Bambukvastar För Ett Bad: Hur Man Använder Och ångar På Rätt Sätt? För- Och Nackdelar Med Att Använda

Innehållsförteckning:

Video: Bambukvastar För Ett Bad: Hur Man Använder Och ångar På Rätt Sätt? För- Och Nackdelar Med Att Använda

Video: Bambukvastar För Ett Bad: Hur Man Använder Och ångar På Rätt Sätt? För- Och Nackdelar Med Att Använda
Video: I FADED MY ACNE SCARS + GOT CLEAR SKIN DOING THIS FOR 1 MONTH! VIDEO PROOF | SKINCARE ROUTINE 2024, Maj
Bambukvastar För Ett Bad: Hur Man Använder Och ångar På Rätt Sätt? För- Och Nackdelar Med Att Använda
Bambukvastar För Ett Bad: Hur Man Använder Och ångar På Rätt Sätt? För- Och Nackdelar Med Att Använda
Anonim

Badhuset har varit populärt bland ryska i många år. Och alla vet att utan en bra kvast blir ett badbesök inte så användbart. Men nu, allt oftare i ångrum, har inte de vanliga björk- och ekkvastarna blivit aktuella, men exotisk bambu … För att använda dem korrekt och tillämpa dem med hälsofördelar måste du veta allt om bambukvastar för ett bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En bambukvast är de unga skotten av en växt som är ansluten i ändarna . Således finns det ett handtag som är bekvämt att hålla i under olika manipulationer med ett oumbärligt attribut för badet, om än något exotiskt. Så, utåt, liknar en bambukvast för ett bad en vanlig, förutom att de så kallade stavarna ser annorlunda ut. De är naturligtvis mycket tjockare.

Dessa produkter, framgångsrikt använt för bastur , är ganska hållbara och kan hålla länge. Bambu trä anses vara den renaste när det gäller miljön.

Det säregna med denna växt är att stammen växer med 5 cm per dag, vilket gör att den inte kan absorbera skadliga ämnen från marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av en bambukvast i ett bad har sina obestridliga fördelar, som bör övervägas mer detaljerat

  1. Bambu är mycket tuffare än de vanliga kvastarna i björk eller ek, så massage med en sådan enhet slappnar av alla muskler mycket snabbare. Sådan massage är särskilt bra efter fysisk utmattning, känslomässig stress.
  2. Sådan massage kommer att vara till stor nytta för dem som lider av sjukdomar i lederna, muskuloskeletala systemet. Men det är bäst att konsultera en läkare innan proceduren.
  3. En bambukvast i en bastu är en oumbärlig hjälpare för dem som har bestämt sig för att bekämpa överskott av kroppsfett. Regelbundna förfaranden i kombination med rätt näring ger ett positivt resultat.
  4. Procedurerna förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att etablera ämnesomsättningen och har en gynnsam effekt på hudens allmänna tillstånd.
  5. En bambukvast har inga löv, det vill säga vid användning behåller den sitt utseende länge: löv faller inte av från det, det trasslar inte.
  6. En viktig detalj för dem som gillar att fatta beslut snabbt och genomföra dem omedelbart: en bambukvast behöver inte ångas och vänta ett tag. Den är alltid redo att användas.
  7. En bambukvast är lämplig för känslig hud, eftersom dess effekt är ganska mild. Dess användning går bra med aromaterapi, peeling, anti-celluliter massage.
  8. I vissa fall är det mer bekvämt att vara kvar i dina kläder. Detta alternativ är inte tillgängligt med konventionella kvastar. Men med bambu är det en helt annan sak. Dess effekt kommer att vara effektiv även om det inte finns någon direkt kontakt med huden. Du kan massera genom ett lakan eller en handduk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men med ett stort antal fördelar med att använda en bambukvast i badet finns det också nackdelar, även om de alla är kopplade till förekomsten av vissa sjukdomar

  1. Massera inte personer som har njure eller gallsten. Detta kan leda till rörelse av stenar, skarp smärta och andra obehagliga konsekvenser.
  2. Det är oönskat att utföra procedurer under förkylning. Det är bättre att använda detta alternativ i förebyggande syfte, när personen är frisk.
  3. Sådana händelser är oacceptabla under graviditeten, liksom under amningstiden.
  4. Det är värt att undvika procedurer för patienter med maligna tumörer, tuberkulos och andra allvarliga sjukdomar.
  5. Sådan massage kan skada dem som lider av sjukdomar i hjärtat och blodkärlen, har problem med blodtrycket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Att använda en bambukvast innebär lätt knackning , som skiljer sig från de slag som appliceras av de vanliga kvastarna - björk eller ek. Massageeffekten uppnås genom att ändra rörelsens rytm när man knackar på och ändrar svängningens amplitud . Så, alternerande lättare knackning med intensiv, accelererande eller saktar ner tempot, kan du uppnå en avslappnande och helande effekt.

Ett besök i badhuset eller bastun med en bambukvast kommer att vara ett bra evenemang som kommer att bidra till läkning av kroppen i allmänhet och hitta inre harmoni . För att få önskat resultat och verkligen njuta av proceduren måste du ånga ordentligt.

Bild
Bild

Vid massage med bambukvastar rekommenderas det använd olja … Det kan vara lika speciellt massageolja , och gjort hemma. Du kan till exempel ta olivolja eller mandelolja, tillsätt några droppar av din favorit aromatiska olja. Du kan blanda flera typer, det viktigaste är att det inte är en hård, men en behaglig avkopplande lukt, trots allt är syftet med ett sådant förfarande att få njutning och inte uppleva obehag.

Det finns alltid ett val beroende på målet. För irriterad eller inflammerad hud kommer det att ha en fördelaktig effekt på dess tillstånd tea tree olja.

Om du vill bli av med celluliter och ett par extra kilo är det bättre att föredra enbär eller citrusolja. Om du bara vill koppla av kommer lavendelolja att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppen måste vara ordentligt förberedd för massage . För att göra detta bör du först sitta i ångrummet, sedan applicera olja på kroppen, gnugga lätt huden. Ett par bambukvastar används för massagen . Det finns många typer av procedurer. Men grundprincipen är att du ska göra glidande rörelser över kroppen, lätt klappa, knacka. Massage startar uppifrån och ner. Först stannar de på fötterna, rör sig sedan längs benen till baksidan, sedan till nacken. Och sedan rör de sig i motsatt riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av teknikerna nedan är lämplig för användning i ångbad eller bastu. Efter ångbadet och applicering av oljan kan du starta proceduren.

Kreolsk massage . Denna teknik är lämplig för det rättvisa könet, eftersom det hjälper till att göra huden mer elastisk, bli av med apelsinskalet. Först måste du slå på trevlig lugn musik, detta bidrar alltid till avkoppling. De slag som produceras på kroppen påminner något om en trumrulle. Slagens höga intensitet betyder inte att dessa kommer att vara obehagliga känslor. Tvärtom, sådana manipulationer hjälper dig att slappna av och kommer att ha en mycket bra effekt på ditt välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samuraj . Innan denna typ av massage måste du värma upp kroppen mycket bra. Någon föredrar att förånga en kvast i kokande vatten i 5-10 minuter. Under massagen sker snabb tappning på kroppen i en rytm, sedan ökar intensiteten, tempot accelererar. Detta alternativ hjälper till att bli av med smärta i ryggraden och lederna, lindrar muskelspänningar väl efter träning. På grund av denna effekt förbättras blodcirkulationen, ämnesomsättningen och hudtonen ökar. Det enda villkoret som måste följas är att lyssna på dina egna känslor. Om det ens finns minimal smärta måste du minska hastigheten och intensiteten på slag, eller till och med stoppa dem helt och hållet. Det bör inte finnas någon smärta under denna procedur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akupressurmassage … Denna typ kräver viss kunskap om vilka punkter på kroppen som är ansvariga för vissa organ. Proceduren består i att göra smidiga strökrörelser med kvastar, samtidigt som de agerar på önskade punkter. Med regelbundna procedurer kan en sådan teknik inte bara ha läkning utan även medicinska egenskaper.

Rekommenderad: