Avgasmotor: Köksventilation Med Elmotor, Kupol Med Två Utombordsmotorer

Innehållsförteckning:

Video: Avgasmotor: Köksventilation Med Elmotor, Kupol Med Två Utombordsmotorer

Video: Avgasmotor: Köksventilation Med Elmotor, Kupol Med Två Utombordsmotorer
Video: Recension av Biltemas frontmonterade elmotor, Elektrisk utombordsmotor 2024, April
Avgasmotor: Köksventilation Med Elmotor, Kupol Med Två Utombordsmotorer
Avgasmotor: Köksventilation Med Elmotor, Kupol Med Två Utombordsmotorer
Anonim

Idag är varje modern huva utrustad med en speciell motor. Men ibland händer det att det måste ändras efter en viss tid eller som ett resultat av någon form av sammanbrott. Naturligtvis är det bäst att överlåta lösningen på problemet till lämpliga specialister, men ibland måste du välja detaljerna själv. Innan du gör ett val bör du ta hänsyn till många nyanser, funktioner i denna typ av tekniska produkter, samt bekanta dig med specialiserade råd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är vi för

Själva huvenheten är mycket enkel, många haverier kan repareras själv utan att ersätta motsvarande delar. Ibland behövs inte hjälp av specialister. Motorn är en integrerad del av valfri huva, oavsett typ. I grund och botten är motorer asynkrona och enfasiga. Vi kan säga att motorn är kärnan i huven . Motorn och motorn är avsedda för både flerväxlade kåpor och klassiska flerväxlingsversioner. Motorerna är inbyggda i både konventionella väggmonterade huvar och versioner inbyggda i bord och piedestaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför går de sönder

Eftersom huven fungerar under förhållanden med hög luftförorening och ganska höga temperaturer kan de misslyckas ganska snabbt. Detta beror på regelbunden avdunstning från mat som ständigt tillagas på spisen, samt inträngning av feta ämnen genom utrustningens skyddsgaller. Detta händer trots att många kåpor idag är utrustade med speciella fettfilter.

Trots att dagens filter är skapade på ett sådant sätt att de inte är rädda för aggressiva användningsförhållanden, råder driftstiden framför tekniken.

Bild
Bild

Även med rätt vård och regelbunden rengöring kommer fettavlagringar att samlas på motorn och direkt på motorn, vilket ytterligare kommer att påverka motorns självkylningskvalitet, ledningar och vissa andra delar.

Problemet med motorn kan också förknippas med slitage på lagren eller med en utbränd lindning. Orsakerna är desamma - vidhäftning av lera och fettavlagringar. När frågan uppstår om byte av motor är det ibland lättare att köpa en ny huva än att spendera pengar på att byta ut delar av den gamla. Denna fråga diskuteras dock bäst med en specialist. Dessutom är det mycket viktigt att vara säker på att problemet är direkt i motorn.

Bild
Bild

Vad ska man göra vid haverier

Om ljud från tredje part hörs i motorn eller elmotorn, till exempel, brummar enheten, men vägrar samtidigt att fungera, först bör du kontrollera lindningen runt den. Vanligtvis kallar experter detta kabeldragning med speciella enheter. Om allt är bra med det, bör du kontrollera kondensatorn, som också ansvarar för att slå på motorn. Vissa huvmodeller är utformade på ett sådant sätt att en kondensator ingår i motorlindningskretsen.

När problemet finns kan det hända att hastigheten på själva huven inte ändras. Vid eventuella haverier bör du noggrant studera bruksanvisningen för utrustningen .… Om de grundläggande lösningarna på problemet inte hjälpte, kommer du troligtvis att behöva använda specialisttjänster och till och med byta ut vissa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör ett val

Det är bäst att välja och köpa motorer för köksluvor i specialiserade och licensierade butiker. Vid allvarliga haverier är det dessutom bäst att ge företräde åt delar av samma företag som själva huven. På så sätt minskar riskerna för ytterligare haverier betydligt. Många huvar med en extern motor har förbättrad ventilation jämfört med konventionella alternativ, och de avger också mindre buller, vilket är ett klart plus.

När du väljer rätt huva och motor bör särskild uppmärksamhet ägnas åt alla tekniska egenskaper och parametrar, som anges mer detaljerat i passet till en sådan teknisk produkt. För att skydda huven från eventuella haverier måste du försöka ta hand om den så mycket som möjligt och rengöra den i tid, det är också mycket viktigt att byta nödvändiga filter i tid.

Bild
Bild

Mycket ofta kan kunderna inte välja mellan enkla eller dubbla motorhuvar. Oftast liknar dessa modeller en kupol. Naturligtvis förutsätter standardutrustningen att det bara finns en motor, men mer kraftfulla konstruktioner är utrustade med flera. Många experter tror att det är bäst att köpa alternativ med två motorer, eftersom de är mer produktiva, men vid störningar kan det uppstå problem med ytterligare avfall.

För att inte stöta på problem med utrustningen och den interna motorn är det bäst att inte köpa sådana produkter på tvivelaktiga kinesiska webbplatser. Ett utmärkt alternativ skulle vara att köpa utrustning från pålitliga och sedan länge etablerade tillverkare som ger bra garantiperioder. Till exempel bör du vara uppmärksam på kåpor och motorer för dem från Electrolux, Krona och några andra.

Rekommenderad: