktorerna som påverkar deras dekorativa egenskaper. Därför utförs puts nästan alltid före allt efterbehandling. Idag är byggmaterialmarknaden mättad med många blandningar. Några av dem används för utjämning, medan andra används för att skapa dekorativa underlag.

Bild
Bild

Särdrag

Gips är en speciell förening som efter härdning bildar ett hållbart lager. En egenskap hos materialen är förmågan att jämnt fördela det över ytan för att skapa ett plant plan. Ett av kriterierna som människor uppmärksammar när de väljer plåster till väggar är deras konsumtion.

Produktionsvolymen per 1 m2 beror på flera faktorer:

Typ av gips . Idag används cement, gips eller speciella polymerer för att framställa sådana föreningar. Alla dessa produkter skiljer sig åt i täthet och täckning. Därför kan förbrukningen av rumsgips variera över ett brett spektrum.

Bild
Bild

Ytstruktur . Väggarna i alla lägenheter är till en början inte helt plana. Basen kan ha många krökningar, vilket inte tillåter jämn beräkning av materialförbrukning för dess täckning.

Bild
Bild

Många plåster appliceras om väggarnas krökning inte överstiger 2,5 cm. När denna siffra är mycket högre utför experter puts i flera lager med hjälp av speciella utjämningsfyrar. Men det bör förstås att ju tjockare gipset är, desto högre är risken för sprickor och faller med tiden. För att eliminera sådana konsekvenser används olika förstärkningsnät för att förstärka ramarna.

Bild
Bild

Hur räknar man ut?

Beräkning av gipsblandningen är ett viktigt steg som det är lämpligt att utföra innan allt arbete påbörjas. Detta gör att du kan veta hur många väskor som måste köpas för att täcka en kvadratmeter av väggen.

Innan du fortsätter med beräkningarna bör du noggrant förbereda basen . Den gamla beläggningen avlägsnas från väggarna, som inte sitter fast ordentligt på dem. Det är också viktigt att anpassa alla stora utsprång, eftersom dessa kommer att påverka mängden gipslösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningstekniken innefattar flera sekventiella åtgärder:

Det första steget är att bestämma krökningsgraden. Denna indikator anger hur mycket vissa områden har ytskillnader. För detta placeras fyrar på väggarna, som är jämna med en lasernivå. De ska fixeras på samma murbruk som används för puts (kalk, cement)

För att bättre navigera och mäta krökning, kan du fästa tunna trådar på dem. Det är lämpligt att placera fyrar över hela väggytan.

Bild
Bild

Mät därefter tjockleken på avvikelsen mellan planet, fyren och själva basen. Antalet mått måste vara mer än 3 st. Ju fler sådana kontrollpunkter, desto mer exakt blir det möjligt att bestämma önskad egenskap

Att beräkna den optimala skikttjockleken är ganska enkelt. För att göra detta är alla erhållna värden plus och divideras sedan med antalet mätningar. Det visar sig det aritmetiska medelvärdet.

Bild
Bild

Efter att ha lärt dig den genomsnittliga tjockleken på det framtida lagret kan du börja beräkna mängden gipsföreningar. Processen är relativt enkel. Varje tillverkare av gips anger på förpackningen den optimala förbrukningen av blandningen för 1m 2 med en skikttjocklek på 1 cm. Ofta anses 8,5 kg vara normen för den tidigare angivna volymen

Bild
Bild

Observera att tillverkarna anger mängden torr blandning, inte beredd lösning, där mer vatten kan tillsättas.

För att ta reda på förbrukningen för ditt specifika fall per ytenhet behöver du bara proportionellt öka värdet beroende på hur tjockare lagret är än 1 cm. Till exempel, om du behöver lägga 2 cm gips, då vid en förbrukning av 8,5 kg behöver du 17 kg …

Det är här som beräkningstekniken slutar . Alla andra operationer utförs proportionellt, beroende på de ursprungliga egenskaperna. Till exempel för att beräkna 40 kvm. m du behöver bara multiplicera siffran som erhållits tidigare med 40. Således kan du beräkna volymen av material oavsett antalet kvadrater på väggen.

Efter att ha lärt sig hela mängden gips är det enkelt att beräkna antalet DSP -påsar som behövs för att täcka ett visst område. För att göra detta, dela helt och hållet hela vikten av blandningen med vikten av en påse (i de flesta fall är det 25 kg).

Bild
Bild

Observera att vid beräkning av påsar bör den resulterande siffran rundas upp om det inte är ett heltal. I teorin tillåter detta dig att köpa en liten mängd blandningar, vilket nästan alltid är användbart.

Förening

Det bör förstås att konsumtionen av gips främst beror på dess sammansättning.

Flera indikatorer bör lyftas fram för populära plåster:

Plåster . Lämnar en sådan blandning för att putsa den minsta mängden. Genomsnittlig förbrukning når 9 kg / m2.

Bild
Bild

Cement . Blandningar av detta slag är de mest täta, eftersom de består av sand. Förbrukningen av sådana produkter har redan nått 17 kg. Därför måste väggarna vara starka för att stödja denna extra vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat och dekorativt plåster förbrukas ekonomiskt. Beroende på sammansättning och syfte kommer de att behöva från 1, 5 till 3 kg / m2.

Bild
Bild

Dessa värden är inte universella, eftersom allt beror på produktens sammansättning. Därför har många välkända tillverkare sina egna konsumtionshastigheter, vilket är viktigt att vara uppmärksam på när man väljer kompositioner.

Tillverkare

Gipsets popularitet har lett till att olika typer av sådana produkter har uppstått på marknaden. Bland all denna sort kan sådana populära märken av gipsblandningar noteras:

Knauf - produkter från en tysk tillverkare. Blandningarna är av hög kvalitet och plasticitet. Företaget tillverkar flera varianter av putsföreningar som kan användas både i och utanför byggnader.

Frostresistenta arter finns också här.

Bild
Bild

Kreisel Är en annan tysk tillverkare av plåster. Sortimentet av produkter representeras av både klassiska blandningar och kompositioner för automatisk applicering. Produkterna tillverkas med tillsats av akryl, cement eller speciella silikater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bolars - Rysk gips, som representeras av flera typer av blandningar. För att förbättra prestanda lägger utvecklarna till speciella polymerer. Företaget tillverkar både konventionella gipsbruk och frostbeständiga produkter för fasader.

Bild
Bild

Weber Stuk och Vetonit . Produkterna produceras av en tillverkare. Den första typen av plåster är fuktbeständig, eftersom den är baserad på en speciell cementblandning. Den andra representanten är ett universellt gips som endast kan användas i torra rum.

Bild
Bild

" Prospektörer ". Klassiska gipsplåster tillverkas under detta märke. De är ekonomiska, mycket elastiska och andas. De kan endast appliceras i torra rum. Materialet är lätt att applicera, vilket möjliggör en ganska tunn yta.

Bild
Bild

Ceresit . Företaget är specialiserat på olika byggblandningar. Det tillverkar många olika putsföreningar. Cement- och gipsblandningar för universellt bruk har blivit särskilt populära. Produkterna är av hög kvalitet och unika tekniska egenskaper. Även i sortimentet kan du hitta dekorativa plåster som "barkbagge", etc.

Bild
Bild

tips och tricks

Syftet med puts är att få en plan yta som sedan lätt kan användas för dekorativa finish.

När du beräknar mängden sådana blandningar bör du överväga några enkla tips:

  • Minsta applicerade skikttjocklek bör vara flera millimeter större än höjden på den högsta punkten. Därför är det så viktigt att använda fyrar som gör att du kan se denna indikator visuellt.
  • Om du inte har någon erfarenhet av inredning, försök inte få ett perfekt jämnt lager på en gång utan användning av fyrar. Många specialister behöver lite tid och erfarenhet av att arbeta med sådana ytor.
Bild
Bild
  • Det är möjligt att förenkla tekniken för beräkning av struktur- eller reparationsplåster med hjälp av speciella räknare, av vilka det finns ganska många på Internet.
  • Det är lämpligt att exponera fyrar över hela ytan på en av väggarna. Om du bara börjar på en av sektionerna så finns det ingen garanti för att du kommer att kunna jämna ut resten av området perfekt jämnt.
  • Köp mängden gips något mer än du fick efter sådana operationer. Detta är nödvändigt, eftersom förbrukningen av blandningen ökar på grund av vårdslös användning och andra faktorer.

Tekniken för att beräkna gipsblandningen är en ganska enkel operation som endast kräver omsorg och korrekt mätning av höjdskillnader.

Rekommenderad: