Huva Inbyggd I Bänkskivan: En Design Inbyggd I Bordet För Köket, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Huva Inbyggd I Bänkskivan: En Design Inbyggd I Bordet För Köket, Recensioner

Video: Huva Inbyggd I Bänkskivan: En Design Inbyggd I Bordet För Köket, Recensioner
Video: Ny köksinredning monteras i Uppsala 2024, April
Huva Inbyggd I Bänkskivan: En Design Inbyggd I Bordet För Köket, Recensioner
Huva Inbyggd I Bänkskivan: En Design Inbyggd I Bordet För Köket, Recensioner
Anonim

I flera år har inte vanliga kåpor byggda ovanför spisen blivit populära, utan de som installeras direkt i bänkskivan. Moderna huvar av en ny och förbättrad typ anses vara mer mångsidiga och bekväma för hemmabruk. Innan du väljer en sådan teknik bör du ta reda på alla dess fördelar, nackdelar, driftsprincip, funktioner och några andra viktiga punkter. Dessutom är det mycket viktigt att bekanta dig med kriterierna för att välja en sådan teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det?

Som regel är en bordsskiva inbyggd direkt i ett specialbord eller i ett köksskåp. Vi kan säga att utrustningen är placerad bredvid kaminen, på sidan av den och ibland även bakom den, så bara ventilationsgaller kommer att synas utanför. De flesta modellerna av inbyggda huvar från olika märken är icke-bärbara, statiska, men det finns också dyrare alternativ-mobila. Det finns till och med huvar som kan stiga lite, till exempel till höjden av en stekpanna eller till och med en kastrull. Denna typ av teknik anses vara innovativ ., eftersom den i många kriterier och tekniska egenskaper överträffar de klassiska modellerna av upphängda huvar.

Idag erbjuder många tillverkare endast 2 typer av sådan utrustning - inbyggt i skåpet och inbyggt i bordet. Modeller inbyggda i garderoben är billigare, eftersom de vanligtvis inte syns - på så sätt sparar tillverkaren på ovanliga och vackra utrustningsfinisher.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Funktionsprincipen för en sådan huva skiljer sig praktiskt taget inte från den vanliga. Det antas dock att inbyggda modeller absorberar mer smuts, lukt och ångor från köksapparater. Experter har dessutom funnit att sådana extrakt inte tillåter att aromer av rätter blandas med varandra, vilket är en tveklös fördel. Enheten av en ny typ fungerar punktvis, den kan fånga upp även de minsta ångorna, som helt enkelt inte kan nås med en konventionell huva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem är det till?

Den inbyggda spiskåpan är perfekt för moderna moderniserade kök där denna typ av utrustning helt enkelt är nödvändig. En sådan huva är mycket lätt att använda, kontrollen är enkel, mycket känslig, absolut allt kan hanteras. Den nya typen av huvar kommer att kunna glädja även de mest krångliga kunderna som letar efter något speciellt för sig själva. Det är ganska svårt att svara på frågan om en sådan enhet räcker i ett stort kök eller om du också måste installera en klassisk modell. Allt beror på rummets utformning, liksom på hur ofta maten kommer att tillagas i den.

Normalt kan normal köksventilation vara ansvarig för allmän rengöring. Inbyggda modeller är uteslutande lämpliga för lokal exponering och rengöring. Ett stort plus är att kåpan kan placeras inte bara på ena sidan av spisen, utan från flera samtidigt. Inbyggda huvmodeller är också lämpliga för ökök, för dem som inte har överskåp, såväl som för kök vars inredning är gjord i stil med minimalism eller futurism.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag kan du i många järnaffärer hitta flera alternativ för inbyggda produkter för köket. De vanligaste alternativen är - med frånluft och cirkulationsläge … Huvor med en ventil är bra genom att de automatiskt förnyar luften genom att ansluta till ventilationen i en lägenhet eller hus. Sådana huvar har många fördelar, men när det gäller flerbostadshus är det värt att komma ihåg att de mest obehagliga luktarna från grannarna kan komma in i gruvan.

Cirkulerande samma alternativ för huvar är enklare och bekvämare, eftersom de rengör luften med hjälp av specialfilter och inte är anslutna till en gemensam gruva. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kåpor med kolfilter, som inte kräver installation av ett speciellt rör för luftutsug. De rengör luften perfekt samtidigt som de eliminerar de mest obehagliga luktarna från utsidan. Dessutom betraktas kol som miljövänligt och rent för människor och miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör välja önskat huva alternativ i enlighet med dina egna preferenser, ekonomiska möjligheter och, naturligtvis, med hänsyn till köksparametrarna. Om du inte är säker på att du kan välja huven själv är det bäst att använda råd från specialister i respektive butik.

Det är värt att notera att vissa tekniska produkter kanske inte kan byggas in i köket av den gamla typen eller modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en huva för ditt hem bör du vara uppmärksam på följande kriterier:

  • utrustningens produktivitet och dess driftsätt (det bör finnas så många som möjligt för den bekvämaste användningen av utrustningen);
  • dimensioner och närvaro av filter för luftrening;
  • ljudnivån som avges (det är bäst att köpa tysta modeller, som regel distraherar de inte bara hushållsmedlemmar utan fungerar också bättre);
  • närvaron av en timer, liksom en kontrollmetod (modeller med pekskärm anses vara efterfrågade, men tryckknappar är också tillgängliga);
  • Det är lika viktigt att uppmärksamma tillgängligheten för installationen, eftersom många modeller inte kan byggas in av oss själva, och detta är ett extra slöseri.

När du köper en fläkt med kolfilter är det mycket viktigt att kontrollera om det finns speciella indikatorer på den, vilket indikerar att det är dags att byta filter. Det är bäst att välja huven direkt från motsvarande licensierade butik. Online shopping är naturligtvis bra, men det är bäst att se utrustningen personligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utfärda pris

Jag vill genast notera att det knappast går att spara pengar på sådan modern teknik, och det är inte meningsfullt. För att huven ska fungera i många år måste du investera i den och ta hand om den ordentligt för att undvika eventuella haverier i framtiden. I genomsnitt kostar kåpor av denna typ från olika tillverkare från 6 till 12 tusen rubel. Det finns också dyrare modeller från betrodda märken, som till och med kan kosta 20 tusen rubel.

Idag kan du på Internet hitta många positiva recensioner om denna typ av teknik. Nöjda kunder noterar att deras nya kåpor är kraftfullare och fungerar mycket bättre än konventionella.

Rekommenderad: