Grankvastar (22 Bilder): Hur ångar Du För Ett Bad? Förarna Och Skadorna Med Grankvastar. Hur Förvaras Och Används Det På Rätt Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Grankvastar (22 Bilder): Hur ångar Du För Ett Bad? Förarna Och Skadorna Med Grankvastar. Hur Förvaras Och Används Det På Rätt Sätt?

Video: Grankvastar (22 Bilder): Hur ångar Du För Ett Bad? Förarna Och Skadorna Med Grankvastar. Hur Förvaras Och Används Det På Rätt Sätt?
Video: Мало кто знает об этой функции БОЛГАРКИ !!! 2024, Maj
Grankvastar (22 Bilder): Hur ångar Du För Ett Bad? Förarna Och Skadorna Med Grankvastar. Hur Förvaras Och Används Det På Rätt Sätt?
Grankvastar (22 Bilder): Hur ångar Du För Ett Bad? Förarna Och Skadorna Med Grankvastar. Hur Förvaras Och Används Det På Rätt Sätt?
Anonim

Bad - det här är en speciell plats där vi går för att ta ett ångbad, förbättra vår hälsa eller bara umgås med vänner i en trevlig, avslappnad atmosfär. Många tror att hon är nyckeln till god hälsa. För att få maximal effekt av att gå till badet får du inte glömma det obligatoriska attribut till exempel om en kvast, som är en integrerad del av processen.

Badkvastar är väldigt olika. För deras tillverkning kan grenar av olika växter användas. En av de mest användbara är en kvast. Det handlar om honom och dess användbara egenskaper, funktioner, lagringsregler och ångning som kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Gran är ett barrträd som har många fördelaktiga egenskaper . Därför görs ofta kvastar för ett bad av det. Användningen av barrkvastar i ångrummet hjälper inte bara till att rengöra kroppen, utan har också en helande effekt på den:

  • stärker immunsystemet;
  • toner upp;
  • normaliserar blodcirkulationen;
  • slappnar av;
  • föryngrar;
  • lindrar smärta i muskler och leder;
  • tar bort muskelspänningar;
  • har en utmärkt effekt på huden.

Det ska noteras att grankvast jämfört med andra är ganska elastisk, hållbar, luktar gott . Doften som kommer från den, om den används korrekt, kan också ha en bra effekt på slemhinnorna i halsen och näsan.

Många erfarna användare hävdar att ständig inandning av doften av gran hjälper till att hantera kronisk rinit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man fann experimentellt att en grankvast för ett bad inte har några nackdelar . Här är bara ett antal kontraindikationer för användning.

Det rekommenderas inte att använda det under parker för dem som lider:

  • allmän sjukdomskänsla
  • ihållande muskelsmärta;
  • känslomässig trötthet;
  • förkylning åtföljd av hög feber;
  • hosta.
Bild
Bild

Det rekommenderas inte heller att använda en kvast i ett bad när:

  • högt tryck;
  • graviditet, menstruation;
  • närvaron av öppna sår, sår på kroppen;
  • svår klåda;
  • rodnad i huden;
  • förekomst av maligna tumörer;
  • under amning.

Om du inte har någon av ovanstående sjukdomar kan du säkert använda en grankvist när du besöker ett bad.

Bild
Bild

Funktioner för att samla grenar

Gran är en vintergrön blommande växt, så att samla grenar från ett träd är inget problem alls. Det viktigaste är att hitta henne. Hon älskar bördig jord, frisk luft och växer främst i Rysslands östra regioner. Att skörda en kvast börjar med insamling av grenar . Du måste välja och klippa dem korrekt.

Följ råd från erfarna användare

  1. Välj träd som växer så långt som möjligt från vägen, industrianläggningar.
  2. För en badkvast måste du välja unga, flexibla och doftande grenar. Därför måste de samlas in i maj innan sommaren börjar. Det är under denna korta period som grangrenarna uppfyller alla krav.
  3. Det är lämpligt att välja en solig dag för att skörda och klippa grenar.
  4. Du måste klippa grenarna med en exceptionellt skarp beskärare så att snittet blir jämnt.
  5. Välj raka, jämna grenar så att kvasten i slutändan visar sig vara platt.
  6. Längden på varje grensnitt ska vara inom 50 centimeter.

En mycket ung växt rekommenderas inte att användas som "donator". Detta är fullt av konsekvenser - det kan dö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur stickas rätt?

När grangrenarna har samlats upp måste de knytas så att ett gäng bildas av dem. Detta måste göras i en specifik sekvens.

  1. Sprid ut alla grenar du har framför dig. Undersök dem noggrant igen.
  2. Trimma vid behov så att grenarnas längd är densamma.
  3. Bestäm på platsen som ska vara handtaget. Det måste rengöras väl och jämnas ut.
  4. Under processen med att göra en kvast, se till att grenarna på de yngre skotten är utanför, men de äldre är inuti.
  5. När alla grenar är samlade i ett gäng måste de fästas ihop. Ett robust rep är perfekt för detta.
  6. Ett bandage eller gasväv ska lindas ovanpå repet.

När kvasten är monterad, ta den i din hand, försök att vinka den. Denna enkla manipulation hjälper dig att förstå om det passar bekvämt i din hand. Om allt fungerade behöver du bara hänga upp produkten.

Bild
Bild

Hur förvaras?

Det är mycket viktigt att ha rätt lagra granen . Behållandet av dess medicinska egenskaper och bekvämlighet vid användning beror på detta. För förvaring är det bäst att välja ett torrt, ventilerat område, undvika öppna lågor och värmeapparater. Det finns tre lagringsmetoder.

  1. Häng produkten i ett mörkt och svalt rum, till exempel en vind.
  2. Torrt hö är perfekt för förvaring, naturligtvis, om du har en. Demonterade grangrenar ska läggas i hö. Och vid behov, skrapa den och ta det antal grenar du behöver för att skapa en kvast.
  3. Du kan också förvara den på golvet på vinden eller skjulet. Först måste du lägga ut torrt gräs på golvet. Lägg färdiga kvastar på den, täck med ett lager torrt halm ovanpå. Halmen måste rakas var tredje dag för att ventilera kvastarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa metoder för lagring av granprodukter är lämpliga för dem som bor i ett privat hus . Men för dem som bor i en lägenhet, och som varken har skjul eller vind, är en annan metod för att bevara produkten lämplig. Kvasten behöver bara förpackas i tjockt papper och hängas i skafferiet.

Dessa förvaringsmetoder hjälper till att bevara produkten och dess användbara egenskaper, även på vintern.

Bild
Bild

Ångande metoder

Många oerfarna användare undrar om det är nödvändigt att föranvända det innan de används ånga grankvast. Såklart ja! Saken är att den är ganska tuff, och om du har känslig hud eller inte tidigare har erfarenhet av att använda den måste detta göras.

Det finns tre metoder för ångning

  1. Innan du går till badhuset måste du brygga en kvast i 15 minuter i kokande vatten. Efter denna tid blir grenarna mjukare.
  2. Den andra metoden är mer tidskrävande och fungerar om du har några timmar kvar. Kvasten ska blötläggas i varmt vatten i 3 timmar. Denna tid kommer att räcka för att onödig stelhet ska försvinna.
  3. Denna ångmetod är lämplig för dem som älskar aromatisk ånga i badet. Granen måste sköljas och sänkas ner i en behållare med kokande vatten i 6 minuter. Lägg sedan på hett kol och torka något. Det viktigaste är att inte överexponera, annars torkar nålarna ut och blir stickade.

Experter rekommenderar att du använder den andra ångmetoden. Det är det mest effektiva, och granen kommer inte att förlora sina fördelaktiga egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man ett ångbad?

Det är viktigt att kunna använda en kvast på rätt sätt . Erfarna badvakter rekommenderar att du inte använder en kvast på en gång. Det är nödvändigt att ge kroppen tid att vänja sig vid ångan, att mjukna, och under tiden kommer kvasten också att nå önskat tillstånd. Håll dig till följande regler:

  • det måste vara två personer i ångrummet;
  • det rekommenderas att använda två granprodukter;
  • först måste du försiktigt stryka kroppen med en kvast, under inga omständigheter börja piska med all kraft;
  • först måste du utveckla sidorna;
  • utför sedan lätt knackning på bäckenet, låren, fötterna, vaderna;
  • efter att kvastarna hålls ovanför huvudet i högst 2 minuter.

Denna massage med en kvast utförs 3-4 gånger i en cirkel. Du kan inte slå hårt. Nålarna kan skada huden och orsaka smärta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att uppnå maximal effekt av användningen av en kvast måste du följa vissa rekommendationer och expertråd

  1. Om du, trots kontraindikationerna, har bestämt dig för att köpa en kvast för badhuset, men när du använder det känner du dig dålig och har en obehaglig lukt, lämna ångbadet omedelbart.
  2. Var noga med att ta ett blodprov för att avgöra om du är allergisk mot gran.
  3. Om du vill göra en kvast själv, följ alla regler för insamling av material som anges ovan i artikeln.
  4. Om du samlas för grangrenar, men det började regna, bör vandringen skjutas upp i 2 dagar.
  5. När du köper en kvast, skynda dig inte, inspektera den noggrant. Grenarna ska vara släta utan defekter, ha en trevlig, uttalad granlukt.
  6. Klipp inte grenar från samma träd mer än en gång om året.
  7. Torka aldrig grangrenar för en badkvast i direkt solljus. I detta fall kommer anläggningen att förlora alla sina användbara egenskaper, och nålarna kommer helt enkelt att torka ut och falla ut.
  8. Häll inte ut vattnet som du ångade kvasten i. Den kan användas i förångningsprocessen - spraya den på kol. Så doften av gran kommer att vara närvarande under hela din vistelse i badet.

Följ dessa rekommendationer, och du kan enkelt göra en grankvast för ett bad själv och använda den med stort nöje.

Rekommenderad: