Arbetsoverall: Vinter Och Sommar, Orange, Svart Och Vit Overall För Arbete, Denim Och Dubbel Dragkedja, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsoverall: Vinter Och Sommar, Orange, Svart Och Vit Overall För Arbete, Denim Och Dubbel Dragkedja, Andra

Video: Arbetsoverall: Vinter Och Sommar, Orange, Svart Och Vit Overall För Arbete, Denim Och Dubbel Dragkedja, Andra
Video: Ultimate Carhartt Workwear Try On Haul (Carhartt vs my favorites!) 2024, April
Arbetsoverall: Vinter Och Sommar, Orange, Svart Och Vit Overall För Arbete, Denim Och Dubbel Dragkedja, Andra
Arbetsoverall: Vinter Och Sommar, Orange, Svart Och Vit Overall För Arbete, Denim Och Dubbel Dragkedja, Andra
Anonim

Arbetsoveraller är en typ av arbetskläder som är utformade för att skydda en person från farliga och skadliga yttre faktorer, samt förhindra riskerna för situationer som kan utgöra ett potentiellt eller verkligt hot mot människors liv och hälsa. Naturligtvis finns det många strikta lagkrav som ställs på funktions- och prestandaegenskaperna hos dessa arbetskläder, som inte kan försummas. Hur väljer man ett arbetsoverall? Vad ska man tänka på när man köper?

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Liksom alla andra typer av arbetskläder har arbetsoveraller ett antal specifika funktioner som skiljer dem från vardagsgarderobartiklar. En av dessa funktioner är produktens ökade ergonomi, vilket garanterar bekvämligheten och säkerheten för en person som utför en viss typ av aktivitet.

Ett av kraven som fastställs i standarderna för overall är produkternas hygien. Denna egenskap bestäms av de fysiska och mekaniska egenskaperna hos materialet från vilket overallerna är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av arbetskläder måste ha sådana egenskaper som:

  • damm- och fuktbeständighet;
  • brandmotstånd (icke brandfarligt);
  • motståndskraft mot mekanisk och kemisk stress;
  • lättviktig;
  • elasticitet.

Arbetsoverallen ska inte begränsa eller begränsa användarens rörelser, hindra blodcirkulationen, pressa kroppen och / eller lemmarna. Produktens stil måste utformas på ett sådant sätt att arbetstagaren fritt kan utföra rörelser med en viss amplitud (vippa kroppen framåt, bakåt och åt sidorna, bortförande / böjning av armar och ben).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på detaljerna i den aktivitet som overallerna är utformade för kan den ha vissa funktionella detaljer. Dessa inkluderar:

  • element för fastsättning av säkerhetssystemet;
  • förstärkta skyddskuddar (till exempel på knä, bröst och armbågar);
  • vindtäta ventiler;
  • extra fickor;
  • reflekterande ränder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Overalls -modeller som är utformade för vissa typer av aktiviteter kan ha en speciell färg . Detta kan bero på både säkerhetskrav som ställs, i synnerhet på signalkläder, och specifika arbetsförhållanden, till exempel vid arbete i den starka solen i varmt väder.

Bild
Bild

Arbetsoveraller, precis som alla arbetskläder, kan ha ytterligare delar av distinktion . Sådana element inkluderar ränder eller applikationer med företagets logotyp, ett emblem som innehåller bokstavsbeteckningen grupper och undergrupper av skadliga yttre påverkan (mekanisk, termisk, strålning, kemiska effekter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Overalls design och funktionella egenskaper beror på de specifika förhållandena under vilka den är avsedd att användas. Beroende på vilken typ av snitt som är förknippat med produktens funktionella syfte är det vanligt att skilja mellan overall:

  • öppen (halvoverall), som är byxor med haklapp och axelremmar;
  • stängd (döv), som representerar en jacka med ärmar, kombinerad med byxor i ett enda stycke.

Moderna tillverkningsföretag erbjuder konsumenterna ett brett urval av olika modeller av overaller med knappar, kardborreband och dragkedjor. Modeller med dubbla dragkedjor är populära, vilket förenklar processen med att ta på och av utrustning. Beroende på den rekommenderade produktens varaktighet skiljer man mellan engångs och återanvändbar overall.

Engångsoveraller måste kasseras omedelbart efter omedelbar användning. Återanvändbar utrustning efter användning måste rengöras noggrant (tvättas), värmas upp och annan behandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säsongsmässighet

Overalls stil bestäms också av säsongens säsong i arbetet som det är avsett för. Samma faktor påverkar vilken typ av material som produkten är tillverkad av. Sommaroveraller är vanligtvis gjorda av lätta, hållbara material som har fukt- och vindtäta egenskaper.

Bild
Bild

Det mest praktiska för att arbeta utomhus under varma förhållanden är transformatoroveraller med avtagbar topp . Oftast används ljusa overaller för sommararbete utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinteroveraller för arbete under förhållanden med låga lufttemperaturer är gjorda av fuktsäkra material med höga värmeisoleringsegenskaper. För att förhindra värmeförlust vid arbete i kallt väder är dessa modeller av overaller vanligtvis utrustade med ytterligare hjälpelement . - avtagbara huvar, elastiska muddar, dragsko -lådor, värmeisolerande foder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest populära materialet för att göra arbetsoveraller är twill vävtyg … Detta tyg kännetecknas av ökad styrka, slitstyrka och hygien. Med god luftgenomsläpplighet hjälper det till att upprätthålla ett optimalt mikroklimat inuti kläder, vilket ger komfort och bekvämlighet för en person som arbetar i höga temperaturer.

Tyvek - non-woven hållbart och miljövänligt material som kännetecknas av hög hållfasthet, ånggenomsläpplighet, fuktbeständighet, låg vikt. Detta högteknologiska material, tillverkat av mycket tät polyeten, är resistent mot både mekanisk och kemisk attack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av Tyveks huvudsakliga tillämpningsområden är tillverkning av arbetskläder med hög skyddsnivå.

Presenning - ett slags tungt och tätt tyg, impregnerat med speciella föreningar som ger materialet brand- och fuktbeständighet. Inte bara tunga typer av arbetskläder är gjorda av presenning, utan täcker också material och strukturer - tält, markiser, markiser. Nackdelarna med presenningsprodukter anses vara betydande vikt, brist på elasticitet.

Denim används också ofta för tillverkning av overaller. Det är hygroskopiskt, motståndskraftigt mot mekanisk belastning och har god luftgenomsläpplighet. Samtidigt väger denimoveraller mycket mindre än presenningsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgerna på overallerna låter vanligtvis andra bestämma detaljerna för arbetarens aktivitet . Alltså, overall med ljusorange, röda och citrongula färger, som har hög kontrast och garanterar maximal synlighet för en person i skymningen, såväl som på natten och på morgonen, används ofta av vägarbetare, byggare och räddningstjänst specialister.

Vita överkläder reflekterar solens strålar, så de används ofta som utrustning när du arbetar utomhus . Sådana overall är mycket populära bland hantverkare - putsare, målare. Ljusa overaller används också inom det medicinska området (laboratorier, expertbyråer) och i livsmedelsindustrin. Svart, blå och grå overall är mer motståndskraftig mot smuts än ljusa overall.

Mörk utrustning utan märkning används ofta av elektriker, svetsare, svarvar, låssmeder, snickare och bilmekaniker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en arbetsoverall bör du vägledas av kriterier som:

  • specifikationerna för yrkesverksamhet;
  • säsong och väderförhållanden;
  • kvaliteten och de viktigaste egenskaperna hos det material som produkten är tillverkad av.

För att utföra arbete som medför en viss risk (till exempel vid arbete under dåliga siktförhållanden) bör signalkläder av ljusa färger, synliga från mycket långa avstånd, med reflekterande element användas. För arbete som utförs i varmt soligt väder rekommenderar experter att köpa utrustning från luft och ånggenomsläppligt tätt material med ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra arbete under förhållanden med låga temperaturer och hög luftfuktighet (till exempel i brunnar, en garageinspektionsgrop) är det bättre att köpa isolerade overaller gjorda av material med en gummerad yta. Produkter gjorda av membran "andnings" tyger anses vara mycket praktiska och praktiska för att utföra arbete under förhållanden med hög luftfuktighet och kyla . Membranmaterialet transporterar bort fukt från kroppen för att säkerställa en torr och behaglig temperatur inuti kostymen.

Det är att föredra att de köpta overallerna är utrustade med funktionella element som underlättar och förenklar användningen . Avtagbar huva och ärmar, avtagbart varmt foder, justerbara axelremmar och midjeband - alla dessa detaljer förenklar processen för daglig användning av jumpsuiten.

När du väljer och köper en utomhus jumpsuit, se till att produkten har vindtäta klaffar och förseglade sömmar … Dessa funktioner kommer att förhindra värmeförlust, vilket ger tillförlitligt skydd för användaren från kyla och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

För att förhindra godtycklig uppknäppning av överallen i överallen under arbetet är det nödvändigt att lära sig hur man fixar dem korrekt i hålen på fastaxen (ett speciellt plastspänne med en trefart). Så för att säkert kunna knyta remmarna på arbetskläder måste du:

  • vik ut fastx (spänne) med höger sida mot dig;
  • föra remens ände in i hålet bredvid trefoten;
  • dra remens ände mot dig och trä in den i det andra hålet som ligger längre bort från trefoten;
  • dra åt remmen.

Vid användning av arbetskläder bör rekommendationerna från tillverkaren följas strikt. Så, i overaller gjorda av brandfarliga material är det strängt förbjudet att arbeta nära öppen eld eller källor till höga temperaturer. För att arbeta under dåliga siktförhållanden är det nödvändigt att endast använda signalkläder eller utrustning med reflekterande element.

Arbetsoveraller ska tvättas och rengöras strikt i enlighet med reglerna för vård av produkten.

Rekommenderad: