Bosch Bitsats: Skruvmejselsats För 32, 43 Och 103 Delar. Väljer Spärrbitar

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Bitsats: Skruvmejselsats För 32, 43 Och 103 Delar. Väljer Spärrbitar

Video: Bosch Bitsats: Skruvmejselsats För 32, 43 Och 103 Delar. Väljer Spärrbitar
Video: Bosch 32-pc Driver Bit Set | Product Unboxing 2024, Maj
Bosch Bitsats: Skruvmejselsats För 32, 43 Och 103 Delar. Väljer Spärrbitar
Bosch Bitsats: Skruvmejselsats För 32, 43 Och 103 Delar. Väljer Spärrbitar
Anonim

Den första skruvmejseln uppfanns på 1500 -talet och är fortfarande vanlig bland användare idag. För närvarande kan du också hitta bitar för skruvmejslar under en rak plats, och sådana produkter är märkta med bokstaven S. Värdena anges direkt på själva biten bredvid den digitala indikatorn som bestämmer spetsens bredd.

Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Klassiska slag

Bitjocklek och bredd är två viktiga faktorer att tänka på när man väljer en spårbit. Vanligtvis markerar tillverkaren bara verktygets bredd, som kan variera från 0,3 till 0,9 mm. De andra indikatorerna anges inte, men de kan ha en diameter från 0,5 till 1,6 mm. Märkningens särart beror på att ovanstående parametrar har förhållanden som regleras av standarder.

På marknaden finns också utökade bitar för Bosch skruvmejslar, med vilka du kan utföra olika processer på svåråtkomliga platser. Dessa anordningar skiljer sig åt genom att munstyckenas längd kan variera från 50 till 100 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Phillips bitar

För första gången dök dessa enheter upp på 1900 -talet när fästelement med motsvarande kontakter började komma in på marknaden. Dessa bitar används också för reparation av fordon, och deras egenhet är att de slits ut mindre.

Oavsett bittyp skiljer de sig alla i storlek, men vanligtvis används tvärbitar, med vilka du säkert kan dra åt skruvarna med en spärrnyckel och inte ändra kontaktparametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hex bitar

Dessa enheter fungerar med självgängande skruvar som har motsvarande hål på locken. De skiljer sig åt genom att de ger en stor kontaktyta och tillåter pålitlig åtdragning av anslutningen. De används både i vardagen och i bilindustrin, och storlekarna på munstycken varierar från 1 till 10 mm.

Långsträckta hexbitar är också vanliga. De används i arbetet hos en mästare som behöver utföra reparationer eller justering av utländska hushållsapparater.

Sådana enheter är mycket hållbara och deras storlek kan vara från 3 till 8 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituppsättningar

Idag erbjuder många tillverkare sina kunder olika uppsättningar för skruvmejslar, som kan innehålla flera föremål i en uppsättning och är utrustade med en spärrnyckel. De mest populära är Bosch bitsatser, som kan innehålla olika antal föremål. De är konstruerade för Bosch -greppskruvmejseln och kännetecknas av ökat motståndskraft mot slitage och korrosion.

I en uppsättning bitar för 103 stycken kan du hitta olika element som är:

  • kombinerad;
  • grundläggande;
  • klassisk;
  • särskild.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa enheter har sitt eget syfte, som avgör användningsomfånget. Innan du köper en fladdermus måste du titta på hela uppsättningen med 43 eller 32 bitar, samt kontrollera kvaliteten på tillverkningsmaterialen . För detta måste varje uppsättning åtföljas av lämpliga certifikat. När du köper sådana produkter får du garanterat pålitliga verktyg som tål yttre mekaniska påfrestningar och håller länge utan att förlora sin form och egenskaper. Det är också viktigt att vara uppmärksam på materialet som används för att göra bitarna. Detta är vanligtvis stål som bearbetas vid höga temperaturer.

Professionella bitar tål de högsta belastningarna och är hållbara och pålitliga samtidigt . De har vanligtvis en skyddande beläggning, och satsen innehåller ytterligare element för att förenkla arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare erbjuder möjlighet att köpa fjäder- eller magnetbitar som håller skruvarna på ytan, vilket gör det lättare att arbeta med svåråtkomliga kontakter. Samtidigt tillhör fjädermunstyckena speciella, och med deras hjälp kan du arbeta i olika vinklar.

Bitadaptrar kan köpas ytterligare om det behövs. Men i Bosch -kit levereras sådana element från fabriken, detta eliminerar behovet av att köpa ytterligare komponenter.

Adapter är utformade för att förenkla genomförandet av olika byggnadsarbeten. De är utrustade med speciella hållare och kan också ha inbyggda klämmor. Med hjälp av sådana adaptrar kan du arbeta både med vanliga tillbehör och köpa nya om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täckmaterial

Bosch skruvmejselbitar är tillverkade av olika material. De kan vara både hårda och mjuka, beroende på vad det rekommenderas att använda dem endast för att utföra vissa verk. Kvaliteten och appliceringsperioden för munstyckena beror på tillverkningsmaterialet. De är vanligtvis gjorda av:

  • vanadin och krom;
  • molybden;
  • kiselspecifikationer;
  • molybden och vanadin.

Det rekommenderas också att använda dessa enheter korrekt, eftersom oavsett tillverkningsmaterial och typ av beläggning på munstyckets yta, om de används felaktigt, kommer de snabbt att misslyckas. De mest pålitliga bitarna är de som har en titanbeläggning, som är ansvarig för produktens höga hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite kvalitetsbedömning

Så att det efter köpet inte finns några anspråk på tillverkaren och fördömandet av deras handlingar, villkoren för att använda biten i framtiden måste beaktas. För att spara förbrukningsmaterial måste valet av bitar också närma sig mycket ansvarsfullt. Därför rekommenderas det att veta vilka parametrar du behöver vara uppmärksam på när du köper. Det viktigaste urvalskriteriet är en tydlig förståelse av de ytterligare villkoren för att använda en viss bit, eftersom det är nödvändigt att välja munstycken som uppfyller de nödvändiga kraven för att skruva fast skruvar i trä och stål.

De viktigaste urvalskriterierna:

  • tillverkningsmaterial, på vilket enhetens livslängd beror;
  • typ av skyddande beläggning;
  • bitbearbetningsteknik;
  • hårdhet hos tillverkningsmaterial;
  • designfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa parametrar anges vanligtvis av Bosch -tillverkaren i bitar, vilket förenklar urvalsprocessen för användaren. Det rekommenderas att endast köpa tillbehör av hög kvalitet från kända märken, även om kostnaden är högre än standardmodeller. Sådana enheter kännetecknas av ökad effekt och kommer att hålla längre.

Det är också värt att köpa bitar, sålda i en uppsättning av 38 bitar. Denna uppsättning innehåller alla nödvändiga element som hjälper till i alla livssituationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har problem med att välja bosch -bitar kan du alltid rådgöra med specialister i butiker eller läsa recensioner på Internet själv.

Rekommenderad: