Ekkvastar (23 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Kvastar För Ett Bad, Från Kanadensisk Ek Och Annat, Beredningstid, Hur Man Förvarar Och Torkar

Innehållsförteckning:

Video: Ekkvastar (23 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Kvastar För Ett Bad, Från Kanadensisk Ek Och Annat, Beredningstid, Hur Man Förvarar Och Torkar

Video: Ekkvastar (23 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Kvastar För Ett Bad, Från Kanadensisk Ek Och Annat, Beredningstid, Hur Man Förvarar Och Torkar
Video: Libman Multi-Surface Push Broom video review by Jeff 2024, Maj
Ekkvastar (23 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Kvastar För Ett Bad, Från Kanadensisk Ek Och Annat, Beredningstid, Hur Man Förvarar Och Torkar
Ekkvastar (23 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Kvastar För Ett Bad, Från Kanadensisk Ek Och Annat, Beredningstid, Hur Man Förvarar Och Torkar
Anonim

Av tradition är det vanligt att gå till badhuset med en kvast. Det används inte bara för att rengöra din kropp, utan också för att stärka. En sådan reningsritual uppfanns av våra förfäder, som visste mycket mer om växternas helande egenskaper än moderna människor. Men för att få maximal effekt av att koppla av i badet är det värt att veta hur man väljer en bra ekkvast.

Bild
Bild

Fördel och skada

En sådan kvast används oftast i ryska bad. För människokroppen kan det vara både användbart och skadligt . Vissa människor kan ju helt enkelt inte använda en sådan produkt. Men alla dessa finesser måste behandlas mer detaljerat.

Bild
Bild

Värdighet

Till att börja med bör du bekanta dig med de positiva egenskaperna hos en ekkvast. Eftersom ekens bark och dess blad innehåller en stor mängd eteriska oljor , pentosaner , såväl som quercetiner , då övervägs huvudfunktionen för en sådan kvast avslappning av kroppen … Dessutom är den lämplig för personer med fet hud. Efter applicering är det klart matt och mycket elastisk.

En ekkvast är användbar för dem som lider av högt blodtryck, sover dåligt eller tröttnar av fysisk eller psykisk stress . Genom att gå till ångrummet kan du lindra stress och trötthet efter en hård dag. Dessutom är ett sådant botemedel utmärkt med klarar hudens inflammatoriska processer, hjälper till att öppna porer och tar också bort talgproppar.

Det är bäst att använda en kvast eller kanadensisk ekkvast. De är inte bara av bättre kvalitet, utan har också en mer effektiv effekt på kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Bland nackdelarna med sådana kvastar är det värt att notera att inte alla människor kan använda dem. Så du kan inte använda dem för dem som lider av följande sjukdomar:

  • hjärtsvikt;
  • anemi;
  • kräfta;
  • alla stadier av tuberkulos;
  • överdriven upphetsning
  • hög temperatur;
  • takykardi;
  • ulcus;
  • Botkins sjukdom.

Dessutom är det värt att notera att ekkvastar är ganska tuffa för barn och har en dålig effekt på känslig hud i allmänhet. Därför är det värt att välja kvastar med en mjukare struktur för barn.

Bild
Bild

Hur man förbereder?

Kvastens mjukhet och doft, liksom livslängden, beror på hur korrekt tiden för skörd av ekgrenar kommer att väljas.

Upphandlingsvillkor

Traditionellt förbereds kvastar den femtionde dagen efter påsk, på treenighetsdagen . Trots att firandet äger rum vid olika tidpunkter försöker många observera gamla traditioner. År 2020 infaller treenighetsdagen den 31 maj . Man tror att på treenighetsdagen och två veckor efter är det den perfekta tiden att skära ekgrenar. När allt kommer omkring är det vid denna tidpunkt då blomningstiden börjar. Dessutom har bladen vid den här tiden redan blivit starkare och är också välfyllda med juice och har en otrolig doft.

Men om det inte är möjligt att börja skörda ekgrenar just denna dag kan du göra det hela sommaren . De träd som växer på en fuktig och mörk plats är mest lämpliga. Först då kommer kvasten att visa sig vara av mycket hög kvalitet, därför kommer den att klara mer än ett års resor till badhuset.

Bild
Bild

Insamlingsregler

För att göra en kvast inte bara av hög kvalitet utan också användbar måste du följa vissa regler när du skär grenar

  1. Först och främst bör det noteras att uppsamlingsplatserna ska vara miljövänliga, det vill säga att de ska placeras så långt från vägarna som möjligt.
  2. Att klippa ekgrenar är bäst i torrt väder. Dessutom bör detta göras under den första halvan av dagen, direkt efter att daggen har torkat. Om bladen är våta, antingen från dagg eller regn, kan de försämras när de torkas.
  3. De bästa grenarna är de som har vuxit i mer än två år och som ligger närmast marken.
  4. Deras längd bör vara inom 55-60 centimeter. Sådana grenar är inte bara tillräckligt flexibla utan innehåller också en stor mängd eteriska oljor. Skär av alla blad från den tjockare delen av grenen.
Bild
Bild

Hur ska man sticka?

Det krävs lite arbete för att göra en bra ekkvast. Först och främst måste de avskurna grenarna förberedas . För att göra detta måste de läggas på en tät, mjuk trasa eller på påsar och torkas i flera dagar. När de vissnar lite kan du börja sticka. Det finns inga särskilda regler, men det finns vissa finesser.

Kvastens storlek kan vara olika . Men grenarnas längd är vanligtvis 40-80 centimeter . Annars är det helt obekvämt att använda dem. Först måste du ta itu med grenarna själva. De måste rengöras från löv och kvistar i området där handtaget på ekkvasten kommer att ligga.

Därefter måste de färdiga grenarna vikas ihop .… De tjockaste måste läggas inåt så att de fungerar som en ram. Sedan runt dem måste du mycket tätt lägga de återstående tunna grenarna.

När du viker måste du vara mycket noga med att se till att alla löv ser ut i en riktning, men grenarna fläcks ut. I det här fallet kommer det att visa sig att kvasten liksom kramar personen medan den skjuter i höjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det är platsen där kvasthandtaget kommer att vara nödvändigt knyt tätt med garn . Själva spetsen av kvasten kan lindas med ett mjukt och tätt tyg. Detta görs så att inga blåsor visas på handen som håller kvasten.

Handtagets längd bör inte överstiga 15 centimeter . Då är det bekvämt att använda det. För att göra kvasten ännu mer doftande och friskare kan du lägga till några kvistar mynta eller kamomill eller andra örter i basen.

Bild
Bild

Hur väljer man när man köper?

Valet av en färdig kvast beror först och främst på hud typ liksom från möjliga sjukdomar hos människor . Men det finns ett huvudkriterium. Blad måste säkert vara intakta och fria från plack eller mögel.

När du köper måste du också se till kvasten var bekväm och översteg inte 60 centimeter i längd.

Bild
Bild

Hur förvaras?

För att kvasten ska kunna behålla sina egenskaper under lång tid är det nödvändigt förvara den korrekt . Det är mycket viktigt att miljön stödjer. Den mest optimala lagringsmetoden övervägs hängande färdiga produkter på vinden i vertikalt läge … Dessutom kan du förvara kvastar även i omklädningsrum eller skjul.

Det är viktigt att se till att avståndet mellan de färdiga produkterna är minst 20 centimeter . Detta krävs så att luft kan cirkulera fritt mellan dem. Du bör inte förvara kvastar direkt under taket, särskilt om det är för varmt där. I detta fall kommer bladen helt enkelt att torka ut och smula sönder.

Bild
Bild

Dessutom är det värt att se till att solen sken inte på de färdiga produkterna, så att klorofyllen i bladen inte skulle kollapsa . Du måste också komma ihåg att rummet ska vara bra. ventilera … Kvastar förpackas bäst i papper eller läggs i en låda med små hål. Denna lagringsmetod låter dig använda kvastar i minst 2 år.

Det är bäst för människor som bor i lägenheter att göra sådana inköp direkt innan de besöker badhuset .… Om en person vill göra en kvast med egna händer kan du förvara den på balkong eller i ett speciellt skåp . Det ska vara mörkt och torrt. Efter badet måste kvasten torkas och först skickas till lagringsplatsen.

Det finns en annan intressant plats för förvaring av kvastar - detta frys . Du behöver bara slå in den i plastfolie och sedan lägga den i frysen.

Således är det möjligt att bevara inte bara färgen utan också doften av den färdiga produkten. Efter upptining blir den lika fräsch.

Bild
Bild

Ångande metoder

För att ånga den förberedda kvasten måste du skölj först i kallt vatten . Efter det måste du snabbt sänka i ett par minuter i en behållare med varmt vatten . Förvara inte kvasten där i mer än 10 minuter. När allt kommer omkring kommer det att förlora sin doft, och bladen smulas för snabbt. För bästa effekt, täck behållaren med en kvast med lock eller skål.

Om kvasten är färsk kommer det att räcka skölj lätt i varmt vatten . Det vill säga nedsänka den i vatten 2-3 gånger i några minuter. Om detta inte är tillräckligt bör proceduren upprepas igen.

Bild
Bild

Funktioner vid användning

För att en person inte bara ska få glädje av vattenprocedurer, utan också en positiv effekt på sin kropp, är det nödvändigt att lära sig hur man använder ett sådant föremål korrekt. Först måste du förbereda en ekkvast, det vill säga ånga upp det … Det är bäst att göra detta i förväg, till exempel på kvällen före proceduren.

Efter det kan du starta själva processen med vaping . Om luftfuktigheten i ångrummet inte är lägre än 50 procent behöver kvasten inte ytterligare blötläggning. Om detta görs förlorar det verkligen förmågan att värma ångan, och det blir också tyngre, och bladen kan hålla ihop.

Det är bäst att ånga med en annan person

En av dem bör inta en liggande position, och den andra ska utföra själva ångproceduren. På så sätt kan du helt slappna av dina muskler. Processen består av flera steg.

Bild
Bild

Massage

Först måste du ligga på magen . Efter det ska partnern göra lätta slag med en ekkvast, börja från fötterna och flytta den gradvis längs hela kroppen till huvudet. Kvastens första slag faller på fötterna, sedan på vadmusklerna, sedan på skinkorna och sedan på mitten av ryggen och på armarna.

I omvänd ordning måste glidningen göras först på ena sidan av kroppen och sedan på den andra. Rörelser ska vara snabba och ta inte mer än 10 sekunder. Deras antal ska vara lika med 3-4 bilder. Denna procedur kallas massage.

Nybörjare måste veta att om lufttemperaturen är för hög, bör kvastarnas glidning över kroppen inte vara för snabb . När temperaturen sjunker kan rörelserna accelereras och luften värms omedelbart.

Bild
Bild

Utstationering

Detta följs av steget med enkel sömnad . Till att börja med måste du gå med en kvast över hela ryggen åt alla håll. Sedan kan du gå vidare till nedre delen av ryggen, skinkorna, låren, samt kalvar och fötter. Allt detta bör göras högst 1 minut . Det är värt att avsluta denna procedur genom att lätt stryka kroppen med en kvast. Men allt måste göras mycket snabbare, till exempel på 5 sekunder ska det vara minst 6 inlägg. Initialt görs proceduren på buken och sedan på ryggen i exakt samma sekvens.

Bild
Bild

Vispa med en kompress

I detta skede måste kvastarna lyftas lite, och sedan ska några snabba och lätta piskor göras över hela ryggen . Sådana "kompresser" hjälper musklerna att slappna av efter enorm fysisk ansträngning eller efter skador. Dessutom används de ofta för sjukdomar som ischias.

Bild
Bild

Stretching

När stadium av "piskning med kompress " kommer att slutföras måste du ta två kvastar, lägga dem på nedre delen av ryggen och sedan sprida dem snabbt i motsatta riktningar: till huvudet och till fötterna. Sträckning bör göras 5-6 gånger på ena sidan och sedan på den andra.

Bild
Bild

Trituration

Processen är det kvasten pressas mot huden med en handflata och gnids sedan på detta sätt hela kroppen åt olika håll.

Bild
Bild

Plogar och skakar

I slutet av gnidningen med en kvast bör lätta rörelser utföras, knappt vidröra kroppen. Det sista steget består i att behandla kroppen med en kvast, som då och då måste sänkas ned i kallt vatten.

Alla steg måste utföras i flera pass för att personen inte ska må dåligt . Uppnå en positiv effekt endast om alla regler följs.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att ekkvastar kommer att vara ett utmärkt sätt att ha kul, liksom i kampen mot mindre sjukdomar, om du väljer en sådan produkt korrekt.

Rekommenderad: