Badkvastar (54 Foton): Vad är Det? Vilket är Bättre - Konstgjord Eller Naturlig Kvast? Mest Användbara Vyer. Varför Slår De Dig Med En Kvast I Badhuset? Hur Förvaras Det?

Innehållsförteckning:

Video: Badkvastar (54 Foton): Vad är Det? Vilket är Bättre - Konstgjord Eller Naturlig Kvast? Mest Användbara Vyer. Varför Slår De Dig Med En Kvast I Badhuset? Hur Förvaras Det?

Video: Badkvastar (54 Foton): Vad är Det? Vilket är Bättre - Konstgjord Eller Naturlig Kvast? Mest Användbara Vyer. Varför Slår De Dig Med En Kvast I Badhuset? Hur Förvaras Det?
Video: Äventyrsbadet för oss själva VLOGG 2024, Maj
Badkvastar (54 Foton): Vad är Det? Vilket är Bättre - Konstgjord Eller Naturlig Kvast? Mest Användbara Vyer. Varför Slår De Dig Med En Kvast I Badhuset? Hur Förvaras Det?
Badkvastar (54 Foton): Vad är Det? Vilket är Bättre - Konstgjord Eller Naturlig Kvast? Mest Användbara Vyer. Varför Slår De Dig Med En Kvast I Badhuset? Hur Förvaras Det?
Anonim

En kvalitetskvast är en integrerad del av bastun. Den är tillverkad av både naturliga och syntetiska material. Varje ångälskare kan välja den bästa produkten för sig själv. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man väljer och använder rätt badkvastar.

Bild
Bild

Vad det är?

En badkvast är en speciell massageanordning tillverkad av naturliga trädgrenar eller syntetmaterial . Med ett sådant tillbehör kan du göra en högkvalitativ massage, som kommer att ha en fördelaktig effekt på humör och hälsa hos en person. Det finns många olika typer av kvastar idag.

Bild
Bild

De är gjorda av trä av olika arter - användaren med alla preferenser kan välja den optimala produkten.

Badkvastarnas historia började för länge sedan . Faktum är att det sedan antiken funnits en uppfattning om att naturliga trädgrenar kan fördriva onda andar från bostaden. Det var därför många försökte få in minst ett par kvistar i sitt hem.

Bild
Bild

Trädgrenarna hamnade i badhuset efter att folk insåg att här är det möjligt att hantera många besvär, och om du använder naturliga gåvor och ångar ordentligt kan du till och med andas in "fördelarna" tillsammans med ångan. Snart började människor gnugga bladen från grenarna i kroppen, och för att snabbt driva bort sjukdomen från sig själva började de piska dem med kvastar.

Bild
Bild

Varför slår de dig med en kvast i badhuset?

I badhuset slås folk med en kvast av en anledning. Denna procedur låter dig förbättra din hälsa, rengöra kroppen från allt som är överflödigt. Låt oss analysera i detalj varför människor i badet får en artificiell eller naturlig massageapparat.

  • Tack vare slag från en korrekt förberedd kvast kan människokroppen enkelt och snabbt bli av med en stor mängd skadliga ämnen. Den allmänna slaggen, som många människor lider av idag, minskar.
  • Aktiv svettning under en massage mot bakgrund av ett ångbad bidrar till viktminskning.
  • Kroppens blodcirkulation förbättras och accelereras. Detta är en annan viktig egenskap, särskilt för personer med stillasittande livsstil.
  • Genom massage kan en persons blodtryck stabiliseras.
  • Den irriterande huvudvärken och till och med migrän försvinner. Dessutom pratar vi inte bara om tiden en person befinner sig i ångrummet, utan också efter att ha lämnat det.
  • Denna massage hjälper till att stärka det mänskliga immunsystemet.
  • Alla inre organs funktioner förbättras, blodkärl, andning och lukt ordnas.

De listade resultaten uppnås inte bara på grund av kompetent utförda massagemanipulationer, utan också på grund av de förhållanden som kvarstår i ångrummet.

Bild
Bild

Fördel och skada

En kvast i ett badhus kan inte bara ge många fördelar, utan också mycket skada. En person bör vara medveten om allt när man planerar en sådan wellnessmassage.

Bild
Bild

Till att börja med, låt oss ta reda på vilka fördelar den korrekta funktionen hos en badkvast ger

  • Dessa "verktyg" kan hjälpa till med hudföryngring. Med rätt sorts massage med grenar av ett lämpligt träd kan du fräscha upp ditt utseende.
  • Kvastar visar hög effektivitet om målet är att helt rena din kropp från alla slags toxiner och giftiga föreningar.
  • Badkvastar leder till att slem snabbt avlägsnas från de övre luftvägarna.
  • Med en korrekt genomförd massage med de aktuella enheterna kan du bli av med muskelsmärtor, som många människor för närvarande lider av.
  • Om en person lider av överdriven muskelbelastning kommer massage med den aktuella enheten att göra det möjligt att effektivt ta bort den. Många människor använder badmassage just av denna anledning.
  • En kvalitetskvast har en god effekt på njurarna och det diuretiska systemet.
  • Badkvastar kan hjälpa till att lindra förkylningssymtom.
  • Vissa typer av naturliga kvastar kan användas för att hantera astmaattacker.

Tyvärr kan massage med en badkvast inte bara hjälpa, utan också skada. Detta gäller särskilt de fall då personer med vissa kontraindikationer tillgriper ett sådant förfarande. Låt oss bekanta sig med deras lista.

  • Du kan inte tillgripa massage med en kvast om en person lider av magsår.
  • Maligna och godartade neoplasmer är förbjudna att massera.
  • Badmassage kan allvarligt förvärra hudtillståndet hos människor som lider av alla möjliga utslag.
  • Du bör under inga omständigheter tillgripa denna typ av massage för de människor som lider av kroniska besvär, särskilt i ögonblick av förvärring.
  • Allergiker kan drabbas av mycket dåliga konsekvenser.
  • Psykiska störningar är en annan bra anledning att vägra massage med en kvast.
  • Det är oönskat att använda en kvast med aktiva inflammatoriska processer som sker i kroppen.
  • Om en persons kardiovaskulära system inte fungerar bra, bör du helt vägra att besöka badhuset.
  • Du ska inte gå till bastun och massera med en kvast om du har högt blodtryck eller hög kroppstemperatur.
Bild
Bild

Visningar

Badkvastar är olika. Vissa människor är mer förtjusta i naturliga alternativ från trä, medan andra föredrar artificiella återanvändbara exemplar. Var och en av alternativen har sina egna egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild

Låt oss först titta på egenskaperna hos naturliga kvastar gjorda av olika träslag

Björk . Denna typ av träd finns i vårt land. Mycket bra, högkvalitativa kvastar för ett bad är gjorda av det. Björkgrenar kännetecknas av hög flexibilitet.

Bild
Bild

Björkprodukter rengör effektivt dermis, och ångan från sådant trä har en bra effekt på andningsorganen.

Huden efter en sådan massage blir mycket slät och silkeslen. Många gör björkkvastar själva, eftersom de är de enklaste att göra.

Bild
Bild

Ek . Den näst mest populära och utbredda kvasttypen för ångrummet. Extremt användbar, som regel består den av unga grenar. Enheten innehåller många användbara element, tanniner, eteriska oljor, quercitroner, pentosaner.

Bild
Bild

Tack vare en så fyllig fyllning är ekkvasten idealisk för oljigt läder. Derma efter exponering för ekgrenar blir mycket slät och öm.

Sådana badprodukter kan också hjälpa till att bota alla typer av hudsjukdomar, lugna nervsystemet.

Bild
Bild

Tall . Tallsorter är mindre vanliga, även om de har många positiva egenskaper. En välgjord barrträdsmassage har en tonisk och stärkande effekt, hjälper till att bli av med ett stort antal sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lönn . Lönnkvastar finns i många bastur. De är mycket populära eftersom de ger många fördelar.

Sådana produkter rengör effektivt kroppen från gifter, påskyndar metaboliska processer, lindrar inflammation och till och med främjar tidig sårläkning.

Lönn ger en behaglig doft som hjälper till att snabbt slappna av en person.

Bild
Bild

Valnöt . Produkter av hassel finns inte i det ryska badhuset inte så ofta. Vanligtvis används hasselnötter eller hassel för sin produktion. Kvastar samlas in från flexibla hasselgrenar, som på många sätt liknar björkmaterial.

Barken av rasen i fråga innehåller många tanniner, och bladen är rika på aktiva biologiska komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Al . Kvalitativa kvastar är gjorda av al. Bladet på detta träd är identiska med björkens. Alder kvastar har desinfektionsegenskaper, förmågan att lindra inflammation. Med rätt massage kan ett sådant "verktyg" släta ut fina rynkor. Det rekommenderas att använda älkvastar för personer med fet hud som är benägen att svettas kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asp . En sådan kvast är ett förråd av vitaminer och näringsämnen. Den är fylld med eteriska oljor, tanniner. Men trots sina goda egenskaper ses en aspkvast sällan i ett ryskt bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Körsbär . Sådana kvastar anses vara utmärkta verktyg för att förbättra människors hälsa. Dessutom hjälper de till att återställa produktionen av både manliga och kvinnliga hormoner.

Bladen av körsbärskvistar innehåller många fytoncider - naturliga antibiotika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Malört . Det finns människor som föredrar att använda kvastar gjorda av malurt. En sådan produkt har en lite bitter doft och är därför inte lämplig för alla.

I malört finns eteriska oljor som hjälper till att minska huvudvärk, allmän avslappning av kroppen. Det har också en positiv effekt på sömnkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rönnbär . Desinficerar det omgivande området i ångrummet. Bergaska lövverk innehåller ingredienser som kan döda svampar och skadliga bakterier. Sådana enheter rengör effektivt huden och botar förkylningar. Bergaska innehåller också mycket C -vitamin, eteriska oljor och tanniner. Det är sant att med för lång lagring av en sådan kvast blir alla dess användbara egenskaper gradvis onödiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vide . Pilkvastar, ofta av bra storlek, är täta och frodiga. De är tunga, men flexibla och inte särskilt styva. Pilprodukter är mycket effektiva antibiotika som kan lindra inflammation. Man tror att massage med pilkvistar kan bidra till snabb återhämtning av kroppen, effektivt behandla ont i ryggen och behålla hudtonen.

Bild
Bild

Fågelkörsbär . Fågelkörsbärsmassageverktyg har underbara dofter. Grenarna på detta träd är inte särskilt flexibla, men de har en rik uppsättning medicinska egenskaper. De innehåller många fytoncider som enkelt klarar olika mikrober. I badet används fågelkörsbärskvastar sällan på grund av deras låga bett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ört . Sådana massagerare är gjorda av nässla, mynta, sötklöver, bambu.

Sådana exemplar tonar upp dermis, har en positiv effekt på hjärnan.

Örter för att göra kvastar samlas vanligtvis uteslutande i ekologiskt rena områden. Sådana produkter kan också användas tillsammans med vanliga kvastar av trägrenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljung . Lyngprodukter har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Många älskare av ett bad i ljungkvastar lockas av att de kan användas även om det finns problem med huden.

Ofta är badkvastar inte bara gjorda av ljung, utan också medicinska avkok förbereds.

Bild
Bild

Från thuja . Thuja -exemplar har utmärkta egenskaper.

Sådana anordningar kommer att vara en räddning för personer som lider av ischias.

Det är sant att massage med en thuja -kvast kan verka extremt för många människor på grund av de specifika känslorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceder . Cederkvastar avger mycket trevliga dofter. Finns oftast i sibiriska bad.

Massage med en cederkvast kommer snabbt att driva bort trötthet.

Användning av en sådan produkt rekommenderas dock endast för personer med låg hudkänslighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta i badet använder de inte naturliga, utan konstgjorda kvastar. De är tillverkade av syntetmaterial. Till exempel finns det ofta silikonmodeller. Dessa saker är återanvändbara.

Bild
Bild

Tänk på skillnaden mellan konstgjorda produkter:

  • i badet lämnar en sådan kvast aldrig överflödigt skräp i form av bark eller fallna löv;
  • de behöver inte torkas;
  • sådana produkter håller mycket längre än naturliga;
  • konstgjorda kvastar har inga användbara egenskaper, men de helande egenskaperna kan aktiveras om du tillsätter eteriska oljor till en sådan produkt;
  • en konstgjord kvast kan skapa en mycket bra värme;
  • massage med en sådan enhet kan visa sig vara av inte mindre kvalitet och avkopplande än med ett naturligt tillbehör.
Bild
Bild

Liknande produkter är indelade efter hårdhetsgraden:

  • svart - kvastar av denna färg har de tuffaste stavarna;
  • vit - mindre styva produkter;
  • gul - kännetecknas av medelhårdhet;
  • mörkgrön - mjukare än gul;
  • grönt är det mjukaste alternativet.
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

En kvast för ett bad måste väljas mycket noggrant och ansvarsfullt. Om du köper fel massageinstrument kommer du inte att få det rätta nöjet att använda det.

  • Först och främst är det lämpligt att bestämma vilken typ av effekt du vill få från badproduktens funktion . Olika träslag har en annan sammansättning, därför verkar de på människokroppen på olika sätt. Välj det alternativ som fungerar bäst för dig. Om du bara förväntar dig en avslappnande effekt av massagen räcker det med en konstgjord kvast behandlad med eteriska oljor.
  • Hitta en kvast med rätt hårdhet för dig . Olika träslag har olika flexibilitet och densitet. Så grenar med nålar passar kanske inte alla, men björkkvastar är de mest skonsamma. Välj den mest bekväma produkten för dig. Detta gäller även syntetiska produkter. Det rekommenderas inte att köpa svarta alternativ om din hud är för känslig och känslig.
  • Om du bestämmer dig för att köpa en exklusivt naturlig version, försök att böja den så noggrant som möjligt . Om du hörde att flera grenar är spruckna är det bättre att vägra köpet. Det är osannolikt att en sådan kvast kommer att kunna ge en kvalitetsmassage.
  • Lukta doften som produkten avger . Det ska vara naturligt, trevligt, men inte alltför stabilt.
  • Skaka kvasten i handtaget . För många löv bör inte falla av produkten.
Bild
Bild

Tom

En högkvalitativ badkvast av naturligt ursprung behöver inte köpas färdig i butiken. Många människor skördar den här enheten med egna händer. Processen är enkel och kräver inga speciella kunskaper / verktyg.

Bild
Bild

Tid för insamling av råvaror

Om du vill bygga en bra hemgjord kvast är det viktigt att samla naturmaterial för detta i tid.

Olika träslag måste huggas vid olika tidpunkter. Det är mycket viktigt att överväga denna funktion innan du samlar in de nödvändiga råvarorna.

Bild
Bild

Låt oss överväga inom vilken tidsram det är bäst att skära olika stavar:

  • björk skördas bäst under treenigheten;
  • nässlor - under blomningen;
  • ek - från juni till september;
  • lind - under tidig vår;
  • det är lämpligt att beskära eukalyptus under perioden från mitten av sommaren till de första dagarna i september;
  • barrträd rekommenderas att skördas före slutet av oktober.
Bild
Bild

Om du ska göra en örtkvast bör du veta att lämpliga medicinska örtsorter får samlas in när de blommar, i de första blomningsstadierna. Det är just nu som de mest eteriska oljorna är koncentrerade i växter. Endast från sådana komponenter får du en effektiv, läkande och avkopplande massager för ett badhus . Trots att det är extremt enkelt att bygga kvastar från olika grenar på egen hand, rekommenderas det fortfarande att förbereda råvaror av samma typ.

Råvaror måste vara av hög kvalitet, utan röta och mögel.

Bild
Bild

Stickning

Innan du börjar binda de förberedda trästavarna är det nödvändigt att låta bladen som växer från dem vissna något. För detta ändamål läggs grenarna fritt i skuggan i flera timmar. Efter det kan du gå vidare till parningsförfarandet. För buntning är grenarnas spetsar, som kommer att vara i handtagets område, befriade från alla onödiga löv, kvistar och andra detaljer.

Bild
Bild

Se till att handtaget är tillräckligt långt för att du ska kunna greppa bekvämt.

Därefter måste kvistarna läggas ut i 25-30 bitar så att de tätare ligger i mitten och de tunna på utsidan. Du måste lägga stavarna med en böj inåt.

Bild
Bild

Torkning

Den gjorda kvasten för ett bad måste torkas ordentligt. Detta är ett av de viktigaste stegen. Om du inte torkar grenarna eller gör det felaktigt visar den resulterande enheten inte alla dess positiva egenskaper. Kvistar och skott torkas noggrant och tilldelar dem den torraste platsen i huset.

Bild
Bild

Var noga med att se till att råvarorna inte utsätts för aggressiva direkta solstrålar.

Innan vi sänder alla kvastar för vidare förvaring måste de noggrant knytas till ett rep under en dag under påverkan av en vikt.

Bild
Bild

Lagring

Ett massageinstrument för ett ångbad måste lagras ordentligt så att det inte förlorar sina användbara egenskaper. Det finns flera av de mest populära lagringsmetoderna.

  • Den bästa lösningen är att hålla kvasten torr och sval, i ett separat rum . Här bör produkterna hållas avstängda. För sådana ändamål kan du välja vinden.
  • Det är tillåtet att förvara den torkade grenen på en plats där det är mörkt och svalt (så att du kan behålla grenarna på vintern). I framtiden kommer det att vara möjligt att gradvis skörda nya kvastar från de insamlade råvarorna efter behov.
  • Gjorda massagebehandlare får förvaras i en höstack eller i högranen täckt med lager av hö.
  • Det är tillåtet att slå in kvastar i pappersark eller plastfolie . En win-win-lösning om du behöver lagra föremål i stora volymer.
  • Du kan också tillgripa frysning . Det är sant att nyfrysta kvastar enkelt kan placeras endast i en mycket rymlig och rymlig frys, som inte finns i alla hus eller lägenheter.
Bild
Bild

I lägenheten kan du tilldela en plats på balkongen eller loggian, i en separat garderob. Naturligtvis talar vi bara om inglasade ytor.

Om det inte finns några inglasningar rekommenderas inte förvaring av kvastar under sådana förhållanden.

Bild
Bild

Hur man använder?

Badkvastar bör användas i enlighet med alla regler

  • Innan du går till ångbadet måste du förbereda en kvast i förväg. För att göra detta måste du ånga det. Om du försummar detta stadium kommer massagen att visa sig vara för smärtsam och kommer inte att ge personen det rätta nöjet.
  • Produkter tillverkade av syntetiska råvaror är återanvändbara, men tillbehör av naturligt ursprung måste bytas ut mot nya efter 5-6 gånger användning i ett ångbad.
  • När du besöker ett badhus och ägnar tid åt hygienprocedurer bör en person se till att kvastens grenar och löv inte torkar ut. De bör alltid fuktas med vatten.
  • Vätskan i vilken den naturliga eller konstgjorda massageapparaten tidigare ångades bör inte helt enkelt hällas ut. Det är bättre att spilla det på de heta stenarna i ugnen.
Bild
Bild

Rekommendationer

Tänk på några användbara rekommendationer för tillverkning och drift av badkvastar

  • Efter att ha besökt badet kan en konstgjord kvast förvaras genom att linda den i en plastpåse eller lägga den i en kartong.
  • Om den naturliga kvasten tidigare förvarats i kylskåpet behöver den inte blötläggas. Det räcker att låta det tina och värma upp i rumstemperatur.
  • Inget behov av att brygga naturprodukter med kokande vatten. Från detta kommer kvasten att förlora alla helande egenskaper.
  • Den idealiska längden på grenar med löv är 40-50 cm. Det är värt att komma ihåg detta när du gör en massager själv.
  • Butikskvasten måste vara fri från röta eller mögel. Köparen bör uppmärksamma detta.
  • Massage med en nässla eller kvastkvast bör göras mer noggrant. Sådana produkter, om de knackas för hårt, kan orsaka mycket smärta.

Rekommenderad: