Rullgardiner Av Polykarbonat: Fönsterluckor Av Transparent Monolitiskt Och Cellulärt Polykarbonat För Terrassen Och Verandan

Innehållsförteckning:

Video: Rullgardiner Av Polykarbonat: Fönsterluckor Av Transparent Monolitiskt Och Cellulärt Polykarbonat För Terrassen Och Verandan

Video: Rullgardiner Av Polykarbonat: Fönsterluckor Av Transparent Monolitiskt Och Cellulärt Polykarbonat För Terrassen Och Verandan
Video: polycarbonate sheet (Use,Benifits,Price) 2024, Maj
Rullgardiner Av Polykarbonat: Fönsterluckor Av Transparent Monolitiskt Och Cellulärt Polykarbonat För Terrassen Och Verandan
Rullgardiner Av Polykarbonat: Fönsterluckor Av Transparent Monolitiskt Och Cellulärt Polykarbonat För Terrassen Och Verandan
Anonim

Transparenta rullgardiner av flexibelt och hållbart polykarbonat har blivit ett alternativ till fönster i öppna byggnader som verandor och lusthus. Denna typ av fönster- och dörrskyddsstruktur har en utmärkt förmåga att överföra ljus genom att blockera ultraviolett ljus.

Bild
Bild

Modernt material är utrustat med sådana egenskaper som motståndskraft mot UV -strålar och mekanisk stress, extrema temperaturer och hög luftfuktighet . Samtidigt utför den en dekorativ funktion. Därför är användningen av transparenta rullgardiner lämplig för inomhus- och utomhusbruk.

Bild
Bild

Särdrag

Standard genomskinlig konstruktion är polykarbonat, aluminiumskenor och låda. Tillverkare använder pålitligt monolitiskt polykarbonat för tillverkning av sådana rullgardiner.

För rullgardinslameller används extruderingsmetoden för att ge dem optimal densitet.

Bild
Bild

Polykarbonat är ett icke-brandfarligt och giftfritt material, det är säkert för människor och atmosfären och är resistent mot kemiskt aggressiva komponenter . Upp till 95% av det naturliga ljuset tränger in i rullgardinerna i polykarbonat. Efter behov är det tillåtet att borra, vrida och limma materialet, därför är det möjligt att skapa rullgardiner i olika former. Polykarbonatluckor kan hålla upp till 15 år eller mer, beroende på driftförhållandena.

Bild
Bild

Genomskinliga strukturer kan skydda rummet mot ogynnsamt väder, bibehålla ett optimalt mikroklimat i rummet . Samtidigt kommer det att vara möjligt att bibehålla en öppen atmosfär i rummet. Installation av rullgardiner i polykarbonat kan utföras oberoende, och det är också möjligt att överlåta detta arbete till erfarna specialister.

Bild
Bild

Vyer

Idag finns inte bara transparenta rullgardiner i polykarbonat till salu, utan även färgalternativ: vitt, mjölkigt, grått, brunt och beige. De mest populära är mörkbrun, gyllene ek, rubinröd och brons.

Bild
Bild

Polykarbonatluckor skiljer sig inte bara visuellt utan också i syfte:

  • skydd;
  • dekorativa komponenter;
  • ljusabsorption;
  • buller och värmeisolering.
Bild
Bild

Enligt kontrollmekanismen är rullgardiner tillverkade av polymer genomskinlig bikakeplast 3 mm uppdelade i mekaniska och automatiska typer . Fjäder- och remtröghets- och växellådsdrivning justeras manuellt. Konstruktionen kännetecknas av den tillåtna lastnivån: för rullgardiner upp till 20 kg är en växellåda eller remtröghetsdrift lämplig.

Tunga konstruktioner tillverkade av monolitiskt polykarbonat, som klarar en belastning på 100 kg, är utrustade med fjäder-tröghetsblock.

Bild
Bild

Den elektriska drivenheten anses vara det dyraste alternativet, medan den högsta tillåtna lasten är upp till 200 kg . Rullgardiner styrs automatiskt med knappar, ett magnetkort eller en digital kod på fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Design

Med hjälp av fönsterluckor i polykarbonat kommer alla rationella ägare att kunna utrusta en veranda för mysiga sammankomster över en kopp te i ett vänligt företag. Det är trevligt att vara i kretsen av nära och kära i en så bekväm miljö. Genomskinliga rullgardiner är monterade på en lätt och hållbar aluminiumram för att skydda strukturen från vindbyar . Utformningen av rullgardiner för verandan kan vara gjord av färglös plast eller i färgade versioner med olika ljusöverföringsnivåer.

Produkten kan installeras på tillfälliga platser (sommarresidens) och året runt.

Bild
Bild

Det rekommenderas att utrusta lusthus med transparenta paneler . Denna typ av panel föredras att installeras på en terrass, som ett staket i en privat trädgård eller andra pittoreska platser. Efterbehandling med synliga rullgardiner gör att du kan skydda dig mot dåligt väder, men inte att flytta bort från naturens skönhet och inte minska den naturliga belysningen, så att du kan få nog av det.

Bild
Bild

Rullgardiner för veranda, sommarkök och liknande öppna ytor är olika i storlek och form, så köparen kan välja ett alternativ för vissa mått. Staket av polykarbonat tillåter användning av lätta byggnader inte bara under den varma årstiden, eftersom materialet är resistent mot väder och temperaturförändringar.

Bild
Bild

Installationsregler

För att helt stänga öppningen med rullgardiner är det viktigt att korrekt mäta det färdiga fönstret eller dörrstrukturen. Du kan ta reda på parametrarna för öppningarna, beväpnade med en konstruktionstejp . Om bredden är upp till 2 meter kan du inte klara dig utan ytterligare förstärkare. Och med fönsteröppningens bredd över 5 meter måste du redan ta hand om de förstärkande aluminiumprofilerna.

Bild
Bild

Installation av transparenta rullgardiner i polykarbonat är möjlig på flera sätt, som alla har sina egna fördelar och funktioner

  • Över huvudet . Installation av fönsterluckor utförs på utsidan, på den övre delen av arbetsnischen.
  • Inbyggd . En sådan installation av lådan skapar effekten av en solid struktur, utan att locka onödig uppmärksamhet till sig själv. Mekanismerna inuti kommer inte i kontakt med fukt och utsätts inte för negativa faktorer utifrån.
  • Kombinerat inuti . Bädda in lådan i en dörr eller fönsters nisch. Strukturen är svår att se och är kompakt, vilket förbättrar interiörens estetik.
  • Kombinerad utanför . Ramens enhet i öppningen från gatan. Skapar en illusion av integritet och förstör inte öppningens estetik. Det mest lämpliga alternativet för offentliga och bostadshus, vilket möjliggör full användning av fönsteröppningen. Rullarnas bas förblir inte synlig, därför ser de ut som en kontinuerlig duk när de är stängda. Detta är ett mycket effektivt och snyggt designalternativ som gör den moderna interiören ännu mer attraktiv.

Rekommenderad: