Gräva En Tomt: Hur Man Gräver En övervuxen Tomt Med En Traktor? Vad Mer Kan Du Plöja Marken Med? Regler För Markplogning

Innehållsförteckning:

Video: Gräva En Tomt: Hur Man Gräver En övervuxen Tomt Med En Traktor? Vad Mer Kan Du Plöja Marken Med? Regler För Markplogning

Video: Gräva En Tomt: Hur Man Gräver En övervuxen Tomt Med En Traktor? Vad Mer Kan Du Plöja Marken Med? Regler För Markplogning
Video: How To Till and Rotovate Your Garden With A Subcompact Tractor/Kubota BX 2024, April
Gräva En Tomt: Hur Man Gräver En övervuxen Tomt Med En Traktor? Vad Mer Kan Du Plöja Marken Med? Regler För Markplogning
Gräva En Tomt: Hur Man Gräver En övervuxen Tomt Med En Traktor? Vad Mer Kan Du Plöja Marken Med? Regler För Markplogning
Anonim

Inom jordbruket kan du inte klara dig utan plöjning och andra jordbearbetningsmetoder. Att gräva din webbplats tjänar till att öka markens avkastning. Trots allt förvärvas tomter ofta i inte särskilt bra jordskick, därför är det nödvändigt att utföra ett antal markarbeten, som kommer att diskuteras. En av de första uppgifterna som ägaren av webbplatsen främst står inför är att rensa området från ogräs och gräva upp det.

Bild
Bild

Särdrag

För närvarande finns det många metoder för att ta hand om din webbplats, nämligen jord. En av dessa metoder är att gräva ett övervuxet område eller plöja det . Detta arbete kräver dock mycket ansträngning och tid.

Metoderna för att ta hand om jorden på platsen är indelade i långsiktiga och snabbare, vilket gör att du kan plantera växterna under den första säsongen. Det finns vissa nyanser i att gräva jorden, som vi kommer att avslöja i den här artikeln.

Det ska noteras att under grävningen av jorden blir den lös och berikad med syre, användbar för växter . Efter sådan bearbetning blir jorden lättare att absorbera fukt. Denna procedur hjälper också till att bli av med ogräs och skadliga insekter.

Således först och främst ökar vi avkastningen och fertiliteten på vår webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräva kan vara djupt och litet . Det är dock den djupa grävningen av jorden som är mest användbar. När allt kommer omkring förbättrar det markens struktur avsevärt. Ofta, när man plöjer marken, införs olika gödningsmedel i den för att förbättra dess egenskaper.

Om du till exempel behöver plantera en gräsmatta på din webbplats måste du först gräva jorden. Innan det måste du rensa området för torrt gräs och annat skräp, ta bort det övre torvet. För detta väljs vanligtvis vårsäsongen.

Arrangemang av en övervuxen webbplats är en ganska svår och långsiktig uppgift

Förutom mekanisk grävning är det också nödvändigt att tillämpa en uppsättning kemiska åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du gräva fram?

I grunden utförs grävning av jorden med en spade, och en höna används för sandjord. Men om tomten är stor, för att snabbt plöja marken är det bättre att använda en traktor.

Djupet att gräva med en spade når 30 cm . Vanligtvis kombineras denna process med jordgödsling med olika mineraliska och organiska ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den vanliga utgrävningen finns det också en annan metod som kallas tvåskiktad eller pseudoplantning . I detta fall grävs jorden upp till ett djup av 60 cm. Sådan grävning används om jorden är tät, för att förbättra dränering och vid plantering av fleråriga växter. I detta fall förskjuts ett djupare lager, under 30 cm, från en så kallad fåra till en annan.

Det bör också noteras att efter grävning hälls ett lager ny jord ovanpå, eftersom jorden avtar.

Sammanfattningsvis kan vi säga det du kan använda tre typer av utrustning för att gräva din webbplats . Den första är en vanlig spade eller gafflar, den andra är en automatiserad bakomliggande traktor, och slutligen är den tredje en fullfjädrad traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grävregler vid olika tider på året

Grävning av en förortsmark kan utföras vid olika tider på året, beroende på vilken typ av jord och för vilka växter den förbereds … Om jorden är tillräckligt lätt och sandig, räcker det med en höstgrävning. För tyngre jord kan dubbelgrävning vara nödvändig - på våren och hösten.

På våren ska grävningen börja när jorden har nått en viss nivå av fukt och temperatur . För att förstå detta måste du röra marken på 10 centimeters djup. Det ska varken vara för smuligt eller för hårt.

Och till exempel kan en höstgrävning låta dig förstöra ogräs från jorden. Men rätt tid bör väljas, inte bara före frosten, utan när jorden har en optimal fuktnivå.

Detta är viktigt eftersom växtrester sönderdelas svagt i torr eller vattentät mark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höstgrävning görs vanligtvis i september efter skörd och före regnet och vårgrävning i april . Det bör också noteras att det är en djup grävning som bara behöver göras varannan år för att återställa produktiviteten.

När du gräver upp jorden bör du inte glömma dess befruktning. På hösten tillsätts ämnen i jorden som löses upp i marken långsammare, och på våren tvärtom de som absorberas mycket snabbare. Vårgrävningen ska vara grund så att allt gödningsmedel som läggs till på hösten blir kvar i marken. Vid varje grävning är det också nödvändigt att jämna ut marken med en kratta och bryta upp alla stora jordklumpar.

Det finns ett sätt att gräva med den så kallade omsättningen av formationen, när de nedre skikten vänds utåt, till ytan

Denna metod är tvetydig och inte alla använder den, eftersom den har både nackdelar och fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att om jorden är lera, måste du gräva upp den oftare än lösare jord . Om du gräver upp jorden på platsen under hösten är det användbart att lägga till kalk, aska och sågspån till den. I detta fall tillsätts kalk för att avoxidera jorden om den har en hög surhet. Samtidigt ska sågspån ruttna eller behandlas med urea för att inte minska koncentrationen av kväve i marken. Det kommer också att vara användbart att gödsla jorden med gödsel med några års mellanrum.

Växter efter höstens grävning för nästa år tål lättare torka. Men du bör inte gräva upp jorden under träd och buskar för att inte skada deras rötter.

I allmänhet är grävning av jorden en av de nödvändiga metoderna för att ta hand om din webbplats . Men hur du kommer att göra detta är upp till dig. Det kommer dock alltid att vara användbart att lära sig om de olika alternativen för korrekt markodling.

Rekommenderad: