Hoods Faber: Ursprungsland För Inbyggda Köksmodeller, Instruktioner För ö-enheter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hoods Faber: Ursprungsland För Inbyggda Köksmodeller, Instruktioner För ö-enheter, Recensioner

Video: Hoods Faber: Ursprungsland För Inbyggda Köksmodeller, Instruktioner För ö-enheter, Recensioner
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, April
Hoods Faber: Ursprungsland För Inbyggda Köksmodeller, Instruktioner För ö-enheter, Recensioner
Hoods Faber: Ursprungsland För Inbyggda Köksmodeller, Instruktioner För ö-enheter, Recensioner
Anonim

Idag finns det ett stort utbud av köksfläktstillverkare på marknaden. Faber förtjänar en speciell plats bland dem. Märket av italienskt ursprung med ett smalt fokus på tillverkning av huvar har funnits sedan 1955, och under denna tid lyckades det erövra sitt segment av denna marknad.

Bild
Bild

Om tillverkaren

Faber huvar tillverkas i en fabrik i Italien. Denna tillverkare är engagerad i tillverkning av uteslutande avgassystem och tror att detta är det enda sättet att garantera hög kvalitet på utrustningen. Produkterna ändras regelbundet och kompletteras med den senaste inredningen. Detta bidrog till den snabba utvecklingen på den lokala marknaden, och sedan att gå bortom landets territorium och få fotfäste på global nivå. Företaget är nu en av de tre bästa tillverkarna i världen.

Bild
Bild

Ett särdrag hos Faber från andra märken i denna bransch är närvaron av ett eget FoU -center, där högkvalificerade specialister utvecklar innovativ teknik som renar luften. Företaget har fått många utmärkelser för innovation och spetskompetens inom branschen. Centret undersöker för närvarande sätt att minska bullret från avgassystemet.

Bild
Bild

Fabers huvar är robusta och pålitliga, och slitstarka mönster smälter harmoniskt in i alla rum. För tillverkning av fodralet används plast- och stålmaterial av hög kvalitet med emaljbeläggning. De är dekorerade med högtemperaturbeständigt glas och trä, som behandlas med ett speciellt skyddsmedel. Alla produkter är ISO-certifierade och har två års kvalitetsgaranti, och reparation av huven är mycket enkel.

Bild
Bild

På grund av det harmoniska och snygga utseendet på huvarna av detta märke använder många familjer i Italien dem. Företagets representationskontor verkar över hela världen, utrustning tillverkas av 7 Faber -fabriker.

Det finns tre huvudsakliga produktlinjer som produceras på företaget:

  • Standard - produkterna i detta segment är avsedda för en masskonsument med en genomsnittlig inkomst och säljs via butiker.
  • Kök - en rad för köpare med högre krav på enhetens utseende och funktionalitet;
  • Premie - en serie designerhuvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett avgassystem för köket är det värt att omedelbart lyfta fram vissa kriterier som är avgörande i denna fråga.

Bild
Bild

Prestanda

Moderna lägenheter har stora kök (detta gäller särskilt studiolägenheter), och det är viktigt att huven har kapacitet för dessa dimensioner. Som regel är Faber -kåpor ganska kraftfulla, men det är fortfarande värt att beräkna kapaciteten innan du köper. Det finns en enkel formel för detta - rummets totala yta och takhöjden multipliceras med luftförnyelsefaktorn, som är 12. Denna faktor motsvarar sanitära standarder, där luften i köket är helt förnyas ungefär var 5: e minut.

Bild
Bild

Kontrollera

Alla Fabers produkter är elektroniskt styrda, därför är det värt att överväga dess fördelar och nackdelar.

Fördelar:

  • möjligheten att välja en tryckknapp eller touchkontrollenhet;
  • fjärrkontroll (finns inte på alla modeller);
  • ytterligare lägen och alternativ (intensivt läge, avstängningstimer).
Bild
Bild

Minus:

  • det finns programfel
  • spontan inkludering / avstängning;
  • hög känslighet för spänningsfall.
Bild
Bild

Belysning

Alla moderna modeller är utrustade med halogen- eller LED -belysning, vilket är den mest ekonomiska och hållbara. Ljuset är det mest naturliga, därför bevaras den naturliga färgåtergivningen av de rätter som förbereds.

Bild
Bild

Ljudnivå

Detta kriterium är mycket viktigt, även om många inte uppmärksammar det nödvändigt. Den optimala nivån för en fungerande enhet bör ligga i intervallet 35-45 dB, men för att hålla sig inom dessa indikatorer måste du offra utrustningens prestanda. Därför överstiger de mest kraftfulla huvarna den optimala ljudnivån. Du bör välja utrustning med prestandamarginal, detta hjälper till att minimera den negativa effekten av buller. Det är också viktigt att hålla filtren rena.

Bild
Bild

Filtertyper

Det finns två typer av filter - fett och kol. Den första typen är avsedd för grov luftrening från fett och andra stora partiklar. Detta är vad Faber huvar är utrustade med. Oftast är de återanvändbara och kan tvättas perfekt med tvålvatten, mindre ofta hittar du pappersfilter för engångsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en djupare luftrening och för cirkulationsläget krävs ett kolfilter. Det måste köpas i tillägg. Det kommer att räcka i 2-6 månader, beroende på graden av inomhusluftföroreningar.

Specifikationer

Till de huvudsakliga tekniska egenskaperna hos huven följande parametrar bör tillskrivas:

  • typ (öppen spis, inbyggd, lutande, hängande, bordsskiva);
  • läge (återcirkulation, utlopp);
  • Energiförbrukning;
  • maximal produktivitet;
  • antal hastigheter;
  • belysning;
  • kontrollkort (tryck, tryckknapp);
  • ljudnivå.
Bild
Bild

Modellöversikt

Utformningen av Faber huvar är deras särdrag, ett slags företagets visitkort. För alla, även det mest ovanliga köket, kan du välja ditt eget unika exemplar, dessutom har denna teknik hög effektivitet och funktionalitet.

Bild
Bild

Alla enheter är utformade för att ta bort förorenad luft från rum.

Om du vill maximera effektiviteten hos dina apparater finns det några tips att följa:

  • för att öka produktiviteten och minska ljudnivån är det värt att välja plaströr istället för korrugerade, de skapar mindre motstånd mot luftflödet som tas bort till utsidan;
  • kom ihåg att böjningar och skarpa svängar också stör luftens fria rörelse;
  • För att undvika ryggdraftseffekten bör luftutloppet ställas direkt på utsidan och inte genom byggnadens ventilation.
Bild
Bild

Låt oss överväga flera populära modeller av tillverkaren.

Faber Cocktail XS WH A55

Denna vita huva är gjord i ett lutande format. Denna färg anses vara klassisk, så den passar nästan alla kök. Den har en kapacitet på upp till 530 m³ luft per timme. I grundpaketet ingår ett kolfilter. Det finns en filterstoppningsindikator som berättar när du ska använda förbrukningsdelar. Du kan justera fläkthastigheten och timerinställningarna.

Fördelar: bra design, hög prestanda, timer

Nackdelar: en hög ljudnivå vid maximal hastighet, en smutsig yta som måste torkas ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faber Cocktail WH A80

Den lutande väggmonterade huven är gjord i vitt. Ganska stor genomströmning - upp till 660 m³ / h. Levereras med ett kolfilter.

Fördelar: modern design, relativt låg kostnad, bra prestanda

Det finns inga särskilda brister och brister.

Bild
Bild

Faber Eko XS EG6 BK A55

Modellen är tillverkad av rostfritt stål och svartmålad. Hög genomströmning - upp till 750 m³ / h. Brusområdet är 43 till 62 dB, beroende på belastningen. Det finns en fjärrkontroll.

Fördelar: bra design, hög prestanda, timer och filterstoppningsindikator

Nackdelar: högt pris.

Bild
Bild

Instruktionerna för Faber -kåpor hjälper dig att bekanta dig med installationsfunktionerna i detalj, studera en specifik uppsättning funktioner och tekniska egenskaper.

Ö -huvar

Ö -kåpor Faber förtjänar särskild uppmärksamhet. Ovanliga designlösningar kombineras med avancerad luftreningsteknik. Det finns originalkåpor, ljuskronor, fantastiska konstföremål, enkla geometriska former - kuber och cylindrar, gjorda av olika material och färger. Ö -huven kan ta en central plats i det inre av rummet, bli ett helt konstobjekt eller inta en neutral position.

Bild
Bild

Ljuskronor huvar

Sådana modeller är speciellt utformade för moderna interiörer. De mjuknar perfekt och lägger till de nödvändiga accenterna tack vare optiska och ljuseffekter.

Det finns följande rader:

  • Arkea;
  • Luxia;
  • Kaleidos;
  • Pareo;
  • Lyftkran.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spiskåpor

Fyrkantiga former är perfekta för interiörer i olika stilar, från klassisk till högteknologisk. De kännetecknas av en dold kontrollpanel och omkretsventilation.

Du hittar följande sorter av denna modell:

  • Lybra;
  • Cubia Isola.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huva-cylindrar

Spiskåpan har en cylindrisk form och passar perfekt in i ultramoderna köksinredningar. Om de spelas skickligt kommer de att se organiskt ut både i klassisk köksdesign och i minimalistisk stil.

Presenteras i följande rader:

  • Cylindra Isola Gloss;
  • Släppa;
  • Cassiopea Isola.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användare lämnar många recensioner om modellerna av huvorna i detta företag. I grund och botten är svaren positiva - kunder noterar bra prestanda, snabb luftrening, enkel användning av enheterna.

På den negativa sidan är det mycket buller vid höga hastigheter och behovet av att rengöra filtren ofta.

Bild
Bild

Driftsregler

Det spelar ingen roll vilken modell du väljer att köpa, var och en av dem kommer att kräva ordentlig vård.

  • Slå på huven redan innan du lagar mat och stäng av den först när luften i rummet är frisk.
  • Laga inte mat över öppen eld - det kan orsaka brand.
  • Försök att hålla fönstren öppna när du lagar mat länge.
  • Rengör filtren omedelbart. Ett rent filter tillåter luft att passera väl, uppfriskar det snabbare, men olja kan droppa från en smutsig.
  • Torka av enheten regelbundet med en fuktig trasa innan du kopplar bort den från strömförsörjningen. Återanvändbara filter kan rengöras i varmt vatten med ett avfettningsmedel.

Rekommenderad: