Aktiva öronproppar: Elektroniska Modeller För Maximal Brusreducering För Fotografering, Andra Brusreducerande öronproppar

Innehållsförteckning:

Video: Aktiva öronproppar: Elektroniska Modeller För Maximal Brusreducering För Fotografering, Andra Brusreducerande öronproppar

Video: Aktiva öronproppar: Elektroniska Modeller För Maximal Brusreducering För Fotografering, Andra Brusreducerande öronproppar
Video: Test av 7 par True Wireless premium öronproppar - Gråbeins Gadget Guide 2024, Maj
Aktiva öronproppar: Elektroniska Modeller För Maximal Brusreducering För Fotografering, Andra Brusreducerande öronproppar
Aktiva öronproppar: Elektroniska Modeller För Maximal Brusreducering För Fotografering, Andra Brusreducerande öronproppar
Anonim

Konstant ljud och höga ljud kan skada din hörsel. Öronproppar kan användas för att minska graden av obehag. Moderna modeller dämpar inte bara ljudet utan har ett aktivt brusreduceringssystem. Det låter dig välja lämpliga inställningar för bekväm fotografering och för att höra vad som händer runt utan att ta bort dina öronproppar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns två typer av dessa enheter - passiva och aktiva. De förra är konventionella foder tillverkade av silikon eller andra polymera material. Bland dem finns modeller som kan användas för att sova, arbeta, skjuta eller flyga. Dessa produkter är engångsbruk och återanvändbara . Aktiva brusreducerande öronproppar är inte bara pluggar, utan en teknisk enhet med ett akustiskt system. Som regel är de konstruerade för långvarig användning. Oftast används de för arbete eller jakt, de kan kallas professionellt hörselskydd.

Öronpropparna har ett akustiskt filter inuti som skär ut högfrekventa ljud som skott . Samtidigt är lågfrekvensområdet ganska urskiljbart, så ägaren kan höra tal eller fotsteg. En speciell mikrofon, som också finns inuti, detekterar mjuka ljud och kan förstärka dem, så att du snabbt kan upptäcka mål medan du jaktar och förbereder dig för att skjuta. Öronproppar av denna typ säljs i butiker, du kan köpa ett lämpligt kit.

Det finns också företag som gör dessa enheter att beställa från ett individuellt intryck. Det är vettigt om din öron har en icke-standardform och de färdiga öronpropparna från butiken visar sig vara för stora eller för små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Fotograferingsmodeller med akustisk brusreducering har vanligtvis 3-5 program. Med dessa lägen kan du bara ta bort högfrekventa ljud, samtidigt som du behåller möjligheten till kommunikation, eller så kan du välja alternativet med full ljudabsorbering . Justeringen utförs från fjärrkontrollen eller med knapparna. Hörlurarna skiljer sig åt i ljudnivån. Högskyddsmodeller kan blockera ljudvågor på 82 dB eller mer. För fotografering är det värt att välja alternativet med maximal skyddsnivå.

Vissa elektroniska enheter har ett taluttagningssystem som låter dig betona ljud från röster och öka deras volym för bekväm kommunikation . Inbyggda mikrofoner kan också få tysta ljud, vilket är viktigt för jägare som spårar ett djur eller en fågel. Det finns brusreducerande modeller som du kan synkronisera med din telefon och använda som headset. Vissa har en hörbar indikation på batteriladdningen. Taktiska öronproppar har en viss grad av fuktskydd, så de kan användas även i kraftigt regn, de är inte rädda för kontakt med vatten. Dykning med dessa enheter är dock inte värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

3M Peltor . En division av ett stort amerikanskt företag specialiserat på tillverkning av hörselskydd. Erbjuder hörlurar och öronproppar för idrottare, skyttar, militärer och poliser och flygarbetare. Många modeller har utbytbara tips för maximal effektivitet vid användning av öronsnäckor.

Tillverkaren tillhandahåller också ett speciellt fodral där du kan förvara öronproppar och en laddstation.

Bild
Bild

Aurica . Det ryska hörapparatföretaget tillverkar också skyddsutrustning. Öronpropparna presenteras i Noisekiller -serien, de är lämpliga för proffs och amatörer. Enheterna är utrustade med en speciell mikrofon som förstärker tysta ljud. Det är möjligt att beställa en utökad konfiguration med ytterligare funktioner - synkronisering med en smartphone, använd som walkie -talkie.

Bild
Bild

44 LJUD . Den ryska tillverkaren tillverkar olika typer av öronproppar och hörlurar, inklusive för fotografering. Det ger möjlighet till individuell produktion enligt intrycket, du kan också välja en komplett uppsättning, antalet brusreduceringsprogram. Produkterna tillverkas i Moskva med danska och tyska komponenter.

Bild
Bild

Walker's . Amerikanskt märke specialiserat på passiva och aktiva skyddsanordningar. Öronproppar skiljer sig åt i antal tillgängliga program, nivån på maximal ljudabsorption och batteritid. Tillverkaren använder elektroniska komponenter som skyddas av en speciell fuktbeständig beläggning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Många nybörjare kan inte bestämma vad som är bättre att köpa - hörlurar eller öronproppar. men hörlurarna har vissa fördelar som kan bli avgörande argument när du väljer:

  • aktiva öronproppar med all elektronisk fyllning väger mindre än hörlurar;
  • dessa enheter klämmer inte på huvudet eller kommer i vägen om du bär glasögon;
  • med dem svettas öronen inte ens efter lång användning.

Alla behöver inte ljudförstärkningsfunktionen, vissa anser att det är överflödigt. Om du inte behöver prata eller lyssna på din omgivning kan du välja modeller med filter som också ger brusreducering, men inte har en mikrofon. På grund av detta är deras kostnad lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver aktiva enheter är det värt att kontrollera hur öronpropparna kan förstärka tysta ljud och vilken räckvidd de fångar (vanligtvis under 20 dB). Ljudabsorberingsnivån för modellerna kan vara olika, parametrarna varierar i genomsnitt från 98 till 110 dB. Var uppmärksam på batteriets livslängd: för bra modeller varierar det från 300 timmars kontinuerlig användning . Det kommer också att vara användbart att klargöra hur länge en batteriladdning varar om du ska använda enheten en hel dag.

Det är bättre att välja öronproppar av antibakteriella material med en speciell beläggning, vars design gör det enkelt att rengöra . Förvara dem i ett speciellt fodral när de inte används. Dessutom ska öronsnäckorna vara bekväma så att byte av lägen inte tar mycket tid. Produkter ska sitta tätt i örat, men inte trycka på väggarna, om de faller ut eller är svåra att sätta in - detta är fel, och du måste byta bilagor, annars blir skyddet ineffektivt.

Korrekt monterade öronproppar är lämpliga att bära under dagen och bör inte orsaka obehag för bäraren.

Rekommenderad: