Polykarbonat "Carboglass": Förstärkt Cellulärt Och Monolitiskt Material, Densitet Och Andra Parametrar, Där De Används, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polykarbonat "Carboglass": Förstärkt Cellulärt Och Monolitiskt Material, Densitet Och Andra Parametrar, Där De Används, Recensioner

Video: Polykarbonat
Video: Монолитный поликарбонат Carboglass выдерживает выстрелы из ружья! 2024, Maj
Polykarbonat "Carboglass": Förstärkt Cellulärt Och Monolitiskt Material, Densitet Och Andra Parametrar, Där De Används, Recensioner
Polykarbonat "Carboglass": Förstärkt Cellulärt Och Monolitiskt Material, Densitet Och Andra Parametrar, Där De Används, Recensioner
Anonim

Cellulärt polykarbonat som produceras vid fabriken i Karboglass anses vara ett av de bästa i Ryssland och OSS -länderna. Företaget har uppnått detta resultat genom att upprätthålla en hög produktionsnivå med konstant modernisering, i enlighet med marknadens behov.

Införandet av innovationer och antagandet av effektiva beslut har lett till skapandet av en produkt som inte har några inhemska analoger. Inklusive - cellulärt polykarbonat med en plåttjocklek på 4 mm och 6 mm, utrustad med en förstärkt struktur. Idag är "Karboglass" det enda ryska märket som producerar sådant polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Specialisterna på JSC "Karboglass" var bland de första som producerade cellulära och monolitiska material . För produktion av produkter används automatiserade italienska linjer och högkvalitativa råvaror. Tillverkaren ger en garanti för sina produkter i upp till 10 år och kvalitetscertifikat i enlighet med kraven i GOST. Materialet testas i flera laboratorier och passerar genom ett testkomplex, ett brandsäkerhetscenter, etc. Det är uppenbart att fabriksprodukterna har förtjänat sitt positiva rykte och höga konsumentuppskattning.

Designegenskaperna hos cellulärt polykarbonat av detta märke inkluderar sådana egenskaper

  • Utmärkt genomströmning naturligt dagsljus.
  • Genomskinlighet av "Karboglass" -produktionen är upp till 86%.
  • Hög densitet , styrka och motståndskraft mot belastningar av olika typer.
  • Ökad värmeisolering . Behovet av uppvärmning minskar. Besparingar kan vara upp till 30%.
  • En lätt vikt .
  • Värmebeständighet . Materialet tolererar perfekt höga och låga temperaturer i intervallet från -40 till +120 ° C.
  • Ljudisolerat rummet .
  • Kemisk resistans till effekterna av många kemikalier med en aggressiv komposition. Stora industriella anläggningar byggs med bikakepaneler.
  • Flexibilitet … Platta tak på växthus har en nackdel - snö och fukt ackumuleras ovanpå dem, vilket påverkar kvaliteten på ljusöverföringen negativt och innebär periodisk rengöring. Detta är inte ett problem med en rundad design. Med cellulärt polykarbonat kan varumärket enkelt genomföra sådana projekt. Tack vare sin cellulära struktur kan den böjas utan rädsla för att förlora sina egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa egenskaper har gjort cellulärt polykarbonat användbart inom olika områden. Materialet har blivit en universell lösning för många byggnadsuppgifter när man skapar strukturer för olika ändamål.

Fördelarna med polykarbonat inkluderar följande egenskaper

  • Ej brandfarligt material. I detta avseende är det mer efterfrågat än brandfarligt akrylglas.
  • Motstånd mot aggressiva yttre faktorer, inklusive atmosfäriska fenomen.
  • Resistent mot deformation.
  • Tillverkad med strikt efterlevnad av teknik i enlighet med produktionsstandarder.

Dessutom skapar och erbjuder tillverkaren förstärkt cellulärt polykarbonat och dukar med dubbel UV -skydd … Fabriken ger 15 års garanti för UV-beständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper för materialtyper

Särskilda typer av glas, utrustade med slagmotstånd, är sämre än armerat polykarbonat i vikt och kostnad . Dessutom är konstruktionen av stora glasstrukturer problematisk, och lastning och transport av polykarbonat kräver inte sådana ansträngningar. Polykarbonatens densitet beror på strukturen och frisättningsformen och sträcker sig från 0, 68-3 kg / kvm. På grund av dessa egenskaper används plastmaterial ofta vid konstruktion av arenor, växthus i jordbruk, skjul, staket etc.

I den industriella serien av "Karboglass" representeras polykarbonat av en-, två-, tre-, fyrkammare och förstärkta versioner . Ark produceras i två storlekar: 2100 x 6000 mm, 2100 x 12000 mm. I detta fall är en tjocklek på 4 till 25 mm möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en transparent polymerplast eller en färgad version av duken . Skräddarsydd polykarbonat av icke-standardfärger: färglös, brun och bronskrossad is. Detta namn gör ett material med utmärkta kvaliteter ännu mer attraktivt för köpare. Det innovativa polymertakmaterialet har en viss livslängd. Enligt tillverkaren är garantitiden för Karboglass polykarbonat i genomsnitt 10 år.

Men erfarenheten från specialister från byggföretag visar att det, med förbehåll för alla lagringsstandarder, regler för transport, installation och vidare underhåll, tar cirka 20 eller till och med 25 år att använda materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I utseende är arkmaterialet så här

Monolitisk . Massiv plast i form av en massiv panel, lämplig för att bygga ramlösa strukturer. På privata byggarbetsplatser används det mindre ofta på grund av komplexiteten i installationen.

Bild
Bild

Mobil - en panel bestående av två eller flera polymerark som är förbundna med broar för styvhet. De hålrum som bildas mellan dem kallas honungskakor. Oftast är det rektangulära celler, men det är möjligt att producera bikakor i form av en trapets, triangel och andra geometriska former. Cellulärt polykarbonat, med sin låga vikt och höga flexibilitet, gör det möjligt att skapa komplexa elementlinjer direkt på installationsplatsen utan mycket ansträngning och skicklighet. Finns i standardarkstorlekar. Används oftast i privat konstruktion.

Bild
Bild

Förstärkt - Polykarbonat "Premium Crystal", som inte har någon konkurrens på den inhemska byggmarknaden. Förstärkt cellulärt polykarbonat skiljer sig från standardtypen med enkel kammare genom tillsats av diagonala skiljeväggar, vilket ökar arkets hållfasthet och ökar materialets värmeisolering. På utsidan är arken belagda med ett UV -lager på 45 mikron, vilket förhindrar förstörelse av panelen från påverkan av ultraviolett strålning. En skyddande beläggning finns på båda sidor. Designad för att fungera i upp till 20 år.

Bild
Bild

Dessutom förstärkt polykarbonat betydligt minskar temperaturskillnader när tiden på dygnet ändras jämfört med standard enkelkammarmaterial. Samtidigt premium -alternativet högre ljusspridning . För ett växthus är denna indikator viktig, eftersom den förkortar skörden. Förbättrad isoleringskvalitet hos förstärkt polymerplast har en gynnsam effekt på växttillväxten och bidrar till ett mer aktivt och högkvalitativt utbyte på kort tid.

Förstärkt polykarbonat väljs för konstruktion av växthus under de tuffa klimatförhållandena i ryska vintrar . Tillägget av överliggare gör att plastarken tål tung snö och vindbelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

En hög styrka för mekanisk spänning och motståndskraft mot väderlek gör det möjligt att använda polymerplast enligt följande:

  • under konstruktion: utrustning för idrottsplatser och arenor, utomhuspooler, dörrar, duschkabiner, övergångsställen, markiser;
  • inom utomhusreklam: design av gatuföremål, skapande av banderoller, paviljonger;
  • för inredning : kontorpartitioner, undertak;
  • för jordbruksbehov: industriella och privata växthus och växthus, blomväxthus, boskapsbockar, foderförvaring.

Det är bekvämt att fixa polykarbonatark på enskilda balkonger, du kan omsluta territoriet med dem, täcka sommarkök och garage . Det finns många fler alternativ för att använda detta moderna material. Och i varje fall visar sig en sådan lösning vara optimal när det gäller enkel transport, installation och livslängd på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Att döma av konsumentrecensioner är cellulärt polykarbonat det bästa materialet för privat konstruktion. Designegenskaperna och tidstestet har genererat positiva svar. De flesta av kommentarerna gör att vi kan anse att produkterna från Karboglass -anläggningen är överlägsna inhemska och importerade motsvarigheter.

Materialet uppskattas av privata utvecklare och proffs för sin visuella estetik, flexibilitet och styrka och vikt. På grund av dessa egenskaper krävs inga speciella färdigheter eller verktyg för installation av någon skala och komplexitet av Karboglass TM polykarbonatelement. Det är bekvämt att transportera och lagra materialet på olika områden.

Samtidigt är det viktigt att inte glömma att omedelbart ta bort smuts från polykarbonatets yttre yta. Annars visar materialet bara positiva egenskaper och en lång livslängd.

Rekommenderad: