Ramlös Inglasning Av Verandan Och Terrassen: Hur Man Gör Allt Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar Ett Lusthus I Landet Med Polykarbonat Och Sätter Ett Skjutfönster

Innehållsförteckning:

Video: Ramlös Inglasning Av Verandan Och Terrassen: Hur Man Gör Allt Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar Ett Lusthus I Landet Med Polykarbonat Och Sätter Ett Skjutfönster

Video: Ramlös Inglasning Av Verandan Och Terrassen: Hur Man Gör Allt Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar Ett Lusthus I Landet Med Polykarbonat Och Sätter Ett Skjutfönster
Video: Glasa in din altan 2024, Mars
Ramlös Inglasning Av Verandan Och Terrassen: Hur Man Gör Allt Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar Ett Lusthus I Landet Med Polykarbonat Och Sätter Ett Skjutfönster
Ramlös Inglasning Av Verandan Och Terrassen: Hur Man Gör Allt Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar Ett Lusthus I Landet Med Polykarbonat Och Sätter Ett Skjutfönster
Anonim

Ramlösa glasrutor började användas på sjuttiotalet i Finland, men det används framgångsrikt idag. För närvarande har detta system vunnit stor popularitet runt om i världen. Idag använder processen den senaste tekniken och moderna högkvalitativa material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Ramlösa glas används ofta på grund av att det kan användas i de flesta rum där fönster finns, både i stugor och privata hus och i sommarstugor. Installation av glas med denna teknik kan utföras på balkonger, verandor och terrasser.

Glasrutor utan ramar används allt oftare, det rekommenderas att utföra det med hjälp av professionella hantverkare, men du kan också hantera det på egen hand.

Det viktigaste är att inte glömma att tekniken kräver maximal noggrannhet och att följa instruktionerna, då kommer resultatet att glädja konsumenten i många år, oavsett var strukturen ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyckelfunktioner

Ramlösa glas är en enda beläggning baserad på härdat och mycket hållbart glas. Den har olika tjocklekar, som inte får överstiga 10 millimeter.

Förutom den speciella styrkan är det nödvändigt att notera den termiska säkerheten för glasögonen som används i processen . Efter inglasning utan användning av ramar får konsumenten en plan yta utan defekter och snedvridningar.

I detta fall är glasögonen placerade så nära varandra som möjligt och är anslutna med ett speciellt tätningsskikt. Detta lager hjälper till att uppnå täthet vid lederna, ger ytterligare styrka, utesluter penetrering av damm och fukt inuti.

Glidande skärmar flyttas med hjälp av aluminiumskenor, som är fixerade ovanför och under glaset. I vissa fall kan modeller presenteras där skärmarna är vikta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

Högkvalitativ installation och montering är en obligatorisk komponent i ramlösa glas. Endast med ett kompetent tillvägagångssätt för dessa processer kommer resultatet av arbetet att glädja konsumenten under en lång tid.

Först och främst är det nödvändigt att fixa den övre blinkningen och fästa den övre aluminiumprofilen . Nästa steg är att korrekt installera kullagersystemet. De är placerade i den övre profilen och rymmer dubbelradiga rullar.

Efter det, när du använder en silikontätning, installeras en glasprofil högst upp. Glaspaneler följer efter. En glasprofil placeras, bearbetas med ett tätningsmedel, en nedre aluminiumprofil monteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen måste fixeras till den nedre ebbarriären. Därefter elimineras eventuella sprickor med hjälp av ett tätningsmedel, lederna beläggs.

Använd inte skruvar eller spikar när du arbetar. Alla fogar bearbetas med speciellt lim.

I vissa fall är det möjligt att använda monolitiskt polykarbonat. Det kostar mindre än härdat glas. Guideprofiler har också ett ganska högt pris, men deras ersättning med liknande element som inte är avsedda för inglasning kommer oundvikligen att leda till kvalitetsförlust i slutet av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med en terrass, kom ihåg att den rekommenderade glastjockleken ska vara 10 millimeter och fönstrenas höjd ska vara 3 meter. I allmänhet ser strukturen ut som en glasvägg med ett skärp som kommer att rotera. Detta blad fungerar som en dörr och är utrustat med ett handtag och ett låssystem.

Glasskärramar kan göras för hand . I vissa fall kan konsumenten ersätta grundmaterialet med liknande.

Vid användning av inte härdat glas, utan polykarbonat på terrassen, måste vissa villkor vara uppfyllda. Området för det övre snittet är täckt med en speciell film, och hål lämnas längs omkretsen av det nedre snittet för det fria flödet av vatten för att undvika grumling av materialet. Det rekommenderas att använda termiska brickor när du fäster arken och gummikuddar för att skydda kanterna på duken.

Om ett transparent tak är avsett är det också tillverkat av polykarbonat. Detta kommer att göra hela rummet ljust och luftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av ramlösa glas ger rummet ett öppet, elegant och elegant utseende. När den appliceras på en veranda blir det möjligt att öppna fönstren helt. Dessutom är tekniken helt säker.

Dörrarna är fixerade med lås, vilket innebär att möjligheten till fri öppning utesluts. Starkt och tjockt glas tål ganska allvarliga belastningar, skyddar rummet mot fukt, damm och vind. Dessutom orsakar systemet inte underhålls- och driftsvårigheter, är lätt att rengöra och har en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av glasets storlek blir rummet mer öppet och ljust . Vid eventuell skada på glaset sönderfaller det inte till fragment och det är omöjligt för dem att skadas. Dessutom erbjuder marknaden olika alternativ för glasform, så att du kan göra din version av verandan icke-standard.

Bland nackdelarna kan det noteras att inglasningen inte kommer att påverka temperaturregimen i rummet. Dessutom innebär konstruktionens täthet inte dess ljudisolering, vilket innebär att det inte kommer att vara möjligt att skydda mot buller som kommer utifrån. Systemet inkluderar inte myggnät. Och slutligen är ramlösa glasrutor inte ett billigt förfarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt vård

Verandaer och terrasser med ramlösa glas är lätta att underhålla och underhålla. Det rekommenderas att spraya dem med silikonspray en gång om året.

För att undvika defekter och repor på glasögonen bör de inte torkas med tidningar. Även om denna metod kan vara ganska effektiv för rengöring, men med tiden kommer den oundvikligen att leda till skador på ytan.

Användning av kemiska föreningar rekommenderas inte. Vid bearbetning är det också bättre att använda en mjuk, fuktig trasa.

Bild
Bild

Ramlösa glas får allt större popularitet över hela världen. Det används i flerbostadshus, privata och lanthus, i stugor och i sommarstugor. Varför använder konsumenterna alltmer denna teknik?

Först och främst noteras skyddssystemet för detta system . I områden med ett ogynnsamt klimat, där det är ofta nederbörd och starka vindar, kan ramlösa glasrutor bli en oumbärlig assistent. Det skyddar rummet från inträngning av damm och smuts, fuktighet och effekterna av olika väderförhållanden. I rum i anslutning till verandan observeras ofta kondens och mögel. Med ramlösa glasrutor löses detta problem enkelt.

Dessutom blir utsidan på verandan eller terrassen mer elegant och modern. Utrymmet expanderar visuellt och lederna mellan glasögonen är helt osynliga, vilket skapar effekten av en glasvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den nyaste tekniken och moderna högkvalitativa material som används i arbetet garanterar styrka, strukturens tillförlitlighet och lång livslängd. Glas motstår yttre påverkan, det är svårt att skada eller bryta det, och stängningsmekanismen hjälper till att skydda strukturen från inbrott.

När glaset går sönder smulas det i kuber som inte kan skäras, utan skarpa kanter och fragment . Detta garanterar säkerheten för konsumenten även i nödsituationer.

Det bör noteras den estetiska funktionen hos ramlösa glas. Rummet blir ljust, ser modernt och originellt ut. Den tveklösa fördelen är att tekniken kan användas i de flesta rum med glas. Det viktigaste är att observera tekniken när du installerar strukturen och ta hänsyn till alla funktioner i denna metod.

Rekommenderad: