Skruvmejsel Med Sladd: Vilken är Bättre Att Välja? Hur Fungerar En Sladdlös Borrmaskin / Förare Från Elnätet? Electric Impact Driver Rating

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel Med Sladd: Vilken är Bättre Att Välja? Hur Fungerar En Sladdlös Borrmaskin / Förare Från Elnätet? Electric Impact Driver Rating

Video: Skruvmejsel Med Sladd: Vilken är Bättre Att Välja? Hur Fungerar En Sladdlös Borrmaskin / Förare Från Elnätet? Electric Impact Driver Rating
Video: Testar induktionsvärmare "Boltbuster" för 2000kr 2024, Maj
Skruvmejsel Med Sladd: Vilken är Bättre Att Välja? Hur Fungerar En Sladdlös Borrmaskin / Förare Från Elnätet? Electric Impact Driver Rating
Skruvmejsel Med Sladd: Vilken är Bättre Att Välja? Hur Fungerar En Sladdlös Borrmaskin / Förare Från Elnätet? Electric Impact Driver Rating
Anonim

Skruvmejseln med sladd är en typ av elverktyg som är utformat för att fungera med gängade anslutningar och drivs av elnätet, och inte från ett löstagbart batteri. Detta ger mer ström för enheten och längre produktionsperioder.

Vad det är?

Skruvmejseln, vars enhet är tillverkad i enlighet med 220 V -strömkretsen, är en av de mest efterfrågade moderna enheterna.

Om du inte tar hänsyn till den externa konstruktionen skiljer sig alla trådbundna och autonoma skruvmejslar inte väsentligen från varandra i utseende: den långsträckta kroppen innehåller en elmotor och en växellåda koaxialt placerad på en gemensam axel med en efterföljande chuck där arbetet fungerar verktyg (bit / borr / munstycke) är fast …

Ett pistolgrepp med en startnyckel är fäst vid den nedre bakre delen av kroppen. Strömkabeln från uttaget kommer ut ur handtaget. Normalt är nyckeln eller ringen för omvänd rotationsriktning belägen på växellådans nivå för att ändra hastighetsläget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt kroppens form är elektriska skruvmejslar uppdelade i flera underarter

  • Pistol … Detta är ett budgetalternativ med ett plasthus. Chucken sitter direkt på motoraxeln, vilket innebär att endast effekt avgör kvalitetsnivån för verktygets funktion. Nackdelen är väskans höga temperatur, vilket gör att den kan användas endast under en kort tid.
  • T-formad kropp kännetecknas av ett handtag förskjutet till mitten av kroppen … Detta tror av många för att minimera handstress, men detta är kontroversiellt.
  • Sladdlös borrmaskin Är en klassiker. I grund och botten valdes ett sådant fall för professionella enheter. Deras elmotor snurrar fladdermusen smidigare då rotationsstyrkan styrs av planetväxellådan.
Bild
Bild

Sådana enheter används både inom den professionella sfären och i vardagen, eftersom de är mycket funktionella. Det är omedelbart nödvändigt att klargöra att den elektriska skruvmejseln kan utföra funktionerna hos både en borr och en skiftnyckel, men detta kommer att diskuteras nedan.

Inom tillämpningsområdet kan detta mångsidiga verktyg också kategoriseras i typer

  • Ekonomisk … Ett annat namn är hushåll, hem. Denna typ är inte den mest kraftfulla, men pålitliga. Den enda varningen är att den inte är lämplig för långsiktig kontinuerlig drift.
  • Professionell eller konstruktion … Det hjälper till att utföra operationer som kräver hög effekt och långa driftstider utan avbrott. Ergonomin för denna typ av skruvmejsel fungerar för långsiktiga åtgärder, förutsatt att musklerna i handen inte överdriver. Dessa skruvmejslar håller vanligtvis länge, men behöver särskild förvaring och skötsel.
  • Elektrisk (drivs av en elektrisk kontakt). Dess kraft varierar mycket, tillverkare erbjuder ett mycket stort urval av olika modeller.

Den kan användas i alla områden. Detta är förmodligen det vanligaste alternativet, eftersom det är bekvämt och inte kräver konstant laddning av batterier.

Bild
Bild

Denna klassificering kan kompletteras med kompakta skruvmejslar - små och lågeffektsmodeller för hushållsbehov och "chock" som har mycket högre effekt.

fördelar

Elektrisk utrustning som drivs av elnätet föredras ofta av professionella proffs, eftersom det har ett antal fördelar.

  • Utrustningen har inga batterier, därför finns det ingen risk att arbetet stannar på grund av att det är urladdat, eftersom den avbrottslösa strömförsörjningen förs via kabeln. Ett plus till detta kan kallas frånvaron av spänningssteg, vilket har en fördelaktig effekt på verktygsslitage.
  • Viktbesparande (inget batteri).
  • På grund av strömförsörjningen från elnätet är det möjligt att använda fler "resursstarka" modeller och spara arbetstid.
  • Väderförhållandena påverkar inte arbetets prestanda så mycket (vid låga temperaturer förlorar batteriet sin laddning mycket snabbare).
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Naturligtvis har nätdrivna elektriska skruvmejslar viss kritik av deras prestanda.

  • Den största nackdelen jämfört med fler mobila batterier är strömkabelns begränsade längd. Det visar sig alltid vara otillräckligt när du utför arbete.
  • Tillgång till strömförsörjningen krävs i omedelbar närhet av arbetsplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Elektriska skruvmejslar brukar delas in i flera typer.

  • Lokala strömskruvmejslar … Som regel är dessa de enklaste och mest pålitliga enheterna. Strömförsörjning sker genom att helt enkelt ansluta en kabel till ett uttag.
  • Kombinerade enheter … Dessa är mer sofistikerade verktyg som kan drivas parallellt från både ett uttag och ett laddningsbart batteri. Som regel är deras kostnad högre, vilket kompenseras av användarvänligheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skruvmejslar med motorbroms:

    1. den elektriska principen för bromsen är som regel baserad på stängningen av motorns + och - om du plötsligt släpper "Start" -knappen;
    2. om bromsen är mekanisk, liknar dess driftsprincip den som tillämpas på en vanlig cykel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gipsskruvmejslar … De skiljer sig från vanliga nätverk genom närvaron av en inskruvad djupkoppling, vilket är nödvändigt när man använder hårdvara av avsevärd längd.
  • Slagskruvmejslar … När du arbetar med fast hårdvara används en impuls för att öka effekten, det vill säga att patronen börjar rotera i ryck med större effekt, intermittent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa verktyg utmärks också av typerna av patroner:

  • verktyg med tandade (nyckel) chuckar, i vilka munstyckena är fixerade med en speciell nyckel, vilket tar en viss tid, men en sådan fastsättning anses vara mycket tillförlitlig;
  • skruvmejslar utrustade med nyckelfria chuckar är ledande när det gäller att byta redskap enkelt och snabbt, men när man arbetar med material med ökad hårdhet lämnar tillförlitligheten för en sådan infästning mycket att önska.

Chuckar anpassade för användning med bitar är endast avsedda för användning med en skruvmejsel, medan nyckelfria och nyckelchuckar kan användas med borrar, motorborrar etc.

Kraften hos det använda redskapet beror också på chuckens diameter. Icke-professionella elverktyg är vanligtvis utrustade med patroner i intervallet 0–20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra verktyg

Nätverksskruvmejslar, i kombination med en borrs funktioner, kallas en skruvmejselborr. Det här är strukturellt mer komplexa modeller.

Som regel har de ett dubbelt intervall för hastighetskontroll:

  • i intervallet 0-400 rpm utförs operationer med fästelement;
  • och det högre varvtalsintervallet 400-1300 rpm används för borrning.

De övervägda elektriska skruvmejslarna kan också skilja sig åt i olika typer av motorer: med eller utan borstar.

Det borstlösa verktyget har en högre kostnad, det går smidigt, ger mindre buller, det behöver inte särskilt underhåll, eftersom borstarna behöver bytas ut relativt ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

El levereras via en kabel från nätet till elmotorn. Den senare omvandlar elektricitet till mekanisk energi, vilket säkerställer rotation av växellådans gemensamma axel, genom vilken arbetsverktyget (borr eller borr) roterar.

Hur väljer man rätt?

För att förstå syftet med att använda detta verktyg måste du följa vissa urvalskriterier.

Vridmoment / vridmoment … Denna term förstås som ett värde som kännetecknar kraften vid skruvmejselns spindel. Om 17-18 Nm räcker för hushållsapparater, måste det för en professionell modell sänkas till minst 150 Nm.

Ju högre denna indikator, desto mer effekt kommer att krävas från elmotorn. Det bestämmer också den rekommenderade effekten för att arbeta med materialet.

Exempel: vid ett vridmoment på en skruvmejsel med låg effekt på 25–30 Nm är en 60 mm självgängande skruv relativt lätt att skruva i ett torrt träblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märke och pris … Tänk inte att alla produkter under en välkänd etikett är av högsta kvalitet och ett mycket högt pris, och relativt okända tillverkningsföretag förtjänar inte uppmärksamhet på grund av det relativt låga priset på produkten.

Du behöver bara komma ihåg en sak - övning visar att en högkvalitativ enhet inte ska vara för billig.

Bild
Bild

Mått och ergonomi … Om du väljer en skruvmejsel för hemmabruk kan detta steg hoppas över. Det är endast relevant om verktyget är planerat att användas dagligen och under lång tid.

Det bästa valet skulle vara att välja ett medelstort verktyg för att hantera en allvarlig arbetsvolym, utan att orsaka obehag för arbetaren under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft … Bestäms av skruvmejselns prestanda och vikt, och vice versa. För hushållsarbete / lägenhetsarbete räcker i genomsnitt 500-600 watt.

Elektriska skruvmejslar med motorer upp till 900 W ingår redan i yrkeskategorin.

Exempel: effekten av en vanlig elektrisk hushållsskruvmejsel på 280-350 W är tillräcklig för att skruva in självgängande skruvar i tunn metall, för att inte tala om gipsskivor, men en tjockare metallplatta kräver användning av ett elverktyg med större effekt (från 700 W).

Bild
Bild
Bild
Bild

Omvänd rotationsanordning (bakåt) … En skruvmejsel med detta alternativ har fördelen av att ta bort fästelementen genom att skruva loss dem i motsatt riktning, vilket underlättar demonteringsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjlighet att ställa in antal varv (axelrotationshastighet, med motorbroms, etc.). Denna funktion hos den elektriska skruvmejseln finns inte i varje modell, men den representerar en klar fördel jämfört med andra modeller. Faktum är att med ett genomsnittligt antal varv på 300-500 per minut i driftläge måste det ofta minskas för att inte förstöra fästelementen (för att inte bryta av huvudet på den självgängande skruven / skruven).

I detta fall används retardationsfunktionen, som utförs antingen genom att trycka på knappen med större kraft, eller med en speciell vippomkopplare, eller av en regulator av annan form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästelement … I bruksanvisningen för enheten anger tillverkaren den största storleken på fästelement för att arbeta med den. Den vanligaste storleken är 5 mm. Det finns också skruvmejslar som kan hantera fästelement upp till 12 millimeter, men de tillhör snarare det professionella segmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om skruvmejseln utför en borrs funktioner är det nödvändigt att uppmärksamma en viktig parameter - detta är den maximala borrdiametern.

Många verktyg är utrustade med hjälpfunktioner: blockering av "Start" -tangenten för långvarig drift, LED-bakgrundsbelysning etc.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Det är ingen hemlighet att tillverkare av slagförare håller många undersökningar, vilket resulterar i betyg, vilket i sin tur ökar försäljningen av kvalitet och billiga verktyg. Baserat på resultaten av deras analys sammanställdes denna översyn.

Trådmodeller

Undersökningsledarna var främst ryska företag i budgeten, medellång och relativt billig prisklass. Från utländska tillverkare valde köpare japanska modeller av skruvmejslar.

Varumärkena "Diold", "Stavr", "Zubr", "Interskol" är ryska varumärken , där varje utveckling är frukten av ryska specialisters verksamhet, som åtföljs av intyg om överensstämmelse med Ryska federationens GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betygen baserades på:

  • utförande;
  • enkel användning;
  • decibelnivå;
  • Håldiameter;
  • elmotor;
  • ytterligare alternativ (mixer, dammuppsamlare, etc.);
  • vikt och dimensioner;
  • förmågan att ändra varvtalets rotationshastighet;
  • budpriset.
Bild
Bild
Bild
Bild

"Diold" ESh-0, 26N

Detta är en ganska låg effekt skruvmejsel, som förbrukar upp till 260 watt. Det används vanligtvis när man arbetar hemma med trä- och metalldelar. Den har bara en hastighet, därför är arbetet försenat. Kan hål upp till 3 cm i diameter i mjuka material.

Fördelar:

  • lång strömkabellängd;
  • låg kostnad;
  • lätt vikt och mått;
  • förmåga att arbeta med stål och trämaterial.

Minus:

  • strömkabelns och strömkontaktens bräcklighet
  • snabb uppvärmning och lång kyltid;
  • kort arbetsperiod utan avbrott.
Bild
Bild
Bild
Bild

"Stavr" DShS-10 / 400-2S

Det är den bästa modifieringen av den sladdlösa borrmaskinen som är lämplig för hushållsbruk. Ej lämplig för yrkesmässigt bruk (låg effekt upp till 400 W). I jämförelse med den tidigare modellen är axelns rotationshastighet högre - upp till 1000 rpm. / min. Högkvalitativ och bekväm drift säkerställs genom smidig hastighetskontroll, vilket förhindrar maskinvarubrott.

"Stavr" är ett universellt verktyg: det kan borra trä, metall och plast. Hålets diameter är 9–27 mm. 3m nätverkskabel är ganska lång, så det är inte nödvändigt att bära den runt.

Bild
Bild

Fördelar:

  • närvaron av omvänd rotation;
  • elektronisk hastighetskontroll;
  • lågt pris;
  • vikt - 1300 gr.;
  • bra ergonomi;
  • lång nätverkskabellängd.

Minus:

  • ytan kan inte tvättas;
  • ljus nyans av kroppen;
  • kontaktplatsen för nätverkskabeln med höljet är föremål för deformation;
  • obehaglig lukt av plast;
  • elmotorn är dåligt blåst;
  • brist på LED -belysning, trots att det anges i paketet.
Bild
Bild
Bild
Bild

"Zubr" ZSSH-300-2

Modell av en borrskruvmejsel med en effekt på upp till 300 W, med en låg vikt (upp till 1600 g), med små dimensioner.

"Zubr" är utrustad med en begränsande koppling, flerstegs justerbar bekväm nyckellös chuck och justerbar hastighet. Lång strömkabel (upp till 5 m). Verktyget är tvåväxlat, omkoppling utförs med en speciell nyckel. Maxmängden är 400 vol. / min. Du bör inte ställa skrämmande uppgifter inför honom.

Fördelar:

  • närvaron av en andra hastighet;
  • kraftig längd av nätsladden;
  • tillgänglighet för hastighetsväxling;
  • chucken fastnar sällan.

Minus:

  • för ljus nyans;
  • det är ett sprakande ljud i processen (enligt användarnas information).
Bild
Bild

Nedan visas de populära sladdlösa borrarna i mellansegmentet, som utmärks av stor frihet att ställa in hastighet och ergonomi

Interskol DSh-10 / 320E2

Tvåväxlad skruvmejsel med 350 W motoreffekt. Med låga indikatorer lyckas han stansa trä och metall av betydande tjocklek med en självgängande skruv, och hålets diameter under borrning kan vara upp till 20 mm i trä och upp till 10 mm i metall.

Fördelar:

  • service i storstäder svarar på kortast möjliga tid;
  • ergonomi på hög nivå;
  • handtaget har halkskydd;
  • du kan byta motorborstar utan att öppna höljet;
  • tillräcklig flexibilitet hos nätsladden.

Minus:

  • chucken har i många fall en backlash av styraxeln;
  • svag klämkraft hos chucken;
  • otillräcklig längd på nätverkskabeln;
  • sak saknas.
Bild
Bild

Hitachi D10VC2

Som en slagskruvmejsel borrar utrustningen sig till träblock, metallplåtar och betongväggar. Den har bara en hastighetsbegränsning, men det är värt det - nästan två och ett halvt tusen varv / min.

Användarvänligheten för denna modell av en skruvmejsel beror på hastighetsbegränsaren och till och med omvänd, även om det inte finns någon begränsande koppling i denna enhet, och hallen på hårdvaruhuvudet är ganska verklig. Kopplingen är enkel att justera eftersom rotationen är justerbar på 24 olika sätt. Nyckelfri chuck möjliggör snabba verktygsbyten.

Bild
Bild

Fördelar:

  • hög byggkvalitet;
  • bra ergonomi;
  • lågt ljud;
  • lättviktig.

Minus:

  • chuck med liten diameter;
  • enkel hastighetsläge;
  • det finns ingen koppling;
  • överdriven styvhet i nätverkskabeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje sladdlös skruvmejsel i vardagen är alltid mer lönsam än sin mer mobila och lilla motsvarighet på laddningsbara batterier på grund av sin relativa kraft och kompaktitet. Men det blir mer bekvämt att använda det om du tar hänsyn till nätsladdens längd och dess ytterligare funktioner i förväg.

Rekommenderad: